انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال در انتخاب نوع لینوکس  (دفعات بازدید: 3461 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین masoudk

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 334
  • I love my loneliness
سوال در انتخاب نوع لینوکس
« : 28 تیر 1391، 02:30 ب‌ظ »
سلام دوستان، من امروز تصمیم گرفتم شروع کنم لینوکس یاد بگیرم ولی یه چندتا سوال خیلی جدی داشتم لطفا راهنماییم کنید.

من میخوام با C و C++ برنامه نویسی کنم.
اول از همه، من اصلا نمیدونم باید چه لینوکسی بخرم، هیچ اطلاعی ندارم تفاوت این همه نوع لینوکس تو چیه، اگه برم خیابون ولی عصر اونجا انقد بنداز بندازه که میترسم یه لینوکس به درد نخور رو خیلی گرون بهم بفروشن. تو اینترنت هم جست و جو کردم وارد این سایت http://shop.sito.ir/ شدم ولی دیدم 32 تا لینوکس مختلف تو صفحه اولش برای فروش گذاشته و نمیدونم کدوم رو انتخاب کنم.

من بدون اطلاع Arch Linux رو انتخاب کردم چون از اسمش خوشم اومد  ;D ولی اگه راهنماییم کنید که چه تفاوتی این همه لینوکسهای مختلف با هم دارن ممنون میشم.
« آخرین ویرایش: 28 تیر 1391، 02:37 ب‌ظ توسط masoudk »
contact masoudk1990@yahoo.com

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4107
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
پاسخ : سوال در انتخاب نوع لینوکس
« پاسخ #1 : 28 تیر 1391، 03:07 ب‌ظ »
اول از همه می‌خوام بگم که خیلی خوش اومدی. و باید یه چیز کوچیک بگم اونم اینه که لینوکس هسته‌ی سیستم‌عامل هست و به همش گنو/لینوکس می‌گن و نه لینوکس.

خب یباید بدونی که به گنو/لینوکس میگن «بهشت برنامه‌نویس‌ها» پس باید خیلی خوشحال باشی چون داری قدم در یک راه عالی می‌ذاری. توزیع‌های متفاوت گنو/لینوکس تفاوت خیلی فاحشی با هم ندارن همهشون تقریبا یکی هستن. به نظر من اوبونتو می‌تونه یه توزیع خوب برای شروع باشه، چون علاوه بر آسون‌تر بودن برای تازه واردها، جامعه‌ی کاربری بیشتری در ایران و این فورم عالی رو هم داره. به نظر من زیاد هم دست دست نکن، یکیشو بخر و نصب کن و برو جلو.

آفلاین مهران رهباردار (mehionline)

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 343
  • یه کاربر ساده نرم افزارهای آزاد
    • وبسایت شخصی من
« پاسخ #2 : 28 تیر 1391، 03:11 ب‌ظ »
Arch یکی از توزیع‌های لینوکس برای حرفه‌ای ها است.
برای شروع میتونی از linuxmint یا اوبونتو شروع کنی چون هم ساده تر نصب میشن و هم راهنمایی های بیشتری میتونی توی اینترنت در موردش پیدا کنی لینوکس مینت بر پایه اوبونتویه و تمام کدک ها و نرم افزارهای موردنیاز رو به صورت پیش فرض نصب می‌کنه و هم ظاهری شبیه به ویندوز داره
برای شروع میتونه کتاب اوبونتو به زبان فارسی رو دانلود و بخونی : http://ubuntu-book.org/

آفلاین masoudk

• Sr. Member
  • *
  • I love my loneliness
« پاسخ #3 : 28 تیر 1391، 03:41 ب‌ظ »
نقل‌قول
ه نظر من اوبونتو می‌تونه یه توزیع خوب برای شروع باشه، چون علاوه بر آسون‌تر بودن برای تازه واردها، جامعه‌ی کاربری بیشتری در ایران و این فورم عالی رو هم داره

نقل‌قول
Arch یکی از توزیع‌های لینوکس برای حرفه‌ای ها است.

مرسی از پاسختون
من با tutorialها و کتابها و فروم های انگلیسی مشکلی ندارم. پس حالا که Arch حرفه ای تره همین رو میخرم.

فقط یک سوال نهایی:
آیا روی Virtual Machine هم نصب میشه؟

به دلیل اینکه اینجا ایرانه و نمیشه از Visual Studio و مایکروسافت پول در نیاورد باید سیستم عامل ویندوز رو هم فعلا نگه دارم.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19809
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #4 : 28 تیر 1391، 03:58 ب‌ظ »
آرچ از نظر کاربردی حرفه‌ای نیست، یعنی هستا! ولی تفریباً به همون اندازه‌ی بقیه‌ی توزیع‌ها. منظور دوستان از حرفه‌ای اینه که اگه به ریز جزئیاتش اشنا نباشی پدرت رو در می‌آره. بهتر اینه که یکی دو سال با همین اوبونتو کار کنی که پایدار و خوبه.
می‌تونی اوبونتو و یا هر توزیع گنو/لینوکس دیگه‌ای رو در کنار ویندوز نصب کنی که بهتر از نصبش در ویرجوال‌باکس هست.
و این که فکر نمی‌کنم هیچ‌کسی این‌جا باشه که از اون IDE بسیار ضعیف و ابتدایی مایکروسافت (VS) پول در بیاره. یه بار که Eclipse CDT رو ببینی و توش کد بزنی، با دیدن امکاناتش مطمئناً دیگه باد بزنه کلاهت هم بیفته تو VS نمی‌ری سمتش :D
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین masoudk

• Sr. Member
  • *
  • I love my loneliness
« پاسخ #5 : 28 تیر 1391، 05:07 ب‌ظ »
مرسی دوست عزیز از راهنماییتون

من همینطور که داشتم تحقیق و جست و جو میکردم با LinuxMint 2012 04 Debian Based آشنا شدم که نظرم و به خودش جلب کرد.

این مطلب رو هم خوندم http://linuxmint.blogsky.com/1389/12/12/post-1/ که با screen shot ای که از محیط LinuxMint گرفته بود بیشتر من و به این نسخه علاقه مند کرد. یه محیط ساده و گرافیکی که به نظر نمیاد کار باهاش سخت باشه.

ولی اینجور که به نظر میرسه این نسخه برای کارهای گرافیکی ساخته شده. آیا این نسخه برای برنامه نویسی هم مناسب هست؟
« آخرین ویرایش: 28 تیر 1391، 05:08 ب‌ظ توسط masoudk »

آفلاین ava

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1330
« پاسخ #6 : 28 تیر 1391، 05:24 ب‌ظ »
توزیع های گنو لینوکس فرق خاصی با هم ندارن !
این توزیع ها که میگن برای مبتدی هاست !
یعنی این که اینیستالر ساده و راحت داره (مثل ویندوز)
و این که پیش فرض خیلی نرم افزار های لازم توش هست
وگر نه تو همون نصب آرچ رو با این اطلاعاتی که داری فکر نکنم یک ماهه بتونی نصبش کنی تازه بعد نصب باید دونه دونه هر چی لازمه نصب کنی که حتی نمیدونی چیا لازمه :)
ولی توزیع مثل اوبونتو زحمتش رو قبلا کشیدا و جویدن میزارن دهنمون :))
بابت محیط گرافیکی هم نرو سمت یک توزیع خاص
گنو/لینوکس مثل ویندوز نیست
میتونی محیز رو هر جور که خواستی تغیر بدی یا میز کار دیگه نصب کنی
مثلا همین محیز مینت (میت یا ساینامون) که توجهت رو جلب کرده میتونی روی توزیع دیگه هم داشته باشی !
از توزیع هایی که قبلا جویده شده ! اوبونتو - مینت - اپن سوزه هست (اصلیاش)وگر نه کلی توزیع دیگه هم هست
اندازه موهای سرت توزیع لینوکس هست ولی به نظر من با اوبونتو یا مینت شروع کن
صدای پلیس : هاپ هاپ

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4107
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #7 : 28 تیر 1391، 05:43 ب‌ظ »
اندازه موهای سرت توزیع لینوکس هست.
شاید این بنده‌ی خدا مو نداشته باشن و مثل من کچل باشن!!  ](*,)  \\:D/

آفلاین masoudk

• Sr. Member
  • *
  • I love my loneliness
« پاسخ #8 : 28 تیر 1391، 05:46 ب‌ظ »
آهان فهمیدم

پس تفاوت Ubuntu و LinuxMint با Arch Linux تقریبا مثل تفاوت Windows MRT با Windows XP میمونه  ;D

و اینکه Mate و XFCE و Cinnamon فقط نقش Theme رو بازی میکنن و هیچ تفاوتی با هم ندارن  ;D

مرسی دوستان، فکر کنم جواب تمام سوالهام رو گرفتم.
با Linux Mint 201204 Debian Xfce i386 شروع میکنم.
مرسی از کمک همگی  :)

آفلاین masoudk

• Sr. Member
  • *
  • I love my loneliness
« پاسخ #9 : 28 تیر 1391، 06:14 ب‌ظ »
بیشتر شما دوستان که لطف کردید و زمان گذاشتید تا من رو راهنمایی کنید اکثرا هم عقیده بودید که ubuntu برای شروع مناسبه. ولی اگه دوست دارید بدونید چرا با این همه تشویق Mint رو انتخاب کردم برای این بود که یه سری review کاربران که تو این صفحه http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=631714 نوشته شده بود رو خوندم.

مثلا چیزایی که بهش توجه کردم اینها بود:
  • it's only added codecs and done some other minor things (although maybe I'm wrong because I certainly find Linux mint XFCE faster than Xubuntu)
  • I agree Mint seems faster though it may just be in my head, ain't sure, haven't been there in a while.
  • Mint is basically Ubuntu with some eyecandy added and some more convenience given.

البته یه سری review هم نوشته شده بود که Mint هم مشکلاتی داره، ولی خب حالا اینا بیشتر به چشم من اومد  ???

• Sr. Member
  • *
    • وبسایت شخصی من
« پاسخ #10 : 28 تیر 1391، 06:35 ب‌ظ »
میشه گفت Linux mint debian edition برای کسی که اولین باره از لینوکس استفاده می‌کنه بدترین انتخابه چون که تنظیماتش یکم از نسخه معمولیش بیشتره و چون بر مبنای دبیان که یک توزیع غلطان نیست باعث شده وقتی که آبدیت می شه گاهی اوقات مشکلاتی پیش میاد که باید به apt-get تسلط کامل داشته باشی و شاید فکر کنی همه لینوکسا اینجوریه و تصوری غلط پیدا کنی بهتره برای اولین با اوبونتو یا لینوکس مینتی که بر مبنایی اوبونتو است رو نصب کنی ،

آفلاین masoudk

• Sr. Member
  • *
  • I love my loneliness
« پاسخ #11 : 28 تیر 1391، 06:58 ب‌ظ »
خیلی ممنونم که این نکته رو بهم گفتید، یکم در مورد debian جست و جو کردم، یه سری review ها ازش تعریف کرده بود، یه سری هم مشکلاتش رو گفته بودن، فکر کنم سلیقه ای باشه و با تجربه بشه فهمید. در هر صورت مرسی ;)

حالا یه سوال جدید، الان میگید این چقد سوال میپرسه  ;D
من الان متوجه شدم که معماری هم مهمه و روی هر CPU نمیشه هرجیزی نصب کرد

حالا رو این CPU
Intel Core 2 Duo T7300 2.0 GHz/4MB L2 Cache
میشه i386 نصب کرد؟

یه معماری i386 داره با amd64  ???

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
« پاسخ #12 : 28 تیر 1391، 07:42 ب‌ظ »
ولی پیشنهاد من اوبونتو یا مینت یا اوپن زوزه هست. فدورا هم خوبه ، البته نسخه هایی همچون پارسیکس هم خوبه. دبیان رو هم خوبه اما ساپورتش رو نمی دونم چه جوریاست.

• Sr. Member
  • *
    • وبسایت شخصی من
« پاسخ #13 : 28 تیر 1391، 07:49 ب‌ظ »
اگه اینترنت پر سرعت داری بهترین گزینه برای شروع اوبونتویه ! فقط کافیه تیک نصب کدک‌ها رو توی نصابش بزنی تا به راحتی کدک ها رو دانلود و نصب کنه
اگه هم اینترنت پر سرعت  نداری می تونی لینوکس مینت رو بگیری یا اوبونتو رو با دیسک تکمیلی که لینوکس شاپ تهیه کرده رو بگیری و نرم افزاراتو از روی دیسک تکمیلی نصب کنی
لینک دیسک تکمیلی اوبونتو .http://linuxshop.ir/product_info.php?products_id=1109&osCsid=5e1e33292e4ad4fcc31831ceaf1e8474
در ضمن بهتره از اوبونتو ۳۲ بیتی استفاده کنی .

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19809
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #14 : 29 تیر 1391، 12:01 ق‌ظ »
من با نصب سیستم‌عامل ۳۲ بیتی کاملا مخالفم چون از همه‌ی توان سیستمت استفاده نمی‌کنه و اون رو هدر می‌ده. با این پردازنده من لمحه‌ای در انتخاب Ubuntu 12.04 LTS Desktop x86_64 درنگ نمی‌کردم
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن