انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: فرق پارتیشن primary و logical چیه؟  (دفعات بازدید: 44088 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
فرق پارتیشن primary و logical چیه؟
« : 26 شهریور 1391، 11:57 ق‌ظ »
سوال مشخصه دیگه  ;D

آفلاین alieblice

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1275
پاسخ : فرق پارتیشن primary و logical چیه؟
« پاسخ #1 : 26 شهریور 1391، 12:08 ب‌ظ »
به طور معمول 3 نو ع پارتیژن داریم
1- primary که حد اکثر تو یک هارد میتونه 4 تا ازش باشه و وقتی که 4 تا ازش ساختیم دیگه هیچ پارتیژنی نمیتونیم تو هاردمون بسازیم. دوایس ادرسشون از sdX1 الی sadX4
2- extended که ازش فقط یکی میشه ساخت تو هارد که بعد داخلش این اکستندد تا 12 تا پارتیژن دیگه میشه ساخت . دوایس ادرسش یکی از sdX1 الی sdX4 هست.
3- logical پارتیژنایی هستن که داخل اکستندد ساخته میشن و حد اکثر میتونن 12 تا باشن تو یک هارد. دوایس ادرسشون همیشه از sdX5 الی sdX16 هست

پس در مجموع هاردمون میتونه 16 تا پارتیژن داشته باشه که اگر یک اکستندد بسازیم تعداد پارتیژن هایه logical مون حد اکثر میشه 3 تا. 3 به اضافهیه یک اکستندد میشه 5 .

فرق primary با logiacal : پریماری به پارتیژت هایه مستقل میگن . logical به پارتیژن هایی گفته میشه که داخل یک پارتیژن extended ساخته میشن .
استاندارد بالا یک استاندارد مایکروسافتی هست که وارد بقیه سیستم هام شده.

پارتیژنایه دیگه ایهم هست مثل lvm .
« آخرین ویرایش: 26 شهریور 1391، 12:12 ب‌ظ توسط alieblice »

آفلاین Big Achievement

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 707
  • ٍ Everything is gonna be alright with LINUX
« پاسخ #2 : 26 شهریور 1391، 12:09 ب‌ظ »
سوال مشخصه دیگه  ;D
یه ذره انگلیسی بلد باشی بد نیست از لغتش معلومه
خاموش خاطران در ناز نعمتند ای روشنی عقل تو بر ما بلا شدی
سایت شخصی :
http://purplesrc.com/

:linux study
:FB

https://www.facebook.com/linuxstudy

:+google

https://plus.google.com/u/0/communities/107142073472124864081

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #3 : 26 شهریور 1391، 12:30 ب‌ظ »
1- primary که حد اکثر تو یک هارد میتونه 4 تا ازش باشه و وقتی که 4 تا ازش ساختیم دیگه هیچ پارتیژنی نمیتونیم تو هاردمون بسازیم. دوایس ادرسشون از sdX1 الی sadX4
2- extended که ازش فقط یکی میشه ساخت تو هارد که بعد داخلش این اکستندد تا 12 تا پارتیژن دیگه میشه ساخت . دوایس ادرسش یکی از sdX1 الی sdX4 هست.
3- logical پارتیژنایی هستن که داخل اکستندد ساخته میشن و حد اکثر میتونن 12 تا باشن تو یک هارد. دوایس ادرسشون همیشه از sdX5 الی sdX16 هست

پس در مجموع هاردمون میتونه 16 تا پارتیژن داشته باشه که اگر یک اکستندد بسازیم تعداد پارتیژن هایه logical مون حد اکثر میشه 3 تا. 3 به اضافهیه یک اکستندد میشه 5 .

فرق primary با logiacal : پریماری به پارتیژت هایه مستقل میگن . logical به پارتیژن هایی گفته میشه که داخل یک پارتیژن extended ساخته میشن .

جسارتا این توضیح بیشتر سرپر گمم کرد. آخه یهنی چی که تو اکستند میشه لوجیکال ساخت؟  :o

آفلاین پگاسوس 2

• Full Member
  • *
  • ارسال: 235
« پاسخ #4 : 26 شهریور 1391، 01:49 ب‌ظ »

جسارتا این توضیح بیشتر سرپر گمم کرد. آخه یهنی چی که تو اکستند میشه لوجیکال ساخت؟  :o
رو خونه مثال میزنم:محدوده داخل خونه میشه extended اتقاق ها میشهlogiacal .داخل این خونه میشه اتاق ساخت
debian 12 gnome

آفلاین alieblice

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1275
« پاسخ #5 : 26 شهریور 1391، 01:54 ب‌ظ »
 امدن یک مودل پارتیژن ساختن که میتونه پارتیژن هایه دیگه رو تو خودش جا بده . این جوری به جایه 4 تا , پارتیژن هایه بیشترب میتونین داشته باشین مثلا اینو نگاه کنین :

65 و 43 و2.5 گیگیه همه primary هستش و 390 گیگیه extended که پارتیژن هایه زیر مجموعه اکسنتدد که همون logical باشن میشه : 20 و 36 و 350 گیگیه و اون 6.5 مگابایتیه.

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 742
  • Debian 11
« پاسخ #6 : 26 شهریور 1391، 03:52 ب‌ظ »

ببین شما وقتی یه پارتیشن EXTENDED درست میکنی میتونی داخلش همونطور که دوستمون گفتن تا 12 پارتیشن دیگه درست کنی که این پارتیشن هایی که در یک پارتیشن EXTENDED درست میشن زیر مجموعه این پارتیشن EXTENDED هستند در واقع این زیر مجموعه های پارتیشن extended پارتیشنهای logical هستن معمولا سیستم عامل رو در پارتیشنهای primary نصب میکنن. عکس زیر رو نگاه کن متوجه میشی:

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 26 شهریور 1391، 06:29 ب‌ظ »
حالا این پارتیشن‌ها تفاوتاشون تو چیه که مثلا پرایمری میشه ۴تا ساخت، از اون یکی بیشتر میشه ساخت؟ اصلا چرا رو هارد نمیشه ۱۶تا پارتیشن بیشتر ساخت؟

آفلاین shervinkh

• Full Member
  • *
  • ارسال: 197
  • An ENFP
    • سایت شخصی
« پاسخ #8 : 26 شهریور 1391، 07:54 ب‌ظ »
دوستان ببخشید فکر کنم تو هارد های جدید یک extended رو میشه به بی نهایت تا logical تقسیم کرد.

جستجو کردم ببینم فکرم درسته یا نه.اینو یافتم (نقل قول از https://wiki.archlinux.org/index.php/Partitioning)

نقل‌قول
An extended partition can be further divided into an unlimited number of logical partitions.

extended فکر کنم مثل یه اشاره گر هست به یه partition table دیگه یه جای hard disk.که توی اون table میشه هر چقدر partition تعریف کرد ولی تو partition table خود دیسک چون توی MBR هست و فضاش خیلی کمه حداکثر ۴ تا مقدار میشه تعریف کرد.که برای بیش از  تا پارتیشن داشتن یکی از اون ۴ تا رو می کنیم extended و توی اون بقیه رو می سازیم.

فقط پارتیشنی که هارد دیسک از توش بوت میشه باید primary باشه (معمولا اولین پارتیشن و با فلگ boot) پارتیشنی که از اونجا هارد بوت میشه با پاریشنی /boot لینوکس یا drive اصلی ویندوز می تونه فرق داشته باشه.البته فکر کنم ویندوز میگه که drive خودش هم باید primary باشه (معلوم نیست چرا).بقیه پارتیشن ها میتونن primary یا logical باشن (root - home و ...)
Gentoo KDE x86_64
Notebook:Asus N53SN
www.shervin.org

آفلاین محمد علی صدرایی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 314
  • میزکار kde سیستم عامل فدورا
    • وبگاه محمد علی صدرایی
« پاسخ #9 : 26 شهریور 1391، 10:40 ب‌ظ »
من خودم از این لینک یاد گرفتم خیلی خوب توضیح داده
http://forum.p30world.com/showthread.php?t=129080

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
« پاسخ #10 : 13 اردیبهشت 1392، 07:07 ب‌ظ »
سلام دوستان من الآن پست ها را خوندم و نگاه کردم دیدم فایل سیستمم تو لوجیکال است و بوتم تو اون یکی پارتیشنم
من 2 تا پارتیشن بیشتر ندارم فکر کنم اگه جفتشون را primary تعریف کنم بهتر باشه چون بی واسطه است و سرعتش بیشتره
آیا من درست فکر می کنم و می تونم اینکار را بکنم؟
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین ali.abry

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1224
« پاسخ #11 : 13 اردیبهشت 1392، 10:48 ب‌ظ »
سلام دوستان من الآن پست ها را خوندم و نگاه کردم دیدم فایل سیستمم تو لوجیکال است و بوتم تو اون یکی پارتیشنم
من 2 تا پارتیشن بیشتر ندارم فکر کنم اگه جفتشون را primary تعریف کنم بهتر باشه چون بی واسطه است و سرعتش بیشتره
آیا من درست فکر می کنم و می تونم اینکار را بکنم؟

خروجی این رو بزارین :
sudo fdisk -l

اگر فقط لینوکس دارین رو سیستمتون کلا سیستم پارتیشن بندیتونو ببرین رو GPT بهتره نوع MBR دیگه داره کم کم منسوخ میشه.
سوال مشخصه دیگه  ;D

برایه  فرقش این جا بخونین :
http://30li.ir/bash/commands/fdisk

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 14 اردیبهشت 1392، 03:54 ب‌ظ »
خروجیه sudo fdisk -l
Disk /dev/sda: 159.9 GB, 159905567744 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 19440 cylinders, total 312315562 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x217b217a

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *        2048   271341567   135669760   83  Linux
/dev/sda2       271343614   312313855    20485121    5  Extended
/dev/sda5       271343616   312313855    20485120   83  Linux
نقل‌قول
اگر فقط لینوکس دارین رو سیستمتون کلا سیستم پارتیشن بندیتونو ببرین رو GPT بهتره نوع MBR دیگه داره کم کم منسوخ میشه.
میشه بیشتر توضیح بدید؟
جیمیلم

آفلاین ali.abry

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1224
« پاسخ #13 : 14 اردیبهشت 1392، 06:15 ب‌ظ »
خروجیه sudo fdisk -l
Disk /dev/sda: 159.9 GB, 159905567744 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 19440 cylinders, total 312315562 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x217b217a

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *        2048   271341567   135669760   83  Linux
/dev/sda2       271343614   312313855    20485121    5  Extended
/dev/sda5       271343616   312313855    20485120   83  Linux
نقل‌قول
میشه بیشتر توضیح بدید؟

رو سیستمتون فقط لینوکس دارین .
من در مورد سرعت هارد و پرفرمنسش تو حالت پریماری و لوجیکال اطلاعاتی ندارم ولی اگر میخاین پارتیشنتون رو کلا تغییر بدین خب از تکنولوژی جدید استفاده کنین بهتره دیگه که الان GPT هستش . تو همون لینک بالا تعدادی ازفرقایه GPT با MBR هستش.
البته ویندوز هم با GPT سازگاری داره ولی دوستم که مخاست نصب کنه ویندوز نصب نمیشد حالا اگر فکر می کنین که در اینده ویندوز می خاین نصب کنین رو MBR نگرش دارین بهتره فکر کنم .

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #14 : 14 اردیبهشت 1392، 06:28 ب‌ظ »
.
البته ویندوز هم با GPT سازگاری داره ولی دوستم که مخاست نصب کنه ویندوز نصب نمیشد حالا اگر فکر می کنین که در اینده ویندوز می خاین نصب کنین رو MBR نگرش دارین بهتره فکر کنم .
غیر ممکنه برگردم به ویندوز.تغیر به gpt چگونه است؟مهم نیست سخت افزار چه طوریه همه ی این اتفاقات نرم افزاری می افتد؟
جیمیلم