انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: راهنمای کامل و تصویری نصب اوبونتو ۱۱.۱۰  (دفعات بازدید: 11224 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
کاوشگر: نگارش نهایی اوبونتو ۱۱.۱۰ به همراه نسخه‌ی جدید Unity و همچنین Gnome 3.2 معرفی شد. قبلا در کاوشگر راهنمای کامل و تصویری نصب و راه‌اندازی اوبونتو ۱۰.۰۴ در اختیار کاربران قرار گرفت. حالا با انتشار نگارش جدید اوبونتو، سری جدید این آموزش‌ها در اختیار شما قرار می‌گیرد. برای شروع باید نسخه‌ی مربوط را از سایت اوبونتو دانلود کنید. در این قسمت دو انتخاب ۳۲ و ۶۴ بیتی خواهید داشت.

پس از دریافت فایل می‌توانید آن را بر روی CD‌ رایت کنید و یا با نصب بر روی فلش مموری سیستم خود را بوت کنید. روش نصب بر روی فلش مموری بسیار ساده است. ابتدا برنامه UNetbootin را از اینجا http://unetbootin.sourceforge.net/دریافت کنید. فایل ISO دریافت شده را از بخش Diskimage انتخاب کرده و با انتخاب درایو فلش مموری مورد نظر منتظر مراحل کپی باشید.[برای رایت فایل iso در ویندوز میتونید از برنامه clone cd و در اوبونتو از brasero استفاده کنید.خودم]

س از اتمام کار شما یک فلش مموری دارید که قابلیت بوت کردن سیستم توسط اوبونتو به صورت لایو (بدون نیاز به نصب) را دارد. پس از وارد شدن به اوبونتو کافی‌ست که بر روی گزینه‌ی Install Ubuntu 11.10 بر روی دسکتاپ کلیک کنید.

مرحله‌ی ۱ – با صفحه‌ی خوش‌آمدگویی روبرو می‌شوید که پیشنهاد می‌کنم زبان نصب را بر روی گزینه‌ی پیش‌فرض یعنی انگلیسی قرار دهید.

مرحله‌ی ۲ – در صورتی که در هنگام نصب دسترسی به اینترنت پرسرعت دارید می‌توانید گزینه‌ی Download updates while installing را انتخاب کنید.
اوبونتو به صورت پیش‌فرض قادر به پخش فایل‌های صوتی MP3 و برخی فرمت‌های تصویری و همچنین قادر به نمایش فایل‌های فلش در صفحات وب نیست. در صورتی که می‌خواهید بسته‌های لازم برای پشتیبانی این موراد همراه با اوبونتو نصب شود، گزینه‌ی Install third-party software را انتخاب کنید.

مرحله‌ی ۳ – در این مرحله باید نحوه‌ی نصب را مشخص کنید. یک راه ساده می‌تواند نصب اوبونتو در کنار سیستم‌عامل‌های دیگر باشد (گزینه‌ی اول). در این مقاله اوبونتو را به صورت کاملا مستقل نصب می‌کنیم ( گزینه‌ی آخر)

البته این قسمت را با مسئولیت خودتان می‌توانید به صورت‌های دیگر نیز انجام دهید. :دی
مرحله‌ی ۴ – از ظاهر این صفحه اصلا نترسید. اگرچه این صفحه یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین بخش‌های نصب است ولی با چند نکته به راحتی آن‌را پشت سر می‌گذاریم. سعی کنید از قبل فضایی را برای نصب لینوکس بر روی هاردتان در نظر بگیرد. (حداقل ۱۰ گیگابایت). به دلیل اینکه ساختار پارتیشن‌های لینوکس متفاوت است بعد از نصب، از طریق ویندوز ( به صورت مستقیم) قادر به مشاهده‌ی فضایی که بر روی آن اوبونتو را نصب کرده‌اید نخواهید بود.

برای نصب اوبونتو شما حداقل نیاز به یک پارتیشن از نوع Ext4 و یک پارتیشن از نوع swap دارید. Mount point را / قرار دهید. در صورتی که می‌خواهید اطلاعات خود را جدا از فایل‌های سیستم‌عامل قرار دهید یک درایو دیگر از نوع Ext4 ایجاد کنید و Mount point را /home قرار دهید. همین کار را می‌توانید برای موارد دیگر نیز انجام دهید ولی معمولا نیازی نیست!

بسته به میزان رم سیتم خود مقدار پارتیشن swap را تنظیم کنید. (حداقل ۲ گیگ)[میزان swap نباید بیشتر از ۲ برابر رم باشد.معمولا swap رو یا به اندازه رم یا 1.5 الی 2 برابر رم انتخاب میکنند.خودم]

مرحله ۵ – در این بخش منطقه زمانی خود را انتخاب کنید. در صورتی که به اینترنت متصل باشید به صورت خودکار محل فعلی شما تشخیص داده خواهد شد.

مرحله ۶ – در این قسمت زبان مورد نظر برای کیبورد را تعریف می‌کنیم. زبان پیش‌فرض انگلیسی هست و برای استفاده از زبان فارسی کافی‌ست Persian را از لیست انتخاب کنید.

مرحله‌ی ۷ – در این مرحله شما باید اطلاعات شخصی خود و یک نام کاربری برای خود انتخاب کنید.

مرحله‌ی ۸ – در صورتی که بر روی سیستم شما سیستم‌عامل‌های دیگری نصب باشد، برنامه‌ی نصب کننده به صورت اتوماتیک آن‌ها را تشخیص می‌دهد. در صورتی که مایل هستید تنظیماتی از سیستم‌عامل‌های دیگر در اوبونتو اعمال شود، می‌توانید آن‌ها را انتخاب کنید.

مرحله‌ی ۹ – بعد از این شما وارد مرحله‌ی پایانی نصب می‌شوید. در حین عمل نصب در صورتی که به اینترنت متصل باشید، برنامه‌ی نصب کننده اقدام به دریافت بسته‌های به روز رسانی می‌کند که در صورت عدم تمایل و صرفه‌جویی در مصرف ترافیک خود می‌توانید با زدن کلید skip از این کار صرف‌نظر کنید.

مرحله‌ی ۱۰ – به همین راحتی نصب تمام شد! در این مرحله می‌توانید به گشت و گذار خود در اوبونتو ادامه دهید یا اینکه سیستم را ریست کنید و با اوبونتوی نصب شده کار کنید.

برای آگاه شدن از قابلییت‌ها و امکانات جدید اوبونتو ۱۱.۱۰ می‌توانید به خبر انتشار آن در LinuxReview.ir http://www.moallemi.ir/blog/1390/07/29/%d8%b1%d8%a7%d9%87%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c-%d9%86%d8%b5%d8%a8-%d8%aa%d8%b5%d9%88%db%8c%d8%b1%db%8c-%d8%a7%d9%88%d8%a8%d9%88%d9%86%d8%aa%d9%88-11-10/www.moallemi.ir/go/?u=http%3A%2F%2Flinuxreview.ir%2F1390%2F07%2Fubuntu-11-10-released%2Fمراجعه کنید.

منبع: http://www.moallemi.ir/blog/1390/07/29/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%B5%D8%A8-%D8%AA%D8%B5%D9%88%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88-11-10/

نکته:نویسنده مقاله فراموش کرده دو مورد از ویژگی جدید اوبونتو 11.10 رو بگه.1-در مراحل اولیه اوبونتو یک سری از wi-fi رو میاره و ازت میخواد که یکی از اونا رو واسه وصل شدن به اینترنت و اپ تو دیت شدن به هنگام نصب رو انجام بده.که گزینه اسکیپ از این مرحله شما رد میشین یا میتونین یکی از wi-fi های موجود رو واسه کانکت شدن انتخاب کنید.2-اوبونتو 11.10 از شما میخواد که یه عکس واسه اکانت خوتون انتخاب کنید.یه سری عکس پیش فرض است و یا شما میتونید از وب کم عکس خودتونو واسه یه اکانت تون انتخاب کنید.(البته وب کم به صورت پیش فرض روی اوبونتو11.10 نصب نیست و بایددستی نصبش کنید.جالبه نه)
البته این تجربه شخصی من بود شاید واسه شما دوست عزیز صدق نکنه.دی
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین AliR18

• Full Member
  • *
  • ارسال: 164
سلام. من اوبونتو ۱۱.۱۰ رو از سایتش دانلود کردم و روی cd رایت کردم ولی بوت نشد!
چیکارش کنم؟

آفلاین ham!d

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 599
چیکارش کنم؟
md5sum رو هم واسه فایل دانلودی و هم واسه سی دی چک کن

نقل‌قول
`md5sum' computes a 128-bit checksum (or "fingerprint" or
"message-digest") for each specified FILE.

Note: The MD5 digest is more reliable than a simple CRC (provided by
the `cksum' command) for detecting accidental file corruption, as the
chances of accidentally having two files with identical MD5 are
vanishingly small.  However, it should not be considered truly secure
against malicious tampering: although finding a file with a given MD5
fingerprint, or modifying a file so as to retain its MD5 are considered
infeasible at the moment, it is known how to produce different files
with identical MD5 (a "collision"), something which can be a security
issue in certain contexts.  For more secure hashes, consider using
SHA-1 or SHA-2.  *Note sha1sum invocation::, and *note sha2 utilities::.

If a FILE is specified as `-' or if no files are given `md5sum'
computes the checksum for the standard input.  `md5sum' can also
determine whether a file and checksum are consistent.  Synopsis:

md5sum [OPTION]... [FILE]...

For each FILE, `md5sum' outputs the MD5 checksum, a flag indicating
a binary or text input file, and the file name.  If FILE contains a
backslash or newline, the line is started with a backslash, and each
problematic character in the file name is escaped with a backslash,
making the output unambiguous even in the presence of arbitrary file
names.  If FILE is omitted or specified as `-', standard input is read.

-b, --binary
              read in binary mode

-c, --check
              read MD5 sums from the FILEs and check them

-t, --text
              read in text mode (default)

--quiet
              don't print OK for each successfully verified file

--status
              don't output anything, status code shows success

-w, --warn
              warn about improperly formatted checksum lines

--help display this help and exit

--version
              output version information and exit

فایلی که دانلود کردین یک کد MD5SUM هم با هاش هست. این کد رو با کدی که از اجرای دستور توی ترمینال بدست میارین مقایسه کنین
« آخرین ویرایش: 17 آذر 1390، 01:19 ب‌ظ توسط Dream »

آفلاین AliR18

• Full Member
  • *
 :?: :!:
اینایی که نوشتین یعنی چی؟ :o
md5sum چیه؟
چطوری چکش کنم؟
« آخرین ویرایش: 17 آذر 1390، 11:12 ق‌ظ توسط AliR18 »

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
چیکارش کنم؟

جسارتا دقت کردین که اون فایل که دانلود میکنین با پسوند iso هستش و باید از حالت ایمیج خارج کنینش بعد رو cd رایت کنینش؟

آفلاین ham!d

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 599
md5 را از لینک زیر برای اوبونتو 11.10 ببین و با نتیجه ای که از ترمینال میگیری مقایسه کن.
http://releases.ubuntu.com/@@@/MD5SUMS
به جای @@@ توی لینک بالا اسم نسخه را بنویس. مثلا برای 10.04 اسمش هست: lucid

توی لینک زیر گفته چطوری توی ترمینال md5sum بگیری.
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,758.msg13714.html#msg13714

اینایی که نوشتین یعنی چی؟ :o
md5sum چیه؟
چطوری چکش کنم؟
گوگل:
https://help.ubuntu.com/community/HowToMD5SUM

جسارتا دقت کردین که اون فایل که دانلود میکنین با پسوند iso هستش و باید از حالت ایمیج خارج کنینش بعد رو cd رایت کنینش؟
:o
اکسترکت???
فایل ایزو رو لازم نیست اکسترکت کرد. نرم افزارهای رایتر یه بخشی واسه رایت فایلهای ایمیج دارن.
ولی همین طور که گفتین شاید ایشون فایل رو مثل یک دیتای معمولی رایت کرده باشن !!!
« آخرین ویرایش: 17 آذر 1390، 01:19 ب‌ظ توسط Dream »

آفلاین AliR18

• Full Member
  • *
بله! مثل دیتای معمولی رایت کردم
حالا چجوری از حالت ایمیج خارجش کنم؟

آفلاین AliR18

• Full Member
  • *
md5 را از لینک زیر برای اوبونتو 11.10 ببین و با نتیجه ای که از ترمینال میگیری مقایسه کن.
http://releases.ubuntu.com/@@@/MD5SUMS
به جای @@@ توی لینک بالا اسم نسخه را بنویس. مثلا برای 10.04 اسمش هست: lucid

توی لینک زیر گفته چطوری توی ترمینال md5sum بگیری.
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,758.msg13714.html#msg13714

اسم ۱۱.۱۰ چیه؟
« آخرین ویرایش: 17 آذر 1390، 02:01 ب‌ظ توسط AliR18 »

آفلاین AliR18

• Full Member
  • *
md5sum رو برای اونی که دانلود کرده بودم چک کردم، اینو نوشت
c396dd0f97bd122691bdb92d7e68fde5  ubuntu-11.10-desktop-i386.iso
ینی چی؟

آفلاین H2010n

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 451
md5sum رو برای اونی که دانلود کرده بودم چک کردم، اینو نوشت
c396dd0f97bd122691bdb92d7e68fde5  ubuntu-11.10-desktop-i386.iso
ینی چی؟
File is correct!
http://releases.ubuntu.com/11.10/MD5SUMS

آفلاین AliR18

• Full Member
  • *
اگه File is correct حالا مشکل کجاست؟
میشه بگین فایل iso رو چجوری از حالت ایمیج درارم؟

آفلاین H2010n

• Sr. Member
  • *
سی پیوت چیه؟
جواب این رو هم بنویس:
uname -a

آفلاین AliR18

• Full Member
  • *
سی پیوت چیه؟
جواب این رو هم بنویس:
uname -a
سی پی یو core i5 2.3GHz
این دستور رو کجا بزنم آخه تو لپ تاپی که میخوام نصب کنم لینوکس ندارم...

آفلاین H2010n

• Sr. Member
  • *
سی پیوت چیه؟
جواب این رو هم بنویس:
uname -a
سی پی یو core i5 2.3GHz
این دستور رو کجا بزنم آخه تو لپ تاپی که میخوام نصب کنم لینوکس ندارم...
اینتل هست؟

آفلاین AliR18

• Full Member
  • *
بله.