انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: چرا ویستا نه ؟  (دفعات بازدید: 8825 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Cyber Man

• Full Member
  • *
  • ارسال: 115
  • و در روز هشتم دنیای مجازی را آفرید
چرا ویستا نه ؟
« : 11 اردیبهشت 1387، 10:00 ق‌ظ »
1. شاید جای این تاپیک محلی دیگه باشه اما اینجا گذشتم تا با هم گپی بزنیم. به هر حال اگه جاش جایی دیگه هست خیالی نیست.
2. دوست دارم دلایلمون رو برای رد ویندوز ویستا بگیم. اما چند مورد رو عایت کنیم (پلیز)
         الف.غیر علمی حرف نزنیم.برای حرفمون دلیل داته باشیم.
         ب. اگرمی گیم چون اوپن سورس با دلیل بگیم و مثلا کاربردش رو برای خودمون بگیم.
          ج. در مورد ویستا حرف می زنم نه xp ( الان یک سال ویستا روی لپ تاپم نصبه اما یکبار هم هنگ نکرده)
          د. شرایط زندگی تو ایران رو در نظر بگیرید نه مدینه فاضله رو

بسم الله. این می تونه تاپیک خوبی باشه برای کسانی که توی دو راهی موندن.
هزار بار مراجعه اما برای همیشه مرخص از دنیای واقعی

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1368
پاسخ به: چرا ویستا نه ؟
« پاسخ #1 : 11 اردیبهشت 1387، 01:31 ب‌ظ »
ویستا   نه   چون   سیستم  من   جواب  نمیده  ...
ویستا  نه  چون  پول  ندارم  سیستم  ارتقا   بدم ...
ویستا  نه  چون   دوست  ندارم  کلی  پول   خرج  کنم  که  بتونم   روی   ویستا    آهنگ  گوش  بدم  و  گیم  بازی  کنم ...
سیستم  من  کلا  با   XP  هم  جالب  کار  نمیکرد    :D   الان   واقعا   حس  میکنم  سیستم  رو   ارتقا  دادم  ،  سیستم   خیلی  خوب  کار  میکنه و  همونطور که میدونید  محیط  گرافیکی  هم  چیزی  از  ویستا  کم نداره  ،  فقط  فرق  داره  و  ممکنه  به  مزاج  کسایی  که  به   جز  ویندوز  چیزی  ندیدن  خوش   نیاد...

اگر   ویستا   هم  ترمینال  لینوکس  رو  داشت  شاید  نظرم   عوض    میشد...

دلیل  علمی این قضیه :  به  قول  معروف       چیزی که  تو  داری   لواش  نداره  بربری  ،  گردالویی   بربری      ،  گوشتالویی ... و...

در  ضمن  شرایط  زندگی  آینده  رو در  نظر  بگیرید  نه   حال  حاضر...  خلاصه  سازمان  تجارت  جهانی  و  کپی  رایت و ...

مباحث علمی  هم فکر  نکنم به  درد کسی که  سر  دوراهی  مونده بخوره ( چون  چیزی  بارم نیست و  نمیتونم  توضیح بدم  میپیچونم  :D )
چیزی  که  در  لینوکس  جالب  و  دلچسبه فلسفه ی   وجودی اونه ... کسی  که  چند  ماه  اول رو  بتونه  دووم  بیاره   اینقدر  جذب  این  فلسفه   میشه  که  سیستم   عامل  قبلیشو  فراموش  میکنه . 
کسی  که  تازه  وارد    لینوکس  میشه  حس  خوبی   نداره    ،  منم   بعد   از  گذشت  یه  مدت   همین  حس  رو  نسبت  به   ویندوز  دارم !!!  با  اینکه   نصف  عمرم  رو  توی  ویندوز  بودم  و  خاطرات    خوب  زیادی   ازش  دارم...  یادت  به  خیر  خاطره  :) 
« آخرین ویرایش: 11 اردیبهشت 1387، 01:34 ب‌ظ توسط Behnam Golds »

آفلاین ahmed

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1069
    • یادداشت‌های یک دوست‌دار نرم‌افزارهای آزاد
« پاسخ #2 : 11 اردیبهشت 1387، 01:57 ب‌ظ »
نقل‌قول
اگر   ویستا   هم  ترمینال  لینوکس  رو  داشت  شاید  نظرم   عوض    میشد...

منم عشق ترمینالم.اگه یه روز نبینمش و فقط با رابط گرافیکی کار کنم دق می کنم. ;)
اما به هر حال ویستا به جز ترمینال کمبودهای زیاد دیگری هم دارد که بهنام عزیز به آن اشاره کرد.

آفلاین kinglet

• Full Member
  • *
  • ارسال: 214
    • My Personal Blog
« پاسخ #3 : 11 اردیبهشت 1387، 04:00 ب‌ظ »
امنیت (توی این زمینه هم تجربه هم اطلاعات زیادی دارم و حاظرم در موردش کاملا بحث کنم با دلیل!) + پایداری + حق انتخاب در همه چی بدون داشتن کوچکترین محدودیت! و ... همه و همه باعث شده تا من یه کاربر لینوکس باشم نه ویندوز.
ای که دستت میرسد، کاری بکن
پیش از آن کز تو نیاید هیچ کار!!

آفلاین علیرضا طالقانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2373
  • القدس لنا، والنصر لنا!
    • Take it easy
« پاسخ #4 : 11 اردیبهشت 1387، 05:43 ب‌ظ »
همه ی ما عادت کردیم به اینکه اولین حرکت امون بعد از نصب سیستم عامل لینوکس این باشه که به روز اش کنیم!
اینقدر نصب بودن آفیس برامون عادی شده که اصلا یادمون نیست قبلا وقتی ویندوز نصب میشد! یازه باید دیسک آفیس رو نصب می کردیم!
تازه اگر همه ی راه انداز ها نصب شده بود!
آنتی ویروس
ی مدیاپلیر جدید
نرو
...
و البته خیلی چیزایی دیگه!
زیاد سرتون رو درد نیارم!  فقط ب WTO فکر کنیم و بس!
فکر می کنید در اون موقع اگه ی برنامه ی دات-نت نوشته باشید! می تونید بدون حق حساب دادن ب بیل گیتس بفروشید اش؟
به نظرتون آیا می ارزه برای ی سیستم ای که مثلا برای ی دفتر کاری هستش و چهار صد هزار تومن هزینه اش شده دو سه برابر اش هزینه ی نرم افزار اش رو داد!
اونم با درآمد های ایرانی!
حالا از adobe , و سایر برنامه ها هم حرفی نمی زنیم
.ShayneIsTheOneWhoIsAlwaysAlone
terminal@world-server:~$ sudo aptitude remove --purge Israel

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
پاسخ به: پاسخ به: چرا ویستا نه ؟
« پاسخ #5 : 11 اردیبهشت 1387، 06:09 ب‌ظ »
ویستا   نه   چون   سیستم  من   جواب  نمیده  ...
ویستا  نه  چون  پول  ندارم  سیستم  ارتقا   بدم ...
ویستا  نه  چون   دوست  ندارم  کلی  پول   خرج  کنم  که  بتونم   روی   ویستا    آهنگ  گوش  بدم  و  گیم  بازی  کنم ...

در  ضمن  شرایط  زندگی  آینده  رو در  نظر  بگیرید  نه   حال  حاضر...  خلاصه  سازمان  تجارت  جهانی  و  کپی  رایت و ...

چیزی  که  در  لینوکس  جالب  و  دلچسبه فلسفه ی   وجودی اونه ... کسی  که  چند  ماه  اول رو  بتونه  دووم  بیاره   اینقدر  جذب  این  فلسفه   میشه  که  سیستم   عامل  قبلیشو  فراموش  میکنه . 
کسی  که  تازه  وارد    لینوکس  میشه  حس  خوبی   نداره    ،  منم   بعد   از  گذشت  یه  مدت   همین  حس  رو  نسبت  به   ویندوز  دارم !!!  با  اینکه   نصف  عمرم  رو  توی  ویندوز  بودم  و  خاطرات    خوب  زیادی   ازش  دارم...  یادت  به  خیر  خاطره  :) 

تایید میشه .

آفلاین محمد باقر اهتمام

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 661
  • محمد باقر حمایت می کند از : Ogre3D , CrystalSpace
    • کتاب و انجمن فارسی گیمپ
« پاسخ #6 : 11 اردیبهشت 1387، 10:01 ب‌ظ »
این چیزایی که می گم تجربه شخصیم هست ؟
ویستا رو دوست ندارم چون رم زیادی مصرف می کنه در نتیجه توی رندر سازی با بلندر دیگه باید قید همچی رو بزنم .  سرعت بلندر روی لینوکس بیشتر هست اینو با مدرک می گم . :D بگذریم که از فلسفه لینوکس خوشم میاد از اینکه برنامه هاش اکثرا 1 یا 10 مگابایت هستند خیلی حال می کنم در نتیجه فقط پول اینترنت با تلفن که میشه 200 تومن رو می دم تا یک برنامه اپدیت بشه نه اینکه برم توی یک فروشگاه و 2000 تومن خرج کنم تا مثلا فتوشاپم رو با نسخه کرک شده اپدیت کنم . :D از اینا که بگذریم می رسیم به بحث قیمت ویتا توی ایران که 1000 تومن و پارسیکس که 500 تومن هست . کلا من ادم اقتصادیی هستم مگه نه؟

آفلاین Mohsen00

• Full Member
  • *
  • ارسال: 147
  • Linux is your best friend
    • نوین تکنولوژی
« پاسخ #7 : 11 اردیبهشت 1387، 10:29 ب‌ظ »
1- ویستا گرونه
2- منابع سیستم رو زیاد مصرف می کنه
3- سرعتش کمه
4- امنیتش پایینه و زود هک می شه و ویروس می گیره
5- خیلی هنگ می کنه
و ...

آفلاین Alireza Kasraei

• Newbie
  • *
  • ارسال: 15
« پاسخ #8 : 11 اردیبهشت 1387، 11:17 ب‌ظ »
تنها reference که به نظرم میتونه کمک کنه کتاب Operating Systems Internals and Design Principles fifth edition by William stalling هستش که تو فصل ۲ یه توضیح کامل از architecture جفت سیستم عاملا داره.اینو پیشنهاد میکنم بخونی چون که کاملا فنی هر دو سیستم عاملو تشریح کرده . نه تعصبی داره و نه ....
آخرشم نتیجه گیری نکرده و خودت باید استدلال کنی . بازم میگم فقط هر دو تارو تشریح کرده.

آفلاین Alinn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1440
  • هدیه فاتحه شما برای روح پدرم تسلای دلم خواهد بود:)
    • کاوش‌های من
« پاسخ #9 : 12 اردیبهشت 1387، 09:31 ق‌ظ »
علاوه بر مزیت هایی که دوستان در بالا گفتند که با بند بندش موافقم،یکی دیگه هم اینکه با استفاده از لینوکس دیگه وجدان درد عدم رعایت کپی رایت رو نداریم.(غلط املایی که نداشتم!)
« آخرین ویرایش: 13 اردیبهشت 1387، 05:55 ب‌ظ توسط GreenMan313 »
مثل عکس رخ مهتاب که افتاده در آب
در دلم هستی و بین من و تو فاصله هاست
اللهم عجل لولیک الفرج

کاوش‌های من

آفلاین Cyber Man

• Full Member
  • *
« پاسخ #10 : 12 اردیبهشت 1387، 09:41 ق‌ظ »
\.(غلط املایی که نداشتم!)

نمی دونم. این رو باید از احمد بپرسی

آفلاین Cyber Man

• Full Member
  • *
« پاسخ #11 : 12 اردیبهشت 1387، 10:11 ق‌ظ »
ویستا یک سیستم امنیتی داره به اسم DEP همونطور که می دونید یکی از راههای هکرها برای از کار انداختن سیستم عامل یا دسترسی به لایه های محافظت شده اطلاعات استفاده از روش Overflow buffer هست. بعضی از CPUهای موسوم به NX technologies عملیات حفاظت رو به صورت سخت افزاری انجام می دن. اما بعضی از کامپیوترها که فاقد این سیستم هستند ویندوز ویستا اینکار رو به روش نرم افزاری انجام می ده. حالا می خواستم بدونم چنین قابلیتی تو اوبونتو هست؟

آفلاین ahmed

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1069
    • یادداشت‌های یک دوست‌دار نرم‌افزارهای آزاد
« پاسخ #12 : 12 اردیبهشت 1387، 12:58 ب‌ظ »
نقل‌قول
(غلط املایی که نداشتم!)
چرا!داشتید! ;D

نقل‌قول
ذیگه
البته این یک اشتباه تایپی است.
در هر صورت من معلم ادبیات نیستم.اما وقتی که می بینم متنی اشتباه تایپی داره از نویسنده اش می خوام که اصلاح کنه.

آفلاین Behnam Golds

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1368
« پاسخ #13 : 12 اردیبهشت 1387، 01:43 ب‌ظ »
ویستا یک سیستم امنیتی داره به اسم DEP همونطور که می دونید یکی از راههای هکرها برای از کار انداختن سیستم عامل یا دسترسی به لایه های محافظت شده اطلاعات استفاده از روش Overflow buffer هست. بعضی از   CPU   های موسوم به NX technologies عملیات حفاظت رو به صورت سخت افزاری انجام می دن. اما بعضی از کامپیوترها که فاقد این سیستم هستند ویندوز ویستا اینکار رو به روش نرم افزاری انجام می ده. حالا می خواستم بدونم چنین قابلیتی تو اوبونتو هست؟

apparmor  ،Selinux    ،   grsecurity     ،  GccSsp   ،  ExecShield      و  ...   کلی  هم  سیستم  امنیتی  که  شرکت های  بزرگ  نوشتن  و  هسته های  بهبود  یافته  وجود  داره  ... 

البته   selinux    برای  کنترل  پیشرفته ی  سطح  دسترسی  استفاده  میشه ...
grsecurity   هم   یک   افزونه  برای    کرنل  هست  که   در  صورت  نیاز  به  امنیت  بیشتر  میشه  ازش  استفاده  کرد.

با   هر  کدوم   حال  میکنی     کار  کن   ،   یا  ترکیبی  از   اینارو   میتونی   داشته  باشی  ...   

ضمنا  تمام   قسمت های  اوبونتو   به  صورت   (PIE(Position Independent Executables کامپایل   شدن  یعنی    دیگه   خاصیت    compile  time  binding    و  یا   قبل  از  اون  design  time  binding  ندارن   ، یعنی   فایلها ی  سیستمی  موقع  اجرا  در  مکان  مشخص  و  از  پیش   تعیین  شده  ای  بارگذاری   نمیشن   و  همین  استفاده  از  اکسپلویت (برنامه ای  که  از  آسیب  پذیری  استفاده میکنه  و  از  طریق  buffer  overflow    کنترل  رو در  دست  میگیره)     رو  برای   آسیب پذیری هایی   که  توسط  تیم  توسعه  شناخته  نشدن  رو  خیلی  سخت  میکنه...

و   در  ورژن   جدید   64   کیلوبایت   اول  حافظه   دیگه   قابل آدرس   دهی  نیست  ،   و  این   باعث  میشه  که  از  آسیب  پذیری  های   کرنل  نشه  استفاده  کرد ...

حالا   گیریم   یه   نفر   با      buffer  overflow    اومد   و   shell    گرفت    ،   حالا   باید  با   permission   ها     سرو  کله   بزنه   که  تنظیمات  سطح  دسترسی  خود   لینوکس و  selinux   کار  رو  سخت  میکنه  ...   که  معمولا   خرابکاری  ها   به  دایرکتوری   کاربر  ختم  میشه   ...   ضمنا    ما  هر  دو   سه   روز   چند  تا   update   داریم که   جلوی   این    آسیب   پذیری  ها  رو  میگیره    به  خاطر  همین    اگر   خیلی   بتونه    فعالیت  کنه   روی   چند  تا سیستم  محدود   کاری  انجام  بده   که    بعد  از  به  روز  رسانی  اون  مشکل  رفع  میشه ...

پس  منکر  وجود  آسیب پذیری  هم نیستیم   ولی  قبل  از اینکه  ازش  سوء  استفاده  بشه  توسط  تیم  توسعه  و  هزاران  نفر  دیگه  در  سطح   کره ی  خاکی  شناسایی  و  رفع  میشه  .
توی   فریوم  هم   یک  دور   بزنید  فکر  نکنم   تا  حالا   کسی   مشکل  امنیتی   براش  پیش  اومده  باشه   یا   بخواد   با   ویروس  و  ...  سرو  کله  بزنه. 
« آخرین ویرایش: 12 اردیبهشت 1387، 02:16 ب‌ظ توسط Behnam Golds »

آفلاین kinglet

• Full Member
  • *
  • ارسال: 214
    • My Personal Blog
پاسخ به: پاسخ به: چرا ویستا نه ؟
« پاسخ #14 : 12 اردیبهشت 1387، 02:29 ب‌ظ »
حالا   گیریم   یه   نفر   با      buffer  overflow    اومد   و   shell    گرفت    ،   حالا   باید  با   permission   ها     سرو  کله   بزنه   که  تنظیمات  سطح  دسترسی  خود   لینوکس و  selinux   کار  رو  سخت  میکنه  ...   که  معمولا   خرابکاری  ها   به  دایرکتوری   کاربر  ختم  میشه   ...   ضمنا    ما  هر  دو   سه   روز   چند  تا   update   داریم که   جلوی   این    آسیب   پذیری  ها  رو  میگیره    به  خاطر  همین    اگر   خیلی   بتونه    فعالیت  کنه   روی   چند  تا سیستم  محدود   کاری  انجام  بده   که    بعد  از  به  روز  رسانی  اون  مشکل  رفع  میشه ...

پس  منکر  وجود  آسیب پذیری  هم نیستیم   ولی  قبل  از اینکه  ازش  سوء  استفاده  بشه  توسط  تیم  توسعه  و  هزاران  نفر  دیگه  در  سطح   کره ی  خاکی  شناسایی  و  رفع  میشه  .
توی   فریوم  هم   یک  دور   بزنید  فکر  نکنم   تا  حالا   کسی   مشکل  امنیتی   براش  پیش  اومده  باشه   یا   بخواد   با   ویروس  و  ...  سرو  کله  بزنه. 

با باگهای BoF معمولا سطح دسترسی بالا میره! یعنی اگر دسترسی لوکال شد با یه Local BoF میشه قضیه پرمیژن‌ها رو حل کرد! در مورد بروز رسانی این دلیل نمیشه! چون من خودم شخصا هنوز Exploit Localم روی DHCP همین اوبونتو Patch نشده!‌ چرا؟! چون اصلا Report نشده! باگی که گزارش نشه رفع کردنش خیلی سخت هست.
درست هست توی هیچ سیستم‌عاملی و هیچ Applicationی سکوریتی ۱۰۰درصد وجود نداره! سکوریتی شاید ۹۹٪ بشه اما ۱۰۰نیست و همیشه یادتون باشه علم Hacking یه گام از Security جلوتر هست. :)
ای که دستت میرسد، کاری بکن
پیش از آن کز تو نیاید هیچ کار!!