انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: پارتیشن اوبنتو؟؟؟؟  (دفعات بازدید: 1181 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین alireza.pc

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 35
پارتیشن اوبنتو؟؟؟؟
« : 29 آبان 1390، 05:51 ب‌ظ »
با سلام خدمت تمامی دوستان عزیز.
من اگر بخوام همانند ویندوز در اونتو 11.10 چند تا پارتیشن داشته باشم که بتونم اطلاعاتم رو روی اون دسته بندی کنم باید از چه پارتیشن هایی استفاده کنم و چطور این کار رو انجام بدم.بنده بسیار مبتدی هستم لطفا کامل پاسخ بدید.(البته اگر میشه پارتیشن بندی کامل به همراه ساخت پارتیشن هایی برای دسته بندی اطلاعات رو آموزش بدید من تو چندتا از پست ها دیدم آموزش پارتیشن بندی لینوکس رو اما اون چیزی که میخواستم نبود یعنی پارتیشنی برای دسته بندی اطلاعات)
با تشکر... ??? ??? ???

آفلاین shervinkh

• Full Member
  • *
  • ارسال: 197
  • An ENFP
    • سایت شخصی
پاسخ به: پارتیشن اوبنتو؟؟؟؟
« پاسخ #1 : 29 آبان 1390، 07:35 ب‌ظ »
سلام.شما به ۳ تا partition نیاز خواهی داشت.(البته برای شروع و استفاده خانگی)

۱−روت که با / شناخته می شود
این partition برای نصب برنامه ها و هسته لینوکس و تمامی فایل های سیستم عامل توش قرار می گیره.حدود ۱۰ گیگ می تونه کافی باشه با سیستم فایل ext4

۲−خانه که با /home شناخته می شود.
این partition برای ذخیره تمام فایل های خودتان (عکس و فیلم و کتاب و چیز هایی که از اینترنت دانلود می کنید).اندازش هر چقدر می تونه باشه.۱ گیگ تا ۱ ترا.برای شروع ۱۵ الی ۲۰ گیگ فکر کنم خوب باشه.(از partition های win هم می تونید برای ذخیره اطلاعات استفاده کنید.این پارتیشن هم ext4 باشه.

۳−swap یا swap area
این بخش به عنوان حافظه فیزیکی مجازی کار می کند تمامی سیستم عامل های GNU/Linux و Solaris از چنین حافظه ای استفاده می کنند.بنابراین این پارتیشن میتونه بین چند OS مشترک باشه.(البته نه win.win به جاش از pagefile استفاده می کنه فکر کنم).این پارتیشن باید از نوع swap باشه و حداکثرش ۲ گیگ هست.

توجه کنید هر کدوم از اینا میتونه primary یا logical باشه و برای سیستم عامل GNU/Linux فرقی نمی کنه.

برای تغییر در پارتیشن ها (حذف و اضافه و resize و...) من پیشنهاد می کنم از installer ubuntu استفاده نکنید. و به جاش وارد Live شید و از نرم افزار gparted برای این کار استفاده کنید.
Gentoo KDE x86_64
Notebook:Asus N53SN
www.shervin.org

آفلاین alireza.pc

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 30 آبان 1390، 02:58 ب‌ظ »
دوست عزیز ممنون از راهنماییتون...
حالا اگر من بخوام پارتیشن home رو دسته بندی کنم چطور می تونم این کار رو انجام بدم.من زمانی که میخوام حتی دوتا پارتیشن home داشته باشم واسه نصب ایراد میگیره و اجازه نصب نمی ده...
اصل سوال من این بود...باتشکر

آفلاین G99057G1HGEQ

• Full Member
  • *
  • ارسال: 173
    • دالبا.وردپرس.کام
« پاسخ #3 : 30 آبان 1390، 06:58 ب‌ظ »
دوست عزیز ممنون از راهنماییتون...
حالا اگر من بخوام پارتیشن home رو دسته بندی کنم چطور می تونم این کار رو انجام بدم.من زمانی که میخوام حتی دوتا پارتیشن home داشته باشم واسه نصب ایراد میگیره و اجازه نصب نمی ده...
اصل سوال من این بود...باتشکر
سوال اینه که چرا؟ چرا دو تا پارتیشن home؟
home مسیر مهمیه، قراره تنظیمات شخصی شما اینجا ذخیره بشه.
فرض کنین می‌خواین یک بسته‌ی پستی ارسال کنین، شما نمی‌تونین دوتا آدرس برای یک بسته‌ی پستی مشخص کنین، چون اداره‌ی پست یک بسته رو تنها می‌تونه به یکی از این دو آدرس ارسال کنه. ضمنا دوتا خونه‌ی متفاوت نمی‌تونن آدرس یکسانی داشته باشن.
تنظیمات شخصی شما، پویشه‌ی هوم و سیستم‌عامل هم چنین وضعیتی نسبت به هم دارن. برای سیستم عامل تعریف نشده که این اطلاعات رو در دوجا ذخیره کنه (اصلا همچین کاری لازم نیست) و ضمنا شما نمی‌تونین در پوشه‌ی «/» دوتا فولدر همنام به نام Home داشته باشین.

اگر هدفتون این بوده که فضای کافی در نظر بگیرین، خوب یک پارتشین بزرگتر ایجاد کنین. مثلا به جای اینکه دوتا هوم ۱۰گیگ ایجاد کنین، یک هوم ۲۰گیگ ایجاد کنین.

آفلاین MADMAN

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 804
  • We are not users we are friends.
« پاسخ #4 : 01 آذر 1390، 11:39 ق‌ظ »
ببخشید این امکان هستش که شاخه هوم از شاخه اصلی نصب شده جدا باشه؟
اگر ممکنه چه طوری همچین کاری ممکنه؟
سلامتی پنگوئن که یه ذره قد داره، اما بازم لاتی راه میره ....

آفلاین ham!d

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 599
« پاسخ #5 : 01 آذر 1390، 01:51 ب‌ظ »
ببخشید این امکان هستش که شاخه هوم از شاخه اصلی نصب شده جدا باشه؟ اگر ممکنه چه طوری همچین کاری ممکنه؟
در موقع نصب با گزینه something else جلو رفته و همون طوری که پارتیشن روت رو می سازین یک هم به اسم home/ بسازین یعنی mount point رو بذار روی home/

اگه هم الان بعد از نصب میخوای جدا کنی راهنماش توی انجمن هست(تاپیکش جز تاپیکهای مهم شده یکی از انجمنها است)
« آخرین ویرایش: 01 آذر 1390، 01:55 ب‌ظ توسط Dream »

آفلاین alireza.pc

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 01 آذر 1390، 05:12 ب‌ظ »
با سلام خدمت شما دوست عزیز وبزرگوار و تشکر از اینکه راهنماییم کردید.
اما من چطور می تونم اطلاعاتم رو دسته بندی کنم؟؟؟ ??? ??? ???
احتمالا من نمی تونم منظورم رو خوب بیان کنم...
ببینید من میخوام مثل ویندوز یک داریو بالافرض برای ویدئو و مالتی مدیا
یک درایو برای بازی
یک داریو برای برنامه ها و... داشته باشم
برای اینکه در اوبنتو بتونم این کار رو انجام بدم چکار باید انجام بدم؟؟؟
 :'( :'( :'( :'( امیدوارم منظورم رو خوب بیان کرده باشم...

آفلاین MADMAN

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 804
  • We are not users we are friends.
« پاسخ #7 : 01 آذر 1390، 05:34 ب‌ظ »
اول یک پارتیشن برای نصب با مونت پوینت / بزار (درست کن) بعد هر چند تا پارتیشن که دوست داری ایجاد کن مونت پوینت هم نزار همه هاردت رو هم پارتیشن بندی نکن یه دو گیگی بذار بعد اون دو گیگ رو اسوپ بزار.
سلامتی پنگوئن که یه ذره قد داره، اما بازم لاتی راه میره ....

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19809
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #8 : 08 آذر 1390، 04:22 ق‌ظ »
با سلام خدمت شما دوست عزیز وبزرگوار و تشکر از اینکه راهنماییم کردید.
اما من چطور می تونم اطلاعاتم رو دسته بندی کنم؟؟؟ ??? ??? ???
احتمالا من نمی تونم منظورم رو خوب بیان کنم...
ببینید من میخوام مثل ویندوز یک داریو بالافرض برای ویدئو و مالتی مدیا
یک درایو برای بازی
یک داریو برای برنامه ها و... داشته باشم
برای اینکه در اوبنتو بتونم این کار رو انجام بدم چکار باید انجام بدم؟؟؟
 :'( :'( :'( :'( امیدوارم منظورم رو خوب بیان کرده باشم...
شما عملاً به این کار نیازی ندارین دوست عزیز. در شاخه‌ی خانگی شما (که به اسم خودتون هست) یه سری دسته بندی‌هایی انجام داده که مثلا عکس‌ها در یک شاخه، آهنگ‌ها در شاخه‌ی دیگه و به همین ترتیب. هر نوع فایل دیگه‌ای هم که خواستید اضافه کنید، می‌تونین به راحتی یه شاخه‌ی جدید همون‌جا ایجاد کرده و فایل‌هاتون رو درونش بریزین ;) چون طراحی فایل‌سیستم این‌جوریه که n سال بعد هم شما دارین از همین شاخه به عنوان شاخه‌ی خونگی استفاده می‌کنین.
در ضمن بازی‌ها و برنامه‌هایی که نصب می‌کنین هم هر کدوم شامل چند فایل مجزا هستن که خودشون در شاخه‌ای از فایل‌سیستم کامپیوترتون که براش تعریف شده قرار می‌گیرن و دست شما نیست که کجا بریزینش
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Mahyar.a77

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 60
پاسخ : پاسخ به: پارتیشن اوبنتو؟؟؟؟
« پاسخ #9 : 25 مهر 1391، 01:34 ب‌ظ »
سلام.شما به ۳ تا partition نیاز خواهی داشت.(البته برای شروع و استفاده خانگی)

۱−روت که با / شناخته می شود
این partition برای نصب برنامه ها و هسته لینوکس و تمامی فایل های سیستم عامل توش قرار می گیره.حدود ۱۰ گیگ می تونه کافی باشه با سیستم فایل ext4

۲−خانه که با /home شناخته می شود.
این partition برای ذخیره تمام فایل های خودتان (عکس و فیلم و کتاب و چیز هایی که از اینترنت دانلود می کنید).اندازش هر چقدر می تونه باشه.۱ گیگ تا ۱ ترا.برای شروع ۱۵ الی ۲۰ گیگ فکر کنم خوب باشه.(از partition های win هم می تونید برای ذخیره اطلاعات استفاده کنید.این پارتیشن هم ext4 باشه.

۳−swap یا swap area
این بخش به عنوان حافظه فیزیکی مجازی کار می کند تمامی سیستم عامل های GNU/Linux و Solaris از چنین حافظه ای استفاده می کنند.بنابراین این پارتیشن میتونه بین چند OS مشترک باشه.(البته نه win.win به جاش از pagefile استفاده می کنه فکر کنم).این پارتیشن باید از نوع swap باشه و حداکثرش ۲ گیگ هست.

توجه کنید هر کدوم از اینا میتونه primary یا logical باشه و برای سیستم عامل GNU/Linux فرقی نمی کنه.

برای تغییر در پارتیشن ها (حذف و اضافه و resize و...) من پیشنهاد می کنم از installer ubuntu استفاده نکنید. و به جاش وارد Live شید و از نرم افزار gparted برای این کار استفاده کنید.

سلام
در مورد پارتیشن بوت چیزی نگفتین !!
آیا ضروری نیست !؟

آفلاین alieblice

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1275
پاسخ : پارتیشن اوبنتو؟؟؟؟
« پاسخ #10 : 25 مهر 1391، 01:37 ب‌ظ »
نه پارتیژن بوت ضروری نیست . حتی swap هم ضروری نیست من خودم یک بار برایه اوبونتو نزاشتمش چون لازمش نداشتم فقط اگر swap رو نزارین تو کارهایی مثل hibernate suspend و هر کاری که احتیاج به swap داشته باشه مشکل پیدا میکنین.

آفلاین Mahyar.a77

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 60
« پاسخ #11 : 25 مهر 1391، 03:20 ب‌ظ »
نه پارتیژن بوت ضروری نیست . حتی swap هم ضروری نیست من خودم یک بار برایه اوبونتو نزاشتمش چون لازمش نداشتم فقط اگر swap رو نزارین تو کارهایی مثل hibernate suspend و هر کاری که احتیاج به swap داشته باشه مشکل پیدا میکنین.

sda1     ext2      /Boot              285.00 MiB
sda2    extended                      310.23 GiB
sda5   Unknown                         3.81 GiB
sda6      ext4     /                  28.61 GiB
sda7      ext4     /home             277.80 GiB
sda3       fat32    /media/Fat32      155.25 GiB

این پارتیشن بندی من هست وقتی میخوام آپگرید کنم پیغام میده که Boot پر شده و error  میده
بعد اینکه چرا پارتیشن swap رو unknown زده لطفا راهنمایی کنید
« آخرین ویرایش: 25 مهر 1391، 03:37 ب‌ظ توسط Mahyar_a77 »

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #12 : 25 مهر 1391، 03:37 ب‌ظ »
جالبه!
نمی‌دونستم suspend هم از swap استفاده می‌کنه!