انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چرا قوانین مرتبط با پتنت آزادی رو از همه صلب کرده؟  (دفعات بازدید: 2526 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Shokoohi

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 317
  • رقابت ایجاد شده، هست و ادامه داره...
    • هنر، علم، تکنولوژی، طبیعت
با سلام؛

اگه خبر های دنیای تکنولوژی و مخصوصا شرکتها رو پیگیری کرده باشید حتما در جریان شکایت اپل از سامسونگ هستید، موضوعی که بسیار برای من ناخوشایند اومده...

ابتدا لینک مرتبط با این خبر :

http://narenji.ir/5216-%D8%B1%D8%A3%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%AC%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF-%D8%A7%D9%BE%D9%84

همونطوری که شاهد هستید اپل داره امپراطوری خودش رو با استفاده از راه های قانونی گسترش میده... البته قانونی که همیشه طرف انحصار گرایی بوده.

و طبق آخرین آمار الان اپل اولین شرکت از لحاظ سرمایه در دنیاست که می تونه با قدرت بیشتری به جنگ ازادی های کاربر بره.

من به شخصه با قوانین مرتبط با پتنت بسیار مخالف هستم، چرا که الان و بعد از این همه دعوای دو شرکت در دادگاه ضرر اصلی رو خریداران آمریکایی متحمل شده اند. چرا که دیگه حق انتخابی ندارند؛

برای مثال اپل یک مستطیل با گوشه های گرد در زاویه ای خاص رو پتنت کرده، یا رنگ سبز دکمه ی تماس هم گویا پتنت اپل هست!

حتی خیلی قبل تر هم اپل یک پتنت با این مضمون داشت :

یک دستگاه با صفحه ی لمسی، که کاربر با یک دست اون رو میگیره و با دست دیگه با اون کار می کنه!!!!

خوب باید قبول کرد که این پتنت ها اصلا موارد صحیحی برای حفاظت از حقوق مادی و معنوی نیستند چرا که اپل هر روز داره موارد اینچنینی رو پتنت می کنه؛ و این قوانین مرتبط با پتنتی که موجوده خیلی راحت می تونه مورد سوء استفاده قرار بگیره...

بارها و بارها با دیدن این رفتار اپل از خودم پرسیدم آیا اپل از باغستانهای سیب و کشاورزانی که در زمینه ی کشت سیب هستند ممکنه روزی شکایت بکنه؟!!!

بیانیه ی شرکت سامسونگ :

نقل‌قول
نتیجه امروز دادگاه نباید به عنوان برد اپل قلمداد شود، در واقع مصرف کننده امریکایی متضرر شده است. آنها انتخاب‌های کمتر، خلاقیت محدودتر و قیمت بالاتر محصولات را تجربه خواهند کرد. این موضوع واقعا باعث تاسف است که قانون اختراع‌های ثبت شده می‌تواند دست‌کاری شود تا یک کمپانی بتواند بصورت انحصاری برروی مربع و مستطیل‌ها با گوشه‌های منحنی شکل، یا فناوری که هر روز توسط سامسونگ و کمپانی‌های دیگر توسعه داده می‌شود، تسلط یابند. مصرف‌کنندگان می‌بایست حق انتخاب داشته باشند، آنها وقتی محصول سامسونگ را خرید می‌کنند می‌دانند چه انتخاب کرده‌اند. این نتیجه نهایی این نبرد نیست، سامسونگ به نوآوری و خلاقیت خود ادامه داده و محصولات بیشتری را برای مصرف‌کنندگان آماده می‌کند.

حالا بحث من اینجاست؛ چرا پتنت ها باید به این شکل باعث غول شدن یک شرکت مثل اپل به بهانه هایی بسیار سطحی و پیش پا افتاده باشند...؟؟؟

همیشه از خودم پرسیدم چرا کاربرانی که هنوز اطلاعی از آزادی ندارند چرا طرفدارانی سینه چاک این شرکتها هستند، شرکتهایی که حتی به طرفداران خودشون احترام نمیذارن.

چندتا مقاله که بی ربط هم نیستن :

http://1pezeshk.com/archives/2012/02/if-android-is-a-stolen-product-then-so-was-the-iphone.html#axzz24kf6q0Ap

کسانی هم که هنوز مصراً اصرار دارند که اپل ایده پردازه این مطلب رو هم ببینند :

http://1pezeshk.com/archives/2012/05/dieter-rams.html#axzz24kfgsqaP

سپاس.
محمد شکوهی - یک هنرمند علاقمند به تکنولوژی...

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
    • IRAN Backup
    در کتابی درباره ی زندگینامه استیو جابز خواندم که  میزکار گرافیکال را جابز و وزنیاک و دیگران از پارک فناوری زیراکس ایده گرفته اند . حالا به این فکر کنیم زیراکس می آمد میزکار گرافیکال را پتنت میکرد

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
این مسائل فقط آش رو شور میکنه و بهتره روش بحثی نشه :)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین Shokoohi

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 317
  • رقابت ایجاد شده، هست و ادامه داره...
    • هنر، علم، تکنولوژی، طبیعت

می تونم بپرسم کدوم آش رو شور می کنه؟

چیزی که من دیدم بحثی فراتر از انحصار گرایی در سخت افزار و نرم افزار هست... من به شخصه فردی هستم که زیاد در قید و بند آزادی و یا انحصار نیستم و تعصبی هم رو آزادی ندارم ولی با دیدن رفتار کامل غیر عادلانه ی شرکتهایی مثل اپل پی به ماهیت حذف رقبا میبرم چیزی که اگه اپل بتونه محقق بکنه هیچ شرکتی در امان نخواهد بود.

جالبه بدونید طرفداران اپل از کپی های اپل با عنوان ایده گرفتن نام می برند در صورتی که نسبت اپل با طرح هایی که ازشون ایده گرفته مثل نسبت ایده گرفتن سامسونگ از محصولات اپل می مونه.

در کتابی درباره ی زندگینامه استیو جابز خواندم که  میزکار گرافیکال را جابز و وزنیاک و دیگران از پارک فناوری زیراکس ایده گرفته اند . حالا به این فکر کنیم زیراکس می آمد میزکار گرافیکال را پتنت میکرد

درسته... اینکه اپل حاضره از ایده ی دیگران استفاده بکنه ولی حاضر نیست ببینه کسی داره پیشرفت می کنه یا ازاون ایده می گیره بسیار مایه ی تاسفه و همینطور نگرانی از اینده...
محمد شکوهی - یک هنرمند علاقمند به تکنولوژی...

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *

می تونم بپرسم کدوم آش رو شور می کنه؟

چیزی که من دیدم بحثی فراتر از انحصار گرایی در سخت افزار و نرم افزار هست... من به شخصه فردی هستم که زیاد در قید و بند آزادی و یا انحصار نیستم و تعصبی هم رو آزادی ندارم ولی با دیدن رفتار کامل غیر عادلانه ی شرکتهایی مثل اپل پی به ماهیت حذف رقبا میبرم چیزی که اگه اپل بتونه محقق بکنه هیچ شرکتی در امان نخواهد بود.

جالبه بدونید طرفداران اپل از کپی های اپل با عنوان ایده گرفتن نام می برند در صورتی که نسبت اپل با طرح هایی که ازشون ایده گرفته مثل نسبت ایده گرفتن سامسونگ از محصولات اپل می مونه.

درسته... اینکه اپل حاضره از ایده ی دیگران استفاده بکنه ولی حاضر نیست ببینه کسی داره پیشرفت می کنه یا ازاون ایده می گیره بسیار مایه ی تاسفه و همینطور نگرانی از اینده...

منظورم این بود که ما هرچه قدر علیه این انحصارگرایی ها و ظلم و ستیزهای مافیای نرم افزار بحث کنیم ، آخرشم اپل کار خودش رو میکنه.

چند وقت پیش یه شرکت خیلی کوچیک متشکل از یکی دوتا گروه دانشجویی از مایکروسافت شکایت کردند و واقعا کارشون توسط مایکروسافت دزدیده شده بود (حتی ایده گرفته نشده بود یا کپی.) ولی چرا اونا یک میلیارد دلار کاسب نشدن؟ چون پشتشون گرم نیست.

غولهایی مثل اپل و ... پشتشون به جاهایی گرمه که یک آن میتونند همه چیز رو نابود کنند. خدا رو شکر Dock انحصار اپل نیست (چون قبلا در سیستم عاملهایی با حق نشر آزاد بوده) وگرنه الان من هم باید در دادگاه میبودم :D

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
نقل‌قول
خدا رو شکر Dock انحصار اپل نیست (چون قبلا در سیستم عاملهایی با حق نشر آزاد بوده) وگرنه الان من هم باید در دادگاه میبودم :D

شما خیالت راحت، اصلا هرچقدر دوست داری از محصولات و ایده‌های اپل کپی‌برداری کن!  :D
چرا؟
چون یه ایرانی هستی و تو ایران هم کپی‌رایت «مو» هم حساب نمیشه!ْ  ;)

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
نقل‌قول
خدا رو شکر Dock انحصار اپل نیست (چون قبلا در سیستم عاملهایی با حق نشر آزاد بوده) وگرنه الان من هم باید در دادگاه میبودم :D

شما خیالت راحت، اصلا هرچقدر دوست داری از محصولات و ایده‌های اپل کپی‌برداری کن!  :D
چرا؟

از فواید نداشتن کپی رایت توی ایران! ولی خداییش منم موافقم که اپل خیلی خرکی داره به خاطر پتنت کردن هرچیزی پول درمیاره و سود میکنه. یه سوال، کی اولین بار بحثی به اسم "پتنت" رو مطرح کرد؟  >:(

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
کی گفته نیست؟‌ :) اون هم یکی از پتنت‌های اپل هستش: لینک
ولی خوب شرکت‌ها وقتی برای شکایت کردن دست‌به‌کار میشن که بتونن از اون نتیجه بگیرن، چون شکایت کردن هم هزینه و درگیری‌های خودشو داره.

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
نقل‌قول

چرا؟

از فواید نداشتن کپی رایت توی ایران! ولی خداییش منم موافقم که اپل خیلی خرکی داره به خاطر پتنت کردن هرچیزی پول درمیاره و سود میکنه. یه سوال، کی اولین بار بحثی به اسم "پتنت" رو مطرح کرد؟  >:(

وقتی که تمدن پا به عرصه وجود گذاشت :)

البته ، نمیشه گفت که پتنت چیز بدیه ، ولی نوع استفاده ازش توسط اپل بده. وگرنه "پتنت" یعنی حق اختراع. (چیزی که تو بنیاد نخبگان به ما گفتن!) و خب طبعا مضمون:

یک وسیله لمسی که در پست اول اشاره شد

تقریبا هیچ چیزش جز ساخت نهاییش از اپل نیست. چون نویسندگان داستانهایی مثل دکتر هو و پیشتازان فضا هم 50 سال قبل از اینکه اپل این وسیله رو بسازه چنین چیزی رو نوشتن :)

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
نقل‌قول

چرا؟

خب حالا من ایرانی ، نویسنده های برنامه Docky یا Cairo چی ؟ :D

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
نقل‌قول

چرا؟

من مطابق جمله خودتون گفتم:
نقل‌قول
وگرنه الان من هم باید در دادگاه میبودم

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
نقل‌قول

چرا؟

من مطابق جمله خودتون گفتم:
نقل‌قول
وگرنه الان من هم باید در دادگاه میبودم

آها از اون لحاظ ... ;D

آفلاین vandu

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 741
خیلی ها معتقد بودن حرف های استالمن بعد از مرگ استیو جابز غیرمنصفانه بود. اما اگه بخوایم واقع بین باشیم استالمن چیزی جز حقیقت رو نگفت. استیو جابز قشنگ ترین زندان دنیا رو ساخت. زندانی که خیلی ها حاضرن برای رفتن بهش هزینه های گزاف کنن.
اپل همه چیز رو ساده طراحی می کنه، نه بخاطر راحتی مردم. که اگه اینطور بود اجازه میداد مردم حق انتخاب داشته باشن. شایدم میخواد مردم زحمت تفکر و انتخاب رو هم به خودشون ندن!!
« آخرین ویرایش: 06 شهریور 1391، 11:55 ب‌ظ توسط vandu »
Nothing is particularly hard if you divide it into small jobs

Henry Ford

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
خیلی ها معتقد بودن حرف های استالمن بعد از مرگ استیو جابز غیرمنصفانه بود. اما اگه بخوایم واقع بین باشیم استالمن چیزی جز حقیقت رو نگفت. استیو جابز قشنگ ترین زندان دنیا رو ساخت. زندانی که خیلی ها حاضرن برای رفتن بهش هزینه های گزاف کنن.
اپل همه چیز رو ساده طراحی می کنه، نه بخاطر راحتی مردم. که اگه اینطور بود اجازه میداد مردم حق انتخاب داشته باشن. شایدم میخواد مردم زحمت تفکر و انتخاب رو هم به خودشون ندن!!

خب راحتی کافی نیست. مثلا مینت مگه نیست؟ هم راحته هم آزادی توش هر کاری میخوای بکنی.

ولی مثلا مک اینطور نیست. نهایتش اینه که 600 دلار پرداخت کنی تا بتونی ترجمش کنی :)

آفلاین vandu

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 741

خب راحتی کافی نیست. مثلا مینت مگه نیست؟ هم راحته هم آزادی توش هر کاری میخوای بکنی.

ولی مثلا مک اینطور نیست. نهایتش اینه که 600 دلار پرداخت کنی تا بتونی ترجمش کنی :)

منم همین رو میگم. باید یه مرزی بین راحتی کاربر و توهین به شعور کاربر قائل شد...
(ترجمه؟! این رو نفهمیدم منظورتون چی بود. یه توضیح بدید اگه میشه. ممنون)
Nothing is particularly hard if you divide it into small jobs

Henry Ford