انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: GTK یا QT ?  (دفعات بازدید: 9178 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین alperen

• Newbie
  • *
  • ارسال: 18
GTK یا QT ?
« : 23 آذر 1386، 06:38 ب‌ظ »
سلام !
من میخواهم شروع به برنامه نویسی ویژوال در لینوکس کنم ! برای این کار از QT استفاده کنم یا GTK ؟ من یا C++ برنامه مینویسم . و در حد پیشرفته بلد هستم !
به نظر شما کدام بهتر است و چه مزیت هایی نسبت به هم دارند؟
sizlər öldüktən sonra analar minlərcə sizlərdən doğuracaq ; ama minlərcə ana bir avuc vətən toprağı doğura bilməz
M.K.Atatürk

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1295
  • راه‌رو گر صد هنر دارد توکل بایدش
    • سلام!
پاسخ به: GTK یا QT ?
« پاسخ #1 : 23 آذر 1386، 11:19 ب‌ظ »
سلام،
بنده Qt رو پیش‌نهاد می‌کنم. (Qt درست هست و نه QT)
برای اطلاعات بیش‌تر:
http://en.wikipedia.org/wiki/Qt_%28toolkit%29
http://en.wikipedia.org/wiki/GTK%2B
http://www.google.com/search?q=qt+versus+gtk
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم     ...     موجیم که آسودگی ما عدم ماست

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
« پاسخ #2 : 24 آذر 1386، 01:07 ق‌ظ »
منم Qt رو پیشنهاد می کنم

آفلاین alperen

• Newbie
  • *
  • ارسال: 18
« پاسخ #3 : 24 آذر 1386، 01:14 ق‌ظ »
میشه دلیلش رو بگین ؟ یعنی این که Qt چه مزایایی نسبت به GTK داره ؟
sizlər öldüktən sonra analar minlərcə sizlərdən doğuracaq ; ama minlərcə ana bir avuc vətən toprağı doğura bilməz
M.K.Atatürk

آفلاین arman_o71

• Full Member
  • *
  • ارسال: 183
« پاسخ #4 : 24 آذر 1386، 05:41 ب‌ظ »
QT یه toolkit برنامه نویسی که رابط کاربری جزیی از اون هست برای برنامه نویسی با QT حتما باید از چیزایی مثل KDevelop یا QTDesigner استفاده کنید

اگه برنامه نویسی ++C درست حسابی بلد هستین انتخاب Gtkmm که تبدیل Gtk به ++C خیلی خوبه. از امکاناتش اینه که کاملا از ابزارهای استاندارد ++C مثل Containerها و Functorها استفاده می‌کنه و هیچ نیازی به چیزهایی مثل moc qt نیست که کارهای اضافی روی پروژتون انجام بده

ترجیحا اول یه دوری توی برنامه‌های معمول KDE و Gnome بزنید و مقالات ابتدایی QT و Gtkmm رو بخونید تا با فضاش آشنا بشید
مثلا توی Gtk شما معمولا جای دقیق هیچ widget رو نمی‌دونید فقط می‌گید صفحه رو سه قسمت عمودی کن توی بالایی menubar توی پایینی statusbar بذار و وسطی رو دو قسمت افقی کن و ...

خصوصیت دیگه Gtk اینه که با یه کامپایل ساده توی ویندوز هم اجرا میشه (البته من QT رو امتحان نکردم!) که خیلی بهتر از Win32 و MFC هست!!!
« آخرین ویرایش: 24 آذر 1386، 05:44 ب‌ظ توسط arman_o71 »
One of the main causes of the fall of the Roman Empire was that, lacking zero, they had no way to indicate successful termination of their C programs.

Robert Firth

آفلاین Sepehrnoush

• Full Member
  • *
  • ارسال: 151
  • سپهرنوش
« پاسخ #5 : 24 آذر 1386، 09:12 ب‌ظ »
همچنین توجه داشته باشید که Qt اوپن سورس نیست!!!
ubuntu 8.04, parsix 1.0

آفلاین Bayazee

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 91
    • آموزش زبان برنامه نویسی پایتون
« پاسخ #6 : 24 آذر 1386، 09:36 ب‌ظ »

هست !
http://doc.trolltech.com/4.0/opensourceedition.html

اینم لینک های دانلود :
http://trolltech.com/developer/downloads/qt/x11
آموزش زبان برنامه نویسی پایتون (Python) در وب سایت ! www.pythoni.ca

آفلاین mtux

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 450
    • Mgroup
« پاسخ #7 : 24 آذر 1386، 09:50 ب‌ظ »
دوست عزیز این قضیه سالهاست حل شده!
و Qt تحت دو مجوز منتشر می‌شه که یکیش GPL است!
بعلاوه اینکه: پایه‌ی کلاسهای KDE روی Qt است! پس نمی‌شه!!!

اگر خروجی برنامه‌ی شما آزاد(تحت یکی از مجوز های آزاد) باشه، می توانید از Qt با مجوز GPL استفاده کنید، و اگر غیر آزاد باید! از مجوز های غیر مجانی اون استفاده کنید!

برای برنامه‌نویسی، Qt ساده تره، شلوغ تر و زیبا تره! چون سیستم شدیدا شیئ گرایی داره! بعضی از کلاسها که چیزایی کم داشتن رو بازنویسی کردن!
البته من فقط از Qt استفاده کردم، و فقط کد های GTK رو دیدم.
برای اکثر کارها کلاس هایی تعریف شده داره!

من قبل از این از C# برای برنامه‌نویسی استفاده می کردم، و می تونم بهت اینطور بگم:
با استفاده از کتابخانه‌ی Qt شما قدرت ++C را با سادگی #C و Java داری! :D
البته این نظر منه و ممکنه افرادی باهاش مخالف باشن، که خوب دیگه زندگی همینه ;)

تا جایی که یادمه GTK تحت مجوز LGPL است، یعنی نتیجه‌ی کار رو شما می‌تونی بصورت غیر متن‌باز هم منتشر کنی! ولی برای Qt باید یا متن‌باز باشه یا پول بدی!!
نمونه ای از استفاده از Qt : مرورگر Opera فکر می‌کنم از این کتابخونه استفاده کرده، شرکت Apple هم فکر می‌کنم از این کتابخونه استفاده می‌کنه! و در راس استفاده کنندگان همه‌ی برنامه‌ی ها KDE بطور مستقیم یا غیر مستقیم از این کتابخونه استفاده می کنن!
که دوتای اول نمونه‌های غیر آزاد و آخری(KDE) نمونه‌ی آزاد استفاده از Qt هستند!

موفق باشی

نظر خودمم: Qt :D
Free Software Advocate and Developer
http://mtux.wordpress.com
My GNU Affero page: http://rate.affero.net/mtux

آفلاین Sepehrnoush

• Full Member
  • *
  • سپهرنوش
« پاسخ #8 : 25 آذر 1386، 11:29 ق‌ظ »
خود Qt همچنان اوپن سورس نیست! فقط به شما اجازه میده توی برنامه‌هایی که به صورت اوپن سورس منتشر می‌کنید تمام کدها/ماژول‌ها/و یا هر چیز دیگه‌ای که توسط Qt به برنامه شما اضافه شده رو هم تحت مجوزهای آزاد منتشر کنید!
آزاد بودن خود یک برنامه با آزاد بودن کدها/فایل‌هایی که توسط اون ایجاد می‌شه خیلی تفاوت داره.  ;)
« آخرین ویرایش: 25 آذر 1386، 11:31 ق‌ظ توسط Sepehrnoush »
ubuntu 8.04, parsix 1.0

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
    • سلام!
« پاسخ #9 : 25 آذر 1386، 10:27 ب‌ظ »
سلام،
خود Qt همچنان اوپن سورس نیست! فقط به شما اجازه میده توی برنامه‌هایی که به صورت اوپن سورس منتشر می‌کنید تمام کدها/ماژول‌ها/و یا هر چیز دیگه‌ای که توسط Qt به برنامه شما اضافه شده رو هم تحت مجوزهای آزاد منتشر کنید!
آزاد بودن خود یک برنامه با آزاد بودن کدها/فایل‌هایی که توسط اون ایجاد می‌شه خیلی تفاوت داره.  ;)
Qt که به شیوه‌ی dual licensing تحت مجوز GPL (و غیره) منتشر می‌شه، مطمئناً و مسلماً آزاد و بازمنبع هست. اگر مشکلی در این باره هست، در مورد dual licensing و Qt بیش‌تر مطالعه کنید. شاید منظور شما مسأله‌ی QPL هست که اون هم حل شده. شاید http://en.wikipedia.org/wiki/Q_Public_License کمک کنه.

QT یه toolkit برنامه نویسی که رابط کاربری جزیی از اون هست برای برنامه نویسی با QT حتما باید از چیزایی مثل KDevelop یا QTDesigner استفاده کنید
لزومی در استفاده از اون ابزارها وجود نداره، هر چند کار رو معمولاً خیلی ساده می‌کنن.

مثلا توی Gtk شما معمولا جای دقیق هیچ widget رو نمی‌دونید فقط می‌گید صفحه رو سه قسمت عمودی کن توی بالایی menubar توی پایینی statusbar بذار و وسطی رو دو قسمت افقی کن و ...
تقریباً توی همه‌ی GUI frameworkهای جدید (از جمله Qt) این قابلیت‌ها وجود داره.

خصوصیت دیگه Gtk اینه که با یه کامپایل ساده توی ویندوز هم اجرا میشه (البته من QT رو امتحان نکردم!) که خیلی بهتر از Win32 و MFC هست!!!
Qt کاملاً cross platform هست (بین ویندوز و unix-likeها) و به زیبایی توی ویندوز کامپایل می‌شه.
« آخرین ویرایش: 25 آذر 1386، 11:09 ب‌ظ توسط ابراهیم »

آفلاین Sepehrnoush

• Full Member
  • *
  • سپهرنوش
« پاسخ #10 : 26 آذر 1386، 11:31 ق‌ظ »
مشکل من هنوز حل نشده ;) خود Qt آیا اوپن سورس هست؟ خودش رو می‌گم نه کدها یا فایل‌هایی که تولید می‌کنه. مثلاً می‌شه سورس کدش رو دانلود کرد یا توسعه داد؟
ubuntu 8.04, parsix 1.0

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
    • سلام!
« پاسخ #11 : 29 آذر 1386، 11:12 ب‌ظ »
مشکل من هنوز حل نشده ;) خود Qt آیا اوپن سورس هست؟ خودش رو می‌گم نه کدها یا فایل‌هایی که تولید می‌کنه. مثلاً می‌شه سورس کدش رو دانلود کرد یا توسعه داد؟
صد البته! Qt سری 4 تحت جواز GPL 2 منتشر می‌شه.

آفلاین Taha

• Full Member
  • *
  • ارسال: 224
    • فیس بوک
« پاسخ #12 : 30 آذر 1386، 08:24 ب‌ظ »
من با سی برنامه نمی نویسم ولی جی تی کی قابلیت توسعه فوق العاده ای داره و توسعه آن بسیار آسنه من از معماری اش خوش ام اومد

اما تا حالا کد QT ندیدم (تو پاسکال پشتیبانی نمیشه) ولی بدم نمیاد نمونه کدهای سی QT رو ببینم

« آخرین ویرایش: 30 آذر 1386، 08:36 ب‌ظ توسط طه »

آفلاین Sepehrnoush

• Full Member
  • *
  • سپهرنوش
« پاسخ #13 : 01 دی 1386، 05:18 ب‌ظ »
صد البته! Qt سری 4 تحت جواز GPL 2 منتشر می‌شه.

ممکنه لینک دانلود سورس کدش رو برام بذارید؟
ubuntu 8.04, parsix 1.0

آفلاین Bayazee

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 91
    • آموزش زبان برنامه نویسی پایتون
« پاسخ #14 : 01 دی 1386، 06:20 ب‌ظ »
http://trolltech.com/developer/downloads/qt/x11

به عبارت دیگه کیوتی الان مثل همه نرم افزار های معمولی اپن سورس هست ! می شه ازش بصورت آزاد استفاده کرد و همون ۴ تا آزادی رو هم در اختیار قرار می ده . و حتی بر خلاف تصور بعضی از کاربران می شه نرم افزار های اپن سورس بر اساس کیوتی رو هم فروخت ! اما این میان کیوتی روش هایی رو هم در اختیار قرار می ده که می تونید نرم افزار غیر آزاد تولید کنید . یعنی سورس نرم افزارتون رو منتشر نکنید . این کار هنگام استفاده از نرم افزار های آزاد مجاز نیست . برای رفع این مورد کیوتی لایسنسی جدید مختص خودش رو ایجاد کرده . پس اگر نمی خوایید از لایسنس آزاد برای انتشار یا فروش نرم افزارتون استفاده کنید کافیه کمی پول خرج کنید  ;)
آموزش زبان برنامه نویسی پایتون (Python) در وب سایت ! www.pythoni.ca