انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سؤال: پارتیشن SWAP در لینوکس  (دفعات بازدید: 2663 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ابراهیم مشهدی تفرشی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 336
  • همیشه یک راه بهتر هست.
سؤال: پارتیشن SWAP در لینوکس
« : 10 اردیبهشت 1391، 07:33 ق‌ظ »
سلام
مقدمه داستانی :
وقتی که می خواستم اوبونتوی ۱۲.۰۴ رو نصب کنم چندین بار اولش گیر می کرد بعد از کلی - حدود ۴۵ دقیقه - ارور میداد مچبور می شدم ریست کنم از اول نصب کنم
پنج شیش بار این اتفاق افتاد تا به اونجایی رسید که نزدیک بود مأیوس بشم دوباره ۱۱.۱۰ رو نصب کنم
ولی بعد که دقت کردم دیدم مشکل توی پارتیشن بندی بود موقع نصب رفتم توی پارتیشن بندی دستی حافظه پارتیشن اصلی رو پاک کردم دوباره ساختم باورتون نمی شه که مثل آب خوردن بدون هیچ مشکلی نصب شد الآن هم داره اجرا می شه

سؤال :
- وقتی داشتم پارتیشن بندی می کردم یه پارتیشن کوچیکی ته هاردم دیدم اسمش swap بود این رو توی همه لینوکس ها دیده بودم این به چه دردی می خوره؟
- چرا نمی شه حجمش رو از ۵۳۲ مگ یا یه همچین اندازه ای بیشتر کرد؟؟
ET

آفلاین (|33@5

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 530
پاسخ : سؤال: پارتیشن SWAP در لینوکس
« پاسخ #1 : 10 اردیبهشت 1391، 10:44 ق‌ظ »
به طور خیلی خلاصه میشه گفت swap فضایی است که به عنوان رم کمکی یا رم مجازی استفاده میشه.
زمانه که تعداد پروسه های در حال اجرا زیاد باشن سی پی یو پروسه ها رو swap out میکنه تا حافظه اصلی سبک تر بشه و بعد از انجام پردازش پروسه هایی که به دیسک سخت رفتند دوباره swap in میشند تا سی پی یو پردازش رو روشون انجام بده.
اگر میخوایین در مورد Swapping بیشتر بدونید به کتاب سیستم های عامل تننبام یا سیلبرشاتش مراجعه کنید.

این هم یه متن خیلی خلاصه در مورد swapping :
What is swapping in operating systems
When you load a file or program, the file is stored in the random access memory (RAM). Since RAM is finite, some files cannot fit on it. These files are stored in a special section of the hard drive called the "swap file". "Swapping" is the act of using this swap file.
Aswapping is a mechanism in which a process can be swapped temporarily out of memory to a backing store and then brought back into memory for continued execution.

آها یادم رفت جواب سوال دومتون رو بدم، احتمالا در اطراف این پارتیشن فضای خالی وجود نداره واسه همین امکان بزرگتر کردن فضای swap نیست...
« آخرین ویرایش: 10 اردیبهشت 1391، 10:48 ق‌ظ توسط (|33@5 »
اگر عقیده مخالف، شما را عصبانی می کند، نشانه آن است که شما ناخودآگاه می دانید که دلیل مناسبی برای آنچه فکر می کنید، ندارید.

آفلاین ابراهیم مشهدی تفرشی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 336
  • همیشه یک راه بهتر هست.
« پاسخ #2 : 10 اردیبهشت 1391، 12:45 ب‌ظ »
البته خودم هم حدس می زدم ولی
آها یادم رفت جواب سوال دومتون رو بدم، احتمالا در اطراف این پارتیشن فضای خالی وجود نداره واسه همین امکان بزرگتر کردن فضای swap نیست...
ولی نه من وقتی که داشتم پارتیشن بندی می کردم از پارتیشن اصلی ۲ گیگ کم کردم فضای خالی بود که به این swap اضافه کنم که شاید روی سرعت اثری داشته باشه ولی اصلا امکان بالاتر بردن سایزش نبود حالا شاید اون توی پروسه نصب کردن بوده و اگه الان بخوام بشه
ولی سؤال اینه که
اگر مثلا swap رو بکنم ۲گیگ تأثیری توی سرعت سیستم داره یا نه؟  ??? ??? ???
ET

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
« پاسخ #3 : 10 اردیبهشت 1391، 12:59 ب‌ظ »
با سلام.مقدار swap نباید بیشتر از دو برابر رم باشه(اون وقت گنو/لینوکس کل هاردتو فرمت میکنه.معمولا 1.5 تا دوبرابر رم انتخاب میکنند.)شاید تو این نسخه ، اوبونتوی باهوش اجازه نمیده که بیشتر از دوبرابر رم انتخاب کنی.
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19715
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #4 : 10 اردیبهشت 1391، 02:26 ب‌ظ »
چرا. من swap ۸ گیگ هم ساختم. البته روی سیستمی با همین مقدار حافظه‌ی اصلی
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
« پاسخ #5 : 10 اردیبهشت 1391، 02:28 ب‌ظ »
فکر کنم برا تغییر سایز اول باید swap رو Off کنید ...

پیشنهاد میشه بین 1.5 تا 2 برابر حافظه اصلی باشه ، اینجا هم باید مطالب مفیدی باشه :

https://help.ubuntu.com/community/SwapFaq
« آخرین ویرایش: 10 اردیبهشت 1391، 02:32 ب‌ظ توسط YPSD »
..I feel no fault for the fault I feel..