دلیلی که من طرف گنو/لینوکس آمدم تجربه چیزهای جدید بود. و یونیتی و گنوم شل را هم ادامه همان تجربه جذاب میدانم.
یونیتی و گنوم شل نوظهور هستند و قطعا تا رسیدن به پایداری و پختگی سایر میزکارها راه درازی دارند. هر دو ایده های جالبی دارند که اگر بعضی شون با هم تلفیق بشه خیلی بهتره.
من در حال حاضر با یونیتی سر میکنم چون گنوم شل با درایور غیر آزاد ati شدیدا ناپایدار هست. (برای من اینطوره شاید برای سایرین نباشه)
در زیر یک داستان براتون تعریف میکنم که یه جورایی میشه به این مطلب ربطش داد
یادمه زمانی دکوراسیون مغازه ای را قرار شد کار کنم که نسبت طول مغازه به عرضش زیاد بود و فضای باقی مانده برای ویترین کم بود و مشتری میخواست با این فضای کم 2 ویترین یکی برای لباس مردانه که بیشتر فعالیتش را در بر میگرفت و ویترین کوچکتر برای لباس زنانه باشه. در عین حال ویترنها از هر سه طرف باید دید خوبی داشته باشه.
من برای اینکار از یک فرم غیر معمول استفاده کردم و درب را بصورت کج کار گذاشتم تا فضای بیشتری برای ویترین ایجاد بشه و در عین حال خود ورودی و فرم کج یک ویترین برای لباسهای داخل مغازه ایجاد کنه. در زمان اجرای کار چون سایر مغازه داران از نتیجه کار بی اطلاع بودند و فقط چهارچوب کج و کوله را می دیدند در هر بار عبور از آنجا از بد و بیراه گفتن کم نمیگذاشتند.
در پایان کار مورد پسند همه واقع شد. یک نمونه سه بعدی طرح را میگذارم شاید مورد پسند شما هم قرار گرفت.
حال میزکارهای فعلی هم همین طور است. توسعه دهندگان اصلی یکسری ایده دارند و تا تکمیل و پختگی زمان زیادی صرف خواهد شد. و برای هر چه سریعتر رسیدن به این مقصود، همکاری توسعه دهنگان و جامعه کاربری لازم است. من به آینده هر دو میز کار امیدوارم و از نوآوری های هر دو لذت میبرم.
در ابتدای کار هیچ ابزاری برای شخصی سازی نبود ولی به مرور زمان این مشکل هم در حال برطرف شدن هست.
نمونه gnome-tweak-tool ,uuntu-tweak و extensions.gnome.org
اندکی صبر سحر نزدیک است