انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال در مورد گراب  (دفعات بازدید: 1433 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 928
سوال در مورد گراب
« : 30 شهریور 1391، 06:17 ب‌ظ »
سلام.
وضعیت پارتیشنهای من به صورت زیر هست.

از سمت راست اولی swap هست و بعدی ها home و / و boot  هستن. اون ۵.۴ که ntfs هست توش پره و hidden هست و اون سمت چپی هم XP نصبه که میخوام پاکش کنم. مشکل اینجاست که درسته که فولدر boot توی یه درایو دیگه هست ولی نمیدونم چرا فقط اون درایو که توش وین نصبه bootable هست.
میخوام اون درایو رو فرمت کنم و تبدیلش کنم به ext4. با توجه به اینکه mount نیست اگه فرمتش کنم grub هم میپره؟ چجوری باید برش گردوند.
Ubuntu 14.04 LTS 64-bit - unity

آفلاین امین - am1n

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 467
  • ... روش دین توضیح شناخته‌ها بوسیله ناشناخته‌هاست!!
    • دات امین / حرف های آزاد من
پاسخ : سوال در مورد گراب
« پاسخ #1 : 30 شهریور 1391، 08:07 ب‌ظ »
من بیشتر تو این فکرم که چرا به این شیوه پارتیشن بندی کردی؟ و بعدش ، چرا xp !!!!؟؟؟
واسه پارتیشن بندی، باید 3 تا از پارتیشن هارو primary میذاشتین و چهارمی extended !

در ضمن ، شما پارتیشن روت ندارین !!؟

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
« پاسخ #2 : 30 شهریور 1391، 08:18 ب‌ظ »
از سون و ویستا خوشم نمیاد ;D
آخه میشه کمتر از ۳ primary هم داشت ولی اون موقع نیازی نبود.
پارتیشن روت همون ۵۰ گیگابایتیه هست. پارتیشن وسط توی extended

آفلاین امین - am1n

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 467
  • ... روش دین توضیح شناخته‌ها بوسیله ناشناخته‌هاست!!
    • دات امین / حرف های آزاد من
« پاسخ #3 : 30 شهریور 1391، 08:27 ب‌ظ »
از سون و ویستا خوشم نمیاد ;D
آخه میشه کمتر از ۳ primary هم داشت ولی اون موقع نیازی نبود.
پارتیشن روت همون ۵۰ گیگابایتیه هست. پارتیشن وسط توی extended

از ویستا که هیچ کس خوشش نمیاد !!
در کل extended واسه وقتیه که بخوای بیشتر از 4 تا primary استفاده کنی، شما هم سعی کن root و windows رو روی پرایمری نصب کنی، دیگه بقیه اش فرقی نمیکنه ...

فکر کنم اول xp نصب کردی بعد اوبونتو، به خاطر همین ویندوز bootable هست. فقط در این حد می دونم که اگه گراب بعد از نصب ویندوز جدید بازم بپره به راحتی میشه برش گردوند، دقیق نمیدونم چطوری ، ولی با چند تا سرچ میشه راحت گیرش آورد! شاید خودمم برم دنبالش :)
خبرت می کنم

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 30 شهریور 1391، 08:32 ب‌ظ »
از شما بسیار ممنونم.
از دوستان دیگه هم تقاضا دارم جواب بدن. شاید یه پست بدرد بخور بشه. چون ممکنه مشکل خیلیها باشه.
با تشکر

آفلاین محمد علی صدرایی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 314
  • میزکار kde سیستم عامل فدورا
    • وبگاه محمد علی صدرایی
« پاسخ #5 : 30 شهریور 1391، 09:02 ب‌ظ »
به صورت پرایمری فرمتش کن بعد سی دی لایو را بزار و دستور زیر را بزن
sudo fdisk -lخروجی زیر برای من است
Disk /dev/sda: 320.1 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders, total 625142448 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0xded0ded0

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *        2048    83455999    41726976    7  HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda2        83457738   152376524    34459393+   7  HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda3       152376588   157501243     2562328   82  Linux swap / Solaris
/dev/sda4       157501260   625153409   233826075    f  W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda5       157501323   404275724   123387201    7  HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda6       404277248   514707455    55215104   83  Linux
/dev/sda7       514709504   625151999    55221248    7  HPFS/NTFS/exFAT
خب ببین کدام پارتیشن بوت می شود (همون ستاره داره) که برای مثال واسه من /dev/sda1 است
و از روی حجم و جایگاه ببین تو کدام درایو پوشه boot قرار داره که برا مثال برای من /dev/sda6 است
بعد طبق چیز های بالا از دستورات زیر استفاده کن (دستور زیر برای پارتیشن های من است و تو باید آن را نسبت به پارتیشن های خودت تغییر بدی
sudo mount /dev/sda6 /mnt
sudo grub-install --root-directory=/dev/sda1/ /mnt
« آخرین ویرایش: 30 شهریور 1391، 09:03 ب‌ظ توسط محمد علی صدرایی »

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 30 شهریور 1391، 10:52 ب‌ظ »
وقتی لینوکس به صورت لایو بالا اومد توی ترمینالش این دستورات رو بزنم یا  موقع بوت F8 رو بزنم و اینا رو اونجا وارد کنم؟
« آخرین ویرایش: 30 شهریور 1391، 11:02 ب‌ظ توسط majidkamali1370 »

آفلاین محمد علی صدرایی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 314
  • میزکار kde سیستم عامل فدورا
    • وبگاه محمد علی صدرایی
« پاسخ #7 : 31 شهریور 1391، 11:01 ق‌ظ »
در حالت لایو

آفلاین mehdytux

• Newbie
  • *
  • ارسال: 24
« پاسخ #8 : 31 شهریور 1391، 01:09 ب‌ظ »
سلام به   همه عزیزان دل.
جونم برات بگه که دوست عزیز اون پارتیشنی که شما ویندوز xp رو روی اون نصب کردی پارتیشن اول هاردتون هستش و سکتور اول اون بسیار مهم . به سکتور اول هارد MBR یا master boot record می گن که آدرس اولین فایل راه انداز یا همون بوت لودر رو در خودش ذخیره داره . اگه شما این پارتیشن رو فرمت کنی این سکتور نیز پاک میشه در نتیجه بوت لودر شما دیگه بالا نمیاد.
راه حل :
سیستم رو از طریق س دی و یا فلش Ubuntu در حالت لایو (live) بوت کن. حالا ترمینال رو باز کن و این دستورات رو بنویس . البته من از روی تصویری که قرار دادی بهت توضیح میدم .
1.   خوب اول اگه نمی دونی نام و آدرس فایل معادل پارتیشن ها چی هستش با دستور زیر اون ها رو پیدا کن .
$ sudo fdisk -l فرض می کنیم پارتیشنی  که روت هستش (/) اسمش /dev/sda5 و پارتیشن بوت (boot) شما هم /dev/sda7  . باشه .
2.   حالا شما باید پارتیشن روت رو وصل (mount) کنی برای این کار از دستور زیر استفاده کن .
$ sudo mount /dev/sda5 /mnt3.   حالا باید پارتیشن بوت رو هم متصل کنی. یادت باشه این پارتیشن حتما باید در مسیر /mnt/boot متصل بشه . به دستور زیر توجه کن تا متوجه بشی .
$ sudo mount /dev/sda7 /mnt/boot4.   حالا با استفاده از دستور chroot مسیر روت (/(  به مسیر /mnt تغییر می دیم .
$ sudo chroot /mnt این رو واسه یادگیریت میگم . دستور chroot ( یا همون  change root) مسیر ریشه یا همون / رو به هر مسیر دلخواه دیگه ای (به عنوان مثال در دستور بالا /mnt ) تغییر میده . و این کار باعث میشه پارتیشنی که ما به پوشه /mnt  متصل کردیم مسیر ریشه فرض بشه نه سی دی که داریم ازش استفاده می کنیم .
5.   خوب حالا با استفاده از دستورات زیر ، سه پوشه مهم دستگاه ها ، پردازش ها و سیستم  رو هم به پوشه /mnt متصل می کنیم . 
$ sudo mount --bind /dev /mnt/dev
$ sudo mount --bind /proc /mnt/proc
$ sudo mount --bind /sys /mnt/sys
6.   خوب حالا باید اول گراب رو بروز رسانی کنی. برای اینکار از دستور زیر استفاده کن.
$ sudo update-grub7.   و در انتها گراب رو نصب می کنیم .
$ sudo grub-install /dev/sdaبه همین راحتی .
ببین دوست عزیز. قبل از هر کاری باید خوب در موردش فکر کنی . چون داری با هاردت سر و کله میزنی . شوخی نیست . ولی این رو هم بدون کار سختی هم نیست و حتی آسون هم هست . امیدوارم به دستورات بالا توجه کنی و سعی کنی نه تنها ازشون استفاده کنی بلکه اون ها رو برای استفاده در آینده نیز یاد بگیری .

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
« پاسخ #9 : 31 شهریور 1391، 11:01 ب‌ظ »
شاید پاک کردن صورت مسئله باشه ولی میتونم فایلهای توی درایو XP رو دستی پاک کنم و بعدش یه update-grub بزنم تا هم XP پاک بشه هم گرابم دیگه XP نداشته باشه؟
آخه من تایم اوت گراب رو صفرش کردم و اصلا اون صفحه واسم بالا نمیاد.

آفلاین mehdytux

• Newbie
  • *
  • ارسال: 24
« پاسخ #10 : 01 مهر 1391، 05:15 ق‌ظ »
انقدر پیچیدشت نکن

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19753
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #11 : 24 آبان 1391، 05:13 ب‌ظ »
سلام به   همه عزیزان دل.
جونم برات بگه که دوست عزیز اون پارتیشنی که شما ویندوز xp رو روی اون نصب کردی پارتیشن اول هاردتون هستش و سکتور اول اون بسیار مهم . به سکتور اول هارد MBR یا master boot record می گن که آدرس اولین فایل راه انداز یا همون بوت لودر رو در خودش ذخیره داره . اگه شما این پارتیشن رو فرمت کنی این سکتور نیز پاک میشه در نتیجه بوت لودر شما دیگه بالا نمیاد.
راه حل :
سیستم رو از طریق س دی و یا فلش Ubuntu در حالت لایو (live) بوت کن. حالا ترمینال رو باز کن و این دستورات رو بنویس . البته من از روی تصویری که قرار دادی بهت توضیح میدم .
1.   خوب اول اگه نمی دونی نام و آدرس فایل معادل پارتیشن ها چی هستش با دستور زیر اون ها رو پیدا کن .
$ sudo fdisk -l فرض می کنیم پارتیشنی  که روت هستش (/) اسمش /dev/sda5 و پارتیشن بوت (boot) شما هم /dev/sda7  . باشه .
2.   حالا شما باید پارتیشن روت رو وصل (mount) کنی برای این کار از دستور زیر استفاده کن .
$ sudo mount /dev/sda5 /mnt3.   حالا باید پارتیشن بوت رو هم متصل کنی. یادت باشه این پارتیشن حتما باید در مسیر /mnt/boot متصل بشه . به دستور زیر توجه کن تا متوجه بشی .
$ sudo mount /dev/sda7 /mnt/boot4.   حالا با استفاده از دستور chroot مسیر روت (/(  به مسیر /mnt تغییر می دیم .
$ sudo chroot /mnt این رو واسه یادگیریت میگم . دستور chroot ( یا همون  change root) مسیر ریشه یا همون / رو به هر مسیر دلخواه دیگه ای (به عنوان مثال در دستور بالا /mnt ) تغییر میده . و این کار باعث میشه پارتیشنی که ما به پوشه /mnt  متصل کردیم مسیر ریشه فرض بشه نه سی دی که داریم ازش استفاده می کنیم .
5.   خوب حالا با استفاده از دستورات زیر ، سه پوشه مهم دستگاه ها ، پردازش ها و سیستم  رو هم به پوشه /mnt متصل می کنیم . 
$ sudo mount --bind /dev /mnt/dev
$ sudo mount --bind /proc /mnt/proc
$ sudo mount --bind /sys /mnt/sys
6.   خوب حالا باید اول گراب رو بروز رسانی کنی. برای اینکار از دستور زیر استفاده کن.
$ sudo update-grub7.   و در انتها گراب رو نصب می کنیم .
$ sudo grub-install /dev/sdaبه همین راحتی .
ببین دوست عزیز. قبل از هر کاری باید خوب در موردش فکر کنی . چون داری با هاردت سر و کله میزنی . شوخی نیست . ولی این رو هم بدون کار سختی هم نیست و حتی آسون هم هست . امیدوارم به دستورات بالا توجه کنی و سعی کنی نه تنها ازشون استفاده کنی بلکه اون ها رو برای استفاده در آینده نیز یاد بگیری .

خب پیوند می‌دادی به این‌جا دیگه! چرا کپی کردی همه‌اش رو؟ باید فرهنگ مراجعه به ویکی ترویج بشه. این جوری نصف بیش‌تر این پرسش‌ها اصلاً پیش نمی‌آد
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن