انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: اندکی درباره ی ریمستر کردن  (دفعات بازدید: 5144 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین masoudk

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 334
  • I love my loneliness
اندکی درباره ی ریمستر کردن
« : 31 امرداد 1391، 08:12 ب‌ظ »
سلام
میخواستم خیلی دوستانه کمی درباره ی ریمستر کردن با هم تبادل اطلاعات کنیم.
حدودا یک ماه میشه که گاهی وقتها توی این فروم پستهای قدیمی در ارتباط با ریمستر کردن رو میخوندم و تا حدودی تونستم اطلاعات جمع کنم. متاسفانه همیشه بحث به دعوا کشیده میشد. لطفا در نظرهاتون پروژه های کسی رو مسخره نکنید یا به نظرات همدیگه بی احترامی نکنید. مرسی.

از اینجا شروع میکنم.
من زیاد عادت ندارم توی انجمنی عضو بشم، بیشتر جواب مشکلاتم رو خودم با جست و جو توی سایتها پیدا میکردم. ولی روزی که تصمیم گرفتم به گنو/لینوکس مهاجرت کنم خودم رو مقابل یه چالش خیلی بزرگ دیدم.
مقابلم اقیانوسی وسیع از انواع توزیع های مختلف بود به طوری که کامل سردرگم شدم و با جست و جو نتونستم تفاوت این توزیع های مختلف رو پیدا کنم و در این انجمن عضو شدم.

اولین سوال من توی این انجمن این بود: تفاوت این همه توزیع چیه؟ من الان کدوم توزیع رو نصب کنم؟
و اولین پاسخی که دریافت کردم این بود: توزیع ها زیاد با هم تفاوت ندارن، یکی رو زودتر نصب کن، ubuntu و mint یکسری نرم افزارهای مورد نیاز رو توی خودشون دارن که اگه با اونها شروع کنی بهتره.

الان فکر کنم یک ماه و نیم میگذره.
من بارها توی این انجمن مشاهده کرده بودم که وقتی دو نفر با هم دعواشون میشد یکی میگفت که: "برو بچه، من با Ubuntu Fedora OpenSUSE Knoppix Debian Parsix و غیره کار کردم."
من تو دلم میگفتم که اوه، چه آقای قابل احترامی، حتمی ایشون 30 سال از عمر خودشون رو برای یادگیری تمامی این توزیع ها مصرف کردند.
یه نکته ی عجیب دیگه هم که باهاش مواجه شده بودم این بود که من در این فروم جوانان 16 یا 17 ساله ی زیادی رو میدیدم که با این سن نه تنها اونها هم با همه ی این توزیع ها کار کردند، بلکه بعضی ها حتی یک توزیع هم خودشون از mint یا ubuntu ریمستر کردند.

از اینجا به بعد هرچی که میگم از روی تجربه ای است که از خواندن پست های اعضای این فروم کسب کردم، لطفا اگر جایی رو اشتباه گفتم بهم کمک کنید.

یادگرفتن گنو/لینوکس سخت نیست. خط فرمان سخت نیست. من تا امروز با mint کار کردم ولی اگه بخوام میتونم مثلا از mint به fedora برم و توی دو یا سه روز زیر و بم اون رو هم بفهمم.

دیشب با خودم گفتم کی به کیه؟ بذار من هم یه توزیع واسه خودم ریمستر کنم و یه اسم بهش بدم. وقتی شروع کردم به جست و جو درباره ی چگونگی ریمستر کردن متوجه شدم که این کار خیلی ساده تر از اینی هستش که در نگاه اول یک آدم بی اطلاع ممکنه فکر کنه حتمی برای اینکار به سالها مطالعه نیاز هست.

من میدونم خیلی از شماها برای پروژه هاتون زحمت زیادی کشیدید و من نمیخوام به کسی توهین کنم، فقط دوست دارم نظر اعضا رو بدونم که این کار به نظر شما چقدر افتخار داره؟

فرض کنید من اگه background توزیع mint رو عوض کنم و مثلا مشکل خرابی فونت فارسی در فایرفاکس رو برطرف کنم و چندتا برنامه ی کاربردی به اون توزیع اضافه کنم و با یک نام جدید تبدیل به یک ریمستر کنم، آیا من میتونم به این کار افتخار کنم و بگم که کار بزرگی انجام دادم؟
contact masoudk1990@yahoo.com

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
پاسخ : اندکی درباره ی ریمستر کردن
« پاسخ #1 : 31 امرداد 1391، 08:16 ب‌ظ »
ریمستر کردن یعنی تغییرات دلخواهت رو توی توزیع بدی و اون رو برای نیازی خاص بهینه کنی. مثلا مینت ، کدکها و ... رو داره. یا مثلا لینپوس (فدورا بیس) برای فیسبوک بازا ( Specially خودم :D) اوپتیمایز شده....

یکی مثل Uttapia میاد برای سرویسها و برنامه های خودش ریمستر میسازه ....

در کل ریمستر کردن یعنی همین. البته میشه کمی حرفه ای تر شد و از متد LFS یا ترفندهای کتاب Linux Kernel in a Nutshell هم استفاده کرد. همچنین ویکی Slax که اسکریپت Copy to RAM و LiveCD Utils رو منتشر میکنه.

اما بند آخر ، باید بگم که کوچکترین کارها هم افتخار داره. ولی متاسفانه ز چه نالیم که از ماست که بر ماست!
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
« پاسخ #2 : 31 امرداد 1391، 09:01 ب‌ظ »
هر کس یه هدفی داره برای کارش دیگه. نمیشه گفت همه برای افتخار کردن توزیع میدن بیرون. اما شما اگر کوچکترین مشکلی برای حتی یک نفر هموار کنید، مسلما می‌تونید افتخار کنید.
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین Fedora1100

• Full Member
  • *
  • ارسال: 109
  • FreeBSD 9.1 BETA
« پاسخ #3 : 31 امرداد 1391، 11:48 ب‌ظ »
هرکسی برای دل خودش میتونه یک توزیع بزنه ، عمومیش کنه ، تبلیغش کنه ، و .... ...

چون این آزادی عمل و آزادی واقعی رو همراه میاره ;)
بسه دلیل! با ما به از این باش که هستی با خلق زمین :)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #4 : 01 شهریور 1391، 12:26 ق‌ظ »
فکر می‌کنم همه‌ی کسایی که با توزیع‌های گنو/لینوکس مخص.صا مبتنی بر دبیان کار می‌کنن سر هر نسخه یه ریمستر برای خودشون می‌سازن با نرم‌افزارهای دلخواهشون که اگه اتفاقی افتاد یا خواستن برای کس دیگه‌ای نصب کنن نیازی به پیکربندی مجدد نداشته باشن. خب از این جهت که بالاخره یه کاریه به اندازه‌ی خودش افتخار داره، ولی خب کاریه که اکثریت افراد می‌کنن. همون‌قدر می‌شه بهش افتخار کرد که می‌شه مثلا به خوندن سری هری‌پاتر افتخار کرد
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Fedora1100

• Full Member
  • *
  • ارسال: 109
  • FreeBSD 9.1 BETA
« پاسخ #5 : 01 شهریور 1391، 12:32 ق‌ظ »
فکر می‌کنم همه‌ی کسایی که با توزیع‌های گنو/لینوکس مخص.صا مبتنی بر دبیان کار می‌کنن سر هر نسخه یه ریمستر برای خودشون می‌سازن با نرم‌افزارهای دلخواهشون که اگه اتفاقی افتاد یا خواستن برای کس دیگه‌ای نصب کنن نیازی به پیکربندی مجدد نداشته باشن. خب از این جهت که بالاخره یه کاریه به اندازه‌ی خودش افتخار داره، ولی خب کاریه که اکثریت افراد می‌کنن. همون‌قدر می‌شه بهش افتخار کرد که می‌شه مثلا به خوندن سری هری‌پاتر افتخار کرد

خداییش خودتون مفهوم این جمله رو میدونید ؟ :D

من نمیدونم چرا تا بحث ریمسترینگ پیش میاد یجوری سعی میکنید تخریبش کنید. آخر و عاقبت کار هم مشخصه. یکی میاد اسم جبیر رو میاره و همه شروع میکنن  ](*,)
بسه دلیل! با ما به از این باش که هستی با خلق زمین :)

آفلاین masoudk

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 334
  • I love my loneliness
« پاسخ #6 : 01 شهریور 1391، 01:06 ق‌ظ »

خداییش خودتون مفهوم این جمله رو میدونید ؟ :D

من نمیدونم چرا تا بحث ریمسترینگ پیش میاد یجوری سعی میکنید تخریبش کنید. آخر و عاقبت کار هم مشخصه. یکی میاد اسم جبیر رو میاره و همه شروع میکنن  ](*,)

آقا من التماس میکنم اسم پروژه ی کسی رو نیارید. اگه اینجا به پروژه ی کسی توهینی بشه من خودم و مقصر میدونم که این بحث رو شروع کردم.

سوال کاملا مشخصه. به نظر شما چقدر میشه به ریمستر کردن افتخار کرد؟
تا الان هم نظر دو نفر این بوده که همین که تلاش کردی و کاری کردی ارزش افتخار داره.

یه نفر هم نظر شخصیش اینه که کار زیاد سختی نیست و منظورشون از خوندن کتاب اینه که اگه چند سال بری مدرسه میتونی لغات کتاب رو بخونی.

مثلا تو یه سال یه بچه میتونه خوندن یاد بگیره، تو یه سال هم یه آدم تازه با لینوکس آشنا شده میتونه ریمستر کردن رو یاد بگیره.
contact masoudk1990@yahoo.com

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
« پاسخ #7 : 01 شهریور 1391، 06:39 ق‌ظ »
فرض کنید من اگه background توزیع mint رو عوض کنم و مثلا مشکل خرابی فونت فارسی در فایرفاکس رو برطرف کنم و چندتا برنامه ی کاربردی به اون توزیع اضافه کنم و با یک نام جدید تبدیل به یک ریمستر کنم، آیا من میتونم به این کار افتخار کنم و بگم که کار بزرگی انجام دادم؟
این قضیه بستگی به سطح انتظارات هر فرد از خودش داره. یکی ممکنه به خودش برای اینکه تونسته گنو-لینوکس رو روی سیستمش نصب کنه افتخار کنه، یکی به اینکه فلان کتاب رو خونده افتخار کنه، یکی هم به این جایزه نوبل رو گرفته.
ولی میشه یک سوال دیگه پرسید که آیا این کار مفیدی هست؟ میشه گفت هست، ولی کار مفیدتر اینه که این مشکلات توی توزیع اصلی حل بشه.