انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: پشتیبان گیری و بازگردان اطلاعات از پارتیش  (دفعات بازدید: 12061 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3100
  • لينوكس يعني آزادي ، امنيت
در سیستم عامل لینوکس نیز همانند محیط عامل ویندوزمی توانید از فایلهای سیستمی و نصبی توزیع خود پشتیبان گرفته و در صورتی که مشکلی در سیستم ایجاد شد آن بک آپ را restore نمایید . در محیط عامل با نرم افزارهایی همچون Norton Ghost ممکن است آشنایی داشته باشید در اینجا نرم افزار آزادی را معرفی خواهیم کرد که کار همان نرم افزار را با امکانات و قابلیتهای زیادی انجام می دهد . در هنگام استفاده از نرم افزار باید توجه داشته باشید از پارتیشن های مختلفی برای این کار می توانید بک آپ بگیرید .
پارتیشن هایی که این نرم افزار توانایی ساپرت آنها را دارد به ترتیب زیر است :
ext2fs/ext3fs,Reiser3,FAT16/32,NTFS,HPFS,JFS,XFS,UFS(beta),HFS(beta)همانطور که می بینید این نرم افزار از فایلهای سیستمی بسیاری پشتبانی می کند حتی از پارتیشن های مربوط به ویندوز که NTFS نیز شامل ان می باشد .
طریقه نصب در توزیع اپونتو :
کاربران این توزیع از سیستم عامل گنو/لینوکس می بایستی که در فایل سورس خود مخازن مربوط به universe را فعال نموده از دستور زیر برای نصب استفاده نمایند :
sudo apt-get install partimageطریقه نصب در توزیع دبیان :
#apt-get install partimageحال بعد از نصب بسته نرم افزاری از دستور زیر می توانید پارتیشن های مربوط به سیستم خود را مشاهده نمایید تادر هنگام بک آپ گیری مشکل خاصی پیش نیاید :
fdisk -lبعد از اجرای برنامه شکل زیر ظاهر می شود :

دراین شکل شما پارتیشن های مربوط به سیستم خود و تنظیمات را مشاهده می کنید که در نوع خود از این بسته نرم افزارها بسیار آسان وکار با آن راحت می باشد . در این قسمت شما می توانید عمل بک آپ گیری و یا اینکه عمل بازگرداندن را به همراه اتصال به سرور راه دور از طریق آی پی انجام دهید .
توجه و اخطار:
هنکامی که می خواهید از پارتیشنی بک آپ بگیرید حتما و بایستی روی آن عمل umount انجام دهید . برای راحتی کار شما می توانید توسط یک لیو سی دی بدون بوجود آمدن مشکل خاصی عمل پشتیبان گیری را انجام دهید .
بعد از انتخاب پارتیشن و عمل بک آپ شکل زیر ظاهر می شود :

که در این قسمت شما می توانید تنظیمات عمل فشرده سازی ، عمل تکه کردن فایل جهت انتقال بهتر و در نهایت تنظیمات پایان کار را به نسبت کار و دلخواه خود تغییر دهید .
بعد از ادامه کار از شما در مورد توضیحی در مورد این فایل که بک آپ شما می باشد پرسیده می شود که برای راحتی کار و برگرداندن بک آپ می توانید توضیح مناسبی برای آن بنویسید .

بعد از نوشتن توضیح برنامه اطلاعات مختصری از پارتیشنی که برای بک آپ گیری انتخاب کردید را نشان می دهد.

صبر کنید تا برنامه عمل بک آپ گیری را به پایان برساند در تصویر زیر نمایی از پیشرفت کار را ملاحظه می کنید :

در انتها برنامه زمان سپری شده ، سرعت و حجم فایل بک آپ گیری را نشان می دهد .

عمل بازگرداندن فایل نیز به همین راحتی می باشد و تنها با اجرا و انجام یک بار برنامه قادر خواهید بود براحتی از آن استفاده نمایید . موفق باشید

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
عالی بود . واقعا این راهنما لازم بود  =D>

به عنوان یک پیشنهاد می تونید این مورد رو هم اضافه کنید که با SystemRescueCD میشه سیستم رو به صورت Live بوت کرد و از این برنامه استفاده کرد. این روش چند تا مزیت داره:

۱- نیازی به UNmount کردن پارتیشن مورد نظر نیست.

۲- در مواقعی که سیستم نه از طریق عادی و نه Recovery mode بوت نمیشه و دسترسی به این برنامه وجود نداره میشه از این cd استفاده کرد.

۳- نیازی هم به نصب برنامه نیست

http://sysresccd.org

در ضمن به دوستان پیشنهاد می کنم که اگر حجم فایل backup براشون مهم نیست مقدار فشرده سازی رو روی None قرار دهند تا سرعت بکاپ گرفتن و مخصوصا Restore کردن افزایش پیدا کند. برای سیستم من عمل بازگرداندن فایل بکاپ کمتر از ۱۰ دقیقه طول میکشه.

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
به جز اونی که فرمودید روشی هم هستش که میشه حتی چندین توزیع رو باهاش بالا اورد انشاالله بعدا آموزشش رو می ذارم

آفلاین mohi

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1430
  • as in freedom
خیلی عالی بود آقای پیشگوی! راستی چرا ویکیش نمیکنید؟ :)
امضای کوچکتر - انجمن زیباتر P-:

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1295
  • راه‌رو گر صد هنر دارد توکل بایدش
    • سلام!
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم     ...     موجیم که آسودگی ما عدم ماست

آفلاین spart

• Full Member
  • *
  • ارسال: 102
درود فراوان و تشکر
من یه پیشنهاد دارم . البته اگه ممکنه
مهدی جان اینو اگه ویکی کنید فکر می‌کنم خیلی خوب باشه . بعضی وقتا یه سری اطلاعات خوب تو پستها قرار می‌گیره که به مرور پیدا کردنش یه کم مشکل میشه و بعد از مدتی میبینیم دوباره همون موارد ذکر شده تکرار میشه . این مورد برا خود من که یه تازه کارم خیلی اتفاق افتاده . ولی اگه ویکی بشه پیدا کردنش خیلی ساده و تکمیل کردنش هم راحت تره .
ضمنا اطلاعاتی که با تلاش فراوان بدست اومده خیلی بهتر رشد پیدا می‌کنه .
البته این فقط یه پیش نهاده !
باز هم تشکر می‌کنم چون همین امروز من جای خالی یه همچین برنامه‌ای رو رو سیستمم داشتم احساس می‌کردم .
موفق باشید .

آفلاین mohi

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1430
  • as in freedom
بعضی وقتا یه سری اطلاعات خوب تو پستها قرار می‌گیره که به مرور پیدا کردنش یه کم مشکل میشه و بعد از مدتی میبینیم دوباره همون موارد ذکر شده تکرار میشه .

دقیقا این مهمترین ویژگی ویکی هست! ویکی بهترین جا برای جمع‌آوری این مستندات هست! و به مرور تنبدیل به یک گنجینه ارزشمند و کاربردی میشه!
امضای کوچکتر - انجمن زیباتر P-:

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
سلام باشه بذارید یه خورده دیگه ادیتش کنم چشم ویکیش می کنم

آفلاین spart

• Full Member
  • *
حیلی ممنون و موفق باشید .

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
من با این ویکی همچنان مشکل دارم میشه خودتون یه کاریش بکنید ؟ نوشتن از من گذاشتن تو ویکی با شما D:

آفلاین spart

• Full Member
  • *
من با این ویکی همچنان مشکل دارم میشه خودتون یه کاریش بکنید ؟ نوشتن از من گذاشتن تو ویکی با شما D:
منم خیلی مشکل دارم ولی حیفم اومد این متن خوبی که جمع کردی ویکی نشه .
ببخشید که ویکی‌ش کردم . لطف کن ویرایشش انجام بده .
http://wiki.ubuntu-ir.org/HddImage
موفق باشید .
« آخرین ویرایش: 30 دی 1386، 10:54 ب‌ظ توسط spart »

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
آخه به جز مشکل وقت هم ندارم D:

آفلاین MortezaE

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 38
ببینم میشه با این برنامه از پارتیشن سیستم عامل ( یا سایر پارتیشن ها) پشتیبان تهیه کرد و بعدا اون رو روی یک پارتیشن دیگه نصب کرد؟ یا حتی یک هارد دیگه با همون geometry ؟
چون من قبلا کل هارد قدیمی خودم که شامل پارتیشن ویندوز بود رو با دستور زیر با موفقیت به هارد جدید منتقل کردم:
# dd if=/dev/hda of=/dev/sdaاما حالا بنا به دلایلی میخوام ویندوز رو از sda1 به sda5 منتقل کنم. اما این کار دیگه از حیطه ی مسئولیت جناب دی دی خارجه. چون این ابزار یک عملیات کپی سطح پایین انجام میده یعنی با file table ها هم مثل بقیه داده ها رفتار می کنه و اونا رو عینا به پارتیشن جدید انتقال میده که خب چون موقعیت فیزیکی داده ها تغییر کرده عملا  هیچ فایلی به پارتیشن جدید کپی نمیشه. حالا این PartImage چطور این کار رو انجام میده؟
سپاس گزارم
« آخرین ویرایش: 23 تیر 1388، 12:10 ق‌ظ توسط MortezaES »
Freedom first, then security

آفلاین OpenS

• Full Member
  • *
  • ارسال: 213
سلام

دوستان من بصورت لايو بيام بالا بايد اين نرم افزارو اونجا نصب كنم؟؟؟

چون من لايو اومدم ولي نميشناسه نرم افزاري رو كه نصب كردم

ممنون :oops:
« آخرین ویرایش: 03 شهریور 1388، 12:27 ق‌ظ توسط OpenS »

آفلاین OpenS

• Full Member
  • *
  • ارسال: 213
دوستان یه سوال دیگه

من دوتا پارتیشن دارم یکی برای فیل سیستمم یکی برای home حالا من از فایل سیستمم باید بکاپ بگیرم دیگه برای تنظیمات سیستمم؟؟

بعد پوشه home چی اونم لازمه؟؟؟

چون من مواقعی که اوبونتو نصب میکردم بدون اینکه home رو فرمت کنم بعضی تنظینات سیستم خودش بر میگشت ???

یه توضیح مختصر میشه بدین :oops:
« آخرین ویرایش: 03 شهریور 1388، 07:28 ب‌ظ توسط OpenS »