در مورد بحث ویندوز و لینوکس و ... مشابه بحث داشته ایم که می توانید از ان استفاده کنید. برای هر کاربردی یک سیستم عامل مناسب هست. برای من پیش آمده که برای بعضی از نرم افزارها مجبور شدم با سیستم عامل خاصی کار کنم. اتفاقا خیلی وقتها به دلیل اینکه در سیستم عاملهای غیر آزاد در راه اندازی سرویسهای مورد نظرم موفق نشدم، از گنو/لینوکس استفاده کردم و خیلی راحت انجام شد.
مثلا خواستم روی این سیستم عامل که علامت سیب داره (
) و همه به به و چه چه می کنند، یک سرویس PHP با Nginx و مخلفات راه بندازم که با مکافات بسیار نهایتا با حجم دانلود ۱۵۰ مگ انجام شد. و همین کار روی یک گنو لینوکس با ۵۰ مگ در کمتر از نیم ساعت انجام شد.
لذا ممکن است که در برخی کاربردها سیستم عاملی بر سیستم عامل دیگر برتریهایی داشته باشد که طبیعی است. راه حل خودم برای چنین مسائلی این طور است که اگر فقط برای برخی از کاربردهای خاص (مثل برخی نرم افزارهای تخصصی) به ویندوز احتیاج داشته باشم، از طریق wine یا ماشین مجازی از آن استفاده کرده ام. اما اگر اکثر کاربردها ویندوزی باشد یا ماشین تحمل اجرای لایه مجازی سازی را نداشته باشد، داشتن یک ویندوز در کنار لینوکس اجباری خواهد بود.
لذا به نظرم دید و کاربرد شما می تواند دقیقا مشخص کند که گنو/لینوکس چقدر مناسب شماست.
البته، من خودم به مرور توانستم خیلی از کاربردهایم را از وابستگی به سیستم عامل آزاد کنم مثلا برای نگارش متنها از TeX به جای Word استفاده می کنم [مگر در مواردی که مجبور به پر کردن فرم باشم و اوپن آفیس/لیبره آفیس نتوانند کار را انجام دهند.] و این برای اکثر کاربرانی که دیده ام اتفاق می افتد. امیدوارم جواب من مفید بوده باشد.