بسم الله.سلام.
آقا مهدی2،شرمنده ولی شما واقعا فکر میکنی عدم گسترش لینوکس نبودن یه برنامه ساخت فیلم یا چنین چیزیه؟من که تو این 5-6 سال اخیر یه بارم دنبال اینجور کارا نبودم و فکر نمیکنم اولویت خیلی از کاربرای ویندوز یه چنین چیزی باشه.یا در مورد تبدیل یه فرمت به فرمت دیگه هم همینطور.که البته تمام این کارا تو لینوکس شدنیه ولی یه کمی تسلط و آموزش میخواد.
فکر میکنم عمده مسئله تو نگاه اول همونی باشه که دوستان هم گفتن:سخت افزار
ببینین من وقتی همین اوبونتو رو نصب میکنم نه کارت گرافیکمو میشناسه نه رزولوشن درستی داره نه یه سری دکمه های لپتاپم کار میکنه نه مودم دارم بعد اینو میخوام ببرم به یکی نشون بدم بهش چی بگم.از همه بدتر اون مودمه که پیر آدمو در میاره تا نصب میشه سیستم براش مشکل صوتی پیش میاد.
مسئله دیگه اینه که لینوکس هنوزم خیلی به خط فرمان محتاجه.شاید از نظر بعضیا این خوب باشه ولی از نظر کسی که تو خود ویندوز باید یادش بدی که چطوری فلان چیزو نصب کن این یعنی یه سیستم عامل درپیت مربوط به قرون وسطی.
یه مسئله دیگه اینه که حالا اگه طرف با خط فرمانم کنار اومد حالا بیاد یه برنامه رو نصب کنه تازه مصیبت شروع میشه.اگه این برنامه تو مخازن باشه که نیاز به اینترنت داره که اگه بتونه وصلشه باید کلی به خاطر سرعت پایینش حرص بخوره.حالا اگه اومد و نبود باز باید بره بگرده و دانلودش کنه که حالا نصبیدنش براش سخته.ولی یه کاربر معمولی ویندوز یه کیف سی دی داره با 6تا سی دی که همه مشکلاتشو حل میکنه.ولی شما کجای ایران میری در مغازه طرف میگی فلان برنامه لینوکسیشو میخوام و طرف شاخ در نمیاره.
حالا فکر کنین بخواین به طرف یه چیزی مثل اوبونتو رو معرفی کنین.هیچ مشکل سخت افزاری هم ندارین.همون اول طرف میگه زرشک.این همون چیزی بود که میگفتی؟این به mp3 هم پخش نمیکنه.این کدکها هم برا خودشون داستانی ان.
ولی خب فکر میکنم برا اکثر این مشکلا راهی هست.اول اینکه برا معرفیه یه توزیع من حتما پارسیکس رو معرفی میکنم چون این مشکل کدک رو تاحد زیادی نداره و از طرفی ایرانیه.همچنین قالب مشکلاتش تو همین انجمن اوبونتو قابل حله.نرم افزارهای اولیه ای که روش نصبه تا حد زیادی جوابگوی نیاز کاربر عادی است.ولی درمورد اون سخت افزار اگه ما بیایم و چشممون رو رو یه سری از ایده آلهامون مثل آزادی کامل نرم افزار ببندیم میشه مثلا همون پارسیکس رو ریمستر کرد و آخرین درایور کارت گرافیکو توش گنجوند تا کار کنه و مشکلی هم پیش نیاد.نمیدونم برا مودم هم میشه این کارو کرد یا نه؟البته فکر کنم این کارا تو pclinuxos انجام شده"البته مطمئن نیستم"که اگه شده باشه کار تا حد زیادی جلو رفته.بعد از این که طرف یه مدت با لینوکس کار کرد و مزیتهاش رو فهمید اونوقت میاد اونم به دنیای نرم افزار آزاد میپیونده البته قدم قدم.
مسئله دیگه اینه که مثلا الان من تو خونمون خودمو میکشم به داداشم میگم برو تو لینوکس با اون کار کن میگه این چیه یه بازی درس درمون توش نیست.حالا بعد این که من یه بازی جالب تو پارسیکس نصب کردم روزی چند بار تو اتاقم گیر میده داداش لپتاپتو بده برم تو پارسیکس
.شاید خیلیا مخصوصا کوچیکترا با این وسیله به طرف لینوکس جذب شن.
در مورد خودم باید بگم دانشگاه قبلی که بودم مسئول سایت دانشگاه برا اینکه از شر ویروسا به تنگ اومده بود گرفته بود همه سیستمای سایتو به اوبونتو مجهز کرده بود و همه بجه های دانشگاه یه جورایی مجبور شدن حداقل زوری هم شده با اوبونتو کار کنن و خود منم از اونجا بهش علاقه مند شدم.کلا کار باحالی بود.البته چون اون این سیستما نه سخت افزار جدیدی داشتن نه مودم و نه اسپیکر و همچنین به اینترنت با سرعت مناسب وصل بودن تقریبا غالب مشکلاتی که در بالا بهشون اشاره کردمو نداشتن و یه سری اساتید دانشگاه کامپیوتر اتاقشونو به اوبونتو مجهر کردن و بعضیا شون هم داده بودن به اون مسئول که رو لپتاپشون اوبونتو بریزه.منم به اون مسئول طریقه نصب مودم رو یاددادم که چون خودش بلد نیود کلی حال کرد.من فکر میکنم میشه از این ایده حداقل تو سایت دانشگاهها استفاده کرد و مطمئننا موثر خواهد بود.
جالبه بگم که کم کم در و دیوار پرشده بود از مطالبی در مدح لینوکس خاصه اوبونتو و جیز بودن ویستا و ایکس پی و ...که البته رو بعضیا تاثیر داشت و رفتن طرفش.حالا باقی موندن باهاش یا نه نمیدونم.
پ.ن:فکر کنم رکورد طولانیترین تاپیک فارسی بدون اقتباس یا کپی کردن مطلب رو شکستم؟؟