انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: لینوکس زمین  (دفعات بازدید: 69739 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین zoup

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 45
پاسخ : لینوکس زمین
« پاسخ #90 : 01 خرداد 1391، 09:59 ق‌ظ »
سلام
zoup عزیز از آشنایی با شما خیلی خوشحالم.من مسئول رایانه دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه فردوسی مشهد هستم
یک سوال بزرگ داشتم :-k
در برنامه های مختلف عنوان میشه که هدف بلند مدت این پروژه اینه که در تمام مراکز و ادارات دولتی چه سرور و چه ایستگاه های کاری از سیستم عامل ملی استفاده بشه. بخش سرور که کاملا مجزا هستش و تیم های پشتیبانی و مدیریت سرور ها معمولا اشخاصی هستن که با لینوکس و این نوع توزیع ها نا آشنا نیستن و مشکلات خیلی کمی برای پیاده سازی پیدا میشه.
ولی در قسمت ایستگاه ها یا همون کلاینت ها که حجم زیادی رو هم تشکیل میدن بحث خیلی فرق میکنه.
اول اینکه فکر می کنید نسخه ی Desktop تا چه زمانی قابل استفاده بشه؟
دوم با توجه به آموزش هایی که به اغلب کاربران ایرانی داده میشه نظیر ICDL و کلاس های آموزشی که برای کارکنان دولت برگزار میشه حتی آموزش دانش آموزان ما در دوران دبیرستان تماما بر پایه ی Windows هستن و از محصولات ماکروسافت استفاده میکنن حالا با این وضع حداقل ۲ الی ۳ سال قبل از آماده شدن محصول خانگی باید کاربران را برای آشنایی و ترویج محصول آماده کرد. مثلا آموزش اوبونتو و اوپن آفیس به جای ویندوز و ماکروسافت آفیس باید از الان شروع بشه تا وقتی زمان تغییر سیستم شروع شد کاربران دچار شوک نشوند.
با اینکه خودم از ubuntu‌استفاده می کنم و تا الان خیلی ازش راضی هستم ولی خیلی وقته میخوام سیستم های دانشجویی را از ویندوز به لینوکس تغییر بدم ولی جدا از مشکلاتی که برای نرم افزارهای مورد استفاده دانشجویان دارم مشکل بزرگتری وجود داره و اونم نا آشنایی تمام دانشجویان با این سیستم عامل ها و محیط اونها هستش برای همین هنوز جرات ریسک انجام اونو ندارم.
فعلا دارم روی برخی از کارمندا کار می کنم تا بتونم اونا رو ترقیب کنم با تعویض سیستمشون از ویندوز به لینوکس کارشون خیلی راحت تر میشه.
نظر شما در مورد این مشکلات چیه؟

سلام Delphi عزیز!

البته من از طریق پارس‌پویش و جامعه دانشگاهی تا حدودی با فعالیت‌های شما آشنا هستم، از نظر من دانشگاه فردوسی و دانشگاه صنعتی اصفهان از معدود مراکزی هستند که در مسیر درست مهاجرت (توسط کارشناسان مجرب) قرار دارند، فکر میکنم آینده بسیار روشنی داشته باشید :)
ولی در مورد مسائلی که مطرح فرمودید;
استفاده از سیستم عامل ملی(!) که البته منظورشون بومی هست (و بومی هم صحیح نیست، مگه سرخپوسته!) در IT کشور با توجه به مشکلات پیش آمده تبدیل به یک سیاست کلی دولتی شده (حتی به نظر میاد Cross‌ دولتی شده!).
همانطور که فرمودید، سمت سرور مشکلات کمتره (گذشته از فراوان Application های وابسته به ویندوز و ...)، برای همین هم ما هدف اول رو سرور قرار دادیم که عملی‌تر به نظر میاد.
در مورد Desktop البته هنوز برنامه ریزی خیلی دقیقی نشده، ولی همانطور که فرمودید مشکلات عجیب و غریب و فراوانی وجود داره، از آموزش گرفته تا سازگاری، مهاجرت و ...
ولی حال حاضر رو مقایسه بفرماید با مثلا زمانی که Ubuntu هنوز وجود نداشت، تفاوت بسیار چشم گیره، ما هم تا حدودی روی همین داریم حساب میکنیم، فکر میکنم تا زمانی که ما بحث سرور به جای مناسبی برسونیم Desktop هم جایگاه خودش رو خیلی بیشتر باز میکنه، این بین مراکز دانشگاهی میتونن فرهنگ سازی رو توسعه دهند (اصول پیوند Free software و دانشگاه).
من فکر میکنم الان وقت اطلاع رسانی، فرهنگ‌سازی، پشتیبانی و حمایت از کسانیه که میخوان Desktop های لینوکس داشته باشن، ایجاد کارگاه و ... میتونه بسیار مفید باشه، ولی باز تاکید میکنم که بهترین نقطه ورود دانشگاه‌ها هستند :)

آفلاین mFat

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 720
    • It's Me
« پاسخ #91 : 01 خرداد 1391، 10:19 ق‌ظ »
zoup عزیز من یه سوال برام پیش اومد. شما از یه طرف گفتید درک این مدیران در سطحی هست که حتی نمی‌تونید اسم نرم‌افزار آزاد و گنولینوکس رو با اونها مطرح کنید. از طرفی هم گفتید که همه کد ها رو منتشر خواهید کرد.
آیا چنین ذهنیتی که در بین مدیران هست همچین کاری رو درک خواهد کرد؟ و اجازه همچین کاری به شما خواهد داد؟
Download Arios http://arioslinux.org

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 323
« پاسخ #92 : 01 خرداد 1391، 10:20 ق‌ظ »
بله البته دانشگاه فردوسی قبلا هم از طریق محصول IBSng Dialer با شرکت پارس پویش آشنا هست و از چند سال پیش جهت استفاده کاربران از اینترنت از این محصول استفاده می کنیم. منم تا جایی که اطلاع دارم در مرکز رایانه دانشگاه فردوسی اغلب سرور ها توزیعی از لینوکس هستن و فقط سرور آنتی ویروس دانشگاه از ویندوز استفاده میکنه. اغلب دوستان و همکاران ما نیز در مرکز از توزیع های دبیان و اوبونتو استفاده می کنن . برا همین فکر می کنم دانشگاه فردوسی تو این زمینه مشکل خاصی نداشته باشه.
ما حتی سرور های محلی برخی دانشکده ها مثل دانشکده خودمون رو از Active Directory به ldap و samba تغییر دادیم (البته همکاران مرکز رایانه دانشگاه این زحمت رو کشیدند) و مرکز رایانه دانشگاه برای تمام مسئول رایانه های دانشکده ها دوره های آموزشی کار کردن و راه اندازی و نگهداری سیستم ها و سرور های لینوکسی رو ارائه کرده.
اینها همه خیلی خوبن ولی کافی نیست. ما در دانشگاه هر ساله هزینه ی زیادی برای خرید آنتی ویروس برای تمام سیستم ها می پردازیم در حالی که من تو این چند سال که از ubuntu استفاده می کنم هنوز ویروسی شدنش رو ندیدم. خب اگه ایستگاه ها لینوکس بشن دیگه کمتر نیاز به خرید آنتی ویروس پیدا می کنن و از اون طرف میشه اون هزینه رو برای آموزش و چیز های دیگه استفاده کرد.
به هر حال من مشتاقانه منتظر زمین هستم :D :D :D
موفق باشید

آفلاین zoup

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #93 : 01 خرداد 1391، 10:40 ق‌ظ »
zoup عزیز من یه سوال برام پیش اومد. شما از یه طرف گفتید درک این مدیران در سطحی هست که حتی نمی‌تونید اسم نرم‌افزار آزاد و گنولینوکس رو با اونها مطرح کنید. از طرفی هم گفتید که همه کد ها رو منتشر خواهید کرد.
آیا چنین ذهنیتی که در بین مدیران هست همچین کاری رو درک خواهد کرد؟ و اجازه همچین کاری به شما خواهد داد؟

بله، مدیران دولتی به صورت کلی درکی از مثلا Gnu/Linux ندارند، ولی نه همه آنها!
ایجاد این پروژه با وضعیت فعلی نتیجه زحمت فراوان عده‌ای قلیل از مدیران بسیار بسیار باسواد و فهیم دولتیه.

آفلاین sisyphus

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 76
« پاسخ #94 : 01 خرداد 1391، 10:47 ق‌ظ »
Zoup،

من در نگاه کوتاهی که به نسخه‌‌ی اولیه زمین انداختم متوجه ایراد در parse کردن dsc شدم. چه برنامه‌ای برای حل این مشکل مهم دارید؟

آفلاین zoup

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #95 : 01 خرداد 1391، 10:52 ق‌ظ »
Zoup،

من در نگاه کوتاهی که به نسخه‌‌ی اولیه زمین انداختم متوجه ایراد در parse کردن dsc شدم. چه برنامه‌ای برای حل این مشکل مهم دارید؟

سلام،

فکر میکنم ما الان Bug بازی در مورد dsc_parser نداشته باشیم، چه مشکلی پیدا کردید؟ چطور میتونیم Reproduce کنیم؟
« آخرین ویرایش: 01 خرداد 1391، 10:53 ق‌ظ توسط zoup »

آفلاین sisyphus

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 76
« پاسخ #96 : 01 خرداد 1391، 11:06 ق‌ظ »
Zoup،

سلام،

فکر میکنم ما الان Bug بازی در مورد dsc_parser نداشته باشیم، چه مشکلی پیدا کردید؟ چطور میتونیم Reproduce کنیم؟

فکر کنم مشکل از من بود ...

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
« پاسخ #97 : 01 خرداد 1391، 11:09 ق‌ظ »
یه سوال چرا مثل فدورا عمل نمی کنید که فدورا در واقع یه تستینگی برای ردهت هستش؟اینجوری هم دکستاپ رو دارید هم نسخه بهینه شده سرور.

آفلاین zoup

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #98 : 01 خرداد 1391، 11:14 ق‌ظ »
یه سوال چرا مثل فدورا عمل نمی کنید که فدورا در واقع یه تستینگی برای ردهت هستش؟اینجوری هم دکستاپ رو دارید هم نسخه بهینه شده سرور.

سلام،
راستش نسخه Server با توجه به ساختار استفاده از Vritualization انقدر متفاوته از Desktop که عملا تست مشترک خیلی خوبی نمیتونه وجود داشته باشه، محدودیت نیرو هم وجود داره.
ورود به Desktop برنامه ریزی خیلی دقیق و گسترده‌ای لازم دارم، کار یک سازمان و شرکت و وزارت نیست.

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #99 : 01 خرداد 1391، 11:16 ق‌ظ »
تاریخی یا روزشماری برای ارایه قرار نمی دید؟

آفلاین zoup

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #100 : 01 خرداد 1391، 11:18 ق‌ظ »
تاریخی یا روزشماری برای ارایه قرار نمی دید؟

سلام،
رونمایی(!) پروژه که تاریخ ۲۷ اردیبهشت بوده، امیدواریم به زودی بتونیم نسخه‌های Beta رو در اختیار عموم قرار بدهیم :)

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #101 : 01 خرداد 1391، 11:26 ق‌ظ »
الویت واگذاری سرور های زمین برای چه نهاد هایی هست؟ بیشتر دولتی یا خصوصی؟
چند سال پیشتیبانی داره با توجه به اینکه در نسخه های مختلف بر اساس زمان انتشار داده میشه مثل اوبونتو سرور ؟ وچقدر متناسب با سرور های موجود است؟ چون هر شرکتی دوست نداره سرورش رو عوض کنه منظورم سخت افزاری هست.

آفلاین zoup

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #102 : 01 خرداد 1391، 11:44 ق‌ظ »
الویت واگذاری سرور های زمین برای چه نهاد هایی هست؟ بیشتر دولتی یا خصوصی؟
چند سال پیشتیبانی داره با توجه به اینکه در نسخه های مختلف بر اساس زمان انتشار داده میشه مثل اوبونتو سرور ؟ وچقدر متناسب با سرور های موجود است؟ چون هر شرکتی دوست نداره سرورش رو عوض کنه منظورم سخت افزاری هست.

سلام،
از نظر ما فرقی نداره، هر کسی که دوست داشته باشه، چه دولتی چه خصوصی.

دوره پشتیبانی بسیار بلند مد نظر داریم، خیلی مشابه روش Slackware.
هر سروری که پروسسوری با پشتیبانی VT داشته باشه قابل استفاده است، واقعا نیازی نیست سخت‌افزار جدید یا خفنی باشه.

آفلاین arash

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 81
« پاسخ #103 : 01 خرداد 1391، 12:25 ب‌ظ »
احساس میکنم تیم حرفه‌ای پشت زمین هست و پروژه‌ی خیلی خوبی باید باشه. شاید تنها مشکلش یدک کشیدن نام دولت پشتش هست که ناخواسته ذهنیت بدی رو ایجاد میکنه.

آفلاین zoup

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #104 : 01 خرداد 1391، 12:37 ب‌ظ »
احساس میکنم تیم حرفه‌ای پشت زمین هست و پروژه‌ی خیلی خوبی باید باشه. شاید تنها مشکلش یدک کشیدن نام دولت پشتش هست که ناخواسته ذهنیت بدی رو ایجاد میکنه.

شما لطف دارید،
در واقع دولت در اینجا صرفا حمایت کننده هست نه سیاست‌گذار (معجزه!!).
متاسفانه انقدر هزینه شروع این کار زیاده که در توان هیچ شرکت خصوصی نیست...