منظور من از این سوال این بود که اگه در این دنیای آزاد آفا داینال آزادگی هم وجود داره پس چطوری می تونن بی تفاوت به این که اصلا آدم ها که هستند و چه می کنند با اونا تعامل داشته باشند؟ چطور می شه آزاده بود و با اشغالگرا هم دوست بود؟چه جوری می شه بدون در نظر گرفتن این که ملت اسراپیل همگی اشغالگر هستند و به زور و با وحشیگری یه کشور دیگه رو غصب کردند از محصولاتشون استفاده کرد؟
اتفاقا خوب سوالی پرسیدی. اول از همه دو تا حدیث میخوام بهت بگم:
۱. ﴿هر کس کلمه ای به من آموخت، به راستی که مرا بنده ی خویش ساخت﴾ امام علی(ع)
۲. ﴿علم را بیاموزید، ولو از مشکرین و کفار﴾ حضرت محمد (ص)
* اون زمان که ما همه تازهکار بودیم سایتهای اسرائیلی مثل linmodem نقش بزرگی در یادگیری دانش ما ایفا کردند. این دوستان با روی خوش و بدون هیچ منتی، بدون این که حتا به این که چه کسی و از چه نژادی داره چنین سوالی رو میپرسه، ریز به ریز به سوالاتش پاسخ میدادن و اون شخص رو راهنمایی میکردن. البته الآن هم هنوز این کار رو میکنن. منتها با وجود انجمنهایی مثل اوبونتو ایران که افراد قدیمیترش خودشون از طریق اونها چیزی یاد گرفته بودن و میتونستن بقیه رو راهنمایی کنن، امروزه نیاز به چنین سایتهایی کمرنگتر شده
* آقا ریجارد استالمن، مبتکر و خالق گنو و موسس بنیاد نرمافزارهای آزاد، بخش بزرگی از فعالیتهاش رو به نوشتن و اعتراض علیه رژیم اشغالگر قدس اختصاص داده و فکر میکنم اکثر هم فکران ایشون هم با این عقیده موافق باشن. با اینحال همونطور که دوستان پیش از این اشاره کردن، دولت و ملت دو مفهوم کاملا جداگانه هستن و همونقدر خندهداره ملت اسرائیل رو از دم زورگو، وحشی و غاصب بدونیم که ملت ایران رو از دم دروغگو، جنگطلب و تروریست بدونیم. یکی از ارمانهای دنیای آزاد اینه که مردم دنیا بدون وجود حکومتهایی به این شکل، با صلح و صفا و به دور از هیاهوهای تبلیغاتی و پروپاگانداهای حکومتی در کنار هم زندگی کنن و ارزش انسان بودن رو بدونن.
* اون کسانی که شما براشون چنان کاسه ی داغتر از آشی شدی که داره خود آش رو از بین میبره هم با این اصول موافق هستن. مثلا چندی پیش در اقدامی مشترک آزادکارهای فلسطینی و اسرائیلی توزیع گنو/لینوکسی تولید کردند تا نشان از این باشه که در دنیای آزاد مرزهای سیاسی معنا ندارن. لینک خبر در انجمن اوبونتو:
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,10581.0.html