انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: کسب و کار در لینوکس؟!  (دفعات بازدید: 3749 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین hamid206

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 99
کسب و کار در لینوکس؟!
« : 14 آبان 1386، 07:55 ب‌ظ »
سلام . در حال حاظر من حقیر به همراه چند تا از دوستانم توانایی نوشتن تا حدود 80 درصد انواع نرم افزار های حسابداری و انبارداری و .... رو داریم و تا 1 ماه دیگه به راحتی می تونیم این برنامه ها رو در لینوکس بنویسیم ولی اینجا دو سوال پیش می یاد یکی اینکه این نرم افزار ها رو بنویسیم ؟ در حالی که برنامه های عالی مثل گنوکش وجود داره و یکی اینکه ایا باید اونها رو رایگان ارائه بدیم ؟ در حالی که زحمت بسیار زیادی برای مطالعه منابع مختلف کشیدیم و نوشتن یک نرم افزار حسابداری درست حسابی هم کار بسیار پرزحمتی هست این دو سوال هست که ما رو دچار شک کرده برای دنبال کردن مطالعه و پی گیری جدی برنامه نویسی در لینوکس . در حال حاظر لینوکس تنها مناسب طراحان وب سایت هست ( از نظر درامد) ولی برای یک فرد که برنامه نویس نرم افزار چون عملا مشتری نیست جای مناسبی برای فعالیت نیست . البته ما می تونیم بصورت تفریحی و بدون دیدگاه مالی و در بازه زمانی طولانی این نرم افزار ها رو بنویسیم

آفلاین محمد باقر اهتمام

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 661
  • محمد باقر حمایت می کند از : Ogre3D , CrystalSpace
    • کتاب و انجمن فارسی گیمپ
پاسخ به: کسب و کار در لینوکس؟!
« پاسخ #1 : 14 آبان 1386، 08:06 ب‌ظ »
چرا مفتی ؟
البته من سر رشته ای توی برنامه نویسی ندارم ولی چون ایده های زیادی توی سرم هست می گم . :o
البته اینارو خودتون هم بیشتر از من می دونید .
فرضا شما یک برنامه حسابداری برای لینوکس می نویسید و می خواهید هر نسخه اش رو 100.000 تومان بفروشید درسته . شما می تونید دو نسخه مثلا یکی با قیمت پایین تر و امکانات کمتر و بدون پشتیبانی مثلا 10.000 تومان بفروشید و  یکی هم اون نسخه 100.000 تومانی هم با پشتیبانی و خلاصه قربون صدقه و این چیزا .

توی پرانتز اگر هم فرهنگش جا بیفتاه هم این make donation هست (فکنم املاشو غلط نوشتم ) چیزه خوبی هست . ولی به نظر من شما موظف نیستید رایگان چیزی رو بنویسید .
از طرفی شما می تونید اون برنامه ای رو که گفتید فارسی کنید و امکاناتی رو بهش اضافه کنید .
اما اگر من جای شما بودم شوع می کردم به نوشتن برنامه هایی که بصورت ویندوزی هست(اونایی که خودتون نوشتید) و امکان ساخت نسخه لینوکسیش هم هست  و در کنار برنامه هام نسخه لینوکسی هم با قیمت پایین تر نسبت به نسخه ویندوزی و همون امکانات می فروختم (چه دله خوشی دارم)
-------------------------
ولی توی این وضعیت عقیده من اینکه بیشتر به فکر سر پا نگه داشتن لینوکس توی ایران باشم و هر جوری اونو گسترش بدیم .
شرمنده حرفهای من کاملا تکراری و غیر حرفه ای بود . خلاصه ببخشید منو . ;)

آفلاین Natilous

• Full Member
  • *
  • ارسال: 114
  • با لینوکس لذت واقعی داشتن کامپیوتر را احساس کنید
    • انجمن‌های استان خراسان شمالی
« پاسخ #2 : 14 آبان 1386، 09:14 ب‌ظ »
من هم با آقای اهتمام موافقم ... !
کسی شما را مجبور نمی‌کنه که برنامه‌هاتون رو صرفا چون تحت لینوکس هست رایگان بنویسید . هیچ‌جایی هم این رو نخواسته ....
این نکته رو هم متذکر بشم اکثر شرکت‌ها اگه برنامه‌ای رو رایگان در اختیارشون قرار بدین می‌گن برنامه کاملی نیست و به درد نمی‌خوره ... ! الان شرکت‌های زیادی هستند که دارند به سمت لینوکس پیش می‌روند و برنامه‌های لینوکسی زیادی رو می‌خواهند و پول خوبی رو هم برایش حاضرند پرداخت کنند ...
موفق باشید .

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1295
  • راه‌رو گر صد هنر دارد توکل بایدش
    • سلام!
« پاسخ #3 : 14 آبان 1386، 10:00 ب‌ظ »
سلام،
اگر مشتری خاصی دارید، باید با اون توافق کنید.
در حالت کلی، مدل‌های رایجی برای کسب و کار آزاد/بازمنبع وجود داره: http://www.google.com/search?q=open.source+business+model
البته خیلی از این‌ها هنوز توی ایران کاربرد نداره، ولی اگر به آزادی نرم‌افزار اعتقاد داشته باشید، می‌شه روشون کار کرد و برای جامعه‌ی خودمون بومیشون کرد. بالاخره باید این حرکت توی کشور ما هم از یه جایی شروع بشه و به نظر من، ما باید از خودمون شروع کنیم. مثلاً می‌تونید برای مشتری‌تون مزایای مهاجرت به نرم‌افزارهای آزاد/بازمنبع رو توضیح بدید و دو گزینه‌ی ویندوزی و لینوکسی در مقابلشون بگذارید که لینوکسیه مزایای بیش‌تری داشته باشه. البته انتظار برخورد خیلی جالبی رو نداشته باشید و خیلی صبر و تحمل داشته باشید!
البته به راه‌های ابتکاری هم فکر کنید.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم     ...     موجیم که آسودگی ما عدم ماست

آفلاین hamid206

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 14 آبان 1386، 10:11 ب‌ظ »
خوب مسئله عدم وجود مشتری داخلی هست ! که نیست . من هنوز ندیدم . ولی خوب کلا  تا 1 ماه و نیم دیگه امتحانات دانشگاه ها هم شروع میشه و دیگه فرصت نوشتن برنامه متاسفانه نیست ولی بعد امتحانات تا فروردین حتما دو برنامه با بچه های گروه خواهیم نوشت و انشالله به عنوان نمونه کار ارائه می دیم و البته بصورت رایگان ولی با امکانات محدود ببینیم اگه مشتری پیدا شد به سفارشی سازی اونها می پردازیم در مورد فارسی سازی گنوکش هم ما این توانایی رو خدا رو شکر داریم ولی خوب این هم پروسه ای وقت گیر هست و الان پرسشی که اینجا مطرح هست اینکه اگه ما گنوکش رو فارسی سازی کنیم و بخوایم بصورت فروشی ارائه بدیم از طرف سایر دوستان مورد سرزنش قرار نگیریم که چرا یک نرم افزار رایگان رو دارید می فروشید من و 2 تا از دوستانم این ریسک رو داریم می کنیم و تمام وقت خودمون رو صرف مطالعه در زمینه برنامه نویسی در لینوکس و اشنایی با کتابخانه هاش می کنیم و از برنامه نویسی ویندوز داریم فاصله می گیریم ( با زبان c++ داریم کار می کنیم ) و برامون مهم هست که بدونیم فردا از این راه منبع درامدی داشته باشیم و افسوس نخوریم که چرا نرفتیم همون مثلا C# رو ادامه ندادیم . داریم طراحی برنامه در لینوکس رو به عنوان شغل اینده خودمون انتخاب می کنیم . البته اگه فرصت باشه تمام اطلاعاتی که بدست اوردیم رو به سایر دوستان بصورت مقاله ارائه می دیم ( همون کاری که برای کتابخانه GTK فعلا داریم انجام می دیم )  

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1295
  • راه‌رو گر صد هنر دارد توکل بایدش
    • سلام!
« پاسخ #5 : 14 آبان 1386، 10:30 ب‌ظ »
... داریم طراحی برنامه در لینوکس رو به عنوان شغل اینده خودمون انتخاب می کنیم ...
پس پی همه چیزش رو هم به تنتون بمالید!
می‌خوام بگم انتظار نداشته باشید کسی به خاطر این کار قربون صدقه‌تون بره. قبل از جدی شدن در این تصمیم، هدفتون رو از کار در زمینه‌ی رایانه در کشور ایران مشخص کنید و بعدش همه‌ی خطرها (ریسک‌ها) رو بررسی کنید. خلاصه الآن یه تصمیمی نگیرید که دو روز دیگه پشیمون بشید و نفرینش رو به جون لینوکس و غیره کنین. خود من تجربه‌ی زیادی تو بازار نرم‌افزار ایران ندارم. به‌تره با اساتید با تجربه‌تر که نرم‌افزارهای آزاد رو هم خوب می‌فهمن (مثلاً دکتر رامتین خسروی توی دانشکده برق و کامپیوتر دانشکاه تهران) صحبت کنید. اون‌ها به‌تر می‌تونن راه‌نمایی‌تون کنن.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم     ...     موجیم که آسودگی ما عدم ماست

آفلاین Sajjad Baroodkoo

• Badjoker
  • گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 625
  • Linux means FREEDOM
    • Deviant Art Gallery
« پاسخ #6 : 15 آبان 1386، 01:32 ق‌ظ »
opatan.wordpress.com

چون ترجیح دادم با شخص متخصص تری در ارتباط باشید این لینکو دادم
دوست عزیزم امید یکی از کسایی هستش که به جرات می تونم بگم تو ایران از بهترین ها در ایده پردازی برای اقتصاد بر پایه ی اپن سورس هستش
حلقه ایرانیان اوبونتویی در فیسبوک [facebook.com/ubuntu.ir]

آفلاین hamid206

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 15 آبان 1386، 06:40 ق‌ظ »
نقل‌قول
می‌خوام بگم انتظار نداشته باشید کسی به خاطر این کار قربون صدقه‌تون بره
نه بابا  ;D ما به فکر کار وکسب خودمون هستیم از این انتظارها نداریم . ولی در هر صورت حداقل خود من مطمئن هستم که طراحی برنامه در لینوکس به عنوان شغل اینده خودم انتخاب می کنم با توجه به این که بازار در زمینه برنامه نویسی در ویندوز پر شده و عملا دیگه جایی برای من یکی نیست ولی بازار لینوکس فضای کار زیادی داره حالا در ایران نه ولی میشه چشم به بازارهای خارجی داشت . از لینکی که دارید خیلی ممنون خیلی مفید بود 
« آخرین ویرایش: 15 آبان 1386، 07:05 ق‌ظ توسط hamid206 »