انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چند سوال  (دفعات بازدید: 2876 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین m9999

• Newbie
  • *
  • ارسال: 16
چند سوال
« : 30 خرداد 1391، 11:54 ب‌ظ »
سلام. بعد از نصب اوبونتو تونستم کیبرد فارسی رو نصب کنم ولی حرف سوم الفبا نیستش. لطفا راهنمایی کنید.
ضمنا اینکه hot key هم نداشت . خودم alt و shift رو گذاشتم ولی جالب اینجا ست که با جفت دکمه چبی کیبرد درست کار میکنه . با جف دکمه راستی به فارسی تبدیل میکنه امابرعکسش نه!

+
ظاهرا فایلهایی می بینم که در ویندوز نمی دیدم . شاید این فایلها hide بوده اند... آیا میشه کاری کرد که اینجا هم نبینمشون؟

+
اونجا که دستور میزنن رو چطوری باز کنم؟

+
چطوری میشه فضای اشغال شده در درایو لینوکس رو دید؟

اگه سوالام ابتدایی بود ببخشید. مرسی

آفلاین سید مسعود امامیان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
پاسخ : چند سوال
« پاسخ #1 : 31 خرداد 1391، 12:03 ق‌ظ »
سلام. بعد از نصب اوبونتو تونستم کیبرد فارسی رو نصب کنم ولی حرف سوم الفبا نیستش. لطفا راهنمایی کنید.
ضمنا اینکه hot key هم نداشت . خودم alt و shift رو گذاشتم ولی جالب اینجا ست که با جفت دکمه چبی کیبرد درست کار میکنه . با جف دکمه راستی به فارسی تبدیل میکنه امابرعکسش نه!

+
ظاهرا فایلهایی می بینم که در ویندوز نمی دیدم . شاید این فایلها hide بوده اند... آیا میشه کاری کرد که اینجا هم نبینمشون؟

+

+
چطوری میشه فضای اشغال شده در درایو لینوکس رو دید؟

با درود برشما

برای حرف پ از کلید M استفاده کنید.

در قسمت سیستم ستینگ روی keyboard layout قسمت آپشن کلیک کنید و سپس :

key to choose 3rd level  ===> گزینه ی right alt key never chooses 3rd level رو مارکش کنید.

منظورتون Terminal هست که در قسمت سمت چپتون روی Dash home کلیک و terminal رو سرچ کنید.
به عمل کار برآید     به سخندانی نیست . . .

آفلاین identi

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 417
« پاسخ #2 : 31 خرداد 1391، 12:12 ق‌ظ »
چه عنوان تاپیکه بدی! کتاب اوبونتو برای تازه کارها رو بخون. و یا اگه با انگلیسی راحتی کتاب The Official Ubuntu Book

آفلاین m9999

• Newbie
  • *
« پاسخ #3 : 31 خرداد 1391، 12:26 ق‌ظ »
ضمن تشکر
نقل‌قول
یعنی شما این همه وقت بجای جای واقعیش m رو میزدید؟ راهی برای تنظیمش نیست مگه؟

نقل‌قول
کتاب اوبونتو برای تازه کارها
سوال دومم رو اگه میدونید پاسخ بدید.. توی اون کتاب هم ظاهرا نبود
برای مثال خیلی از فولدرهای موزیکم پر از فایلها و فولدرهای اضافه س

آفلاین identi

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 31 خرداد 1391، 12:38 ق‌ظ »
نقل‌قول
یعنی شما این همه وقت بجای جای واقعیش m رو میزدید؟ راهی برای تنظیمش نیست مگه؟
http://fa.farsiweb.ir/fawiki/Keyboard_Layout
توی ویندوز 8 هم پ با M تایپ میشه.
یک نرم افزار هست که صفحه کلید ویندوز xp و 7 رو هم استاندارد میکنه. اگه ویندوز داری اونو دانلود و روی ویندوزت (7/xp) نصب کن که عادت کنی.

برای مثال خیلی از فولدرهای موزیکم پر از فایلها و فولدرهای اضافه س
شاید ویروس های ویندوزی باشن! یک print screen بگیر و با روی عکس فایلهایی که منظورته مشخص کن یه جا آپ کن و لینک بده ببینیم چین!
اگه فایلهای سیستمی ویندوز (که مخفی ان) باشن کاری نمیتونی بکنی. تحملشون کن!
فایلهای مخفی توی لینوکس با نقطه شروع میشن. نقطه اول هر فایلی اونو مخفی میکنه.
« آخرین ویرایش: 31 خرداد 1391، 12:43 ق‌ظ توسط identi »

آفلاین nino

• Full Member
  • *
  • ارسال: 224
    • Gitlab
« پاسخ #5 : 31 خرداد 1391، 01:23 ق‌ظ »
تا اونجا که من توی همین انجمن خوندم اوبونتو از کیبورد استاندارد بین المللی استفاده میکنه و ظاهرا جای اصلی حرف (پ) همون کلید M هست.
...

آفلاین دکتر کاظمی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 256
  • Manjaro+Cinnamon
« پاسخ #6 : 31 خرداد 1391، 08:21 ق‌ظ »
تو ناتیلوس دگمه های ctrl+H را بزن که فایل های مخفی را نشان ندهد

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 323
« پاسخ #7 : 31 خرداد 1391، 09:05 ق‌ظ »
اون فایلهایی که میبینی مربوط به سیستم عامل میشه. مثلا تو ویندوز recycler و system volum information و ... رو تو درایو میسازه و یا تو اوبونتو وقتی فایلی رو پاک میکنی یک فولدر به نام trash میسازه که اینها تو سیستم عامل خودشون دیده نمیشن(البته اگه تنظیم نکرده باشید که فایل های سیستمی مخفی نباشن) ولی تو دیگری دیده میشن .
با کلید ترکیبی alt+ctrl+t هم میشه ترمینال رو باز کرد

آفلاین آزادنویس

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 76
    • آزادنوشته های گنو/لینوکسی
« پاسخ #8 : 31 خرداد 1391، 02:47 ب‌ظ »
توی ترمینال دستور زیر رو تایپ کنی حجم استفاده شده و باقی مانده دیسک های سیستم رو می بینی:
df -h
که مخفف disk free هست و -h هم به منظورم human readable شدن خروجی.

در لینوکس اگر اول اسم یک فایل با . یعنی نقطه شروع بشه فایل منیجر ها اون رو نشون نمی دن. همونطور که دوستمون گفت با Ctrl + H توی فایل منیجر Nautilus نمایش و عدم نمایش فایل های اینچنینی کنترل می شه.

بخاطر تفاوت در سیستم فایل هایی مثل ext با سیستم فایل هایی مثل ntfs و fat نمایش فایل هایی که سیستمی هستند یا پنهان شدن با هم فرق می کنه. به همین خاطر در اوبونتو شما فایل هایی که وجود دارند اما در ویندوز دیده نمی شوند رو می بینید چون روش کار فرق می کنه. ویندوز هم فایل هایی که اولشون نقطه هست رو نشون می ده.
زنده باد آزادی
http://azadnevis.wordpress.com

آفلاین m9999

• Newbie
  • *
« پاسخ #9 : 31 خرداد 1391، 05:00 ب‌ظ »
ضمن تشکر

ctrl+H ظاهرا برای مخفی و آشکار شدن فایلهای سیستمی خود لینوکسه. تو همون فولدر home زدم دیدم یه سری فایل اضافه شد!.. اما فایلهایی که من میگم با ctrl + H ربطی نداره ظاهرا. ببینید مثلا عکس زیر فولدر یه آلبوم آهنگه (البته بیشتر فولدرها اینطوری نیستن ولی اینطوری بازم هست. مثلا عکسهایی که با دوربینم گرفته بودم همه این طوریند) بجز عکسهای کاور اون فولدرهایی هم که می بینید همش الکیه

http://myup.ir/images/74608517768091096913.png
+
جایی نداره دکمه های کیبرد رو به دلخواه خودمون تنظیم کنیم؟ ویرگول و اعراب ها هم سر جاش نیست..

+
روشنایی مانیتور ل‍پ تاپ رو کم میکنم اما دفعه بعد که میام باز می بینم برگشته با حداکثرش. چرا؟

آفلاین m9999

• Newbie
  • *
« پاسخ #10 : 31 خرداد 1391، 05:03 ب‌ظ »
و یه سوال دیگه . این فایرفاکسش با مال ویندوز فرق داره ؟.. از کجا میتونم منوی بوکمارکهام رو ببینم؟! و اینکه چرا برای بالا پایین کردن صفحات  دکمه اسکرول ماوس کار نمیکنه؟ (فشردنش منظورم هست نه چرخوندن)
برای اوبونتو کروم هم هست؟ یه برنامه کرومیوم تو سافتور سنتر دیدم . مال خود گوگله یا اینا خودشون درست کردن؟...

ببخشید زیاد سوال میکنم

آفلاین identi

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 31 خرداد 1391، 05:53 ب‌ظ »
برای هر سوال جدا یک تاپیک جدا باز کن.

و یه سوال دیگه . این فایرفاکسش با مال ویندوز فرق داره ؟
نه! فقط یک پنجره ی بیخودی دور فایر فاکس میکشه که دکمه های minimize/close/maximize رو داره.

از کجا میتونم منوی بوکمارکهام رو ببینم؟!
یک جای خالی کنار تبها کلیک راست کن و هر کدام رو خواستی تیک بذار یا تیکش رو بردار.

و اینکه چرا برای بالا پایین کردن صفحات  دکمه اسکرول ماوس کار نمیکنه؟
برو به منوی edit و preferences رو باز کن برو به تب advanced و تیک Use autoscrolling رو بذار

برای اوبونتو کروم هم هست؟ یه برنامه کرومیوم تو سافتور سنتر دیدم . مال خود گوگله یا اینا خودشون درست کردن؟...
برای همه این سوالها با جستجو به نتیجه میرسیدی!
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,28052.0.html

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4906
  • masoft قدیم
« پاسخ #12 : 31 خرداد 1391، 07:27 ب‌ظ »
ببینید مثلا عکس زیر فولدر یه آلبوم آهنگه (البته بیشتر فولدرها اینطوری نیستن ولی اینطوری بازم هست. مثلا عکسهایی که با دوربینم گرفته بودم همه این طوریند) بجز عکسهای کاور اون فولدرهایی هم که می بینید همش الکیه
اینها فایل‌هایی هستند که ویندوز ایجاد می‌کنه و اگر پاکشون هم بکنی دوباره میان. از طرف دیگه چون ویندوز روش دیگه‌ای برای پنهان کردن فایل‌ها داره، اونها توی گنو-لینوکس دیده میشند.

نقل‌قول
جایی نداره دکمه های کیبرد رو به دلخواه خودمون تنظیم کنیم؟ ویرگول و اعراب ها هم سر جاش نیست..
همه طبق استاندارد سر جاشون هستند، ولی خوب ویندوز از طرح‌بندی استاندارد استفاده نمی‌کنه، برای همین اوایل کمی به مشکل می‌خورید. پیشنهاد می‌کنم جای درست دکمه‌ها رو یاد بگیرید به جای اینکه اونها رو تغییر بدید.

آفلاین سید مسعود امامیان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
« پاسخ #13 : 31 خرداد 1391، 09:14 ب‌ظ »
از کجا میتونم منوی بوکمارکهام رو ببینم؟!

دوست خوبم identi فکر کنم اشتباه این قسمت رو متوجه شدن.

ابتدا توی ویندوزتون یه بک آپ از بوک مارک هاتون بگیرید (فرمتش json. هست) بعد برای اضافه کردن بوک مارک هایی که بک آپ گرفته بودید به اوبونتو به قسمت Bookmarks سپس  Show all bookmarks  و بعد در پنل بالایتون روی import an backup کلیک کنید سپس روی restore  و بعد choose file و بعد مسیری که بک آپ گرفته بودید .
البته من از این روش استفاده می کنم دوستان اگر از روش دیگه ای استفاده می کنند مطرح کن
ناگفته نماند که توی این روش بوک مارک های فایرفاکس ویندوز جای بوک مارک های اوبونتو رو خواهند گرفت.
به عمل کار برآید     به سخندانی نیست . . .

آفلاین nino

• Full Member
  • *
  • ارسال: 224
    • Gitlab
« پاسخ #14 : 01 تیر 1391، 12:46 ق‌ظ »
یه روش دیگه هم واسه بوکمارکها افزونه Xmarks هست که تمام بوکمارکهاتو میتونی توی سرورش ذخیره کنی و همیشه دسترسی داشته باشی.
من خودم از Xmarks استفاده میکنم ولی روشی که smemamian گفت راحتتره.
...