همان طور که دوستمان اشاره کردند VPS یک هاست (هاست اشتراکی) نیست.
هاست (هاست اشتراکی) چیست؟
یک سرویس دهنده خدمات میزبانی وب می آید یک سرور اختصاصی یا مجازی اجاره میکند و سرویسهای وب همراه با کنترل پنل مانند cPanel روی آن راه اندازی میکند و بر روی هر سرور مثلا سیصد سایت (اکانت) میزبانی میکند. در این حالت منابع سرور (رم، سیپییو و ...) بین همه کاربران به اشتراک گذاشته میشود.
اما سرور مجازی (VPS)چیست؟
در این حالت یک سرویس دهنده مانند سیتو! میآید یک سرور اختصاصی اجاره میکند و با استفاده از راهحلهای مجازیساز مانند VMWare تعدادی ماشین مجازی ایجاد و به کاربران خود میدهد. در این حالت با توجه به پکیجی که شخص خریدار میکند به آن میزان منابع سرور مربوط به آن شخص میشود (مثلا شخصی که پکیج ۱ سرور مجازی سیتو را خریداری میکند دقیقا به میزان ۲۵۶ مگابایت رم از سرور، ۲۵ گیگابایت هارد از سرور و ... را به صورت اختصاصی در اختیار میگیرد)
چه سیستم عاملی خوب هست؟
با توجه به تازه کار بودن شما و با توجه به منابع آموزشی موجود بنده به شما استفاده از دبیان یا سنتاواس را پیشنهاد مینمایم.
البته از اوبونتو سرور هم میتوانید استفاده کنید که آن هم بر اساس دبیان هست اما در حالت پیشفرض، دبیان نصب شده نسب به اوبونتو منابع کمتری مصرف میکند.
چگونه دامنه وصل کنم؟
یه تنظیم کوچولو در پنل دامین بایستی انجام دهید (وارد کردن نام دامنه + دادن آیپی سرور) + تنظیم کوچکی که روی سیستم عامل سرور بایستی انجام دهید. مدیریت سرور نیاز به دانش دارد که توصیه میکنم در صورت استفاده از دبیان در سرور خود از راهنمای زیر استفاده نمایید:
http://debian-handbook.infoپنل روی سرور مجازی؟
اگر بخواهید cPanel روی سرور مجازی خود راه بیندازید ماهیانه حدود ۳۵۰۰۰ تومان (با توجه به دلاری ۲۲۰۰ تومان) بایستی هزینه نمایید. اما میتوانید از کنترل پنلهای رایگان که البته به اندازه cPanel کاربرپسند نیستند اما ویژگیهای بسیاری دارند استفاده نمایید.
سایت دانلود میتوانم راه بیندازم؟
کلا شما هر سایتی میتوانید راه بیندازید. اگر تعداد بازدید کنندههای شما بسیار بالا باشد بایستی این نکته را در نظر داشته باشید که ویپیاس با مشخصات سختافزاری بالا (عموما رم بالا) تهیه نمایید.
اگر شما میخواهید یک کار جدی در محیط وب انجام دهید اما دانش مدیریت سرور را ندارید ممکن است اولهای کار با مشکل مواجه شوید. برای هر مشکلی که برای سرور پیش می آید بایستی دست به دامان گوگل و انجمنها شوید و ... . پیشنهاد میکنم ابتدا مطالعهای در این زمینه داشته باشید و بعد ...