انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: آیا باید چرخ را دویاره اختراع کنیم؟  (دفعات بازدید: 4215 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Milandini

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 329
آیا باید چرخ را دویاره اختراع کنیم؟
« : 29 شهریور 1391، 02:01 ب‌ظ »
چندی پیش  مؤسسه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات اقدام به معرفی زمین، پروژه سیستم‌عامل بومی، کرد. این موضوع بهانه‌ای شد تا به بررسی موضوع مهاجرت به سیستمهای‌عامل دیگر از دید مسائل امنیتی بپردازیم.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)،از اوایل دهه ۱۹۹۰ انتشار اخبار گوناگون در خصوص کشف بدافزارها و حملاتی که سیستمهای تحت Windows را هدف قرار می‌دادند سبب شد که استفاده از سیستم‌عاملی به غیر از Windows برای آلوده نشدن به ویروسها و ایمن بودن در مقابل حملات سایبری به باوری عام تبدیل گردد.

تا همین اواخر، طرفداران این باور، استفاده از سیستم های Mac و یا سیستم های‌عامل با هسته Linux را پیشنهاد می کردند. اما بدنبال حملات گسترده اخیر ویروس ها به سیستم عامل Mac OS X بنظر می‌رسد، اکنون Linux تنها گزینه قابل انتخاب برای اینگونه افراد باشد.

از نظر بسیاری، Linux برای کاربران خانگی و شرکتهای تجاری مناسب نیست. نسخه (Distribution)های متعدد Linux سبب شده است که نتوان تعریف دقیقی از سیستم‌های Desktop آن داشت. همچنین کار با نسخه
مهاجرت به سیستم‌عاملی دیگر بعنوان راه حلی امنیتی مانند آن است که بگوییم بجای استفاده از پراید و پژو از L۹۰ استفاده کنید، چون پراید و پژو بیشتر از بقیه خودروها سرقت می شوند !
های پرطرفداری همچون Ubuntu نیز در مقایسه با Windows برای بسیاری از کاربران عادی دشوار است. در نتیجه آشنا ساختن کاربران با کنترل ها و امکانات امنیتی آن محتاج وقت بسیار است. ضمن اینکه وجود این نسخه های متعدد سبب شده است بسیاری از برنامه‌نویسان و تولیدکنندگان سخت‌افزار از ارائه نرم‌افزار و راه‌انداز (Driver) برای Linux صرفنظر کنند.

اما هیچکدام از این موارد به معنای بد بودن Linux نیست. کم نیستند کامپیوترهای شخصی و سرورهایی که از نسخه های مختلف Linux استفاده می‌کنند و کاربران متخصص، آنها را بخوبی مدیریت می‌کنند. اما نکته اینجاست که مهاجرت به Linux به سبب مسائل امنیتی که از سوی برخی توصیه می‌شود، نمی‌تواند قابل قبول باشد.

مهاجرت به سیستم‌عاملی دیگر بعنوان راه حلی امنیتی مانند آن است که بگوییم بجای استفاده از پراید و پژو از L۹۰ استفاده کنید، چون پراید و پژو بیشتر از بقیه خودروها سرقت می شوند !

ضمن اینکه امن بودن Linux خود جای بحث بسیار دارد. تردیدی نیست که هسته این سیستم‌عامل، سوءاستفاده از آن – برای آلوده و حمله کردن از طریق بعضی از روشها – را دشوار می‌سازد.

بدافزارهای قابل اجرا در Linux نیز بسیار کمتر از ویروس هایی هستند که تحت Windows فعال می‌شوند. اما کمتر هدف قرار گرفتن به معنای امن تر بودن آن نیست. حملات Phishing هیچ ارتباطی به سیستم‌عامل قربانی ندارند. اسب های تروا (Trojans) و بطور کلی حملاتی که با دخالت زیاد کاربر صورت می‌پذیرند بر روی هر سیستم‌عاملی قابل اجرا هستند.

بعلاوه، تلاش های Microsoft در دهه گذشته نگارشهای جدید Windows را به سیستم های‌عاملی تقریباً امن تبدیل نموده است.

تشویق کاربران عادی به استفاده از Linux به همان نتیجه‌ای منجر خواهد شد که کاربران Mac با آن دست به گریبان هستند. این باور که سیستم های Mac از هر گونه تهدید امنیتی مصون هستند، اکنون آنها را در برابر ویروسها، بدون
مؤثرترین راه برای داشتن امنیت بیشتر، آموزش کاربران است تا از رفتارهای پرخطر پرهیز کنند و بدانند که چگونه با ابزارهای موجود، احتمال آلوده شدن را به حداقل برسانند. سرمایه‌گذاری و بکارگیری نیروهای متخصص داخلی در پروژه‌های تحقیقاتی در صنعت نرم‌افزار کشور کاری در خور تحسین و ستایش است.
پوشش کافی قرار داده است.

ایجاد سیستم‌عاملی نو نیز به معنای ایجاد سیستمی بدون نقص نخواهد بود. برای مثال با وجودی که مرورگر Chrome در سال ۱۳۸۷ از ابتدا توسط Google توسعه داده شد اما این شرکت بارها ناچار به عرضه اصلاحیه‌های حیاتی برای این مروگر شده است.

متن‌باز (Open Source) بودن برنامه نیز نمی‌تواند به امن کردن آن بخصوص برای کاربران عادی کمکی کند. مگر مرورگر Firefox یک نرم افزار متن‌باز نیست؟ مگر نه اینکه برای این مرورگر به دفعات اصلاحیه‌های امنیتی عرضه شده است؟ نمونه دیگر PHP است که یکی از زبان های اسکریپت‌نویسی متن‌باز پرطرفدار است که بر روی سرورهای با هسته Linux قابل اجراست.

در هفته گذشته دو نگارش برای رفع دو ضعف امنیتی خطرناک در PHP عرضه شد و از مدیران سایتها خواسته شد هر چه سریعتر PHP خود را به‌روز کنند.

تمامی این موارد می‌تواند در مورد سیستم‌عامل بومی نیز صادق باشد. اگر هسته و برنامه‌های پیش‌فرض سیستم‌عامل عاری از هر گونه ضعف امنیتی باشد – که تجربه موارد مذکور نشان داده است که در دنیای نرم‌افزار امری محال است – تکلیف ضعف های امنیتی نرم‌افزارهای نصب شده بر روی آن چه می‌شود؟ ضعف های امنیتی Acrobat ،Java و ماکروهای Open Office همگی بستری مناسب برای انتشار ویروس ها بر روی دستگاه قربانی هستند.

اگر قرار است برای این سیستم‌عامل، نرم‌افزارهای بومی برای مدیریت فایلهای PDF و Office ایجاد شود آیا این به معنای اختراع دوباره چرخ نیست؟ چه مقدار زمان و هزینه برای آموزش کاربران برای کار با سیستم‌عامل و نرم‌افزارهای جدید باید صرف شود؟

مهاجرت به یک سیستم‌عامل کم‌استفاده، تنها یک راه حل مقطعی است. به محض افزایش کاربران آن، نفوذگران نیز به فکر سوءاستفاده از آن برای مقاصد خرابکارانه خود می‌افتند. مقابله با نفوذگرانی که در هر روز ده‌هاهزار نمونه ویروس جدید تولید می‌کنند، چیزی نیست که با مهاجرت به سیستم‌عاملی دیگر حل شود.

مؤثرترین راه برای داشتن امنیت بیشتر، آموزش کاربران است تا از رفتارهای پرخطر پرهیز کنند و بدانند که چگونه با ابزارهای موجود، احتمال آلوده شدن را به حداقل برسانند. سرمایه‌گذاری و بکارگیری نیروهای متخصص داخلی در پروژه‌های تحقیقاتی در صنعت نرم‌افزار کشور کاری در خور تحسین و ستایش است.

اما قضاوت اینکه مهاجرت به سیستم‌عاملی جدید، وضعیت امنیت IT کشور را بهبود خواهد بخشید، به شما واگذار می‌کنیم.

http://aftana.ir/vdcf.vdyiw6d0tgiaw.html

===========================================================================
نظرات این مقاله فقط مربوط به نویسنده هستش و من صرفا جهت اطلاع اونو منعکس کردم//
« آخرین ویرایش: 29 شهریور 1391، 02:04 ب‌ظ توسط Milandini »
یادداشت های یک روسونری
http://r-rajai.blog.ir/

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
پاسخ : آیا باید چرخ را دویاره اختراع کنیم؟
« پاسخ #1 : 29 شهریور 1391، 02:06 ب‌ظ »
خب کسی که این مطلب رو نوشته مطمئنا از خیلی از جوانب کار آگاه نبوده. من خیلی ها رو میشناسم که از اوبونتو / مینت استفاده میکنند و مشکلی ندارند. بهرحال Software Center و ... ابزارهای راحتی کار هستند.

اما مهاجرت به زمین ، خب طبعا اگر چیزی باشه که توسط متخصصان خودمون کنترل کامل روش باشه (حتی نیاز به ایجاد توزیع هم نیست چون کدباز بودن این محصولات این امکان رو میده) بسیار بهتر از ویندوزهای کرک شدست!

همچنین آمار سرورهای UNIX , UNIX-Like (مثل لینوکس ، بی اس دی و ....) از ویندوز بسیار بالاتره. روی دسکتاپ هم بزودی با قانون شدن کپی رایت داشتن ویندوز میشه آرزو :) (مخصوصا با مسائلی مثل تحریمات ).
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
« پاسخ #2 : 29 شهریور 1391، 02:17 ب‌ظ »
نکته اینجاست آموزش، اما این آموزش بر چه پایه ای .
همانطور که حقیری دوست عزیزمون اشاره ای داشت ، ویندوز های کرک شده ونصب شده روی سرور حتی با آموزش جامع کاربر ها باز هم مشکل خواهد داشت. بسیاری از حملات به سرور ها از خارج از کشور بوده و این یعنی برخی سرورها امنیت لازم را ندارند.

هنوز در برخی از مراکز از ویندوز سرور اکسپی 2003 استفاده میشه.خوب حالا آموزش چنین سیستمی چه فایده داره.
برخی از توزیع های تجاری لینوکس هم ایران رو در برخی از موارد تحریم می کنند واین یعنی لزوم یک توزیع که همه جانبه در داخل پشتیبانی و برنامه ریزی بشه.
البته خیلی بهتر بود که از الف تا ی رو خودمون طراحی می کردیم اما خوب شاید اختراع دوباره چرخ امر درستی نباشه اما اینکه این چرخ برای چه کاری استفاده بشه خیلی مهم است.
« آخرین ویرایش: 29 شهریور 1391، 04:17 ب‌ظ توسط shafaghi »

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #3 : 29 شهریور 1391، 06:30 ب‌ظ »
نکته اینجاست آموزش، اما این آموزش بر چه پایه ای .
همانطور که حقیری دوست عزیزمون اشاره ای داشت ، ویندوز های کرک شده ونصب شده روی سرور حتی با آموزش جامع کاربر ها باز هم مشکل خواهد داشت. بسیاری از حملات به سرور ها از خارج از کشور بوده و این یعنی برخی سرورها امنیت لازم را ندارند.

هنوز در برخی از مراکز از ویندوز سرور اکسپی 2003 استفاده میشه.خوب حالا آموزش چنین سیستمی چه فایده داره.
برخی از توزیع های تجاری لینوکس هم ایران رو در برخی از موارد تحریم می کنند واین یعنی لزوم یک توزیع که همه جانبه در داخل پشتیبانی و برنامه ریزی بشه.
البته خیلی بهتر بود که از الف تا ی رو خودمون طراحی می کردیم اما خوب شاید اختراع دوباره چرخ امر درستی نباشه اما اینکه این چرخ برای چه کاری استفاده بشه خیلی مهم است.

درسته چرخ رو نمیشه دوباره اختراع کرد. اما میشه بهترش کرد. و این که حداقل توسعه یه بخشیش دست متخصصان داخلی هست یعنی چرخ بهتری داریم.
توزیع های تجاری هم خب طبعا تابع قوانین کشورشون هستند و قوانین اجازه سرویس دهی به ایران رو نمیده

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #4 : 30 شهریور 1391، 12:42 ق‌ظ »
به نظر منم نویسنده این متن یکم تو باغ نبوده و به عنوان یک کاربر ویندوز میگم این جمله چرته:
نقل‌قول
بعلاوه، تلاش های Microsoft در دهه گذشته نگارشهای جدید Windows را به سیستم های‌عاملی تقریباً امن تبدیل نموده است.

آفلاین محمد علی صدرایی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 314
  • میزکار kde سیستم عامل فدورا
    • وبگاه محمد علی صدرایی
« پاسخ #5 : 30 شهریور 1391، 01:02 ق‌ظ »
به نظر منم نویسنده این متن یکم تو باغ نبوده و به عنوان یک کاربر ویندوز میگم این جمله چرته:
نقل‌قول
راست می گی من حوصله نداشتم همه شو بخونم و به این جمله توجه نکردم
قبول دارم ماکروسافت خیلی تلاش کرده ولی کجای ویندوز امنه
ویندوز بدون آنتی ویروس = نابودی بعد از یک ماه اینو خودم تجربه کردم

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 30 شهریور 1391، 01:05 ق‌ظ »
نقل‌قول

البته شاید درصدی از فروش آنتی ویروس ها گیر خود مایکروسافت بیاد که تلاشی در جهت امنیت نمیکنه :)

آفلاین علی نعمت اللهی

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 648
  • every thing is [im]possible
    • وبلاگ شخصی من
« پاسخ #7 : 30 شهریور 1391، 01:16 ق‌ظ »
نقل‌قول
ولی من هیچ مشکلی با ویندوز بدون آنتی ویروس ندارم (فوقش هم بیام یه اویرا نصب کنم که سرعت رو اصلا پایین نمیاره). فکر کنم قبلا که تو ویندوز بودم کامپیوتر در شبانه روز کلا 10 ، 11 ساعت خاموش بود و به اینترنت وصل نبود ولی هیچ وقت ویروسی نشدم. USB هم زیاد از مدرسه مامانم از دوستام و از مدرسه خودمون بهش وصل میشد.

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
« پاسخ #8 : 30 شهریور 1391، 01:28 ق‌ظ »
تجربه من : بیش از 90% امنیت سیستم به حرکات و تصمیمات کاربر ربط داره ...
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 742
  • Debian 11
« پاسخ #9 : 30 شهریور 1391، 02:59 ق‌ظ »
نمیدونم چند وقتیه نسبت به کلمه بومی سازی حساس شدم  :P من نرم افزارهای فارسی مثل ساغر و starcalendar رو استفاده میکنم اما به شخصه  دوست ندارم از این نرم افزارهایی که کلمه بومی شده پشتشه استفاده کنم در بین توزیع هایی هم که هموطنان عزیزمون دارن روش کار میکنن و به اسم جدید میدن بیرون  :o تنها پارسیکس رو قبول دارم و حاظرم نصب و استفاده کنم :)

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • Debian 11
« پاسخ #10 : 30 شهریور 1391، 03:12 ق‌ظ »
نقل‌قول

البته شاید درصدی از فروش آنتی ویروس ها گیر خود مایکروسافت بیاد که تلاشی در جهت امنیت نمیکنه :)
برای این حرفت مدرکی هم داری؟ یحتمل ویندوز ۹۸ تا ۷ رو کار کردی که میگی هیچ تلاشی در جهت امنیت نمیکنه؟؟؟! نمیگم ویندوز امنیت‌ش خیلی بالاست اما اون چیزی که من دیدم در طی این سالها بهبود امنیت بوده! هرچند مثل لینوکس نبوده اما بهتر شده..

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • Debian 11
« پاسخ #11 : 30 شهریور 1391، 03:20 ق‌ظ »
روی دسکتاپ هم بزودی با قانون شدن کپی رایت داشتن ویندوز میشه آرزو :) (مخصوصا با مسائلی مثل تحریمات ).
اون زمانی که ویندوز به صورت قانونی در داخل باشه منظورم اینه که مایکروسافت در خود ایران نمایندگی داشته باشه احتمالا تحریم ها هم برداشته شده! و تحریمی وجود نداره!  ::) اسمایلی در تفکر فرو رفتن!

آفلاین Milandini

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 329
« پاسخ #12 : 30 شهریور 1391، 09:06 ق‌ظ »
نقل‌قول

ویندوزها میگن امار سرورهای هک شده لینوکس نسبت به ویندوز بیشتره...طبق یه سایت مرجع
حالا واقعا توی سرور امنیت (که میدونم یه کلمه نسبیه) لینوکس از ویندوز بیشتره یا نه؟
یادداشت های یک روسونری
http://r-rajai.blog.ir/

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
« پاسخ #13 : 30 شهریور 1391، 09:15 ق‌ظ »
نقل‌قول

ویندوزها میگن امار سرورهای هک شده لینوکس نسبت به ویندوز بیشتره...طبق یه سایت مرجع
حالا واقعا توی سرور امنیت (که میدونم یه کلمه نسبیه) لینوکس از ویندوز بیشتره یا نه؟

بله
اگر نگاهی به این آمار داشته باشیم متوجه میشیم که در سرور ها یکی به علت امنیت بالا ،قابلیت کانفینگ کردن توزیع سرور ها و هزینه کمتر توزیع های سرور گنو لینوکس سرور های بیشتری را نسبت به ویندوز از آن خود کرده اند.

« آخرین ویرایش: 30 شهریور 1391، 09:18 ق‌ظ توسط shafaghi »

آفلاین linux_mint1921

• Newbie
  • *
  • ارسال: 12
« پاسخ #14 : 30 شهریور 1391، 10:31 ق‌ظ »
ممنون از همه دوستان هم مقاله جالب بود هم جواب ها تامل برانگیز بود.