سلام.
از نظر خودم این کار دو تا فایده میتونه داشته باشه.
یک) شاید جاهای مختلف دیده یا شنیده باشید که میگن فلان چیزو رو لوکال بالا آوردم. منظور چیه؟ اکثر اسکریپتها و سیستمهای مدیریت محتوا برای اجرا شدن به چند بستر از جمله گنو/لینوکس، وبسرور، php و MySQL نیاز دارند. روی یک هاست تمام اینها موجود و کانفیگ شده است. به همین دلیله که خیلی راحت میتونید همه چیز رو روش نصب کنید. اما مگر ما هم گنو/لینوکس نداریم؟ پس کافی است بقیهی پیشنیازها را روی آن نصب کنیم تا بتوانیم روی سیستم خودمون هم مثلا وردپرس نصب کنیم و امتحانش کنیم.
دو) اشتراک فایل. مثلا دارید با رفیقتون دربارهی موزیک چت میکنید. دوست دارید موزیکی که روی سیستم خودتون دارید رو به اون هم بدید. یک راه اینه که آپلودش کنید روی فضای خارجی و لینکشو بدید بهش. راه دیگه اینه که از طریق خود یاهو بفرستید. نیازی به گفتن نیست. خودتون میدونید که هر دو روش ضعفهایی داره. اما یک راه خیلی سادهتر اینه که رفیقتون موزیک رو مستقیم از روی سیستم خودتون دانلود کنه.
و اما بریم سراغ آموزش. من تنها به شرح روش نصب و کانفیگ جزئی وبسرور بسنده میکنم. اگر دوست داشتید php و MySQL رو هم نصب کنید، جست و جو کنید. مقاله هست دربارشون.
الف) یک ترمینال باز کنید.
sudo apt-get install lighttpd
به این وبسرور میگن لایتی (lighty). سبکه و راحت. فایل تنظیماتش رو باز کنید.
sudo nano /etc/lighttpd/lighttpd.conf
خط زیر را بیابید.
server.document-root = "/var/www"
var/www/ را به پوشهای دلخواه در دایرکتوری home خود تغییر دهید تا مجوز دسترسی داشته باشید و بتوانید به راحتی داخل آن فایل بریزید. فایل را ذخیره کنید و ببندید. اکنون وارد کنید
sudo service lighttpd restart
لایتی ریست میشود و تنظیمات جدید بارگزاری میشوند. بهتر است آنرا auto start نکنید و هر گاه بدان نیاز داشتید، دستی اجرایش کنید. با دستور زیر.
sudo service lighttpd start
ب) اکنون به
این سایت بروید. ثبت نام کنید. از نوار کناری سایت به بخش Subdomains بروید. یک زیردامنهی دلخواه بسازید. تنظیمات پیشفرض را تغییر ندهید. داخل کادر Destination باید ip خودتون رو وارد کنید که از اجرا نمودن دستور زیر بدست میآید.
curl ifconfig.me
اما حتما میدانید هر بار مودم خود را خاموش و روشن کنید، ip جدیدی به شما تعلق میگیرد («آیپی داینامیک» که به گوشتون خورده؟). پس باید هر بار ip جدید رو اینجا وارد کنید. اما راه سادهتری هم هست. از همان نوار کناری روی Dynamic DNS کلیک کنید. پایین صفحه سابدامین ساخته شده را میبینید. روبروی آن نوشته Direct URL. کافی است هر بار مودم ریست شد، روی آن کلیک کنید تا ip جدیدتان خودکار تنظیم شود.
پ) کار تقریبا تمام است. فقط مانده باز کردن پورت 80 داخل مودم ADSL. برای این منظور باید داخل مودم، Virtual Server تعریف نمود. مراحل کار در تمام برندها و مدلها مشابه است. تنها چینش منوها ممکن است فرق داشته باشد. راهنما در اینترنت هست. نام مودم خود را به همراه عبارت Virtual Server گوگل کنید. خودم tp-link دارم. تنظیمات مودم را داخل مرورگر باز کنید. سپس
Advanced Setup > NAT > Virtual Circuit: PVCX > Virtual Server
*X در PVCX یک عدد است و مربوط به سرویس دهندهی اینترنتتان میشود. مثلا vpi و vci من هست صفر و سیوپنج. پس باید PVC2 را انتخاب کنم. روش سادهتر اینه که یکی یکی همه را انتخاب کنید تا بالاخره تنظیماتش فعال بشه. حال باید در قسمت Virtual Server باشید. روبروی Application روی منوی بازشونده کلیک کنید و HTTP_Server رو انتخاب کنید. خود کادرها را پر میکند. تنها میماند کادر آخر که باید ip محلی که مودم به شما داده را وارد کنید. اگر از اتصال سیمی استفاده میکنید داخل ترمینال وارد کنید
ifconfig eth0
و درصورتی که وایرلس متصل میشوید
ifconfig wlan0
ip روبروی عبارت inet addr مطلوب ما است. آنرا داخل کادر Local IP Address بنویسید و ذخیره کنید.
والسلام. ختم جلسه رو اعلام میکنم. زین پس هر فایلی داخل اون فولدری که اول کار تنظیم نمودید، بریزید، از سابدامین ساخته شده قابل دسترسی است. نکتهای اشتباه بود یا جا افتاده بود لطفا بگید تا تصحیح کنم.
جا داره از دو کاربر عزیز، nixoeen و aliva نیز به خاطر راهنماییهاشون تشکر کنم.