انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: پارتیشن بندی برای اوبنتو و ویندوز  (دفعات بازدید: 4013 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین hatam

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 29
    • طراحی وب و گرافیک
پارتیشن بندی برای اوبنتو و ویندوز
« : 23 شهریور 1391، 11:52 ب‌ظ »
سلام دوستان . من یه لپ تاپ دارم با هارد 640 که خالیه خالیه .

میخوام دوتا سیستم عامل روش داشته باشم (اوبونتو و ویندوز( ویندوز به علت 3dmax و autocad و photoshop چون هنوز کامل با بلندر و لیبره کد و . . .آشنا نیستم میخوام چند ماهی ویندوز داشته باشم و کم کم بیام به اوبونتو ) تا اونجایی که من فهمیدم اول باس ویندوز نصب کنم و پارتیشن بندی کنم بعدش برم اوبونتو رو نصب کنم .

به نظر شما این پارتیشن درسته ؟ انجامش بدم یا نه ؟

درایو ویندوز 50 گیگ
درایو اوبونتو 50 گیگ
درایو آرشیو (موزیک فیلم نرم پروگرم و . .. ) 300 گیگ
درایو کار های من ( پروژه ها و . . . . ) 200 گیگ

من موقعی که بخوام اوبنتو نصب کنم یه جا نوشته بود باید دو تا درایو داشته باشیم , این درسته ؟ با یه درایو جوابگو نیست ؟ یکم توضیح بدید .

دست گلتون درد نکنه (منتظرم) ;)
طراحی وب و گرافیک :D
..www.hatamdes.ir..

آفلاین mehdi.online

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 90
  • خدا در همین نزدیکی است
پاسخ : پارتیشن بندی برای اوبنتو و ویندوز
« پاسخ #1 : 24 شهریور 1391، 12:36 ق‌ظ »
اونچیزی که من از صبحتهای شما برداشت میکنم اینه که قصد دارید داخل یه درایوتون مثلا درایو D اوبونتو نصب کنید و درایو  E رو مثلا بدید به آرشیوتون. درایو F بدید به کارهاتون. درایو C هم مال ویندوزتون باشه.

به این صورت میخوایید؟
« آخرین ویرایش: 24 شهریور 1391، 12:43 ق‌ظ توسط iyasin »

آفلاین hatam

• Jr. Member
  • *
    • طراحی وب و گرافیک
« پاسخ #2 : 24 شهریور 1391، 12:49 ق‌ظ »
اونچیزی که من از صبحتهای شما برداشت میکنم اینه که قصد دارید داخل یه درایوتون مثلا درایو D اوبونتو نصب کنید و درایو  E رو مثلا بدید به آرشیوتون. درایو F بدید به کارهاتون. درایو C هم مال ویندوزتون باشه.

به این صورت میخوایید؟

بله بله :D
..www.hatamdes.ir..

آفلاین mehdi.online

• Jr. Member
  • *
  • خدا در همین نزدیکی است
« پاسخ #3 : 24 شهریور 1391، 01:14 ق‌ظ »
شما ۶۰۰ گیگ فضای هارد دارید...
هر سیستم عاملی، سیستم فایل مخصوص به خودشو داره...ویندوز سیستم فایل خودشو داره و گنو/لینوکس هم سیستم فایل خودشو، که کاملا هم با هم فرق دارن. اگر شما میخوایید ابونتو رو هم همزمان با ویندوز داشته باشید باید برا هر کدوم از سیستم عاملهاتون سیستم فایل خودشو باید پیاده کنید.
سیستم فایل گنو/لینوکس مثل یه درخت برعکس میمونه که اولین چیزی که شما می بینید چیزی هست به نام ریشه یا root یا /. برخلاف ویندوز، توی گنو/لینوکس چیزی به نام داریو D یا درایو E و غیره نداریم.(سیستم فایل گنو/لینوکس به نظرم خیلی قوی تر از ویندوزه)
شما میخواید ابونتو رو کنار ویندوز داشته باشید..پس ابونتو باید سیستم فایل خودشو داشته باشه...در واقع یه سیستم عامل نمیتونه داخل سیستم فایل سیستم عامل دیگه باشه و اجرا بشه...ناشدنی هستش.

متاسفانه سیستم عامل ویندوز سیستم عامل خودخواهی هستش، و هیچ سیستم عامل غیر از خودشو دوست نداره...بر خلاف گنو لینوکس که باهمه سازگاره...

شما باید ابتدا ویندوز رو نصب کنید. یعنی از اون ۶۰۰ گیگ، ۵۵۰ رو برا ویندوز مصرف کنید مطابق سه تا درایوی که خواستید(پارتیشن بندی کنید و ویندوز رو نصب کنید)

بعدش باید گنو/لینوکس رو نصب کنید. ۵۰ تا باقی مونده از اون ۶۰۰ گیگ به این صورت باید استفاده کنید.
برای نصب ابونتو شما نیاز حداقل دوتا پارتیشن دارید یه پارتیشن ریشه یا همون / ویه پارتیشن به اسم فضای swap.
اینا حداقلش بود اما میتونید در کنار اینها پارتیشنهای دیگه ای هم بسازید و استفاده کنید...مثلا پارتیش Home که توصیه میشه بسازیدش.. مثلا من خودم توی لینوکس حداقل ۵ تا پارتیشن جداگونه دارم...
اما برای نصب با حداقل ۳ تا پارتیشن...
۱۵ گیگ میدید به فضای ریشه
فضای swap رو همیشه ۱.۵ برابر مقدار رم قرار بدید.
هر چی باقی موند بدید به پارتیشن Home.
اوبنتو خودش  شروع میکنه به نصب و وقتی هم تموم شد همیشه در کنار بوت سیستمون وقتی روشن میکنید دوتا گزینه میاد ویندوز و لینوکس...هر کدوم رو دوست داشتید استفاده می کنید.
اون ۵۰ گیگ رو دیگه تو ویندوز ندارید ققط مال ابونتو هستش.

حتما توصیه میکنم یه اطلاعات جامعی از پارتیشن بندی توی لینوکس داشته باشید(حتما میگید اون فضای swap چیه اون ریشه چیه، نمیشه تو چند خط توضیح داد مطالعه کنید)...لینوکس دنیای جذابی هستش...حتما توصیه میکنم نصبش کنید.
« آخرین ویرایش: 24 شهریور 1391، 01:20 ق‌ظ توسط iyasin »

آفلاین hatam

• Jr. Member
  • *
    • طراحی وب و گرافیک
« پاسخ #4 : 24 شهریور 1391، 01:29 ق‌ظ »
دوست عزیز خیلی ممنون . خیلی خوب و کامل توضیح دادید .

فقط میمونه یک سوال .
من ( قبل از فرمت شدن هارد ) وقتی از طریق Wubi اوبونتو رو کنار ویندوز نصصب کردم دو تا درایو Archive و My work که دو تا درایو توی ویندوز بودن رو توی اوبونتو دیدم و قابل دسترسی بودن . الان من اگه طبق گفته ی شما عمل کنم باز هم میتونم دوتا درایو آرشیو و کار های من رو داشته باشم ؟ مشکلی نیست ؟
..www.hatamdes.ir..

آفلاین mehdi.online

• Jr. Member
  • *
  • خدا در همین نزدیکی است
« پاسخ #5 : 24 شهریور 1391، 01:39 ق‌ظ »
به صورت پیش فرض و تا اونجا که من میدونم قابل دسترسی نیستن..شما با wubi ابونتو رو داخل ویندوز نصب کردید..و حتی میتونید انو حذف کنید...اما تو روش معمول که بالا گفتم کامل کنارش نصب میشه...پس به صورت معمولی درایوهای ویندوزی تون رو ندارید مگه با ترفندی کار خاصی یا برنامه ای بتونید درایوهای ویندوزیتون رو ببنید..یه موضوع جدید ایجاد کنید، بپرسید حتما بچه ها میدونن..
« آخرین ویرایش: 24 شهریور 1391، 01:41 ق‌ظ توسط iyasin »

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #6 : 24 شهریور 1391، 01:50 ق‌ظ »
با اجازه بنده اصلاح می‌کنم!
به نظرم اون ساختار پارتیشن که تو پست اول معرفی کردین خیلی خوب هست، فقط بهتره این‌طوری باشه:
50 Gigabye Windows (primary)
extended partition
45 gig ubuntu (logical)
3 gig swap (logical)
300 gig media (logical)
200 gig other (logical)
اگه رمتون ۴ یا ۲ هست همون ۳ گیگ کافیه اگه ۱ هست ۲ گیگ swap بسازید.
با توجه به این‌که ۳۰۰ گیگ برای مدیا کنار گذاشتین ساختن پارتیشن home توصیه نمیشه!
نصب با ووبی راحته اما نصب از بوت بهتره من توصیه می‌کنم از بوت نصب کنید.
اگر با ووبی نصب کنید به درایورهای ویندوز (به جز درایوی که ووبی توشه) بدون هیچ مشکلی دسترسی دارید. ضمن این‌که نصب از طریق ووبی اینطور نیست که اوبونتو روی ویندزد اجرا بشه بلکه ووبی یه هارد مجازی میسازه ولی سیستم از سرعت و بازده قابل قبولی برخوردار هستش!
« آخرین ویرایش: 24 شهریور 1391، 01:52 ق‌ظ توسط Matrix.1372 »

آفلاین hatam

• Jr. Member
  • *
    • طراحی وب و گرافیک
« پاسخ #7 : 24 شهریور 1391، 02:16 ق‌ظ »
دوستان خیلی ممنون :)

بنده در آخرین اصلاحات و نیازی که داشم اومدم یه تغغیراتی انجامدادم . چون بیشتر میخوام از اوبونتو کار کنم 100 گیگ برای اوبونتو کنار گذاشتم . چون زیاد نرم افزار نصب میکنم . رمم هم 6 هست و دوس دارم اوبونتو حال کنه  ;D
پس به ترتیب اینطور شد .

ویندوز 70 گیگ
اوبونتو( فضای خالی پارتیشن نشده) 100 گیگ
300 گیگ آرشیو
130 گیگ هم پروژه های خودم :D

---------------------------------

یکم بیشتر فک کردم :D کاری که گفتید رو انجام میدم . تجربه دارید دیگه :D :X
« آخرین ویرایش: 24 شهریور 1391، 07:27 ق‌ظ توسط hatam »
..www.hatamdes.ir..

آفلاین hatam

• Jr. Member
  • *
    • طراحی وب و گرافیک
« پاسخ #8 : 24 شهریور 1391، 08:40 ق‌ظ »
داداش شرمنده . من به صورت زیر پارتیشن بندی کردم .

درایو ویندوز 50 گیگ
درایو اوبونتو 50 گیگ
آرشیو 300 گیگ
کار های من 200 گیگ

خب . بعدش رفتم اوبونتو رو نصب کنم تو آموزش نوشته بود که باید فضا روخالی کنی . منم رفتم از طریق  ویندوز ( disc managment ) فضای مورد نظر رو خالی کردم اما یه مکلی هست اینه که نمیتونم از اون فضا خالی استفاده کنم .به عکس زیر نگاه کنید

http://www.liberiangeek.net/wp-content/uploads/2012/04/dualboot_windows_precise_7.png

جای free space مینویسه unlo . . . .که میگه به پارتیشن اختصاص داده نشده و فضای آزادیه . بعد روش کلیک میکنم گزینه ی Add خاموشه . یعنی نمیتونم انتخابش کنم :( باید چیکار کنم ؟
..www.hatamdes.ir..

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
« پاسخ #9 : 24 شهریور 1391، 10:17 ق‌ظ »
شما با wubiنصب می کنید یا روی ماشین مجازی با استفاده از ویرچوال باکس.

اگر با wubi مشکلی دارید به نظر من از ویرچوال باکس استفاده کنید و در محیط ویندوز از اون استفاده کنید و اوبونتو رو بصورت مجازی نصب کنید.
نکته بعدی حتما از اطلاعات مهم خود بک آپ بگیرید.

آفلاین hatam

• Jr. Member
  • *
    • طراحی وب و گرافیک
« پاسخ #10 : 24 شهریور 1391، 04:49 ب‌ظ »
ممنون دوست عزیز . من از به صورت بوت واقعی نصب میکنم . نه درایو مجازی و نه ووبی . ولی نمیدونم چرا نمیزاره از اون فضا استفاده کنم :(
..www.hatamdes.ir..

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
« پاسخ #11 : 24 شهریور 1391، 05:39 ب‌ظ »
صبر کن تا یکی از دوستان حرفه ای بیان و پاسخ شما رو بدن. فقط بک آپ از اطلاعاتت داشته باش.

آفلاین hatam

• Jr. Member
  • *
    • طراحی وب و گرافیک
« پاسخ #12 : 24 شهریور 1391، 05:44 ب‌ظ »
صبر کن تا یکی از دوستان حرفه ای بیان و پاسخ شما رو بدن. فقط بک آپ از اطلاعاتت داشته باش.
دوست عزیز ممنون که جواب میدید و نگران من هستید :X ولی هاردم فرمت شده است . از نو پارتیشن بندی کردم و دارم کار میکنم :)

چشم من منتظر میمونم
..www.hatamdes.ir..

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #13 : 25 شهریور 1391، 12:04 ق‌ظ »
دوست عزیز ممنون که جواب میدید و نگران من هستید :X ولی هاردم فرمت شده است . از نو پارتیشن بندی کردم و دارم کار میکنم :)

چشم من منتظر میمونم
الان دقیقا میشه بگی منتظر چی هستی؟  ???
من که بالا همه چیز رو توضیح دادم.
پارتیشنی هم که ووبی توش نصبه تو اوبونتو بهش دسترسی داره ولی یه کم دنگ و فنگ داره!
 ;)

آفلاین hatam

• Jr. Member
  • *
    • طراحی وب و گرافیک
« پاسخ #14 : 25 شهریور 1391، 02:00 ق‌ظ »
داداشم . من دارم از روی بوت نصب میکنم و میخوام اون فضای swap و . . طبق گفته ی شما انجام بدم . ولی موقع ی جای free space نوشته unloca .. . . و گزینه ی Add برای اضافه کردن پارتیشن غیر فعاله و من نمیتونم فضایی ایجاد کنم :(

وقتی از روش بالایی نمیتونم کاری بکنم چیکار کنم ؟ از طریق ووبی نصب کنم . یا تو بود گزینه ای که میگه در کنار ویندوز نصب بشه رو بزنم ؟

ممنون
..www.hatamdes.ir..