انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: به دنبال چند ترفند در OpenOffice word processor؟  (دفعات بازدید: 4317 بار)

0 کاربر و 8 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین identi

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 417
به دنبال چند ترفند در OpenOffice word processor؟
« : 27 خرداد 1391، 06:28 ب‌ظ »
1. Header
  • هدر که برای برگه ها میذارم از صفحه 1 شروع میکنه. میخوام هدر از صفحه 4 به بعد تا سه تا مونده به آخر نمایش داده بشه؟
  • میخوام از صفحه 4 تا 10 رو با الف تا چ به جای عدد استفاده کنم و بعد از اون عدد باشه؟
  • من پایانامه ام را نوشتم و جای همه چی تنظیمه. هدر را که فعال میکنم یک سانت همه چی را جابجا میکنه و عکسها به هم میریزند؟
  • عددها فارسی نمایش داده نمی شوند؟
  • می خوام روی همه صفحه های فرد یک متن ثابت باشه و روی صفحه های زوج با توجه به عنوان بخش تغییر کنه؟

2. Font replacing
  • میخوام همه نوشته های با فونت X، فونتشون رو تبدیل به فونت Y کنم. تعداد بخشها زیاده و دستی خیلی وقتگیره. چطوری این تعویض فونت رو انجام بدم؟
« آخرین ویرایش: 29 خرداد 1391، 12:35 ق‌ظ توسط identi »

آفلاین امیرمسعود

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 373
پاسخ : سوال های من از OpenOffice word processor
« پاسخ #1 : 27 خرداد 1391، 07:27 ب‌ظ »
برای افزودن شماره صفحه‌های حروفی (مانند الف تا چ) یا افزودن چیزهایی مانند نام فصل یا نام زیربخش یا از این دست اطلاعاتی که وابسته به محتوای نوشته هستند، باید منوی Insert -> Field -> More رو به کار ببری. آن‌جا یک عالمه گزینه هست که با آزمودن‌شان امیدوارم به هدفت برسی.

برای این که بتونی پایان‌نامه‌ت رو به چند بخش تقسیم کنی تا بتونی شماره صفحه‌ها رو در بخش‌های مختلف جداگانه تنظیم کنی، باید نوشته رو به Section های مختلف تقسیم کنی، از منوی Insert -> Section. جزئیاتش رو یادم رفته، چون سال‌ها پیش باهاش کار کردم. ولی توی راهنما دنبال Section بگرد.

برای این که با افزودن سربرگ عکس‌ها به هم نریزند، یک پیشنهاد دارم که شاید کار کند: ببین که پهنای سربرگ چه‌قدر است، و پیش از این که سربرگ را بیفزایی، حاشیهٔ بالای صفحه را همان قدر کمتر کن تا فضا برای سربرگ باز شود.

عددها در متن اگر با صفحه‌کلید فارسی تایپ شده باشند، فارسی خواهند بود (اگر وینـ...ز داری مشکل از صفحه‌کلیدش است). ولی شمارهٔ صفحه‌ها را چون اپن‌آفیس خودش می‌گذارد، با نویسه‌های لاتین نوشته می‌شوند. راه حلی که به ذهنم می‌رسد (راه خوبی نیست، ولی موقتاً کار می‌کند) این است که سعی کنی فونتی را که شمارهٔ صفحه‌ها با آن نوشته می‌شود تغییر دهی و فونت را تنظیم کنی روی یکی از فونت‌های قدیمی برنارایانه. آن فونت‌ها (به اشتباه) عددهای لاتین را به شکل فارسی نشان می‌دهند.

در نوشتن پایان‌نامه و دفاع هم موفق باشی!

آفلاین identi

• Sr. Member
  • *
پاسخ : به دنبال چند ترفند در OpenOffice word processor؟
« پاسخ #2 : 29 خرداد 1391، 12:36 ق‌ظ »
برای افزودن شماره صفحه‌های حروفی (مانند الف تا چ) یا افزودن چیزهایی مانند نام فصل یا نام زیربخش یا از این دست اطلاعاتی که وابسته به محتوای نوشته هستند، باید منوی Insert -> Field -> More رو به کار ببری. آن‌جا یک عالمه گزینه هست که با آزمودن‌شان امیدوارم به هدفت برسی.
منظورت از More پنجره ای که با ctrl+F2 باز میشه؟ چیزی ازش سر در نیاوردم :(

هدر که برای برگه ها میذارم از صفحه 1 شروع میکنه. میخوام هدر از صفحه 4 به بعد تا سه تا مونده به آخر نمایش داده بشه؟
اینو چه کار کنم؟

میخوام همه نوشته های با فونت X، فونتشون رو تبدیل به فونت Y کنم. تعداد بخشها زیاده و دستی خیلی وقتگیره. چطوری این تعویض فونت رو انجام بدم؟
این یکی مشکل ساز شده برام!

آفلاین امیرمسعود

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 29 خرداد 1391، 12:57 ق‌ظ »
بله منظورم همون پنجره‌ای بود که با Ctrl+F2 باز می‌شه. توی اون پنجره، روی نخستین زبانه (Document) در قاب Type گزینهٔ Page رو انتخاب کن. در قاب Select گزینهٔ Page numbers رو بزن، و در قاب Format بگرد دنبال «آ، ب، پ، ...»

برای عوض‌کردن فونت‌ها هم توی گوگل گشتم و این صفحه رو یافتم:
https://wiki.archlinux.org/index.php/LibreOffice#Font_substitution
چیزی که توش نوشته:
From the drop-down menu, select Tools > Options > LibreOffice > Fonts. Check the box that says Apply Replacement Table.
امیدوارم کار کنه.

برای سربرگ‌های متفاوت هم توی گوگل این رو زدم: libreoffice different headers و این رو یافتم:
http://help.libreoffice.org/Writer/Defining_Different_Headers_and_Footers
برای شروع، باید F11 رو بزنی و بین دکمه‌های بالای پنجرهٔ کوچیکی که باز می‌شه بزنی روی Page Styles. بقیه رو از اون صفحه بخون. امیدوارم این هم کار کنه.

چیزهایی که قبلاً نوشته بودم و دیگه نپرسیدی کار کرد؟ مثلاً  شمارهٔ صفحهٔ فارسی و به‌هم‌ریختگی عکس‌ها بعد از افزودن سربرگ؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19713
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #4 : 01 تیر 1391، 05:05 ب‌ظ »
برای چینی کارهایی بهتره کار با موتور صفحه بندی و حروف‌چینی LaTeX (لاتک) رو به همراه ماکروهای پارسی XePersian (زی‌پرشین) یاد بگیری. خیلی کمکت می‌کنه
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین identi

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 01 تیر 1391، 05:28 ب‌ظ »
نقل‌قول
چیزهایی که قبلاً نوشته بودم و دیگه نپرسیدی کار کرد؟ مثلاً  شمارهٔ صفحهٔ فارسی و به‌هم‌ریختگی عکس‌ها بعد از افزودن سربرگ؟
خودش بدون برنارایانه فارسی شده! (فونتهای برنا رایانه منظورت مثل B Nazanin هستش؟)
به هم ریختگی عکس ها با نکته ای که گفتی حل شد.

برای چینی کارهایی بهتره کار با موتور صفحه بندی و حروف‌چینی LaTeX (لاتک) رو به همراه ماکروهای پارسی XePersian (زی‌پرشین) یاد بگیری. خیلی کمکت می‌کنه
سخته! کدزنی میخواد! (ارزش داره فرصتی پیدا کردم براش وقت بذارم؟)
لاتک رابط کاربری مثل openOffice نداره؟

آفلاین امیرمسعود

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 01 تیر 1391، 06:27 ب‌ظ »
بله کاملاً درست می‌گی! این مشکل‌ها نمونهٔ کلاسیک مشکل‌هایی هستند که با نرم‌افزارهای واژه‌پرداز مثل لیبره‌آفیس و مایکروسافت آفیس پیش میاد و با لاتک و زی‌پرشین هیچ وقت پیش نمیاد!

من خیلی خودم رو نگه داشتم که این جا از زی‌پرشین هیچ حرفی نزنم! آخه این دوستمون الان داره دفاع می‌کنه و بدترین کابوس چنین کسی اینه که مجبور بشه پابرهنه بپره وسط یه نرم‌افزار کاملاً تازه و ناشناخته!!

ولی برای کسی که می‌خواد تازه نوشتن پایان‌نامه رو آغاز کنه، زی‌پرشین حتماً بهترین گزینه است.

آفلاین امیرمسعود

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 01 تیر 1391، 06:37 ب‌ظ »
نقل‌قول
خودش بدون برنارایانه فارسی شده! (فونتهای برنا رایانه منظورت مثل B Nazanin هستش؟)
به هم ریختگی عکس ها با نکته ای که گفتی حل شد.

سخته! کدزنی میخواد! (ارزش داره فرصتی پیدا کردم براش وقت بذارم؟)
لاتک رابط کاربری مثل openOffice نداره؟

چه خوب که بدون برنارایانه حل شد. کاش می‌تونستی بگی که دقیقاً چه کار کردی که شماره‌ها فارسی شد. حتماً به درد بقیه هم خواهد خورد. بله، منظور من همون قلم‌های B Nazanin و غیره بود.

چه خوب پس برای به‌هم‌ریختگی عکس‌ها اون روش کار می‌کنه :) خودمم یادم نگه می‌دارم شاید لازمم شد!

زی‌پرشین (و به طور کلی لاتک) رابط کاربری مثل برنامه‌های واژه‌پرداز نداره. ولی خب، تا حد زیادی می‌شه گفت که همهٔ خوبی زی‌پرشین همینه! این که پایان‌نامه‌ت یه پروندهٔ پیچیدهٔ ODT یا DOC نیست که برای بازکردنش یه برنامهٔ خیلی بزرگ لازم داشته باشی، بلکه یه پروندهٔ متنی ساده است که با هر ویرایشگر ساده‌ای می‌تونی بخونیش و از جزئیاتش سردربیاری. همچنین می‌تونی پایان‌نامه رو به چند تا بخش کوچکتر تقسیم کنی و هر بخش رو توی یک پروندهٔ جدا ذخیره کنی. درست مثل برنامه‌نویسی می‌مونه. حتی می‌شه براش Makefile درست کرد! این چیزها (و خیلی چیزهای دیگه توی لاتک) دست آدم رو به شدت باز می‌کنه. البته ویرایشگرهایی برای ویرایش پرونده‌های لاتک هست، مثل Texworks یا Texmaker، ولی علی‌الاصول کار آدم با gedit/kate/notepad هم راه می‌افته!

البته چون خودت پرسیدی من دربارهٔ لاتک گفتم، وگرنه اگر خودم بودم تا وقتی هنوز دفاع نکردم با شنیدن کلمهٔ لاتک یا زی‌پرشین فرار می‌کردم!  ;)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19713
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #8 : 01 تیر 1391، 06:50 ب‌ظ »
البته ویرایشگرهایی برای ویرایش پرونده‌های لاتک هست، مثل Texworks یا Texmaker، ولی علی‌الاصول کار آدم با gedit/kate/notepad هم راه می‌افته!

و البته بهترینشون از نظر من: Gummi
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین identi

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 02 تیر 1391، 12:20 ب‌ظ »
LaTeX is a document preparation system designed by Leslie Lamport in 1985. It was built up from a typesetting language called TeX, created by Donald Knuth in 1984. TeX takes a sequence of typesetting commands, written in a script in an ASCII file, and executes them. Many of the “tricks” of the printing trade were modeled by Knuth as computer algorithms and incorporated into TeX, thus its excellent printed appearance. What comes directly out of TeX is the portable document format pdf or the so-called “device independent” format file dvi. The dvi format is often used for previews and can later be converted to other formats like PostScript. TeX isn't only a typesetting engine, it also allows you to define macros. Most people who use TeX are actually using a macro package which Knuth created to hide a lot of the typesetting details
لاتک برمیگرده به دهه 80! که ویندوز و لینوکس هم از همون دهه استارت خوردن! برام سوال پیش اومد که چرا با عمر مساوی و حتی بیشتر از آفیس مایکروسافت/اوپن افیس، رواج عام پیدا نکرده (و من رو بگو که تازه اسمش رو شنیدم)؟

نقل‌قول
کاش می‌تونستی بگی که دقیقاً چه کار کردی که شماره‌ها فارسی شد.
من کاری نکردم.
توی فایل MasoudPersianTemplate.ott دیدم که انگلیسی خورده و هر کار کردم فارسی نشد. اما یکی از نو باز کردم توی اون خودش فارسی میخوره و تازه نمیشه اصلا انگلیسیش کرد!

نقل‌قول
هدر را که فعال میکنم یک سانت همه چی را جابجا میکنه و عکسها به هم میریزند؟
عکس زیر وسوسه ام میکنه لیبره نصب کنم (اما وقتی برای اپگرید و رفع مشکلاتش ندارم :()
http://azadrah.net/wp-content/uploads/2012/02/libreoffice35-550x420.png
« آخرین ویرایش: 02 تیر 1391، 12:23 ب‌ظ توسط identi »

آفلاین پرنده

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 71
« پاسخ #10 : 10 آبان 1392، 03:28 ب‌ظ »
ببخشید برای اینکه تعداد تاپیک ها الکی زیاد نشه اینجا می پرسم که به نظر  موضوع مربوط می آید

آقا در ورد مایکروسافت یک امکان بود به نام ریپلیس که با اون می شد هر کلمه ای یا حرف دلخواهی در متن را جایگزین کرد ، تو لیبره ورد هرچی می گرذم به غیر از اون ریپلیس تیبل که تو اتوکرکت هست چیز دیگه ای پیدا نمی کنم ، لازمه که فقط یک کلمه را در یک متن جایگزین کنم و خیلی احمقانه است اگه بخوام این تغییر را در ریپلیس تیبل وارد کنم ، این ریپلیس ساده ورد مایکروسافت اینجا کجاست

آفلاین امیرمسعود

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 10 آبان 1392، 03:41 ب‌ظ »
ببخشید برای اینکه تعداد تاپیک ها الکی زیاد نشه اینجا می پرسم که به نظر  موضوع مربوط می آید

آقا در ورد مایکروسافت...
حالا چرا داد می‌زنی؟

آفلاین امیرمسعود

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 10 آبان 1392، 03:43 ب‌ظ »
آقا در ورد مایکروسافت یک امکان بود به نام ریپلیس که با اون می شد هر کلمه ای یا حرف دلخواهی در متن را جایگزین کرد ، تو لیبره ورد هرچی می گرذم به غیر از اون ریپلیس تیبل که تو اتوکرکت هست چیز دیگه ای پیدا نمی کنم ، لازمه که فقط یک کلمه را در یک متن جایگزین کنم و خیلی احمقانه است اگه بخوام این تغییر را در ریپلیس تیبل وارد کنم ، این ریپلیس ساده ورد مایکروسافت اینجا کجاست
با اجازه‌ت ولوم رو کم کردم.

منوی Edit، گزینهٔ Find & Replace. کلید میانبرش هم هست Ctrl+H.

آفلاین پرنده

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 71
« پاسخ #13 : 10 آبان 1392، 06:38 ب‌ظ »
ممنون ،‌قصدم داد زدن نبود ! کفرم بالا گرفته بود ،‌اخه همه جا رو دنبال کلمه replace می گشتم و به همین دلیل find&... چون با fin شروع می شد به چشمم نمی اومد ،‌تقصیر از خودم بود که با پیش داوری (عادت) مایکروسافتی داشتم دنبال رفع نیازم می گشتم و نتیجه این بود که با وجود این که چند بار edit را هم بررسی کردم از دقت لازم برای یافتن نتیجه عاجز ماندم

لعنت بر عادت های ما انسان ها که تا این حد جلوی دقتمان را می گیرد!!!!!!!!

دمت گرم امیر مسعودخان