سلام دوستان کسی درباره این نسخه لینوکس چیزی میدونه؟ فکر کنم خوب باشه
http://www.gentoo.org
در مورد جنتو حتی ویکیپدیای فارسی هم برگه داره. توزیع خوب یا بد وجود نداره، باید ببینی چی بدردت میخوره. جنتو توزیعی است که همه چیز رو از سورس پردازش و نصب میکنه و گروه هدفش هم کاربران متوسط و حرفهای هست، ولی نه به این معنی که توزیعهای دیگه حرفهای نیستند، بلکه به این معنی که مدیریت سیستم بیشتر دست خودته و باید توانایی برطرف کردن مشکلات رو داشته باشی. نصبش و مدیریتش اصلا آسون نیست. یکی از مزیتهاش اینه که میتونی پرچمهایی رو برای پردازش بستهها استفاده کنی. مثلا یه بسته در اوبونتو به صورت پیشپردازششده ارائه میشه که پشتیبانی gtk و qt رو با هم داره یا مثلا تمام پروتکلهای اینترنتی رو پشتیبانی میکنه. ولی در جنتو میتونی تصمیم بگیری که یک بسته (یا کل سیستم) از qt، به عنوان مثال، پشتیبانی نکنه. در این صورت بستهٔ شما سریعتر اجرا میشه و حافظهٔ کمتری نیاز داره. البته این سرعت بیشتر و حافظه کمتر در مقیاس سختافزارهای کنونی اصلا قابل ملاحظه نیست، ولی فرض کن که شما این سیستم رو روی یک سرور دارید و همزمان صدها نفر به سرور وصل میشوند. در این صورت کیلوبایتها برای شما مهم میشه. بنابراین مثلا بهینهسازی در حد یکدهم درصد از حافظه و سیپییو در هر برنامه میتونه برای شما خیلی مهم باشه. معمولا پیشنهاد میشه که اگر خیلی علاقهمند به تجربهٔ توزیعهای سخت هستید این روند رو پی بگیرید:
اوبونتو (یا فدورا، سوزه و ...)----> آرچ ------> جنتو
یه محک برای اینکه بدونید میتونید جنتو رو نصب و پیکربندی کنید اینه که بتونید مثلا آرچ رو نصب و پیکربندی کنید. ضمنا نصب خیلی طول میکشه. مثلا ۳ روز پیش من جنتو (کیدیای) رو با داشتن تمام فایلها (نیاز نداشتن به دانلود) نصب کردم و بیش از ۲۴ ساعت کامپیوتر ۲.۴ مگاهرتزی با ۴ گیگ رم در حال پردازش بود)