انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: ساخت شبکه مجازی با لینوکس  (دفعات بازدید: 8810 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین meshkat

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 29
ساخت شبکه مجازی با لینوکس
« : 01 امرداد 1391، 11:12 ب‌ظ »
من میخوام یه لینوکس سرورو با یه ویندوز 7  شبکه کنم. تا لینوکس بتونه به ویندوز سرویس بده. اما نمیدونم از کجا باید شروع کنم. قبلا با ویندوز این کارو کردم اما با لینوکس بلد نیستم.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پاسخ : ساخت شبکه مجازی با لینوکس
« پاسخ #1 : 01 امرداد 1391، 11:45 ب‌ظ »
لینوکس که نمی‌تونه به چیزی سرویس بده. احتمالا منظور شما سیستم‌عامل گنو/لینوکس هست که یه سرویس‌دهنده‌ای روش نصبه ;)
قبل از هرچیز باید ببینی پینگ داری یا نه. اگه داری که خب مشکل حله. اگه نداری باید یه سرویس‌دهنده‌ی DHCP تو گنو/لینوکس (نه لینوکس!) ایجاد کنی. این کار تو توزیع‌های مختلف به صورت‌های مختلفی انجام می‌شه. مثلا تو اوبونتو گنو/لینوکس از نشانگر شبکه «ویرایش اتصالات…» رو کلیک می‌کنی و از زبانه‌ی «سیمی» دکمه‌ی «افزودن» رو می‌زنی تا یه اتصال جدید درست کنی. اون‌جا هم تو زبانه‌ی «تنظیمات IP نسخه‌ی ۴» روش رو روی «اشتراک‌گذاشته شده با دیگر رایانه‌ها» می‌ذاری و اتصال رو ذخیره می‌کنی. حالا کافیه رایانه‌ی ویندوزی رو به این رایانه‌ی گنو/لینوکسی متصل کنی تا بهش وصل شه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین meshkat

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 02 امرداد 1391، 12:03 ق‌ظ »
میشه یه کم مفصل تر توضیح بدین؟ نشانگر شبکه دیگه چیه؟کجا هست؟ ربطی به network connection داره؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #3 : 02 امرداد 1391، 12:15 ق‌ظ »
بله. نشانگرها (indicators) مستطیل‌ها کوچک در سمت راست پنل یونیتی هستند که وضعیت مؤلّفه‌ای رو در سامانه نشون می‌دن. گزینه‌ی «ویرایش اتصالات…» در نشانگر شبکه، «اتصالات شبکه» رو باز می‌کنه که می‌تونی مستقیم هم به اون‌جا بری
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین meshkat

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 02 امرداد 1391، 12:36 ق‌ظ »
یعنی ادرس IP نمیخواد؟ چطوری ویندوزو بهش متصل کنم؟ ادرس gateway چی؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #5 : 02 امرداد 1391، 12:47 ق‌ظ »
نه دیگه. DHCP برای این به‌جود اومده که لازم نباشه دستی IP و gateway رو بدیم. خود سرویس‌دهنده به هر دستگاهی که بهش متصل می‌شه یه IP تو رنج خودش می‌ده و gateway رو براش تنظیم می‌کنه. روش درست اینه.
اما اگه اصرار بر دستی دادن IP و gateway هست که دستور همیشگی زیر کار رو راه می‌اندازه: (این نمونه هست. برای راهنمای کامل man ifconfig رو ببین)
$ sudo ifconfig eth0 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0 upو اگه نیاز به تنظیم دستی gateway هم داشت: (این هم مثاله. برای راهنمای کامل این هم مسلما باید man route رو ببینی)
$sudo route add default gw 192.168.1.1

آنلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
« پاسخ #6 : 02 امرداد 1391، 12:50 ق‌ظ »
البته برای تنها دو کامپیوتر نیاز جدی به DHCP نیست و میشه دستی هم IP داد. کافیه به دو کامپیوتر IPهایی توی یک Subnet (ترجیحا Private) بدی و اون دو تا به هم شبکه شدند!

آفلاین meshkat

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 02 امرداد 1391، 12:56 ق‌ظ »
اره دو تا بیشتر نیستن. برای ادرس دستی این مسیری که میرم درسته؟
network connection>> wired>>add>>ip4>>method(manual) .
اونوقت نگفتین ویندوزو چطوری بهش وصل کنم. چون قبلا این طوری IP دادم ولی وصل نشدن.میشه بقیه تنظیمات رو هم بگین.

آفلاین meshkat

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 02 امرداد 1391، 01:12 ق‌ظ »
IPها رو از همین مسیری که گفتم دادم و توی ویندوز ping گرفتم و لینوکس رو شناخت. توی لینوکس هم میتونم ping بگیرم؟ چطوری؟ چطوری فایل ها رو به اشتراک بگذارم؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #9 : 02 امرداد 1391، 01:19 ق‌ظ »
بله. پدقیقا به همون صورتی که تو ویندوز ping گرفتی این‌حا هم می‌تونی ping بگیری (دستور پینگ از یونیکس به داس و بعد به ویندوز راه پیدا کرده).
برای اشتراک فایل هم روی یک شاخه در ناتیلوس (مدیر پرونده‌ی اوبونتو) راست کلیک کن و «گزینه‌های به‌اشتراک گذاری» رو بزن، از صفحه‌ی محاوره‌ای که ظاهر می‌شه «به‌اشتراک گذاری این پوشه» رو تیک بزن، بقیه‌اش اختیاریه ولی توصیه می شه تیک اون‌ها رو هم بزنی. با زدن دکمه‌ی «ایجاد به‌اشتراک گذاری» اگه همه‌چیز نصب باشه اون شاخه رو به اشتراک می‌ذاره و در غیر این صورت از شما برای نصب برنامه‌های مربوط به این کار پرسش می‌کنه که باید بگی نصبشون کنه و بعد اون رو به اشتراک می‌ذاره. برای دیدن پوشه‌های به‌اشتراک گذاشته شده در ویندوز داخل اوبونتو هم در نوار کناری ناتیلوس گزینه‌ای هست به اسم «مرور شبکه» که روش کلیک می‌کنی و اشتراک‌گذاری‌ها رو می‌بینی

آفلاین meshkat

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 02 امرداد 1391، 01:28 ق‌ظ »
شرمنده این ناتیلوس کجاست؟ راستی میشه کلمات کلیدی رو انگلیسیشو بگید به جای فارسی؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #11 : 02 امرداد 1391، 02:37 ق‌ظ »
دکمه‌ی سوپر رو می‌زنی و می‌نویسی nautilus و بعد اینتر

آفلاین meshkat

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 02 امرداد 1391، 02:41 ق‌ظ »
یه فولدر ناتیلوس تو سیستم فایل تو پوشه ی usr/lib64  بود. ولی هیچ گزینه ی share ی نداشت.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #13 : 02 امرداد 1391، 02:45 ق‌ظ »
خب اون‌حا رو که دست‌رسی نداری بهش. یه پوشه تو شاخه‌ی خونگی خودت رو (مثلا public) روش راست کلیک کن. نوشته sharing options. اگه نبود properties رو بزن یه زبونه داره به اسم share

آفلاین meshkat

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #14 : 02 امرداد 1391، 02:47 ق‌ظ »
دیگه داره گریه م میگیره. من به لینوکس وارد نیستم. همه جارو گشتم دکمه سوپر دیگه کجاست. تورو خدا ادرس دقیق بدین من نمیتونم چیزایی که میگید پیدا کنم