انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: خط گرفتن از کاربران حرفه ای برای شروع با لینکوس  (دفعات بازدید: 1646 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین SARJ

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 41
  • تازه وارد به دنیای گنو/لینوکس
باسلام خدمت تمامی دوستان عزیز
دوستان من میخوام بصورت حرفه ای یکی از توزیع های مخصوص نسخه کلاینت و یک نسخه مخصوص سرور رو شروع به فراگیری کنم.
تحقیقاتی که کردم کثرا CentOS پیشنهاد میشه؛میخواستم ببینم کدوم توزیع رو برای آموزش بجز اوبونتو برای آموزش شروع به یادگیری کنم؟که با CentOS هم هماهنگ باشه؟
متشکر

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
دوستان من میخوام بصورت حرفه ای یکی از توزیع های مخصوص نسخه کلاینت و یک نسخه مخصوص سرور رو شروع به فراگیری کنم.
تحقیقاتی که کردم کثرا CentOS پیشنهاد میشه؛میخواستم ببینم کدوم توزیع رو برای آموزش بجز اوبونتو برای آموزش شروع به یادگیری کنم؟که با CentOS هم هماهنگ باشه؟
متشکر
فدورا

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
نسخه های بی اس دی هم خوبن.فدورا هم خوبه و ابونتو سرور هم خوبه .
البته بیس ها تفاوت می کنه

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
نسخه های بی اس دی هم خوبن.فدورا هم خوبه و ابونتو سرور هم خوبه .
البته بیس ها تفاوت می کنه

بی اس دی ها یکم برای کاربر تازه کار مشکل هستند. مدتی کار روی لینوکس و آشنایی با دستورات پایه ای یونیکس بعدش مهاجرت به بی اس دی . مگر اینکه بخوان به OS X مهاجرت کنند که اونم اصولا بار علمی زیادی نخواهد داشت (البته از ویندوز بیشتره :D ).
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4107
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
متشکر
عزیزم CentOS دقیقا همون فدورا هست ولی مربوط به چندسال قبل که تاحالا همه‌ی باگ‌ها و ... اون گرفته شده. الآن CentOS ۶ بر پایه‌ی فدورا ۱۲ و ۱۳ هست.
اگه می‌خوای CentOS کار کنی،‌بنظر من برای نسخه‌ی کلاینت از فدورا استفاده کنی بهتره.

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4906
  • masoft قدیم
من همیشه روی سرورها Debian Stable نصب می‌کنم، به جز سرورهایی که روی اون‌ها cPanel دارم که روی اون‌ها CentOS نصب می‌کنم. (به دلیل اینکه cPanel تنها از CentOS، RHEL و CloudLinux پشتیبانی می‌کنه)
روی کلاینت‌ها عموما Ubuntu نصب می‌کنم. در هر صورت برای هماهنگی فرقی نمی‌کنه روی کلاینت‌ها چه توزیعی نصب شده باشه، از هم مجزا هستند.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19811
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
تجربه به من می‌گه برای سرور دبیان پایدار از همه بهتره، اگه بهت گفتن روش Cpanel نصب نمی‌شه هم جدی نگیر، چنین چیزی اصلا امکان نداره. برای کارهای عادی هم که اوبونتو عالیه به نظرم. فدورا هم بد نیست، ولی اوبونتو با دیبان هماهنگ‌تره
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
اگه بهت گفتن روش Cpanel نصب نمی‌شه هم جدی نگیر، چنین چیزی اصلا امکان نداره.
در حالت عادی که نصب نمی‌شه، به صورت رسمی هم از طرف cPanel پشتیبانی نمی‌شه. غیر از اینکه یکی بشینه تمام Scriptها رو تغییر بده که در Debian نصب بشه و قید پشتیبانی cPanel و پایداری و بروزرسانی‌ها رو هم بزنه که کار عاقلانه‌ای نیست و در این شرایط بهتره سراغ جایگزین مناسب‌تر بره.

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
به نظرم دقیق‌ترین جواب رو nixoeen داد. اگر میخواهید چیزی مثل cPanel یا بعضی نرم‌افزارهای Enterprise دیگه رو نصب کنید بهتره سراغ یادگیری CentOS برید. البته یادگیری و کارکردن با سایر توزیعهای لینوکس هم بد نیست و کلی بهتون ایده خواهد داد ;)

ضمنا البته که CentOS همون Fedora نیست! یعنی شاید بشه گفت CentOS همون RHEL هست ولی قطعا نمیشه گفت CentOS همون Fedora است ;)

برای یادگیری CentOS بهتره CentOS یا RHEL رو یاد بگیرید و میتونید برای شروع به کار از اینجا استفاده کنید
https://access.redhat.com/knowledge/docs/Red_Hat_Enterprise_Linux
http://wiki.centos.org/Documentation
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
ضمنا البته که CentOS همون Fedora نیست! یعنی شاید بشه گفت CentOS همون RHEL هست ولی قطعا نمیشه گفت CentOS همون Fedora است ;)
میشه بگید چرا؟ می‌شه تفاوت‌هاشو بگید؟
من که هیچ تفاوتی ندیدم. (به جز مخازن)

آفلاین SARJ

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 41
  • تازه وارد به دنیای گنو/لینوکس
ممنون از راهنمایی همه دوستان عزیز
من میخواستم سراغ BSD برم دوستان میگفتند کارایی نداره گرچه خیلی مطلب خونده بودم که شاید بشه گفت بهترین و پایدارترین سرور هست و یاهو و برخی از شرکت ها مهم از اون استفاده میکنند.
حالا با این صحبت های دوستان تصمیم گرفتم روی همون BSD  کار کنم نظر شما چیه؟خوبه یا نه؟
میخوام یکاره بشم تا همه کاره و هیچ کاره :D :D :D :D یعنی تو یچیز حرفه ای بشم نه هرچیزی رو یه دستی ببرم \\:D/

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
ممنون از راهنمایی همه دوستان عزیز
من میخواستم سراغ BSD برم دوستان میگفتند کارایی نداره گرچه خیلی مطلب خونده بودم که شاید بشه گفت بهترین و پایدارترین سرور هست و یاهو و برخی از شرکت ها مهم از اون استفاده میکنند.
حالا با این صحبت های دوستان تصمیم گرفتم روی همون BSD  کار کنم نظر شما چیه؟خوبه یا نه؟
میخوام یکاره بشم تا همه کاره و هیچ کاره :D :D :D :D یعنی تو یچیز حرفه ای بشم نه هرچیزی رو یه دستی ببرم \\:D/

خب BSD ها نسبت به لینوکس ساختار متفاوت تری دارند . اگرچه از لحاظ امنیت سرتر هستند ولی خب خیلی از امکاناتی که روی لینوکس هست (مثل cPanel ) روی اونها نیست. اگرچه میتونید از OpenDarwin (یکی از سرشناس ترین BSD ها )استغاده کنید که RPM-Based هست.

برای دسکتاپ هم بهترین BSD ممکن Mac OS X هست و بعدش PC-BSD . البته من تجربه کار با OpenIndiana (مبتنی بر OpenSolaris ) و GhostBSD هم دارم. و خوب هستند. میتونید روی Debian FreeBSD یا Gentoo FreeBSD هم حساب کنید ولی خب BSD اصیل باید باشه که دبیان و جنتو یک BSD اصیل نیستند :)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
RHEL یک توزیع برای استفاده‌های Enterprise هست، هیچ تکنولوژی جدیدی به سرعت وارد اون نمیشه، اکثر نرم‌افزارهای اون نسخه‌های قدیمی نرم‌افزارها هستند که امتحان خودشون رو پس دادند و وصله‌های امنیتی روشون اعمال شده (یعنی با اینکه قدیمی هستند، ولی مشکلات امنیتی اون نسخه قدیمی رو ندارند)، دوره زمان انتشار طولانی‌ای داره، تنظیمات پیش‌فرض متفاوتی داره (به خصوص توی سرویس‌ها)، وصله‌های امنیتی اولویت بالاتری دارند و سریع‌تر منتشر میشن، ...

گاهی شما در ظاهر هیچ تفاوتی نمی‌بینید، برای مثال RHEL هنوز از (Grub Legacy (0.97 استفاده می‌کنه و نه از 2.0 Grub، ولی خوب این قضیه می‌تونه برای کسی که در محیط‌های مجازی از RHEL استفاده می‌کنه و اسکریپت‌های وابسته به pyGrub داره خیلی مهم باشه.

برعکس، Fedora همیشه سعی می‌کنه از آخرین نسخه‌ها استفاده کنه، هدف اون سرورها نیست، دوره زمان انتشار کوتاهی داره، تکنولوژی‌های جدید رو استفاده می‌کنه، ...

میشه گفت Fedora یک Testbed برای RHEL هست، ولی خوب نمی‌شه اونها رو یکی دونست.

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
RHEL یک توزیع برای استفاده‌های Enterprise هست، هیچ تکنولوژی جدیدی به سرعت وارد اون نمیشه، اکثر نرم‌افزارهای اون نسخه‌های قدیمی نرم‌افزارها هستند که امتحان خودشون رو پس دادند و وصله‌های امنیتی روشون اعمال شده (یعنی با اینکه قدیمی هستند، ولی مشکلات امنیتی اون نسخه قدیمی رو ندارند)، دوره زمان انتشار طولانی‌ای داره، تنظیمات پیش‌فرض متفاوتی داره (به خصوص توی سرویس‌ها)، وصله‌های امنیتی اولویت بالاتری دارند و سریع‌تر منتشر میشن، ...

گاهی شما در ظاهر هیچ تفاوتی نمی‌بینید، برای مثال RHEL هنوز از (Grub Legacy (0.97 استفاده می‌کنه و نه از 2.0 Grub، ولی خوب این قضیه می‌تونه برای کسی که در محیط‌های مجازی از RHEL استفاده می‌کنه و اسکریپت‌های وابسته به pyGrub داره خیلی مهم باشه.

برعکس، Fedora همیشه سعی می‌کنه از آخرین نسخه‌ها استفاده کنه، هدف اون سرورها نیست، دوره زمان انتشار کوتاهی داره، تکنولوژی‌های جدید رو استفاده می‌کنه، ...

میشه گفت Fedora یک Testbed برای RHEL هست، ولی خوب نمی‌شه اونها رو یکی دونست.
ممنون

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
من که هیچ تفاوتی ندیدم. (به جز مخازن)

به مواردی که nixoeen گفت میشه اضافه کرد:

پشتیبانی شرکت‌های بزرگ تولید کننده سخت‌افزارهای سرور مثل HP و IBM
پشتیبانی شرکت‌های بزرگ تولیدکننده نرم‌افزارهای تجاری مثل Oracle و IBM
انتشارهای ۲ سال یکبار بر اساس تکنولوژی‌های کاملا تست و رفع ایراد شده
پشتیبانی طولانی مدت ۸ تا ۱۰ ساله

و البته جزئیات خیلی بیشتر
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.