انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: برنامه نویسی با Lazarus (پست اول ویرایش شد ۹۳/۰۴/۲۳ )  (دفعات بازدید: 203813 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین علی هردان

• Full Member
  • *
  • ارسال: 243
پاسخ : برنامه نویسی با Lazarus
« پاسخ #150 : 22 اردیبهشت 1392، 01:41 ق‌ظ »
آموزش ها بسیار عالی هستند. البته یه سری نواقص دارند، نمیدونم چرا توی این انجمن کسی زیاد استقبال نمیکنه. لازاروس کاربر ایرانی زیاد نداره. ولی اگه سستی نکنید و آموزش دادن رو به همین صورت ادامه بدید، میتونید یک کتاب pdf منتشر بکنید برای تازه کارهای لازاروس. خیلی خوب میشه اینطوری  ;D

خب استاد یه سوال بی ربط  8) شما توی پروژتون برای اون دکمه ها (مشاورین، علت های مراجعه و...) از چه آبجکتی استفاده کردید؟ یعنی اسم دکمه ای که گذاشتید چی بود؟  \\:D/ هرچی میگردم نیست.
ممنون

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 323
« پاسخ #151 : 22 اردیبهشت 1392، 08:43 ق‌ظ »
آموزش ها بسیار عالی هستند. البته یه سری نواقص دارند، نمیدونم چرا توی این انجمن کسی زیاد استقبال نمیکنه. لازاروس کاربر ایرانی زیاد نداره. ولی اگه سستی نکنید و آموزش دادن رو به همین صورت ادامه بدید، میتونید یک کتاب pdf منتشر بکنید برای تازه کارهای لازاروس. خیلی خوب میشه اینطوری  ;D

خب استاد یه سوال بی ربط  8) شما توی پروژتون برای اون دکمه ها (مشاورین، علت های مراجعه و...) از چه آبجکتی استفاده کردید؟ یعنی اسم دکمه ای که گذاشتید چی بود؟  \\:D/ هرچی میگردم نیست.
ممنون
ممنون علی آقا
نواقص رو بفرمایید تا در ادامه سعی کنم اونها رو برطرف کنم  ;)
استقبال از این زمینه برنامه نویسی زیاد چشم گیر نیست اونم بیشتر به خاطر اینکه هنوز جذابیت مثل بقیه زمینه ها پیدا نکرده. اشکالی نداره اگه برنامه نویس علاقه داشته باشه خودش جذب میشه و میوفته تو خطش ( مثل خودم  ;D )
تو ایران بیشتر دلفی کار هستن و ویندوزی ولی خب لازاروس مثل دلفی امکانات و کامپوننت نداره برای همین اغلب شرکت ها هنوز دلفی و سیستم عامل ویندوز رو ترجیح میدن. کم کم با گسترش گنو/لینوکس برنامه های این سیستم عامل باید ساخته بشن و این موقع است که لازاروس که میتونه برای همه سکو ها برنامه رو تولید کنه مورد استقبال قرار میگیره. تا اون موقع اشیا و کامپوننت های بیشتری هم برای اون ساخته میشن و باگ هاش کم میشه.(به امید اون روز  ;) )
برای ادامه آموزش ها خیلی شرمنده ام که یکم طولانی شد چون داشتم از Kubuntu 12.10‌ به Ubuntu 13.04 اسباب کشی می کردم یکم زمان برد تا جا بیوفتم ولی زیاد طول نکشید که بی خیالش شدم و رفتم Lubuntu 13.04 نصب کردم. الان خیلی راضی تر هستم و با محیط LXDE  هم خیلی حال می کنم  ;D  .
یکم جا بیوفتم و برنامه هام رو کامل نصب کنم دوباره آموزش رو شرو می کنم.
برای کتاب هم موتاز عبدل عظیم یکی از دوستان  سودانی یک آموزش مقدماتی از لازاروس را به انگلیسی منتشر کرده. کتاب خیلی خوبیه و درکش زیاد سخت نیست. شاید اگه فرصتی بهم دست بده اونو به فارسی ترجمه کنم.
لینک دانلود : http://ubuntuone.com/67MUEH9ASIr9ecHoQQZfR8
اون دکمه ها چیز خاصی نیستند. از Speedbutton استفاده کردم و گزینه Flat رو به حالت True برگرداندم. اینجوری روی TabPage کلی دکمه هست که با آیکن های مختلف برنامه رو زیباتر میکنه.(Speedbutton در تب Additional قرار داره )
اینم لازاروس در Lubuntu 13.04

یا حق  :)
« آخرین ویرایش: 22 اردیبهشت 1392، 08:51 ق‌ظ توسط امیر شهریاری »

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
انجام پروژه - جلسه پنجم (Datamodule)
« پاسخ #152 : 25 اردیبهشت 1392، 07:47 ق‌ظ »
سلام
بعد از اینکه کارهای اولیه پروژه رو انجام دادیم باید کم کم بریم سراغ اتصال به پایگاه داده و انجام امور مربوط به اون. برای این کار قبل از هر چیزی لازمه که یک فرم Datamodule ایجاد کنیم.
خیلی از برنامه نویس ها شیائ مربوط به کار با پایگاه داده رو روی همون فرم قرار میدن که بهتره همه این اشیا تو Datamodule قرار داده بشن و به وسیله فرم های دیگه استفاده بشن. اینجوری مدیریت اونها ساده تر میشه و از اضافه شدن کلی شئ کم استفاده جلوگیری میشه. همچنین اتصال به پایگاه داده بهتر مدیریت میشه. نمونه یک Datamodule که من تو یکی از پروژه هام دارم روش کار می کنم تو تصویر زیر دیده میشه.

برای ایجاد یک فرم از نوع Datamodule باید از منوی File گزینه New... را انتخاب کنید و سپس از پنجره جدید قسمت سمت چپ عنوان Datamodule را پیدا کنید و انتخاب نمایید.همانند تصویر زیر :

بعد از این کار تمامی اشیائ کار با پایگاه داده خود را در این فرم قرار دهید و برای استفاده از این اشیا در فرم های دیگر باید در قسمت Uses هر فرم نام یونیت Datamodule خود را اضافه کنید. به این ترتیب به تمام اشیائ فرم Datamodule در فرم دیگر دسترسی خواهید داشت.
چنتا نکته برای کار با Datamodule هست که باید متذکر بشم :
- سعی کنید تعداد اشیا نه خیلی زیاد باشه و نه خیلی کم. منظورم اینه که برای کار های مشابه از یک شئ استفاده کنید و برای هر کار کوچیکی سریع یک شئ جدول یا کوری به Datamodule اضافه نکنید. مثلا من برای بعضی مواقع که نیاز دارم یک کوری از یک جدول بگیرم یک شئ با عنوان Temp_query ایجاد کردم و کارهای کوچیک رو با قرار دادن SQL اون در این کوری انجام میدم و بعد هم اونو میبندم و ممکنه تو یک فرم دیگه با یک کد SQL دیگه از اون استفاده کنم.
البته میشه همه کارها رو با یک شئ هم انجام داد که اونجوری هم کار سخت و دشوار میشه. این هنر و مهارت برنامه نویس هست که با بهینه ترین حالت ممکن اشیا رو مدیریت کنه و اونهایی که لازمه رو ایجاد کنه.زیاد بودن اشیا باعث گیج شدن و یا حتی اشتباه برنامه نویس هم تو استفاده از اشیائ مشابه خواهد شد.
- از شئ Connection برای ارتباط همه جداول و پرسوجو های خودتون استفاده کنید و سعی کنید تنظیمات اون را به صورت داینامیک و با استفاده از کاربر تکمیل کنید. به این صورت برنامه در محل دیگری غیر سیستم شما هم به راحتی کار میکنه.
- برای واکشی داده از جداول و یا استفاده از Stored Procedure ها از Query استفاده کنید. البته این نظر شخصی منه. میتونید جداول رو به صورت Table هم استفاده کنید ولی وقتی اطلاعات یک جدول را به صورت یک Query واکشی می کنید دستتون بیشتر باز است و خیلی راحت میتونید خروجی رو به همون صورتی که دوست دارید نمایش بدید.
- یک موردی که در Mysql من بهش برخوردم اینه که نمیشه Proceure یا Function هایی که در پایگاه داده نوشتین و می خوایین تو برنامه ازشون استفاده کنید رو با شئ TZStoredproc که فکر می کنم برای اینکار هست استفاده کنید. برای این کار باید با یک Query و فراخوانی دستور Call mysp از اونها استفاده کنید. باید به جای Mysp نام تابع خودتون رو بگذارید و بعد با یک پرانتز متغیر های ورودی و خروجی را در اون تعریف کنید و قبل از اجرا اونها رو مقدار دهی کنید و در نهایت با استفاده از  EXEcsql این توابع را اجرا کنید و اگر خروجی هم دارد از طریق پارامتر ها اونها رو مشاهده می کنید.
- عنوان اشیا را مثل همیشه مرتبط بگذارید تا هنگام فراخوانی بتوانید اونها رو از هم تشخیص بدید و سردرگم نشید.

خب فعلا تا بعد  ;)
یا حق

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
« پاسخ #153 : 25 اردیبهشت 1392، 10:01 ق‌ظ »
سلام آقای شهریاری.

امکان ارائه این آموزشها بصورت PDF رو هم دارید؟ میدونید این تیپ تاپیک ها به علت سوال جوابهای داخلشون و پستهایی مثل این ، کمی انسجام آموزشیشون از بین میره :)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #154 : 25 اردیبهشت 1392، 10:33 ق‌ظ »
سلام آقای شهریاری.

امکان ارائه این آموزشها بصورت PDF رو هم دارید؟ میدونید این تیپ تاپیک ها به علت سوال جوابهای داخلشون و پستهایی مثل این ، کمی انسجام آموزشیشون از بین میره :)
سلام
راستش خیلی دوست دارم ولی همین تاپیک ها هم خیلی وقت گیر هستن و نمیرسم مطالب رو به روز کنم.(تو محل کار یه جور در گیرم و تو خونه یه جور دیگه  ;D )
مسئله دیگه اینه که چیز هایی که من میزارم همچین نظم و ترتیب خاصی ندارند و همیجوری میرم سراغ یک مطلب که به ذهنم میرسه.
با این حال یکم آموزش ها بیشتر بشن که ارزش PDF کردن رو داشته باشن حتما PDF هم منتشر می کنم فقط امیدوارم خدا یکم بیشتر بهم وقت بده (آخه وقت طلاست  ;) )
یا حق

آفلاین کامروا

• Full Member
  • *
  • ارسال: 235
  • ایالات متحده جهرم
« پاسخ #155 : 27 اردیبهشت 1392، 11:34 ق‌ظ »
سلام به آقای شهریاری گرامی
ممنون از آموزش های خیلی عالی تون.

یکی از مهمترین کامپوننت ها تاریخ هجری شمسی هست. آیا ورژنی برای Lazarus هم نوشته شده؟

آفلاین علی نعمت اللهی

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 648
  • every thing is [im]possible
    • وبلاگ شخصی من
« پاسخ #156 : 27 اردیبهشت 1392، 02:10 ب‌ظ »
سلام آقای شهریاری.

سلام
راستش خیلی دوست دارم ولی همین تاپیک ها هم خیلی وقت گیر هستن و نمیرسم مطالب رو به روز کنم.(تو محل کار یه جور در گیرم و تو خونه یه جور دیگه  ;D )
مسئله دیگه اینه که چیز هایی که من میزارم همچین نظم و ترتیب خاصی ندارند و همیجوری میرم سراغ یک مطلب که به ذهنم میرسه.
با این حال یکم آموزش ها بیشتر بشن که ارزش PDF کردن رو داشته باشن حتما PDF هم منتشر می کنم فقط امیدوارم خدا یکم بیشتر بهم وقت بده (آخه وقت طلاست  ;) )
یا حق
دستتون درد نکنه. یکی از بهترین تاپیک ها انجمن رو دارید جلو میبرید. حتما زمانم رو تنظیم می کنم و پی دی اف آموزش هاتون رو میسازم.(فعلا آنلاین و با قابلیت ویرایش میسازم تا در آینده تکمیل بشه).
اشکالی نداره مطالبتون رو در سایت لینوکس سیزن قرار بدم؟ به طور کلی مجوز مطالبتون چیه؟

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #157 : 28 اردیبهشت 1392، 07:46 ق‌ظ »
سلام به آقای شهریاری گرامی
ممنون از آموزش های خیلی عالی تون.

یکی از مهمترین کامپوننت ها تاریخ هجری شمسی هست. آیا ورژنی برای Lazarus هم نوشته شده؟
سلام
خواهش می کنم کار مهمی نمی کنم. تو دنیای متن باز دادن آموزش و ارائه تجربیات کمترین کاریه که از دستم بر میاد  :)
کامپوننت تاریخ شمسی هنوز چیزی برای لازاروس پیدا نکردم.( مگر اینکه یکی از دوستان دست به کار بشه  ;D)
هرچند من نیاز خودم رو با یک سری توابع تو Mysql برای تبدیل تاریخ به هم بر طرف می کنم.
میشه همین توابع رو که کد SQL دارند به Pascal تبدیل کرد و تو Lazarus استفاده کرد. به زودی اونها رو تو سایت قرار می دم.
ممنون از نظرتون  ;)

سلام آقای شهریاری.

سلام
یا حق
دستتون درد نکنه. یکی از بهترین تاپیک ها انجمن رو دارید جلو میبرید. حتما زمانم رو تنظیم می کنم و پی دی اف آموزش هاتون رو میسازم.(فعلا آنلاین و با قابلیت ویرایش میسازم تا در آینده تکمیل بشه).
اشکالی نداره مطالبتون رو در سایت لینوکس سیزن قرار بدم؟ به طور کلی مجوز مطالبتون چیه؟
خواهش می کنم  :D شما و دوستان لطف دارید همچین آش دهن سوزی هم نیست.
برای PDF لطف می کنید باعث زحمتتون میشه. اگه ساختید برای دوستان تاپیک هم قرار بدید
نه مشکلی نداره هرجا خواستید میتونید استفاده کنید(البته ذکر منبع فراموشتون نشه). فعلا مجوز خاصی نداره  ;D  (صلواتی هستش)
ممنون  ;)

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
انجام پروژه - جلسه ششم (ارتباط با پایگاه داده)
« پاسخ #158 : 02 خرداد 1392، 12:36 ب‌ظ »
سلام
امروز میخوام چگونگی برقراری ارتباط با پایگاه داده به وسیله ZEOS در لازاروس رو توضیح بدم.
همونطور که قبلا گفتم انتخاب نوع پایگاه داده به عهده برنامه نویس هست و با توجه به نیازهایی که داره باید پایگاه داده رو برای برنامه خودش انتخاب کنه.
به عنوان مثال من در برنامه ای نیاز داشتم به غیر اطلاعاتی که برای پایگاه داده اصلی در سرور ارسال و دریافت می کردم اطلاعاتی هم در سیستم کلاینت ذخیره کنم که مختص همون کلاینت است. در این حالت ۲ تا کانکشن روی Datamudole قرار دادم که یکی ارتباط با پایگاه داده اصلی روی سرور رو برقرار می کرد و دومی ارتباط با پایگاه داده محلی بر روی سیستم کلاینت.
مسئله مهم چگونگی تنظیمات این کانکشن ها هست که تا حد ممکن باید به صورت داینامیک باشه. در تصویر زیر قسمتی از Properties مربوط به کانکشن را می توانید مشاهده کنید.

در گام نخست باید نوع پروتکل استفاده شده را در قسمت Properties را مشخص نمایید.این گزینه مشخص می کند که شما به چه نوع پایگاه داده ای می خواهید متصل شوید. انواع مختلفی از پایگاه داده های پر استفاده در این قسمت وجود دارد که از آن جمله میشه به Mysql - Oracle - Ms Sql - postgraysql - SQLite - Firebrid - Sysbase و ... اشاره کرد. من در تصویر زیر پایگاه Mysql را جهت اتصال انتخاب کرده ام.

بعد از انتخاب نوع پروتکل پایگاه داده باید شماره پورت و آدرس سرور آن را نیز مشخص نمایید. البته این دو در انواع تحت شبکه کاربرد داره و پایگاه های محلی نظیر SQLite نیازی به این گزینه ندارند. پورت در پایگاه های مختلف متفاوت است و به عنوان مثال در Mysql شماره ۳۳۰۶ و در Ms Sql server شماره ۱۴۳۳ و در oracle شماره 1521 می باشد. برای آدرس هم اگر سرور روی همان سیستم است میتونید Localhost یا ۱۲۷.۰.۰.۱ را در Hostname قرار بدید و اگه سرور روی سیستم دیگه ای هست باید شماره IP یا نام اون در شبکه را در قسمت Hostname وارد کنید .

حال باید کتابخانه اتصال به پایگاه را برای ZEOS معرفی کنید که در Windows یک فایل DLL و در گنو/لینوکس یک فایل so این کار را انجام می دهد. البته می توانید با نصب پکیچ مخصوص کلاینت آن پایگاه داده در سیستم این کار به صورت اتوماتیک انجام دهید. مثلا به جای کپی کردن فایل Libmysql.so در گنو/لینوکس و معرفی مسیر این فایل در قسمت Library location مربوط به تنظیمات کانکشن پکیج libmysqlclient از طریق Software Center این کار را راحت تر انجام دهید. با این کار این کتابخانه در سیستم کپی می شود و سیستم مسیر آن را خواهد داشت و نیازی نیست شما قسمت library location را به صورت دستی پر کنید.

قسمت مهم دیگه ای که باید تکمیل بشه گزینه Client Codepage هست. این قسمت به خاطر ارسال و دریافت اطلاعات به صورت فارسی باید در حالت UTF8 باشه تا اطلاعات فارسی به درستی برای پایگاه داده ارسال و دریافت بشه. البته خود پایگاه داده هم باید تنظیم شده باشه که اطلاعات فارسی را به درستی نگهداری و واکشی کنه.

خب تقریبا کار تموم شده. فقط میمونه نام پایگاه داده که در قسمت Database و Catalog باید نوشته بشه و وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور برای اتصال به پایگاه داده. در مورد پایگاه داده هایی که همه اطلاعات را در یک فایل ذخیره می کنند باید در قسمت Database مسیر فایل پایگاه داده را مشخص کنید و در قسمت Catalog نام پایگاه داده را وارد کنید.
بعد از این کارها می توانید گزینه Connected را به حالت True تغییر دهید و در صورتی که به همین حالت بماند یعنی شما با موفقیت به پایگاه داده متصل شده اید و اگر پیام خطا دهد اتصال انجام نشده است.

موفق باشید  ;)

آفلاین بابک.م.

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
« پاسخ #159 : 03 خرداد 1392، 12:13 ق‌ظ »

با سلام و عرض تشکر و خسته نباشید

« آخرین ویرایش: 03 خرداد 1392، 01:13 ق‌ظ توسط بابک.م. »

آفلاین hamed_ubuntu

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 251
  • linuxforlife.ir
    • لینوکس برای زندگی
« پاسخ #160 : 07 خرداد 1392، 09:51 ب‌ظ »
سلام امیر جان
۱-میخوام بدونم میشه با این برنامه پورت سریال رو خوند؟
من یه سخت افزار دارم که میخوام داده هاشو تو رایانه ببینم.
ممنون میشم جوابمو بدی و همچنین یه کد ساده هم مثال بزنی براش.
۲-آیا میشه نمودار یا پلات با این برنامه رسم کرد؟
اگه میشه اینم یه مثال ساده داشته باشه.
من با کیوت و  GTK به بن بست رسیدم!
تا میتونم باید تلاش کنم.همین

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #161 : 07 خرداد 1392، 11:18 ب‌ظ »
سلام امیر جان
۱-میخوام بدونم میشه با این برنامه پورت سریال رو خوند؟
من یه سخت افزار دارم که میخوام داده هاشو تو رایانه ببینم.
ممنون میشم جوابمو بدی و همچنین یه کد ساده هم مثال بزنی براش.
۲-آیا میشه نمودار یا پلات با این برنامه رسم کرد؟
اگه میشه اینم یه مثال ساده داشته باشه.
من با کیوت و  GTK به بن بست رسیدم!
سلام حامد
1- با این برنامه میشه برنامه هایی نوشت که پورت سریال رو بخونه ولی راستش من تو این زمینه اصلا کار نکردم.
فکر نمی کنم زیاد مشکل باشه ولی کد نمونه ندارم باید بگردم ببینم چی میتونم بفهمم تو این زمینه.
2- تو قضیه نمودار و یا پلات هم امکانش هست ولی شاید ابزار ها و کامپوننت هاش با اون قابلیت هایی که تو بقیه IDE ها هست نباشه ولی کارت رو راه میندازه. نمونش این دوتا (البته اگه منظورتو درست متوجه شده باشم) :
http://wiki.freepascal.org/PlotPanel
http://wiki.freepascal.org/Perlin_Noise
---------
متاسفانه الان اینترنتم فروم لازاروس رو باز نمیکنه اونجا اطلاعات خوبی میشه پیدا کرد و همینطور یک بار شخصی رو تو این فروم دیدم که تو وبلاگش نمونه کارهاشو گذاشته بود. من از برخی نمونه کارهاش فهمیدم تو قضیه برنامه نویسی صنعتی خیلی فعاله و حتی برنامه کنترل خط تولید صنعتی هم با لازاروس نوشته بود. اگه بشه سنسورها و حسگرهای مختلف رو با لازاروس کنترل کرد و با اونها ارتباط برقرار کرد پس حتما میشه پورت سریال یا موازی رو هم خوند.
یا حق  :)
« آخرین ویرایش: 07 خرداد 1392، 11:23 ب‌ظ توسط امیر شهریاری »

آفلاین hamed_ubuntu

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 251
  • linuxforlife.ir
    • لینوکس برای زندگی
« پاسخ #162 : 08 خرداد 1392، 12:38 ب‌ظ »
سلام امیر جان

دقیقا نمودارها رو هم چین شکلی میخوام اما اگه میشه یه توضیحی کوچیک از این پلات برام بگی ممنون میشم
در ضمن فکر کنم سریال هم داشته باشه اما اگه منو راهنمایی کنی ممنونت میشم امیر جان.
با کیوت کار کردم اما کد هاش واقعا سنگین هستن و GTK  هم محدودیت هایی داره که نتونستم باهاش ارتباط بر قرار کنم.
امیدوارم لازاروس نا امیدم نکنه.
تا میتونم باید تلاش کنم.همین

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #163 : 08 خرداد 1392، 02:23 ب‌ظ »
سلام امیر جان

دقیقا نمودارها رو هم چین شکلی میخوام اما اگه میشه یه توضیحی کوچیک از این پلات برام بگی ممنون میشم
در ضمن فکر کنم سریال هم داشته باشه اما اگه منو راهنمایی کنی ممنونت میشم امیر جان.
با کیوت کار کردم اما کد هاش واقعا سنگین هستن و GTK  هم محدودیت هایی داره که نتونستم باهاش ارتباط بر قرار کنم.
امیدوارم لازاروس نا امیدم نکنه.
سلام
راستش رو بگم تا الان چیزی از کشیدن پلات و نمودار تو برنامه ها نمیدونستم.
یک سرچی زدم. شدنش می دونم که میشه ولی راستش من خودم بلد نیستم. الان هم درگیر یک پروژه دیگه هستم که باید تمومش کنم وگرنه میرفتم برات دنبالش و ته و توش رو در میاوردم برات.
اگه بتونی یک سری به فروم لازاروس  http://www.lazarus.freepascal.org/index.php?action=forum بزنی و خواسته ات رو به انگلیسی اونجا مطرح کنی حتما جواب های خوبی بهت میدن. برنامه نویس های ماهری تو انجمن لازاروس هستند که همیشه برای هر مشکلی حداقل یک راه حل ارائه می کنند. یا حداقل تو جستجوش چنتا کلمه کلیدی سرچ کن شاید قبلا کسی اونجا همچین مشکلی رو مطرح کرده باشه. منم سعی می کنم تو اولین فرصت یکم در مورد این قضیه تحقیق کنم.
موفق باشی.  ;)

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #164 : 13 خرداد 1392، 03:31 ب‌ظ »
سلام حامد
من مقداری در مورد قضیه این نمودار ها و پلات تو لازاروس تحقیق کردم.
۲ تا گزینه خوب یدا کردم.
۱- TAchart
این کامپوننت نمودارهای زیادی رو شامل میشه و امکانات خوبی داره و به وسیله تیم توسعه لازاروس توسعه داده میشه و به همراه لازاروس نصب میشه و نیازی به دانلود و نصب نداره. مستندات و مثال های خوبی داره ولی یکم طول میکشه قلقش خوب دست آدم بیاد  :) .
مستنداتش تو لین زیر هست و میتونه کمک خوبی برات باشه .
http://wiki.freepascal.org/TAChart_Tutorial:_Getting_started

۲-  plotpanel
این کامپوننت رو تازه پیدا کردم و خیلی کار باهاش راحت بود و تونستم در اولین تجربه یک نمودار سینوسی باهاش رسم کنم.لینک اول تصویر نمودار و لینک دوم کد های رسم اون است.
http://ubuntuone.com/3ryUTKvKfWR6C4LFQQkNsv
http://ubuntuone.com/1Dm7AeIlPl5FNmPZzSMvLF

میتونی این کامپوننت رو از آدرس زیر دانلود کنی و به راحتی تو لازاروس نصب میشه .
http://science4all.nl/?download=plotpanel_l.zip
یک مثال تو خودش داره ولی اگه خواستی می تونی یک سری به سایت سازنده اون بزنی .
http://science4all.nl/?Programming::Lazarus

امیدوارم مشکلت حل شده باشه.
موفق باشی.  ;)
یا حق