«اکنون» زمانیه که باید حرکت کرد... چون نمیشه هیچ وقت بیحرکت موند: اگه چیزی سر راه زمان بمونه، زمان ازش میگذره و برای اینکه اسمی ازش بشنوی، باید از بین غبارهای گذشته بری و پیداش کنی. و اگه نباشه... یعنی هیچ شدن در تاریخ. این قانون زمانه، پس باید حرکت کرد تا زنده موند...
ولی یه چیزی خیلی مهمه: حرکت باید کرد ولی نه به صورت تصادفی! باید یک «جهت» هم برای حرکت داشت. وگرنه اگه کسی دور بزنه باز سرجاش میمونه و با حرکت نکردن فرقی که نداره، به نظر من حتی بدتر هم هست: چون به خیال خودش داره حرکت میکنه...
یه چیز دیگه هم مهمه و تنها زمانی که میشه توش کاری کرد همین «حالا» هست چون گذشته مرده و آینده یک رویاست تا وقتی که از حالا به سمتش حرکت کنی...
دنیای متن باز دنیایی هست که تغییر توش واقعا یه اصله! از این نظر با دنیای متن بسته خیلی متفاوته. توی دنیای متن بسته تغییرات به صورت نسخههای جدید، یکباره و توسط یه جامعه محدود معرفی میشن. مثل یه کاروان توی صحراست که باید مسیریابها و راهیابهاش برن مسیر جدید رو پیدا کنن. پس اگه اومدن، اومدن و اگه خود این آدمها به دلیلی راه مناسب رو پیدا نکردن اون کاروان با مشکلات مواجه میشه. اگه هم کسی بخواد مسیر خودش رو بره، باید تنهای تنها باشه. و اگه بخواد کاروان (برنامه) خودش رو عوض کنه باید تا پیدا کردن مسیر اون یکی کاروان باز تنها باشه... چقدر تنهایی!
اما دنیای متن باز مثل یه گردش دوستانه میمونه. همه با هم هستن و میگردن و هر کسی مسیر بهتری دید به بقیه خبر میده و هر کسی آزاده مسیر خودش رو بره یا با بقیه همراه بشه. اتفاقی که میافته هم معمولا همینه: یه جاهایی همه هم مسیر میشن و ابزارهای مشترک (مثل محیط گرافیکی X )میشن استاندارد. اگه کسی راه بهتری پیدا کرد به همه میگه «آهای من یه راه جدید پیدا کردم!» و این طوری میشه که ایدههای کوچیک رشد میکنن. اگه هم کسی راه خوش رو رفت و بن بستی دید میتونه به راه بقیه بر گرده چون همه به هم خیلی نزدیکن طوری که اگه از بالا به این حرکت نگاه کنی، یه حرکت واحد میبینی که با وسعت زیادی (از برنامههای سرورها تا برنامههای شخصی و خاصمنظوره) در حال حرکته. و شاید بشه اینطوری گفت که هر نسخه یعنی یک اعلام از طرف جامعه تولید کنندگان که تغییرات جدید الان یه جورایی کلاسیک شدن و «پایدار» و یعنی میشه ازش راحت استفاده کرد!
Screenlets 0.13اما چی شد که این رو گفتم؟
صحبت از تغییره، Screenlets نسخه ۰.۱۲ هم یکی از همین تلاشهاست برای تغییر و انصافا تلاش خوبی بوده. برای این فکر کنم ارزش یه شبه راهنمای جداگانه رو داره.
اول اگه screenlets دارید از روی سیستم حذف کنید! (بیچاره شبه راهنمای قبلی من!)
توی قدم بعدی، مخزن جدید رو اضافه کنید:
deb http://ppa.launchpad.net/gilir/ubuntu gutsy main universe
بعدش یه به روز رسانی،
sudo apt-get update
نصب،
sudo apt-get install screenlets
و تمام!
میتونید از نسخه جدید استفاده کنید.
برنامه screenlets-manager کاملتر شده:
البته من باگهایی رو توی این نسخه دیدم. (برای این گفتم یه تلاشه)
تا جایی که من دیدم توصیه کردن حتما از screenletهای جدید استفاده کنید ولی ظاهرا روشی که توی شبه راهنما قبلی اومده (برنامه screenlets-packager، برای نسخه جدید هم کار میکنه. اگه غیر از اینه لطفا بگید.