اتفاقا این اشتباهات خیلی مهمه، چون به شناخت بیشتر سیستم کمک میکنه، و اشتباه گفتن اونها میتونه کلا معنی متفاوتی بده! و اهمیت بعضی از اونها حتی تا حدی هست که روی اون قضایا مقاله داده بشه.
منظور از Universal بودن این توزیع هم اینه که این توزیع همه جا میتونه استفاده بشه، چون برای انواع معماریهای مختلف و در پایداریهای مختلف ارائه شده. البته برداشتهای دیگهای هم هست که میتونید این مقاله رو در موردش بخونید:
لینکچیزهای دیگهای هم توی این پست دیدم، مثلا کلمه توزیع درست هست که به اشتباه توضیع نوشته شده. این دو کلمه دو معنای متفاوت دارند.
توزیع Debian هم به چهار دسته Stable, Testing, Unstable, Experimental تقسیمبندی میشه. SID هم اسم یکی از شخصیتهای کارتونی Toy Story هست که به صورت همیشگی روی بخش Unstable گذاشته شده و به صورت Seed نوشته نمیشه که بذر ترجمه بشه. عموما Stable برای سرورها، Testing برای استفادههای روزمره و Unstable و Experimental هم توسط توسعهدهندگان استفاده میشه.
حالا میریم سر مشکلات شما. Software Center مختص Ubuntu هست و توی Debian میتونید به جای اون از Synaptic استفاده کنید. البته Synaptic قابلیت تشخیص سختافزار شما رو نداره و تنها یک محیط گرافیکی برای سیستم APT هستش. من خودم مستقیما از دستورات APT استفاده میکنم. برای تشخیص سختافزار، باید از دستورات lspci, lsusb, dmesg استفاده کنید. البته نرمافزارهای دیگهای برای شناخت سختافزار هست که عموما کاربردشون برای توزیعهای Live هست، ولی چیزی نیست که شما بخواید استفاده کنید.
حالا با توجه به خروجیای که دادید، باید این بسته رو برای کارت گرافیکتون نصب کنید: nvidia-glx
و این لینک هم برای کارت شبکتون بخونید:
لینکتمام اینها رو بر اساس خروجی lspci متوجه شدم، پس حواستون به خروجی اون باشه. در ضمن، در سختافزار همیشه Chipsetها مهم هستند، نه Brandها. یعنی درسته که شما کارت شبکه D-Link دارید، ولی Chipset اون Atheros هست و باید درایور اون نصب بشه. این موضوع هم از همون lspci میتونید متوجه بشید.
اگر بسته nvidia-glx رو پیدا نمیکنید، به این دلیله که در etc/apt/sources.list/ مخازن non-free داده نشده.