آفرین. در سطح کلان. اتفاقا چند دقیقه پیش که بازهم به این موضوع فکر میکردم به اینجا رسیدم که در سطح کلان، متن باز بودن میتونه سودده باشه و حتی سوددهی کلان.
خب! فکر میکنم نخست لازمه که بگیم داریم سر چی بحث میکنیم که بحثمون الکی نباشه. شما یه جمله از استالمن آوردی و بعد اینجا داری از سوددهی
متنباز صحبت میکنی. امیدوارم بدونی که اقای استالمن از مخالفان سرسخت متنباز (Open source) هستن. بندهی حقیر هم نظرم به آقای استالمن نزدیکتره و درمورد متنباز نظری نمیدم.
والا چه عرض کنم. من و شما در هفته یا ماه چقدر به فقرا کمک میکنیم؟ اینکه از آقای فایرباگ ؟ واجب تره! به نظر من این موارد توی بحث ما میتونند تاثیر داشته باشند ولی تعیین کننده نیستند
چرا فکر میکنی فقرا از فایرباگ واجبترن. فقرا (یا لااقل اکثر اونهایی که سر خیابون تکدّیگری میکنن) چه کار مفیدی برای جامعه کردن که جامعه باید در کمک کردنش اونها رو در اولویت قرار بده؟
من وبلاگت رو خوندم. همین حرفایی که اینجا فرمودید رو گفته بودید. در نهایت قانع نشدم که حقوق توسعه دهنده حفظ میشه بلکه بیشتر شک کردم که اصلا حقوقشون (حقوقمون) حفظ بشه. شاید در سطح کلان برنامه نویس شانس بیاره بره توی ردهتی جایی کارکنه اون موقع حقوق مایکروسافت بهش بدند. شاید البته
مجاش رو متوجّه نشدید؟ شمای توسعهدهنده فقط وقتی کار میکنی که ازش خواسته بشه کاری رو بکنی. تا پول نگیری هم اون کار رو نمیکنی. تا اینجا مثل سیستم غیرآزاد هست. فقط تفاوتش اینه که تو این سیستم شما توسعهدهندهی اصلی به حساب میآی و کارفرما حامی اون پروژه، ولی در سیستم غیر آزاد کارفرما توسعهدهندهی اصلی به حساب میآد و شما فقط یه وسیله (کارمند) برای رسیدن کرفرما به هدفش با استفاده از سرمایهای که در دستشه