اصلا php خودش سورسش آزاده برنامه هایی واسش مینویسن
البته برنامههای PHP هم میتونند به صورت Bytecode یا سورسبسته (با چیزی مثل ionCube) ارائه بشوند.
هنوز راه حلی برای کد کردن 100 درصد کدهای php و java و html نیامده یک سری برنامه ها برای کد کردن دستورات هست یا روشهای ابتکاری شرکتها که برای کد کردن استفاده میکنن اما توسط یک فرد حرفه ای خیلی راحت دیکد میشن. چون به هر حال اون کد باید درآخرین لحظه به حالت عادی در بیاد تا در سیستم اجرا بشه حالا چه سرور ساید چه کلاینت ساید فرق نمیکنه. و از همین روزنه برای دیکد کردن اونها راحت استفاده میشه. به همین دلیل خیلی شرکتها مثل ویبولتین دیگه زحمت کد کردن صفحات رو به خودشون ندادن اما خوب اگر کسی بخواد به صورت شرکتی اقدام به توسعه و فروش و ... نرم افزارش بکنه ازش شکایت میکنن
راستش من تو این 6 یا 7 سال که ویبولتین دارم خیلی ازش راضیم. این اوپن سورسهای موجود هم مطمئنا روز به روز پیش رفت میکنن ولی چون ویبولتین قدمتش زیاده و به مرور پیشرفت کرده هنوز خیلی جلوتر هست. البته یکسری تفاوتها سلیقه ای هست مثلا اینجا پست بزنید میپرید از تایپیک بیرون ولی ویبولتین اینجوری نیست که من با حالت ویبولتین خیلی راحت تر هستم. یا اینجا برای خیلی کارها صفحه رفرش میشه اونجا همش آجاکس هست و در همان صفحه کارها صورت میگیره به اضافه پلاگ اینهای بسیار زیادی که روزانه برای ویبولتین ارائه میشه.
البته یک برتری اینجا احساس کردم که سرعت لود شدن صفحات خیلی سریع تر از ویبولتین هست حتی باوجود اینکه صفحه رفرش میشه سریعتر بعضی کارها انجام میشه
من الآن که به انجمن خودم عادت دارم از وقتی اینجا فعالیت میکنم میفهمم که چقدر امکانات ویبولتین بیشتر هست
انجمنهای رایگان و اوپن سورسی که دوستان گفتن من باید phpnuk رو هم بهشون اضافه کنم که هم پورتال داره و هم انجمن داره که اون هم اوپن سورس هست
سایت توسعه دهنده فارسی و پشتیبانی فارسی هم داره....