انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: آیا توزیع‌های گوناگون کمکی به توسعه نرم‌آفزار متن‌باز یا آزاد می‌کنند؟  (دفعات بازدید: 6089 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1039
  • Open your source, Open your mind
یکی از مواردی که برای من عجیب بوده  خواهد بود تعدد توزیع‌ها و رمیستر‌ای گنولینوکسه به حدی که حتی بعضی ها با تعویض عکس بکگراند یک توزیع با یک حیوان در یک باغ وحش و نصب یک داکی احساس می کنند که یک سیستم عامل جدید ایجاد کرده اند و ال و بل.یکی نیست به این دوستان عزیز و محترم بگوید که این تغییرات را به زحمت می توان رمیستر نامید حال جه برسد به سیستم عامل نامیدن!

رمیستر کردن برای اینه که شما یه رمیستر از توزیع مورد نظرت بسازی تا برای استفاده شخصی یا پیشنهاد به دیگران به کاربیاده.
دومین مسئله اینه که توزع یا همون رمیستر شما چه چیزی می خواد داشته باشه که توی توزیع‌های دیگه نیست! و از همه مهمتر هدف از ایجاد این توزیع توسط شما چیه یعنی برای فانه یا توزیع عمومیه یا برای سرورهاست یا برای کاربر مبتدی ایجاد شده یا یه توزیع مینیمال باشه.

همچنین رمیستر کردن یا انشعاب همیشه راه حل مناسب برای بهبود یک توزیع نیست! شما می تونی یک ابزار Tweak یا حتی یه software Center بنویسی و برای توزیع محبوبت پرتش کنی و عرضه کنی حتی بعضی موقع ممکنه خود توزیع اون رو به توزیع اضافه کنه. مثال خوبش Muon در کوبونتو. پس می‌شه بدون فرک کردن و ایجاد یک رمیستر و توزیع هم به کاربران کمک کرد و همچنین اون چیزی که می‌خواهید عملی کنید. همچنین با باگ‌ریپرت، نوشتن مستندات به زبان پارسی کمک به دولپرای توزیعهای معروف برای بهبود سایتشون و یا کمک به برخی نرم‌افزارها و اهدای کد بهشون به نظرم خیلی مهمتر از این جور کاراست. مثلا یکی بیاد برای کاربرای ایرانی نرم‌افزار درست کنه و وقتش رو روی اون بزاره بهتره تا وقتشو روی یه رمیستر معطوف باشه! که کاربرش فقط خودش و دوستاش باشن!

در محاصبه ریچارد استالمن هم گفت:
۱۳- تعداد توزیع‌ها روزبه روز در حال افزایش است. گرچه این کمک می‌کند نرم‌افزار آزاد سلایق و نیازهای مخاطبان بیشتری را پوشش دهد، عده‌ای معتقدند وجود این همه توزیع باعث هدر رفتن وقت و انرژی‌ است که می‌تواند در پروژه‌های اساسی‌تر صرف شود. آیا شما با آن‌ها موافقید؟ نظر شما در باره یک توزیع واحد و استاندارد چیست؟

استالمن: مردم و سازمان‌ها اغلب فکر می‌کنند اولین کاری که باید پس از پیوستن به جامعه آزاد انجام دهند ساختن یک توزیع است. اگر هدف توسعه مهارت‌ها باشد، شاید این راه خوبی باشد، اما به نظر من بیشتر آن توزیع‌ها به جز این کاربرد دیگری ندارند.

بنابراین از افراد می‌خواهم به جای ساختن توزیع جدید، تلاش‌هایشان را برای کمک به توزیع‌های آزادِ موجود متمرکز کنند.

پی نوشت: این توزیع‌های متعدد هم خودش شده یه عافت. تعدد انتخاب خوبه امانه دیگه در این حد. آش شور شده!
« آخرین ویرایش: 17 اردیبهشت 1391، 05:00 ب‌ظ توسط finaprp »
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.
در واقع كاركرد شما به عنوان عرضه كننده نرم‌افزار تفاوتی نمی‌كند،

آفلاین سیروس

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 615
بقول معروف ،یک خانه آباد بهتر است از یک روستای ویران.ساختن یک تم و یا یک آیکن کمک بزرگتریه از ایجاد توزیعی که هیچ ابتکاری توش نیست

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
این حرفیه که من هم همیشه میزنم! گاهی یک Bug Report که ۱۰ دقیقه وقت می‌گیره میتونه ارزشش خیلی بیشتر از ساعت‌ها کار برای ایجاد یک توزیع جدید باشه. البته اگر هدف ساخت توزیع تنها یادگیری هست که قضیش فرق می‌کنه و حتی در اون قسمت هم آدم باید راه رو درست بره و سراغ توزیع‌هایی مثل LSF بره که نسبت به وقتی که گذاشته میشه، بازدهی علمیش خوب باشه.

آفلاین Mohammad Reza Soltany

• Full Member
  • *
  • ارسال: 182
    • وب نوشته های یک مینی روزنامه نگار
بعضی ها با تعویض عکس بکگراند یک توزیع با یک حیوان در یک باغ وحش و نصب یک داکی احساس می کنند که یک سیستم عامل جدید ایجاد کرده اند و ال و بل.یکی نیست به این دوستان عزیز و محترم بگوید که این تغییرات را به زحمت می توان رمیستر نامید حال جه برسد به سیستم عامل نامیدن!
خوشم اومد از این حرف!
منم فکر میکنم بهتره به جای اینکه هر روز یه توزیعی بیاد بیرون بهتره افرادی که توانایی توی خودشون احساس میکنن کمک کنن به بقیه توزیع ها تا اون توزیع قوی تر بشه...مثلا کمک به همین اوبونتو.... در ثانی فکر میکنم بهتره بجای کار کردن روی توزیع ها روی نرم افزارها کار کنن و سعی کنن نرم افزارهای خوبی برای کاربران ایجاد کنن یا نرم افزارهای موجود رو بهبود بدن...چند وقت پیش شما ایده هایی رو مطرح کرده بودی راجع به توسعه لیبرآفیس و گیمپ....خبر جدیدی از اونا نیست؟

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1039
  • Open your source, Open your mind
بعضی ها با تعویض عکس بکگراند یک توزیع با یک حیوان در یک باغ وحش و نصب یک داکی احساس می کنند که یک سیستم عامل جدید ایجاد کرده اند و ال و بل.یکی نیست به این دوستان عزیز و محترم بگوید که این تغییرات را به زحمت می توان رمیستر نامید حال جه برسد به سیستم عامل نامیدن!
خوشم اومد از این حرف!
منم فکر میکنم بهتره به جای اینکه هر روز یه توزیعی بیاد بیرون بهتره افرادی که توانایی توی خودشون احساس میکنن کمک کنن به بقیه توزیع ها تا اون توزیع قوی تر بشه...مثلا کمک به همین اوبونتو.... در ثانی فکر میکنم بهتره بجای کار کردن روی توزیع ها روی نرم افزارها کار کنن و سعی کنن نرم افزارهای خوبی برای کاربران ایجاد کنن یا نرم افزارهای موجود رو بهبود بدن...چند وقت پیش شما ایده هایی رو مطرح کرده بودی راجع به توسعه لیبرآفیس و گیمپ....خبر جدیدی از اونا نیست؟

چون پروژه ها بزرگن کار می‌برن و تا به جایی نرسیده تصمیم گرفتم چیزی نگم. بی سر و صدا می خواییم پیش بریم اونوقت که تموم شد یه سایت بزنیم و تمام.از اون موقع تصمیمات جدیدی گرفتم. ایده‌ی توسعه‌ی لیبره آفیس و گیمپ نبود ما خواستیم یک سری نرم‌افزار درست کنیم و تو بعضی زمینه‌ها به خود توسعه دهنده‌ها کد بدیم یا انشعاب کنبم. کارمون تمام وقت نیست و تفننی و کلی مشغله خودم داشتم اما امیدوارم که بیه جایی برسیم. همون طور که گفته بودم:

در دنیای گنو/لینوکس یک سری نرم افزارها هستند که نیازش احساس می شه و کمبود های گنو/لینوکس محصوب می شوند.

قرار است ما در پروژه Wise Owl این نیاز ها را طی یک برنامه 1 الی 4 ساله کاملا به وسیله پروژه Wise-Owl حل کنیم.

یعنی چهار سال از اون موقع که می‌شه 3 سال و 2 ماه زمان پاین پروژه است. همچنین وقتی یه نرم‌افزار درست بشه از لیست پاکش می‌کنیم چون دیگه می‌شه اختراع دوباره چرخ مثلا وقتی Calligra هست دیگه اون آفیس ما بی‌معنی می شه و ما هر کاری کنیم این Calligra بهتره چون ما هم یه همچین چیزی مد نظرمون بود.
« آخرین ویرایش: 17 اردیبهشت 1391، 09:50 ب‌ظ توسط finaprp »
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.
در واقع كاركرد شما به عنوان عرضه كننده نرم‌افزار تفاوتی نمی‌كند،

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
موافقم. ای کاش که واقعا «به جای ساختن توزیع جدید، تلاش‌هایشان را برای کمک به توزیع‌های آزادِ موجود متمرکز کنند»
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین xmlparser

• Full Member
  • *
  • ارسال: 109
  • Oldman
موافقم. ای کاش که واقعا «به جای ساختن توزیع جدید، تلاش‌هایشان را برای کمک به توزیع‌های آزادِ موجود متمرکز کنند»

دقیقا هدف این تاپیک چی بوده ؟ تا جایی که از اولین پستش معلومه ، فقط داره ضد جبیر حرف میزنه. وگرنه چرا آریوس رو مثال نزدید؟ چرا مینت رو مثال نزدید؟ چرا aptosid رو مثال نزدید؟
عزیزان. اگر با یه چیزی مخالفید بهتره که مستقیم بگید. نه اینکه کمپین راه بندازید و ال و بل!
اگر مشکلتون جبیره ، به سازندش بگید از اینجا بره. اونم از خدا خواسته میره چون فکر نکنم جز توهین چیز دیگه ای از این جامعه دیده باشه.
وقتی میگم لینوکس مافیایی شده ، میگید نه!
:-X

آفلاین xmlparser

• Full Member
  • *
  • Oldman
این حرفیه که من هم همیشه میزنم! گاهی یک Bug Report که ۱۰ دقیقه وقت می‌گیره میتونه ارزشش خیلی بیشتر از ساعت‌ها کار برای ایجاد یک توزیع جدید باشه. البته اگر هدف ساخت توزیع تنها یادگیری هست که قضیش فرق می‌کنه و حتی در اون قسمت هم آدم باید راه رو درست بره و سراغ توزیع‌هایی مثل LSF بره که نسبت به وقتی که گذاشته میشه، بازدهی علمیش خوب باشه.

خب مسلما هرکسی یه راهی میره و عموما در اون موفق هم میشه!

آفلاین MADMAN

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 804
  • We are not users we are friends.
نه می شه گفت یه توزیع باشه نه هم می شه گفت این همه توزیع باشه!
حرف من اینه هر توزیعی باید یک هدفی داشته باشه مثلا چاکرا به قولی پایدارترین نسخه برای کار با دسکتاپ کا دی ای هستش خب این واسه منی که مثلا می خواهم محیط قشنگی داشته باشم گزینه خوبیه، اوبونتو به نظر من خیلی خیلی روونه و کار باهاش بسیار راحته و هیچ دغدغه ای بابت هیچ چیز نداری همه چیز به خوبی کار خواهد کرد، واسه اونی که دوست نداره با سیتمش سر و کله بزنه فوق العاده است. یا یه وقتی می بینی نه اصلا سیستم اینقدر ضعیفه که این چیزا واسش خیلیه مثل همین سیستمی که الان کنار دستمه: cpu:800 مگاهرتز ram: 128 و graphic on board من باید با این سیستم چی رو انتخاب کنم؟ یا محیط متنی؟ که باهاش عادت ندارم هنوز به کارم نمیاد پس من باید یه چیزی واسه این انتخاب کنم که هم محیط گرافیکی داشته باشه هم کار با اون راحت باشه.
یامثلا هدف پاپی قابل حمل بودنشه! فرق آریوس با اوبونتو هم مثلا اینه که همه ی برنامه هایی که من می خواهم نصب کنم آماده نصب داره خب واسه منی که به یکی می دم اینو واسم دانلود کن خیلی می تونه خوب باشه چون بعدش دیگه به سختی اینترنت گیرم میاد! (قبلا ها اوضاعم این بود)
این جور تفاوت ها خوبه باشن. به درد می خوره. باید یه توزیع هدف داشته باشه.
سلامتی پنگوئن که یه ذره قد داره، اما بازم لاتی راه میره ....

آفلاین xmlparser

• Full Member
  • *
  • Oldman
حرف من اینه هر توزیعی باید یک هدفی داشته باشه مثلا چاکرا به قولی پایدارترین نسخه برای کار با دسکتاپ کا دی ای هستش خب این واسه منی که مثلا می خواهم محیط قشنگی داشته باشم گزینه خوبیه، اوبونتو به نظر من خیلی خیلی روونه و کار باهاش بسیار راحته و هیچ دغدغه ای بابت هیچ چیز نداری همه چیز به خوبی کار خواهد کرد، واسه اونی که دوست نداره با سیتمش سر و کله بزنه فوق العاده است. یا یه وقتی می بینی نه اصلا سیستم اینقدر ضعیفه که این چیزا واسش خیلیه مثل همین سیستمی که الان کنار دستمه: cpu:800 مگاهرتز ram: 128 و graphic on board من باید با این سیستم چی رو انتخاب کنم؟ یا محیط متنی؟ که باهاش عادت ندارم هنوز به کارم نمیاد پس من باید یه چیزی واسه این انتخاب کنم که هم محیط گرافیکی داشته باشه هم کار با اون راحت باشه.
یامثلا هدف پاپی قابل حمل بودنشه! فرق آریوس با اوبونتو هم مثلا اینه که همه ی برنامه هایی که من می خواهم نصب کنم آماده نصب داره خب واسه منی که به یکی می دم اینو واسم دانلود کن خیلی می تونه خوب باشه چون بعدش دیگه به سختی اینترنت گیرم میاد! (قبلا ها اوضاعم این بود)

دقیقا با حرفتون موافقم. الان مثلا دبیان یک توزیع عام منظوره با پایداری بالاست.
چاکرا هم خوشگله.
آریوس اومده اوبونتو رو کامل کرده و ....
حالا این بنده خدا جبیر رو میخواد چیزی مثل مینت (کمی کامل تر) با GUI مشابه مک بده بیرون! خب مشکلش چیه؟ اتفاقا خوشگل هم که میشه!

آفلاین MADMAN

• Hero Member
  • *

دقیقا با حرفتون موافقم. الان مثلا دبیان یک توزیع عام منظوره با پایداری بالاست.
چاکرا هم خوشگله.
آریوس اومده اوبونتو رو کامل کرده و ....
حالا این بنده خدا جبیر رو میخواد چیزی مثل مینت (کمی کامل تر) با GUI مشابه مک بده بیرون! خب مشکلش چیه؟ اتفاقا خوشگل هم که میشه!
خوشکل می شه که اگه فقط همینه می تونه در قالب یک بسته همین رو ملت ارایه بده چه کاریه هی توزیع اضافه بشن.
کسی هم البته بحثی از جبیر نکرد تا جایی که من یادمه!
تا جایی که یادمه جبیر هدفش یادگیری بود اگر اشتباه نکنم که تصویر جبیر ۲ که دیدم از دسکتاپش هم خوشم اومد دلم می خواهد اتفاقا داشته باشمش یه درایو واسش دارم.

آفلاین xmlparser

• Full Member
  • *
  • Oldman
درسته جبیر هدف آموزش کامپیوتر هست ! و همچنین لینوکس.

منم از همینش خوشم میاد که علاوه بر این موضوع به ظاهر هم رسیدگی کرده :)

من خودم یکی از دوستداران اوبونتو و مینت هستم و در حال حاضر هم از مینت 13 با سینامون استفاده میکنم چون جبیر 2 بتا مشکل کرش زیاد داشت ! باگ ریپورت هم نداره تو تاپیکش گفتم :)

آفلاین xmlparser

• Full Member
  • *
  • Oldman
آریوس واقعا منحل شده؟ :(

توی دیستروواچ که چیزی نبود. تو سایتشون هم همینطور.

آفلاین MADMAN

• Hero Member
  • *

نه گفتم این حس منه.
1. مدت هاست توی نسخه ی بتا گیر کرده
2. نه توی فروم و نه توی سایت هیچ چیزی آپدیت نشده
3. حتی خود شخص هم من از طریق فروم سعی کردم با ایشون ارتباط برقرار کنم اما پاسخی دریافت نکردم.
4. دیگه به هیچ ی از کامنتها پاسخ داده نشده
این ها باعث شدن که من فکر کنم آریوس پروژه شون منحل شده چون حد اقل به ملت پاسخ می دادن یا مثلا خبر می دادن که تعدادی از باگ ها بر طرف شده انشالله هم در طی چند ماه آینده بقیه مشکلات هم  برطرف می شه و می تونید از نسخه پایدار اون استفاده کنید.
فکر نمی کنم توقع زیادی از یک (مثلا توزیع) باشه. البته من کارشون رو دوست داشتم و منتظر بودم برای اولین بار دانلودش کنم.
راستی دوست عزیز دو تا پست پشت سر هم نزنید بی زحمت اولی رو ویرایش کنید.
متشکرم

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!

نه گفتم این حس منه.
1. مدت هاست توی نسخه ی بتا گیر کرده
2. نه توی فروم و نه توی سایت هیچ چیزی آپدیت نشده
3. حتی خود شخص هم من از طریق فروم سعی کردم با ایشون ارتباط برقرار کنم اما پاسخی دریافت نکردم.
4. دیگه به هیچ ی از کامنتها پاسخ داده نشده
این ها باعث شدن که من فکر کنم آریوس پروژه شون منحل شده چون حد اقل به ملت پاسخ می دادن یا مثلا خبر می دادن که تعدادی از باگ ها بر طرف شده انشالله هم در طی چند ماه آینده بقیه مشکلات هم  برطرف می شه و می تونید از نسخه پایدار اون استفاده کنید.
فکر نمی کنم توقع زیادی از یک (مثلا توزیع) باشه. البته من کارشون رو دوست داشتم و منتظر بودم برای اولین بار دانلودش کنم.
راستی دوست عزیز دو تا پست پشت سر هم نزنید بی زحمت اولی رو ویرایش کنید.
متشکرم

حیف شد پس! پروژه خوبی بود.
امیدوارم دوباره رونق بگیره و رشد کنه.
در ضمن کی گفت جبیر قراره مشابه مک باشه؟ از زیبایی مک ایده میگیرم توی ساخت محیط کاریش ولی کاملا مشابه مک بودن رو کسی بخواد، PearOS چشه مگه :D
من خودم شخصا از مک خوشم میاد و خب یه GUI تقریبا شبیه به اون رو میپسندم که توی توزیعم باشه.
فکر کنم این به قول شما (مثلا توزیع) ها هم بتونن پیشرفت خوبی کنند. مثلا مینت یه نمونش. فکر کنم اگر مینت ادعای فورک شدن یا حتی Independent شدن داشته باشه هم حق داره!
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود