من یه زمانی خودم رو خفه میکردم به ملت بفهمونم گنو/لینوکس چیه/ گنو چیه و لینوکس چیه. ولی گمونم داریم از اون طرف بوم میوفتیم.
چند تا تاپیک رو دیدم همگی به استالمن میگین آقا! تقدیس آفت زندگی ما شده توی این جامعه حالا باز بهش دامن بزنید.
نقش لینوکس رو له میکنید تا گنو رو بالا ببرید! بحث امنیت گنو/لینوکس مستقیما دلیل اصلیش سطوح دسترسی هستن که مربوط به لینوکس هستن. تنظیمات متنی هم اغلب مربوط به لینوکس هستن. نقش گنو در اغلب موارد قابل ججایگزینیه. اندروید دلیل اصلی خراب شدن امنیتش اینه که برای راحتی اومده خیلی از اجازههای دسترسی رو غیرفعال کرده.
دلیل اصلی اختلاف نظر توی اسم گنو/لینوکس و لینوکس اینه که از یک طرف میشه گفت لینوکس کرنلی هست که توی گنو کار گذاشته شده. و از طرفی هم میشه گفت گنو مجموعه ای هست که دور لینوکس رو گرفته و کاملش کرده.
هر دو صحیحه ولی بنا بر اهمیت پروزه گنو اصرار داریم گفته بشه گنو/لینوکس.
ضمنا دانیال جان... فرموده بودید لینوکس بدون گنو کار نمیکنه ولی برعکسش صحیحه! روی چه حسابی؟ هرد انقدر ناقصه که به هیچ وجه نمیشه ازش استفاده کرد... گنو بدون لینوکس نمیتونه سیستم عامل باشه. ولی لینوکس الان توی دستگاه های امبد بدون گنو کاملا کار میکنه.
اگه آقا ریچارد استالمن عنایتش رو از لینوس تروالدز دریغ کنه معلوم نیست چه بلایی سر خودش و لینوکسش بیاد
این دیگه خیلی جوکه.
ضمنا بنا بر گفته خود استالمن توی مصاحبه ای که داشتیم هیچ امیدی به هرد نداشته باشید. لینوکس کاملا آزادی رو تامین میکنه. ولی با تیوو هم مخالف نیست. حالا مشکلی دارید باهاش ساده س... از دستگاه های امبد که قفل میکنن سیستم عامل رو استفاده نکنید.
این چه تفکر مسخره ای هست که اپن سورس هیچ استقلالی نداره و...؟ خود استالمن هم میگه اپن سورس برای خودش یه فلسفه جداگانه هست. مشکل ما با اینه که میاد خودش رو میچسبونه به آزاد. نکنه میخواید بگید مجوزی نداریم که اپن سورس باشه ولی آزاد نباشه؟ مثلا LPPL که مال لاتک هست.
خود بنیاد نرم افزار آزاد لیستی داره از مجوزهای مورد تاییدش که برخی مثل همین که گفتم نه کپی لفت هستن و نه حتی با GPL سازگاری دارن!
ذهن کاربرایی که سوال میکنند رو خراب نکنید. من خودم همه جوره حامی بنیاد نرم افزار آزاد هستم ولی نه به قیمت تغییر واقعیات!
بنیاد لینوکس جلوی بنیاد گنو الم شد؟؟ بنیاد لینوکس راهش کاملا مشخصه و روی لینوکس کار میکنه. مایکروسافت هم مشارکت میکنه توی توسعه لینوکس/ مشکلش چیه؟ پس شما لینوکس استفاده نکن. بی اس دی هم که آزادیش رو نمیتونه حفظ کنه. پس بریم همون هرد استفاده کنیم. کارهای خوب یک شخص رو بخاطر کارهای بدش نابود کردن کار درستی نیست. بیل گیتس هم بنیاد خیریه داره (حالا بماند که خودشون عامل هایی بودن برای گسترش فقر) ولی نمیتونی بگی که اهداف شیطانی داره از کارهای بنیاد خیریه ش!
اون بنیاد اپن سورس هست که الم کردن جلوی FS نه لینوکس.
کلن این گنو( سیستم عامل ) از چیا تشکیل شده ؟؟ به چیه این سیستم عامل بگیم گنو ؟ منظورم برای توضیح به افراد عامه هستش مصلن بگیم کدوم قسمتش میگه گنو ؟( یکم این سوال بی منطق و اشتباه هستش )
گراب - جی سی سی که باهاش لینوکس کامپایل میشه - Binutils، Coreutils، Bash و GNU libc و...
تغییراتی که توزیع ها اعمال میکنن نه روی لینوکس هست و نه روی گنو (بصورت اساسی منظورمه)
تغییرات در نوشتن نرم افزارهاو رابط های گرافیکی. پکیج منیجرها. گلچین نرم افزارها. درایورها و... انجام میشه. کلیه این ها بخشی از گنو/لینوکس محسوب میشن ولی نه مربوط به پروژه لینوکس هستن و نه گنو.
اگر گنو نبود لینوکس هم میمرد. موافقم
بحث جایگزینی کرنل پیچیده تر از کامپایل لینوکس روی سیستم عامل گنو/لینوکسه. میتونید برای تست دبیان گنو/هرد و یا دبیان کی فری بی اس دی رو تست کنید. که هیچ کدوم به گرد گنو/لینوکس هم نمیرسند در عملکرد عمومی