مارک شاتلورث بنیان گذار اوبونتو با شرکت در کانال irc به مدت ۱ ساعت به سوالات کاربران اوبونتو پاسخ داد که از مهمترین اونها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آیا اویونتو ۱۲.۰۴ به انتقادات اخیر پایان خواهد داد ؟ بله البته . این انتقادات به جا است و ما نباید در برابر آنها حساس باشیم. دو ایرادی که به ما می گیرند این است که ۱) ما باید یونیتی را رها کنیم و ۲) اینکه باید به گسترش یونیتی ادامه دهیم و اشکالاتش را رفع کنیم که این دو نظر مخالف یکدیگرند. اما حقیقت این است در صورتی که برای تصدیق ایدههایمان مدام منتظر بقیه باشیم از رقابت باز میمانیم. من افتخار می کنم به نو آوری هایمان. نه تنها Ubuntu One را قبل از iCloud اپل و معادل های ویندوزی داشتیم، بلکه اول ما Overlay Scrollbars را طراحی کردیم همچنین Unity با یک launcher در سمت چپ و صفحه جست و جوی تمام صفحه قبل از LaunchPad اپل و Gnome Shell معرفی شدند. تغییرات جدید همیشه کاربران را کمی آشفته می کند اما من فکر می کنم اگر از کاربران حاظر در کانال بپرسیم آنها خواهند گفت که ما بستری برای آینده می خواهیم نه سیستم عاملی متعلق به گذشته و این همان چیزی است که ما به آن اهمیت می دهیم و آن را به درستی انجام می دهیم.
آیا برای شما مهم است که اوبونتو از رتبه یک دیستروواچ سقوط کرده است ؟ (میزبان کانال یادآور شد که دیستروواچ معیاری درست برای تعداد کاربران یک توزیع نیست بلکه تنها بر اساس تعداد کلیکیست که صفحه یک توزیع دریافت میکند) با تبریک به توزیع مینت برای این جهش باید بگویم من خوشحالم که اوبونتو مشتقاتی فوق العاده دارد و همچنین اطمینان دارم Unity در رتیه یک محیط های دسکتاپ باقی خواد ماند.
آیا شما واقعا فکر می کنید که می توانید با Android و iOS رقابت کنید ؟ با کمک شما ما این شانس را خواهیم داشت.
با تمام بهبود هایی که همراه با Qt5 خواهد آمد آیا بهتر نیست که تمرکز را تنها روی نسخه QML/Qt یونیتی بگذارید ؟ امکانش هست. تیم یونیتی ۳ بعدی باید نشون بده که ارزش نگهداری رو داره و تیم یونیتی ۲ بعدی هم باید ثابت کنه میتونه نسخهای به یک پارچگی فعلی ایجاد کنه. میشه این روبه چشم یک مسابقه دید پس شما در آن تیمی شرکت کنید که فکر می کنید موفق میشود و آن تیم را حمایت کنید.
کدام یک از برنامه هایی که برای اوبونتو منتشر شده است برای شما الهام بخش بوده است ؟ گروه Novacut ایده های بسیار جالبی دارن و همچنین من خیلی از کار های تیم elementary را نیز می پسندم. وب مکانی است که ما باید نگاهمان به آن باشد و همینطور بازی ها . هر دوی این ها به شدت در حال رشد و رقابت هستن.
آیا تضمین می کنید که به پشتیبانی از گنوم شل ادامه خواهید داد و نصب آن روی اوبونتو آسان بماند ؟ بستگی به آن دارد که توسعه دهندگان گنوم شل تا چه حد این کار آسان سازند. من قول نمی دهم اگر آنها تصمیم بگیرند تا این کار را سخت یا غیر ممکن کنند و یا به گقتن حرف هایی مانند «اسکرول اوبونتو با روند گنوم سازگار نیست» ادامه بدهند.
ما سخت تلاش کردیم تا طراحی گنوم شل را بهبود بخشیم اما مشخص شد که بهترین راه برای تحقق خواستهها کار روی چیزی بود که خود رهبری آن را داریم پس ما این کار را کردیم و آن رو آدامه خواهیم داد.
آیا در ۱۲.۰۴ آیکون های جدیدی خواهیم دید ؟ به مجموعه آیکونهای جدید نیاز داریم. ما با دانشگاه ریدینگ روی مطالعه مناسب پیکرنگار (icongraphy) به توافق رسیدیم و همچنین نقشه راه (Roadmap) آیکون های جدید را نوشتهایم. از مشارکت همه هم استقبال میکنیم.
برای مشاهده تمام سوال و جواب ها می توانید به این لینک
http://irclogs.ubuntu.com/2011/11/23/%23ubuntu-classroom.html مراجعه کنید.
منبع :
http://azadrah.net/2011/11/mark-shuttleworth-answers-users-questions-on-irc/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mark-shuttleworth-answers-users-questions-on-irc