انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: توضیحاتی پیرامون ، امنیت ، به روز رسانی ، نرم افزار های معادل و... در گنو/لینوکس  (دفعات بازدید: 1628 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
مدتی پیش در برنامه ای مقدار زیادی اطلاعات اشتباه و جهت دار پیرامون گنو/لینوکس مطرح شد ، درواقع این نوع شاهکار ها برای بار اول رخ نداده و بار ها شاهد این موضوع بودیم .

بنده با توجه به درس و کار و محدودیت زمانی بسیار زیادی که دارم مدتی پیش مطلبی رو تهیه و برای این برنامه ارسال کردم که شاید اندکی در اینگونه عملکردها تاثیر داشته باشه و با توجه به اینکه اکثر افراد مشغله زیادی دارند و ممکنه هیچوقت فرصت نکنند این مسائل ساده رو توضیح بدند ، وظیفه دونستم مطلب رو ارسال کنم تا برای دوستانی که تحت تاثیر مطالب شگرف این برنامه قرار گرفتند کمی شفاف سازی بشه .

لینوکس یا گنو/لینوکس

بارها این مطلب ذکر شده است که لینوکس سیستم عامل نیست و کرنل سیستم عامل گنو/لینوکس میباشد .

متن باز یا آزاد ؟

گنو/لینوکس سیستم عاملی متن باز نیست بلکه آزاد هست که شامل ابزار هایی متن باز هم میشود .

توزیع محبوب

ردهت به عنوان یکی از توزیع های محبوب معرفی شد ، کاربرد اصلی توزیع ردهت در سرورها میباشد و نسخه میزکار این توزیع فدورا است همینطور در رده بندی distrowatch ردهت در رتبه 35 قرار دارد ! Mint , ubuntu , mageia , debian , arch , sabayon و ... برای معرفی گزینه های بهتری بودن که برخی معرفی شدن .

تروالدز و لینوکس

تروالدز، نویسنده هسته لینوکس !؟ مجددا عرض میکنیم که لینوکس خود یک هسته است و هسته ، هسته ندارد .

درباره نام لینوکس ، این نام از Linus که نام کوچک تروالدز میباشد برداشت شده است و X که از Unix گرفته شده است به جای s در آن اضافه شده .

امنیت

ساختار مجوز دهی پیشرفته گنو/لینوکس این امکان را ایجاد میکند که هیچ فعالیتی بدون اجازه کاربر امکان پذیر نباشد ، آزاد و متن باز بودن ابزار ها و سیستم عامل که باعث رفع باگ بسیار سریع میشود مواردی هستند که امنیت را تا حد بسیار بالایی تضمین مینمایند .

باید اطلاع داشته باشید که گنو/لینوکس گزینه اول مورد استفاده در سرور ها است و حتما میدانید که هدف اصلی حملات و هکر ها سرور ها میباشند نه سیستم های شخصی و امن ترین سرور ها ، سرورهای گنو/لینوکس هستند .

آپدیت در گنو/لینوکس

قطعا میدانید که هر سیستم عاملی نیاز به آپدیت دارد ، حتی همین ویندوز که به نظر شما به آپدیت احتیاج ندارد هم از این مسئله مستثنی نیست ، با آپدیت نکردن سیستم عامل تعداد زیادی حفره امنیتی و باگ های فنی در سیستم عامل و برنامه های شما باقی خواهند ماند .

یکی از نقاط قدرت گنو/لینوکس در مدل آپدیت فوق العاده آن است ،  اگر تعداد زیادی برنامه در ویندوز داشته باشید برای آپدیت آنها چه کار میکنید ؟ باید تک تک آنها را جداگانه آپدیت نمایید و با مشکلات مختلفی از جمله یافتن لینک ، سرعت سرور ها ، تحریم و ... رو به رو شوید . ، در لینوکس یک کلیک و تمام ! سیستم عامل ، تمام بسته ها و ... آپدیت خواهند شد ، صدها سرور مختلف برای آپدیت شما آماده است هر کدام را که به شما نزدیک تر است و سرعت پیشتری دارد را انتخاب کنید و ده ها مزایای دیگیر ...

اگر با مشکل سرعت رو به رو هستید میتوانید تنظیماتی اعمال کنید که تنها آپدیت های حیاتی و مهم از جمله آپدیت های امنیتی دریافت شوند و حجم کمتری را دانلود نمایید .

آیا میدانید میتوانید گنو/لینوکس را هیچ وقت آپدیت نکنید و همیشه مثل ابتدا از سیستم عاملی پر قدرت و امن بهره مند باشید ، آیا میدانید سرعت باگ گیری و ارائه آپدیت های امنیتی در گنو/لینوکس هزاران برابر بیشتر از ویندوز و محصولات انحصاری هست ؟

آیا میدانید کرنل گنو/لینوکس ( لینوکس ) همیشه در حال توسعه میباشد و با هر آپدیت ممکن است امکانات سیستم عامل شما کاملا ارتقاع و بهبود یابد ؟

آیا میدانید چرا در ویندوز با وجود داشتن چند نرم افزار امنیتی با آپدیت نهایی و کاملا فعال باز هم در خطر هستید ؟
آیا تا کنون بارها با پیغام Automatic updates is turned off مواجه نشدید ؟
آیا تاکنون با پیغام نرم افزار های امنیتی مواجه شده اید که به این نکته اشاره میکنند : سیستم شما امن نیست ، لطفا آپدیت اتوماتیک را فعال کنید .

همه اینها یک دلیل دارند ویندوز هزاران بار بیشتر از گنو/لینوکس به آپدیت احتیاج دارد ، در گنو / لینوکس خاموش بودن آپدیت اتوماتیک یک مشکل امنیتی محسوب نمیشود اما در ویندوز بلعکس ؛ به شما اطمینان میدهم روشن بودن آپدیت هم آنچنان تاثیری نخواهد داشت زیرا مایکروسافت در رفع باگ و ارائه آپدیت بسیار ضعیف عمل مینماید و این تنها مشکل مایکروسافت نیست ، همه شرکت های انحصاری از این قاعده مستثنی نمیباشند .

توسعه نرم افزار های آزاد

مشکل این است که شما مسئله را از جهت رایگان بودن برسی میکنید ، تفکر اشتباهی که مدتهاست بنیاد نرم افزار آزاد در حال مبارزه با آن هست ، این نوع توسعه بسیار قدرتمندتر از توسعه انحصاری میباشد ، اگر شما توانایی رفع مشکل را داشته باشید میتوانید بلافاصله مشکلات محصول مورد نظر را برطرف ساخته و آن را با سایرین به اشتراک بگذارید کاری که دیگران میکنند و همیشه نرم افزاری به روز و بدون مشکل خواهید داشت .

از طرفی دیگر توسعه دهنده های آزاد همیشه آماده دریافت بازخورد شما و رفع اشکال میباشد و اینکار را با اشتیاق انجام خواهند داد نه از روی اجبار و مسئولیت ؛ موردی که در محصولات انحصاری بارها خساراتی جبران ناپذیر به بار آورده هست مدل توسعه بسته آن هست ! اگر مشکل امنیتی در محصول انحصاری مورد استفاده شما باشد و یک هکر آن را کشف کند تا مدتها شما در خطر حملاتی از سمت باگ هایی ناشناخته هستید تا شاید روزی شرکت توسعه دهنده مشکل را پیدا و رفع نماید .

نرم افزار های معادل

آیا اطلاع دارید تعداد زیادی از ابزار هایی که در ویندوز استفاده میشوند پایه و اساسش آنها پروژه گنو است ؟  تاکنون لیست ابزار های معادل در گنو/لینوکس رو مشاهده کرده اید ؟ آیا اسم برنامه Wine را شنیدید ؟ آیا اطلاع دارید گنو/لینوکس ویندوز نیست ؟
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
مطلب خوبی بود ولی لینوکس یعنی Linus Minix چون توروالدز اون رو روی سیستم عامل Minix توسعه داده ;)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین M!lad

• *
ممنون ، والا من خیلی وقت پیش تو یک صحنه از یک فیلم دیدم که تروالدز میگه لینوکس چون Linus و x from unix همچین چیزی یادمه ...
« آخرین ویرایش: 09 امرداد 1391، 05:25 ب‌ظ توسط YPSD »

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
ممنون ، والا من خیلی وقت پیش تو یک صحنه از یک فیلم دیدم که توروالدز میگه لینوکس چون Linus و x from unix همچین چیزی یادمه ...

والا توی سخنان خود لینوس هست که جایی میگه من دارم روی سیستم IA-32 با سیستم عامل مینیکس روی یک هسته سیستم عامل کار میکنم (و مانند پروژه گنو گسترده نیست بلکه تنها یک سرگرمی است).
البته لینوکس ابتدا فقط روی مینیکس و با معماری IA-32 اجرا میشده و انحصاری هم بوده ( :o) که بعد لینوس موقع عمومی سازی اون رو تحت GPL 2.0 منتشر میکنه و بدل میشه به یکی از بزرگترین هسته های جهان :)
اینم از اون فانها بوده که فانی نشده :)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
بهترین قسمتش جمله‌ی آخرش بود:
نقل‌قول
آیا اطلاع دارید گنو/لینوکس ویندوز نیست؟
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« آخرین ویرایش: 09 امرداد 1391، 07:54 ب‌ظ توسط حامد سپهر »

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
البته یه غلط خیلی خیلی کوچولو دیگه هم دارید. البته غلط نیست. فقط یه اشتباه لپی هست.

سرورهایی که از لینوکس (منظورم کلیه سیستم عاملهایی هست که از لینوکس به عنوان کرنل استفاده میکنند نه تنها گنو) استفاده میکنند امن هستند ، ولی طی آخرین بررسی های انجام شده OpenBSD امن ترین سیستم عامل سروری بوده ;)

آفلاین M!lad

• *
نقل‌قول
والا توی سخنان خود لینوس هست که جایی میگه من دارم روی سیستم IA-32 با سیستم عامل مینیکس روی یک هسته سیستم عامل کار میکنم (و مانند پروژه گنو گسترده نیست بلکه تنها یک سرگرمی است).
البته لینوکس ابتدا فقط روی مینیکس و با معماری IA-32 اجرا میشده و انحصاری هم بوده ( :o) که بعد لینوس موقع عمومی سازی اون رو تحت GPL 2.0 منتشر میکنه و بدل میشه به یکی از بزرگترین هسته های جهان :)

I called it Linux originally as working name
And that was just because "Linus"
and the "X" has to be there.
It's Unix. It's like a law.

Revolution OS - دقیقه 29 - 30 باید باشه .

نقل‌قول

اون رو گذاشته بودم برا finishing :دی

نقل‌قول
سرورهایی که از لینوکس (منظورم کلیه سیستم عاملهایی هست که از لینوکس به عنوان کرنل استفاده میکنند نه تنها گنو) استفاده میکنند امن هستند ، ولی طی آخرین بررسی های انجام شده OpenBSD امن ترین سیستم عامل سروری بوده ;)

هدف اصلیم اشاره به تعدد سرور های گنو/لینوکس بوده ، چون در متنشون ذکر کردن که چون از لینوکس کم استفاده میشه ویروس و ... براش نمینویسند .
« آخرین ویرایش: 09 امرداد 1391، 09:58 ب‌ظ توسط YPSD »

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
نقل‌قول

I called it Linux originally as working name
And that was just because "Linus"
and the "X" has to be there.
It's Unix. It's like a law.

Revolution OS - دقیقه 29 - 30 باید باشه .

نقل‌قول

اون رو گذاشته بودم برا finishing :دی

نقل‌قول

هدف اصلیم اشاره به تعدد سرور های گنو/لینوکس بوده ، چون در متنشون ذکر کردن که چون از لینوکس کم استفاده میشه ویروس و ... براش نمینویسند .

خب درسته از لحاظ گستردگی سرورها لینوکس اول ، OpenBSD دوم ، FreeBSD سوم و OpenDarwin (OS X) چهارم  و ویندوز پنجم هست (البته اگر اشتباه نکنم).
کلا سیستم های شبه-یونیکس روی سرور بیشتر شناخته شده هستند. حتی همون مک که هدف اصلیش دسکتاپ هست :)

(آف تاپیک : دوستانی که تمایل دارند مک سروری رو تست کنند ---> http://macincloud.com )