«سادگی زیباست ... برای این ماه را دوست دارم.»
گاهی فکر میکنم که چرا این جمله رو برای امضام انتخاب کردم! سادگی زیباست... اما چرا ماه؟
وقتی از روی زمین به ماه نگاه میکنید، ماه ساده به نظر میاد و اینه که نگاه رو سمت ماه میبره. اما تا حالا سعی کردید یه نگاه عمیقتر به ماه بکنید؟ ماه تنها موجود توی آسمونه که هر روز خدا یه شکلی دیده میشه. همین ماه کوچولو هست که جلوی خورشید رو با تمام بزرگیش میگیره و خودش رو به جهان نشون میده. هر چی هست، ماه هم مورد توجهه! وقتی کامله افسانههای خیلی زیادی در موردش هست و حتی اگه توی سایه قرار بگیره ( ماه سرخ یا ماه شوم) باز در موردش حرف هست!
درست مثل ماه، گنو/لینوکس در ایده ساده هست: آزادی. اما این ایده به شکلهای متفاوت در میاد و نوسان داره. گاهی کامله و گاهی نه! (کلی شکل داره و به اندازه تمام آدمهای گنو/لینوکس کار، لینوکس داریم.) گاه همه رو شگفت زده میکنه و جلوی پر جلوهترینها قرار میگیره. و وقتی توی سایه قرار میگیره؛ همه یه جوری راحت نیستن چون میدونن ماه توی سایه نمیمونه! در موردش هم حرفهای عجیب زیاده...
پس چرا این ماه کوچولو، مثل ماه اون بالا مورد توجه قرار نگرفته؟ اگه دقت کنید همه چیزشون شبیه! به جز ... اولش... همون اول کار ... نمیخوام بگم که اوبونتو ساده نیست. خوشبختانه اوبونتو انصفافا یکی از سادهترین توزیعهاست و از این جهت، نگاه اول رو با ماه مشترکه
. اما در نگاه عمیقتر، یه مسایلی خودشون رو نشون میدن: شاید روش نصب، کار با محیطهای گنوم و کی دی ای برای خیلی از کاربرا، جدید باشه، نصب مودم یکی از مشکلات اصلیه که جاداره از همه دوستان تشکر کنم که اینقدر کمک میکنن. چیزای دیگهای هم هست. بدی ماجرا اینه که این سختی نه تقصیر ماست، نه اوبونتو و نه گنو/لینوکس، بلکه به خاطر شرکتهایی هست که هنوز حاضر نشدن وارد دنیای گنو/لنیوکس بشن، و خودشون رو محدود کردن.
بگذریم،
قبلا در این مورد صحبت شده. مهم اینه که هم اوبونتو راه بیفته، هم کاربراش، همیشه باید یه سری کارا رو کرد که شاید شنیده باشید باعث میشه خیلیها احساس کنن چیزی کم هست. به جای توضیح بیشترحرف یکی از دوستان رو از کانال آی آر سی میارم. دوست خوبم، سورنا (sorena) تعریف میکرد که با یکی از دوستان توی یه کتاب فروشی بودن «...دوستم پیشنهاد نوشتن یه کتاب در مورد لینوکس رو داد. من میخواستم کتابهای متعددی که در مورد لینوکس تو کتاب فروشی بود رو نشونش بدم ، حدود ۱۰ تا نسخه بود ولی به جای من اون کتاب ها رو نشونم داد و گفت که ببین کسی که تازه میخواد با لینوکس آشنا بشه، نمی ره این کتاب ها رو بخره و کسی هم که به لینوکس مسلط باشه باز هم نمی ره این ها رو بخره ، اگر هم مشکلی براش پیش بیاد یا جستجو میکنه و یا از دوست هاش میپرسه این وسط یه سطح خالیه. کتابی که خیلی مقدماتی و ساده یه سری مفاهیم رو توضیح بده در مورد لینوکس»
چیزی شبیه این توی اوبونتو کم داریم. منظورم این نیست که اوبونتو مشکلی داره. فقط اگه همچین چیزی باشه، خیلی بیشتر «سادگی» اوبونتو حس میشه و شاید ماه مجلس بشه. این حرف باعث شد تو فکر بیفتم که یه کتاب چقدر میتونه مفید باشه. اما باز که با دوستان صحبت شد، یه ایده به نظرمون رسید...
چی میشد کار بر دیسک رو که توی سیستم قرار میده، سیستم بیاد بالا: یه محیط زیبا و در عین حال ساده. زیبایی رو با تم میشه درست کرد. اما منظور ما از سادگی و آموزشی بودن Edubuntu نیست! این محیط، توش بستههایی که یه «کاربر جدید» لازم داره، نصب شده وجود داره و لازم نیست چیزی رو – برای کارای اولیه – نصب کنه. مثلا یه سری اسکریپت داشته باشه برای راه اندازی سخت افزار (تا حد ممکن توش باشه.)
مهمه اینجا بگم که این دیسک، با هما فرق داره. توش خیلی از بستههای کاری که به درد کاربر جدید نمیخورن، حذف میشه تا بستههای مهمتر رو داشته باشیم. دیگه اینکه این دیسک رو میشه نصب کرد که با Add-On بودن هما متفاوته. شاید بشه توش هم گنوم رو قرار دارد و هم کی دی ای... ایدهها زیاد هستن. تا دید چطور میشه عملیشون کرد.
میدونم، به نظر سخت میاد ولی خب هر کاری رو باید از جایی شروع کرد. کار ساده نیست ولی باید از ساده و قدمهای کوچولو شروع بشه. هیچ پرندهای از اولی که به دنیا اومد، پرواز بلد نبوده! (حتی هما
)
خیلی علاقه مندم بدونم نظر بقیه دوستان در این مورد چیه؟ در مورد کل کار و ایدههاشون.