انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: کمک در مورد بوت اولیه ...  (دفعات بازدید: 3995 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین masoudstatic

• Newbie
  • *
  • ارسال: 18
کمک در مورد بوت اولیه ...
« : 13 دی 1386، 12:22 ب‌ظ »
سلام من ویندوز اکس پی با اوبونتو 7.10 نصب کردم می خواهم بوت اولیه روی ویندوز باشه نه روی لینوکس اگه ممکنه راهنمای کنید چطور جای این دو را عوض کنم . سوال دوم : وقتی از داخل ویندوز پارتیشن لینوکس را delete می کنم دیگه وارد ویندوز نمی شوم چطوری لینو کس پاک کنم که ویندوز اکس پی بالا بیاد ممنون .

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3100
  • لينوكس يعني آزادي ، امنيت
پاسخ به: کمک در مورد بوت اولیه ...
« پاسخ #1 : 13 دی 1386، 12:32 ب‌ظ »
شما باید منوی گراب رو ادیت کنین
sudo gedit /boot/grub/menu.lst
اونجا جای ویندوز و لینوکس رو عوض کن . اگه لینوکس رو روی mbr نصب کنین اینطوری مشکل پیش نمیاد .

آفلاین masoudstatic

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 13 دی 1386، 01:11 ب‌ظ »
سلام خیلی ممنون از پاسخ سریع شما در مورد سوال اول من مشکل حل شد اما در مورد سوال دوم هنوز نتونستم لینوکس پاک کنم من 2 تا پارتیشن برای لینوکس ساختم ext3  و swap  من این 2 پارتیشن رو از توی اکس پی delete کردم اما موقع بالا آمدن ویندوز خطای شماره 22 داد اگه دقیق توضیح دهید چکار کنم ممنون می شوم.

آفلاین سید مهدی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2013
  • یک تازه کار !
« پاسخ #3 : 13 دی 1386، 06:33 ب‌ظ »
شما کافیه که یک برنامه‌ای تحت ویندوز دانلود کنید که MBR رو براتون ترمیم کنه. زیاد هم برنامه هایی که چنین کاری رو براتون انجام بده. یه سرچ توی گوگل و یا www.download.com بکنید و یکی رو دانلود کنید و MBR رو فیکس کنید.
مردی نبود فتاده را پای زدن
گر دست فتاده ای بگیری مردی !

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
« پاسخ #4 : 13 دی 1386، 07:24 ب‌ظ »
خیلی راحت می تونید MBR رو ترمیم کنید تا بوت ویندوزتون درست بشه. برای این کار کامپیوتر رو با سی دی ویندوز ایکس پی بوت کنید و به Recovery Mode برید و در اونجا دستور mbrfix را اجرا کنید.

آفلاین سید مهدی

• High Hero Member
  • *
  • یک تازه کار !
« پاسخ #5 : 13 دی 1386، 07:36 ب‌ظ »
خیلی راحت می تونید MBR رو ترمیم کنید تا بوت ویندوزتون درست بشه. برای این کار کامپیوتر رو با سی دی ویندوز ایکس پی بوت کنید و به Recovery Mode برید و در اونجا دستور mbrfix را اجرا کنید.
متأسفانه دستور های fixmbr و fdisk /mbr و fixboot تنها در دیسک بوت ویندوز ۹۸ وجود داره و در ویندوز XP و ویستا دیگه ازشون خبری نیست !

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3100
  • لينوكس يعني آزادي ، امنيت
« پاسخ #6 : 13 دی 1386، 08:03 ب‌ظ »
یادش به خیر 3 ساله پیش توی سوزی قسمت کنترل سنترش یه چیزی به نام restore MBR دیده بودم که عالی جواب می داد . در واقع قبل نصب ازش بک آپ میگرفت و رستور میکرد
یه دستور تو ترمینال هم این کار و می کنه ولی الان یادم نمیاد

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
« پاسخ #7 : 13 دی 1386، 08:08 ب‌ظ »
متأسفانه دستور های fixmbr و fdisk /mbr و fixboot تنها در دیسک بوت ویندوز ۹۸ وجود داره و در ویندوز XP و ویستا دیگه ازشون خبری نیست !

توی دیسک windows xp هم هست. من خودم انجام دادم. اینم دوتا مرجع معتبر :

http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/bootcons_fixmbr.mspx?mfr=true

http://www.tech-recipes.com/rx/483/xp_repair_fix_master_boot_record_recovery_console

آفلاین سید مهدی

• High Hero Member
  • *
  • یک تازه کار !
« پاسخ #8 : 13 دی 1386، 11:35 ب‌ظ »
ولی نه برای من و نه برای خیلی از دوستان که این دستور ها رو اجرا کرده بودن جواب ندادش. من نمی گم که این دستور ها وجود نداره، میگم در حالت recovery که ویندوز رو بوت می کنیم، این دستور ها قابل استفاده نیستن.  ???

آفلاین masoudstatic

• Newbie
  • *
« پاسخ #9 : 14 دی 1386، 02:41 ب‌ظ »
سلام
با تشکر از همگی مشکل حل شد.