با سلام دوباره
الان یک مطلبی را متوجه شدم.
مسیری را که میخواهم جناب آپاچی به جای مسیر پیشفرضش بشناسد، در هارد اینترنالیست که از روی کامپیوتر نصب شده (منظورم این است که یک هارد اینترنال دیگر به جز هاردی که جدید خریدم و اوبونتور را در آن نصب کردم).
گمان کردم که شاید مشکل از پرمیشن ها باشد رفتم که پرمیشن را تغییر دهم، تغییر نیافت! با کلمهی کلیدی sudo در اول فرمان، سعی کردم، با اینکه رمزم را گرفت، ولی باز هم نشد!
امکان دارد که مشکل از این باشد که من نمیتوانم پرمیشن را تغییر دهم؟
یک سوال: فرق یوزر Alireza و root چیست؟ اگر از کاربر علیرضا، رمز بخواهد، دسترسی ریشهای پیدا میکند؟
یک نکته مهم اینه که موقع بررسی مشکل، مشکل رو به اجزای ساده تر تقسیم کنی و وقتی تونستی مشکل رو به شکل ساده حل کنی یک قدم یک قدم پیچیده کنی. یا مشکل رو تقسیم کنی به اجزای ساده، هر کدوم رو مستقل حل کنی و بعد اجزا رو یکی یکی بچسبونی به هم ببینی کار می کنن یا نه.
در این مورد هم حالا رسیدی به اینجا که «دایرکتوری ای که دادم روی یک هارد اکسترنال است که دسترسی هاش مشکوکه». خب تنظیمات رو عوض کن برای یک دایرکتوری معقول و توش یک فایل معقول index.html یک خطی بذار و ببین کار می کنه یا نه اینجوری کشف می کنی که آیا مشکل به اون هارد و دسترسی مربوطه یا نه. بعد می تونی عیب یابی رو ادامه بدی. به این می گن سیستماتیک ترابل شوتینگ. در غیراینصورت خیلی سخته چیزی رو عیب یابی کنیم که هر جاییش ممکنه خراب باشه و ما فقط سعی کنیم مدل تک تیراندازی به اینطرف و اونطرف تیر بندازیم شاید به هدف خورد. «شاید این خرابه. نبود؟ پس شاید این خرابه. نبود؟ پس حالا اینو نگاه کن» روش سخت تری است از اینکه «مطمئن بشو مشکل از اینه. حالا مطمئن شو مشکل از فلان قسصمتشه، ...»
در مورد دسترسی جریان اینه که توی لینوکس یک کاربر روت هست که به همه چیز دسترسی داره. توی اوبونتو اگر با کاربر خودت لاگین کرده باشی و جلوی دستوری sudo بذاری، اون دستور با دسترسی روت اجرا می شه.
حالا که در نقش پدر بزرگ دارم توصیه می کنم اینم بگم که باید با طلا نوشتش سردر فروم: اگر می خوای لینوکس یاد بگیری، کارهایی که می کنی رو درک کن. توی ویندوز باید حفظ بشیم که فلان منوی فلان جا می شه فلان کار رو بکنه. توی لینوکس باید درک کنیم که سیستم چطوری کار می کنه و بعد هر طوری دوست داشتیم اون کار رو انجام بدیم یا کشف کنیم که الان توی فلان برنامه چطوریه جریان. مفهوم DocumentRoot، Directory, virtualhost و ... رو که بخونی و یاد بگیری می فهمی که داکیومنت ها دارن چی می گن و چرا و بنا به نیازت اصلاحشون می کنی. پیدا کردن یک داکیومنت و ازش جلو رفتن بدون فهمیدنش خطرناک ترین کار توی لینوکسه و اکثر سوال های اینجا که جواب نمی گیرن هم مربوطن به کسانی که یک متن پیدا کردن و دستورهاش رو انجام دادن و چیزی خراب شده و الان نیم دونن باید چیکار کنن (: با حوصله اگر یکبار درک کنیم چیکار می کنیم تا آخر عمرمون بلدیمش (: