البته یک سرور تنها یک کامپیوتر قوی نیست و مواردی توی اون مهم هست که برای یک کامپیوتر خانگی اصلا اهمیتی نداره. ما عموما سرورهای آماده میخریم، ولی خوب اگر بخوای آشناییای با پیشنیازهای سختافزاری یک سرور داشته باشی، اینها مواردی هست که من اگر بخوام خودم سرور رو سرهم کنم، رعایت میکنم:
پردازنده رو Xeon انتخاب میکنم، چون هم مصرف برق کمتری دارند، هم دمای کمتری ایجاد میکنند و هم پایداری بالاتری دارند.
شاید به نظر رم خیلی مهم نباشه، ولی رم باید ECC باشه (قیمت رو تقریبا دوبرابر میکنه) که پایداری رو بالاتر میبره و امکان اشتباه سختافزاری رو کمتر میکنه.
حداقل دو هارددیسک که با یک Raid Controller به صورت Raid1 بسته شدند. اینطوری اگر یکی از هاردها بسوزه، اطلاعات از بین نمیره و سرور به کارش ادامه میده. عموما ۴ هارددیسک به صورت Raid10.
استفاده از Raid Controller مجزا خیلی کمک میکنه و ترجیحا نباید از Raid Controllerای که خود Mainboard داره استفاده بشه. (به دلایل مختلفی...)
عموما دو کارت شبکه که کاربردهای متفاوتی در شرایط مختلف داره.
کارت گرافیک هم که اهمیتی نداره
موارد دیگهای هم هست، مثلا نوع منبع تغذیه و ... ولی خوب توی یک سرور خانگی اینها عموما مهم نیست.
در کل پیشنهاد من اینه که یک VPS یا یک هاستینگ مشترک بگیری، غیر از اینکه بخوای مواردی مثل راهاندازی یک سرور رو تجربه کنی و بالا بودن سایتت اهمیتی نداشته باشه، در اینصورت این کار تجربه خوبیه
در مورد اینترانت ملی هم اگر ملت به این آسونی به این قضیه تن بده، خیلی فاصله زیادی از کره شمالی نخواهیم داشت! حداقلش مقاومتش اینه که مردم از سرویسهای داخلی دولتی استفاده نکنند، سعی نکنند سرویسهاشون رو به داخل انتقال بدن و ترافیک استفاده اونها هم این موارد رو نشون بده.