سلام
خسته نباشید
ببخشید که خیلی دیر شد. چون من واقعا دچار مشکل شدم. درسهام یکهو سرم رو شلوغ کرد و هم با اینترنت مشکل پیدا کردم...
اینجا پست کردم تا بقیه دوستان هم کمک کنن و تنها خواستم اشکلاتی که توی یه کتاب خیلی خوب دیدم رفع کنم... از انتقادات و اشکالات ناراحت نشید. ویرایش یعنی همین! شنیدن از دوست به جای گلایه از دیگران
البته بگم من ویراستار نیستم و شاید چیزهایی از دست من در رفته باشه یا اشتباه کرده باشم. ولی سعی کردم کاری کنم.
باز هم میگم: خسته نباشید... چیزهای جدیدی یاد گرفتم. ممنون. منتظر بخش بعدی هستم...
مسایل کلیها:
۱) تمام «آ» به صورت «ا» نوشته شدن مثل اموزش که درست نیست
۲) فاصلهها بین «ها» و خود کلمه به صورت Space داده شده: «پنجره ها» به جای «پنجرهها»
۳) نقطه و علامتگذاری باز نگری بشه.
۴) سعی شود از افعال اول شخص و دوم شخص تا حد امکان استفاده نگردد.
۵) Ident یا همون رعایت Tab دیده نشده.
۶) عکسها خیلی قشنگه. ولی اگه تصمیم به چاپ این کتاب دارید، بهتره از حالا تم رو تغییر بدید تا سیاه نشه چون تهیه دوبارشون کلی دردسر داره.
۷) شکلها شماره ندارن. باید شماره داشته باشن تا بشه ارجاع داد.
۸) برای تعریف منوها مثل File و ... بهتر بود از Bullet استفاده میکردید. و هر کدام یک خط توضیح آنها را بهتر و زیباتر میکرد.
۹) فونت ها رو تغییر بدید تا نسخه اولیه هم به چشم قشنگتر بیاد.
موردی:
به نام خدا قبل از عنوان میاد. و گاهی جداگانه
۷۱: Apress به جای Aprees. ضمنا در عنوان کتاب کلمات با حروف بزرگ شروع میشن به جز حروف اضافه. Beginning GIMP from Novice to Professional البته عنوان اصلی مهمه.
۷۵: سعی کنید از کتاب تعریف با لفظ «بینظیر»نکنید. یا بگید تنها کتاب فارسی گیمپ یا یک کتاب کم نظیر.
۷۶: دو بار فعل «است» پشت هم اومده که زیبایی نوشته رو کم کرده.
۸۸: GNU نه Gnu
۸۹ و ۹۰: جمله سخت شده. «برنامهای است برای ... به این معنی که برای ویرایش عکسهای دیجیتالی از مناسبترین انتخابهای پیشروست.
۹۳: کامپیوترهای مک درست نیست. بهتر است چنین باشد: «بر روی خیلی از سیستم عاملها مثل بیشتر نسخههای ویندوز، مکینتاش، لینوکسها و یونیکسها ... » اسم انگلیسی داخل پرانتز هم فکر خوبیه.
۹۴: بدنیست در مورد «معنای واقعی آزادی» توضیح داده بشه. چون یکی از معضلات پیشرفت لینوکس توی ایران همینه!
۱۰۰: «قدرت زیاد»؟؟ انعطاف بیشتر، جایگزین بهتری است.
۱۰۳: پیشنهاد:«پنجره لایهها» به جای «دیالوگ لایهها». میدونم دیالوگ چیه ولی به نظرم قشنگتر اومد!
۱۰۹: کلمه «کل»به نظر اضافی میرسه.
۱۳۹: جمله مربوط به کتاب خوب نیست. به جاش «نسخهای ... قرار دادهشده که در صورت نصب بودن کتاب قابل استفاده است.»
۱۴۱: فعل است بعد از انتخابی، به «وجود دارد» تغییر کند.
۱۴۷: کلمه «ترسیم» دوبار اومده.
۱۴۸: دوثانیه؟ مدت کوتاهی حدود دوثانیه، جایگزین بهتری است.
۱۵۰: نشانه گر آن را ... ؟؟ نشانهگر را به مدت ... کافیه.
۱۵۰: دوثانیه؟ «نشانه گر را مانند توضیحات ابزارها روی آن ببرید تا ...»
۱۵۲: کلمه tooltip قبلا استفاده نشده. باید در مورد قبلی هم از آن استفاده میشد...
۱۵۳: بروید جالب نیست. «طی کنید» جالبتره.
۱۷۳: «نماد چشم» به جای «چشم»
۱۷۴: مثل بالا
۱۷۶: تغییر جابجایی زیادیه یکیشون حذف بشه.
۱۷۶: مطمئن هستید فلش آبی میشه یا مال تم شماست؟
۱۸۱: تب رو به انگلیسی اضافه کنید تا برای مخاطب آشنا باشه (حتی اگه شکل دارید).
۲۴۵: شکل نوشته برگست به جای برگشت
۲۶۱: بررسی خواهیم کرد-> بررسی میکنیم
۲۷۰: پیکسل به جای پیکسلی
۲۷۰: بر حسب واحد پیکسل.
۲۸۱: یونیت نه واحد یا یکه
۲۸۷ و ۲۸۸: اطلاعات زیادی از قبیل ... : این جمله نیاز به فعل پایانی دارد! مثلا فعل «نشان میدهد»
۲۹۰: زیاد معلوم نباشد. زیاد حذف شود.
۲۹۰: علامتی مانند + است -> علامتی + مانند است و ...
۲۹۱: فعل «فهمیدن» جالب نیست. به جای آن ... برای دیدن کاربرد این ابزار ...
۳۰۵: چپ کلیک -> کلیک چپ
۳۳۰: به جرات ... این جمله به نحوی تکراری است. قبلا گفتید که تمام ابزارها در منوها قرار داره. این جمله اینجا خوش آهنگ نیست و از این تشبیه استفاده نکردید...
۳۸۷: کلمه «تا» میان اجازه میدهند و دیالوگها جا مانده...
۳۸۸: کمی مطابق با ... کلمه کمی اینجا چه معنایی دارد؟؟
۴۳۳: docking bar.
۴۳۴: بکشانید... -> بکشید.
۴۳۹:دکمه اضافه کردن تب =/= Tab Button. برگردان دیگری شاید بهتر باشد.
۵۱۳: خیلی خوب است -> بهتر است که ...
۵۷۰: تمام گیمپها؟؟؟ ... «نسخههای گیمپ» خیلی بهتر است.
۵۷۰: فایر-> فایل
۶۰۰: بگوویید -> بگویید.
۶۴۸: آیکون -> آیکن
۶۴۹: دیدی -> دیدید
۶۴۹: بز -> باز
۶۷۵: یک خط اضاف عمودی در کنار پرانتز وجود دارد.
۶۷۷: افرارد -> افراد
۷۰۲: تنضیمات -> تنظیمات
۷۰۳: اقلم مو ها -> قلموها
۷۰۳: از ویرگول استفاده کنید.
۷۰۶: نشانه «را» خیلی عقب است جای خوب آن در خط قبلی بعد از «مسیر» است.
۷۲۰: گزینههای زیادی ... وجود دارند!
۸۲۴: کلمه خستهکننده، حتی اگر خواننده خسته نباشد، وی را خسته میکند! جمله را تغییر دهید. مثلا بگویید.
در این فصل، مقدمات گیمپ و اولین گامهای کوچک را در کار با این نرمافزار قوی و انعطافپذیر با هم پیمودیم. با تکیه بر این مفاهیم پایهای میتوان قسمتهای هیجانانگیز و جذاب آینده را بهتر فراگرفت.