انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: مشکل گراب (حل شد)  (دفعات بازدید: 3996 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین SAMADALDIN

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 38
مشکل گراب (حل شد)
« : 22 مهر 1390، 02:07 ب‌ظ »
سلام
5-6 سالی میشه با لینوکس کار میکنم. تا بحال هم بغیر از نصب کی دی ای از ترمینال استفاده نکردم... یعنی تا حالا لازم نشده و نمی فهمم شماها چطور با ترمینال انقدر کلنجار میرید...

خیلی گشتم اما چیزی پیدا نکردم که بتونم کارم رو راه بیندازم و بلاخره مجبور شدم بپرسم...

اما مشکل...

من بعد از ووبی اوبونتو رو روی ویندوز نصب میکیردم... (مشکل اینترنت ندارم 2مگ نامحدود) تا چند وقت پیش که سیستمم به مشکل خورد و همه چی پرید.

تصمیم گرفتم لینوکس رو روی یک پارتیشن سوا نصب کنم. الان یک لینوکس دارم یک اکسپی و یک سون...

از داخل سون پارتیشن لینوکس رو پاک کردم. حالا وقتی سیستم رو روشن میکنم یک صفحه مشکی میاد با چند خط دری وری و grub> _  که اون خط کوچیکه داره با چشمک زدنش کلی بهم میخنده....

من لینوکس رو روی یک پارتیشن روت نصب کردم پارتیشنی هم برای سواپ نذاشتم چون 4گیگ رم دارم....

در اون صفحه مشکی با گراب چشمک زن هیج دستوری بغیر از ریبوت کار نمیکنه...

حالا لطفا بفرمایید من چیکار کنم...

فقط یادتون باشه من زیاد خط فرمانی نیستم منت میزارید اگه توضیحتون یکم ساده و ابتداییتر باشه.....
« آخرین ویرایش: 06 آذر 1390، 04:19 ب‌ظ توسط SAMADALDIN »

آفلاین Mostafa Sedaghat

• Full Member
  • *
  • ارسال: 169
    • افکار یک گنو/لینوکس
پاسخ به: مشکل گراب
« پاسخ #1 : 22 مهر 1390، 10:14 ب‌ظ »
دوست عزیز شما با پاک کردن پارتیشن لینوکسی کل فایل های مربوط به بوت رو پاک کردید و گراب نمی تونه سیستم رو بوت کنه؟
اگه مجددا لینوکس رو نصب کنید می تونید بوت رو برگردونید اما اگه بخواین  لینوکس رو رو یه پارتیشن سوا نصب نکنین و با ووبی نصب کنید باید با سی دی  super grub سیستم رو بوت کنید و برید داخل اون یکی سیستم عامل (WIN) اونجا بوت مربوط به همان سیستم عامل رو رکاوری کنید که این یکیشو من بلد نیستم گوگل کنید حتما پیدا میشه
http://guilug.org گروه کاربران گنو/لینوکس گیلان

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
    • IRAN Backup
« پاسخ #2 : 22 مهر 1390، 10:48 ب‌ظ »
شما یک لینوکس نصبیده روی هاردتون دارید ؟
اگر بله باید از راهنمای باز نصبیدن گراب بهره برید :
http://wiki.ubuntu-ir.org/grub-reinstallation
اگر خیر باید بوت بارگذار ویندوز 7 را بجای گراب بنشانید
 این کار را درست نمیدانم . گوگل کنید : reinstall win7 boot loader

آفلاین SAMADALDIN

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 23 مهر 1390، 06:59 ب‌ظ »
سلام

تشکر از پاسخهاتون...

با آریوس زنده بوت شدم کل هارد زیرو رو کردم هیچ فایلی از لینوکس تو سیستمم نیست. فایل بوت سون رو از یک سیستم دیگه آوردم ریختم جای بوت سیستمم وقتی ریست کردم فقط سون اومد بالا  :o از بوت دوگانه و اکس پی خبری نبود...

فکر میکنم گراب یکارایی روی فایل بوت ویندوز انجام میده که این جوری میشه...

در ظمن این سوپر بوت لودر هم اصلا سیستم را بوت نمیکنه. سره کاریه با همه چی تستش کردم...

وقتی آریوس نصب کردم جالب تر شد...

همیشه یه بوت به آخر گراب اضافه میشد که لودر سون بود (که وقتی میرفتم توش بوت دوگانه سون اکس پی میومد) حالا شده دوتا اون یکی اکس پیه ???

اگه من گراب رو در یک پارتیشن جدا نصب کنم همیشه دارمش؟ یعنی اگه ویندوز دوباره بریزم بازم گراب کار میکنه یا میپره؟

کلا از این اتفاق خیلی خوشم اومد. میشه گراب رو روی فلش ریخت؟ اگه بشه خیلی خوبه... میشه کاری کرد هرکی سیستم رو روشن کنه فکر میکنه خرابه فقط با فلش میشه راش انداخت...
« آخرین ویرایش: 23 مهر 1390، 07:02 ب‌ظ توسط SAMADALDIN »

آفلاین ssaeidd

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 79
  • Im Persian , My land is Iran
« پاسخ #4 : 23 مهر 1390، 09:35 ب‌ظ »
این بخون مشکلت رو حل میکنه :
http://ubuntu.freeblog.ir/archives/823
Allow me to introdius myself:
Im PERSIAN
My land is IRAN

آفلاین ham!d

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 599
« پاسخ #5 : 24 مهر 1390، 12:25 ق‌ظ »
من از ووبی اوبونتو رو روی ویندوز نصب میکیردم... (مشکل اینترنت ندارم 2مگ نامحدود) تا چند وقت پیش که سیستمم به مشکل خورد و همه چی پرید. تصمیم گرفتم لینوکس رو روی یک پارتیشن سوا نصب کنم. از داخل سون پارتیشن لینوکس رو پاک کردم. حالا وقتی سیستم رو روشن میکنم یک صفحه مشکی میاد با چند خط دری وری و grub>
با ووبی نصب کردی یعنی مثل یک نرم افزار که اتومات توی فایل لودر ویندوز تغییرات ایجاد میشه به این صورت که یک entry واسه اوبونتو میذاره توی منوی لود ویندوز.
بعد زدی پارتیشن رو پروندی در حالی که لودر ویندوز هنوز entry برای گراب رو داره چون ووبی را مثل یک نرم افزار ریموو نکردی! حالا لودر فایلهای گراب رو از کجا پیدا کنه وقتی پارتیشنش پاک شده؟!
(این برداشت من از توضیحات شما بود)

نقل‌قول
پارتیشنی هم برای سواپ نداشتم چون 4گیگ رم دارم....
کاره دیگه یهو دیدی 4گیگ را رد داد و سیستم اونوقت می‌کراشد می‌خراشد...

نقل‌قول
من لینوکس رو روی یک پارتیشن روت نصب کردم در اون صفحه مشکی با گراب چشمک زن هیج دستوری بغیر از ریبوت کار نمیکنه...
خوب وقتی که لودر ویندوز هنوز درب و داغونه گراب چه طوری عملیات بوت را پاس بده بهش!
entry برای اوبونتو هم تو منوی گراب کار نمیکنه؟(اصلا گراب به صورت یک منو هست؟) اگه آره موقع نصب، مسیر لودر(گراب) را از حالت پیش فرض خارج کردین؟

با آریوس زنده بوت شدم کل هارد زیرو رو کردم هیچ فایلی از لینوکس تو سیستمم نیست.
؟؟؟
:O

نقل‌قول
فایل بوت سون رو از یک سیستم دیگه آوردم ریختم جای بوت سیستمم وقتی ریست کردم فقط سون اومد بالا  :o از بوت دوگانه و اکس پی خبری نبود...
لودر سون خودش را روی mbr مینویسه بعد گراب میاد روی اون over-write میکنه و الان شما دوباره اومدی روی گراب نوشتی معلومه گرابی در کار نیست

نقل‌قول
در ظمن این سوپر بوت لودر هم اصلا سیستم را بوت نمیکنه. سره کاریه با همه چی تستش کردم...
super grub disk را دانلود و گراب را تعمیر کن

نقل‌قول
اگه من گراب رو در یک پارتیشن جدا نصب کنم همیشه دارمش؟ یعنی اگه ویندوز دوباره بریزم بازم گراب کار میکنه یا میپره؟
نمیپره ولی دنگ و فنگش زیاده و در این حالت لودر ویندوز پیش فرض میشه و پاس میده به گراب  و برای اینکه بفهمونی بهش که گراب کجاست به خدا میرسی مگر اینکه بعد دوباره بیای گراب را بریزی روی Mbr (گراب اندر گراب) که داستان خودش رو داره
ولی کلا کار اساسیه
گراب بپره یا نپره مگه مهمه؟ سریع فیکس میشه!

نقل‌قول
میشه گراب رو روی فلش ریخت؟ اگه بشه خیلی خوبه... میشه کاری کرد هرکی سیستم رو روشن کنه فکر میکنه خرابه فقط با فلش میشه راش انداخت...
اگه اون طرف ببو باشه آره!
روی فلاپی هم میشه!
« آخرین ویرایش: 24 مهر 1390، 12:31 ق‌ظ توسط Dream »

آفلاین SAMADALDIN

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 24 مهر 1390، 01:52 ب‌ظ »
سلام

جناب ssaeidd  خیلی ممنون. من مشکل رو جور دیگه ای حل کردم ولی این بنده خدا هم فکر کنم به مشکل من یک بار بر خورده در ضمن وبلاگ خیلی خوبیه برای هر کس هست تبریک میگم بهش...

جناب آقای Dream  من بلد نیستم مثل شما نوشته هارو جدا کنم و رنگیش کنم. توضیح میدم خودت بگیر چی به چی ....

اول از توضیح کاملتون متشکرم...

الان من با ووبی به این مشکل بر نخوردم. من با اکرونیز چند تا پارتیشن ساختم در دومی xp  در چهارمی سون  سومی مخصوص برنامه های ویندوز...

بعد با اوبونتو اومدم پارتیشن اول رو ex4 کردم و فقط یک پارتیشن ( / ) ساختم همین...

پرفیشینال بازی در آوردم به 11.10 بتا 2 آپ کردم. خوب من آدم دیگه...

خیلی باحال بود. فقط نمیدونم چی بود هی یه پیغام نمیدونم چی چی میداد که ریست کن منم نمی کردم هیچی هم نمی شد سیستم همینجوری بدون مشکل کار میکرد...

خستم کرد گفتم پاکش کنم نسخه کاملش اومد دوباره نصب کنم. بعد از داخل سون اون پارتیشن اولی که ویندوز نمیشناخت دیلیت کردم. کردمش ntfs  آخرشم خودم میدونم نخند. منم خدا آفریده...

بعد شد که این مشکل بوجود آمد و اولین گراب بدون کاربرد خلق شد...

دادش من تازه فهمیدم mbr یعنی چی به خودت نگاه نکن...

اولا که نمیدونستم ووبی چیه. پارتیشن سواپ میساختم اونم نمیدونستم چیه. فقط انجام میدادم...
بعد فهمیدم سواپ برای چیه یک بار نساختم نصب کردم. آقا اصلا سرعت دوبرابر شد... یه بار امتحان کن خیلی حال میده تغییرو احساس میکنی...

من منو گراب رو میشناسم چی فکر کردی... کلی حالیم میشه... خوب همون دیگه نمیومد که من انتخاب داشته باشم... اینی هم که گفتی مسیره لودر گراب رو تغییر دادی نیمیدونم چییه... به خدا دست به هیچی نزدم...

خب گشتم نبود دیگه چرا میزنی همش تو یک پارتیشن بود پاک کردم....

(لودر سون خودش را روی mbr مینویسه بعد گراب میاد روی اون over-write میکنه و الان شما دوباره اومدی روی گراب نوشتی معلومه گرابی در کار نیست)
اصلا نفهمیدم یعنی چی فقط فش که نبود...

داداش من همین super grub disk از سایتش دانلود کردم روی فلش ریختم رو سیدس رایت کردم. کار نکرد... جون خودم...

دادش این فکیس رو یه بار دادشم داشت فوتبال میدید گفت. نمیدونم چیچیه بیخیال... من فیکس میکس کردن بلد نیستم.
اگه آسونه آموزش داره بگو خدارو چه دیدی یهو فردا یه توزیع فیکس دادم بیرون جنجالی...

داداش به خودت نیگا نکون از چوب کبریت ایفون4 میدی بیرون... هرکی سیستم رو روشن کنه موسش کار نکونه میگه خرابه....
اینو بگو چه جوریه خیلی بکارم میاد...

اطلاعات توی لبتابم چندصد میلیون میرزه... خیلی کرتم

اگه جایی بهت برخورد ببخشید احساس کردم باحالی خواستم خاکی باهات بپرم امیدوارم بی ادبی نگرفته باشی....

بازم ممنون................