انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نظرسنجی

آیا حاضرید نسخه اصلی محصولات مبتنی بر مایکروسافت ویندوز (خود سیستم عامل - برنامه ها و بازی ها) را داشته باشید و برای داشتن آن ها هزینه کنید؟

بله      -      بودجه لازم را  دارم
بله      -      بودجه لازم را ندارم
خیر     -      بودجه لازم را ندارم
خیر     -      بودجه لازم را دارم

نویسنده موضوع: نسخه اصلی سیستم عامل های مایکروسافت ، برنامه ها و بازی های مبتنی بر آن  (دفعات بازدید: 7090 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Object69

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 136
  • جنسیت : پسر
من خودم از یکی از دوستام نسخه اصل ویندوز 7 و الان نسخه اصل پرو ویندوز 8 رو گرفتم . تنها مزیتش اینه که آپدیت میشه و اصلا افت سرعت نداره . وگرنه هیچ فرقی با نسخه کرک شده نداره . با اینکه ویندوزم اصلیه و خیلی سرعتش خوبه با این حال اگر مجبور نبودم یه لحظه هم ازش استفاده نمیکردم . کلا با محیطش حال نمیکنم . الان مینت 14 نصب کردم خیلی عالیه . ویندوز مثل این میمونه که گذاشته باشندت توی یه بن بست که فقط حق داری دره خونه ها رو بزنی و ازشون وسیله بگیری . خیلی آدم محدوده . فقط اگه این اکتیویژن منفجر میشد یا بی خیال ارائه نسخه جدید کال آف دیوتی میشد که خدا اون روزو نیاره من این ویندوز رو پاکش میردم .

آفلاین HsebliS

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 591
  • جنسیت : پسر
  • یه روز خوب میاد...

**خوشبختانه پرداخت مبلغ 45$ برای من امکان پذیر بود و به همین دلیل نسخه اصلی ویندوز 8 رو خریداری کردم و در حال حاضر از آن استفاده می کنم.**

شما ایران تشریف درین؟

.

.

.

اگه آره پس امکان نداره بتونی‌ از مایکروسافت چیزی بخری چون تواین سایتش با توجه به آی‌پی به شما اجازه ی خرید نمیده!

.

.

.

حالا گیریم که خریدی بگو بینم کجا ی دنیا ویندوز  ۱۲۴ دلاری رو ۴۵ دلار میفروشن؟
« آخرین ویرایش: 21 آذر 1391، 11:51 ب‌ظ توسط hseblis13 »

آفلاین r_m1232002

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 143
شما ایران تشریف درین؟
بله

اگه آره پس امکان نداره بتونی‌ از مایکروسافت چیزی بخری چون تواین سایتش با توجه به آی‌پی به شما اجازه ی خرید نمیده!
با توجه به تحریم های بین المللی علیه ایران امکان خرید مستقیم از داخل کشور نیست اما شما می تونید توسط یک واسطه خرید مورد نظر خودتون رو انجام بدین.

حالا گیریم که خریدی بگو بینم کجا ی دنیا ویندوز  ۱۲۴ دلاری رو ۴۵ دلار میفروشن؟
دقیقا در سایت خود مایکروسافت به نشانی: http://windows.microsoft.com/en-US/windows/buy


برای من خیلی عجیبه که با اینکه من پست نسبتا طولانی ارسال کردم و در اون درباره مباحث بسیار اساسی تری صحبت کردم اما دوستان تنها به همین یک بخش از حرف های من استناد می کنند و سعی دارند صحت اون رو زیر سوال برند. امیدوارم سایر دوستان با نگاهی به اصل دیدگاهی که بیان کردم به ابراز عقیده خود بپردازند و اگر هم اختلاف نظری دارند با ذکر طرز فکر خودشون ما رو در پیشبرد صحیح و هدفمند بحث کمک کنند.

آفلاین سلمان م.

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • جنسیت : پسر
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
من اینجا کلا در مورد نرم‌افزارهای خارجی دارم صحبت می‌کنم.

از نظر اخلاقی و قانونی استفاده از محصولی بدون رضایت صاحب آن نادرست و جرم محسوب می گردد.
برای نرم‌افزارهای خارجی، از نظر اخلاقی که بحثش جداست ولی از نظر قانونی ما جرمی رو مرتکب نشدیم. میشه بگی که با استناد به کدوم قانونی میگی که کار ما جرم هست؟
نکته ۱: تا کشور x نخواد، مجبور به رعایت کردن هیچ قانون خارج از مرزهای کشورش نیست.
نکته ۲: ما تو آمریکا یا آلمان زندگی نمی‌کنیم
نکته۳: اینو ببینی بد نیست: http://en.wikipedia.org/wiki/Iran-United_States_copyright_relations

کرک نرم افزار به شکل واضحی دزدی محسوب میشه و این شما هستید که باید در مقابل وجدان و عقاید خود تصمیم بگیرید که آیا مایل به انجام دزدی هستید یا خیر.
شاید که بنظر شما به شکل واضحی دزدی باشه ولی بنظر من، چیزی که از لحاظ قانون ایران ایرادی نداره پس دزدی هم نیست و نه باید که عذاب وجدان بگیرم.

معمولا در جامعه نرم افزار های آزاد بحث های این چنینی پیش می آیند. نرم افزار های آزاد و متن باز با اعتقاد به آزادی و اینکه علم می باید در دسترس همگان قرار داشته باشد شکل گرفته اند که از دیدگاه من افکاری بسیار با ارزش هستند.
دقیقا :)

آنچه که مطابق وجدان انسانی و مقررات مدنی است رعایت حقوق قانونی این شرکت ها می باشد.
طبق کدوم قانون جمهوری اسلامی ایران؟

خوشبختانه پرداخت مبلغ 45$ برای من امکان پذیر بود و به همین دلیل نسخه اصلی ویندوز 8 رو خریداری کردم و در حال حاضر از آن استفاده می کنم.
نه عزیزم متاسفانه برای ما ایرانی‌ها این امکان وجود نداره. چون طبق قانون ایالات متحده، نه تنها هیچ کس تو ایران حق خرید تکنولوژی آمریکایی رو نداره بلکه انتقال (transfer) اون تکنولوژی یا دوباره صادر کردن (re-export) اون تکنولوژی به ایران هم ممنوع است. پس شما به هیچ عنوان داخل ایران حق استفاده از ویندوز یا دیگر محصولات آمریکایی رو نداری.

به عنوان نمونه تو صفحه‌ای که می‌خوایم فدورا رو دانلود کنیم اینو نوشته:

By downloading Fedora software, you acknowledge that you understand all of the following: Fedora software and technical information may be subject to the U.S. Export Administration Regulations (the “EAR”) and other U.S. and foreign laws and may not be exported, re-exported or transferred (a) to any country listed in Country Group E:1 in Supplement No. 1 to part 740 of the EAR (currently, Cuba, Iran, North Korea, Sudan & Syria); (b) to any prohibited destination or to any end user who has been prohibited from participating in U.S. export transactions by any federal agency of the U.S. government; or (c) for use in connection with the design, development or production of nuclear, chemical or biological weapons, or rocket systems, space launch vehicles, or sounding rockets, or unmanned air vehicle systems. You may not download Fedora software or technical information if you are located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You may not provide Fedora software or technical information to individuals or entities located in one of these countries or otherwise subject to these restrictions. You are also responsible for compliance with foreign law requirements applicable to the import, export and use of Fedora software and technical information.

آفلاین Matrix.1372

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • جنسیت : پسر
  • Ma3x
    • Ma3x
نقل‌قول
دوستان تنها به همین یک بخش از حرف های من استناد می کنند و سعی دارند صحت اون رو زیر سوال برند.
دوست من! متاسفانه از این دست رفتارها از برخی دوستان بسیار دیده می‌شه شما نیازی نیس خودتو  ناراحت کنی!  ;)

آفلاین Matrix.1372

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • جنسیت : پسر
  • Ma3x
    • Ma3x
نقل‌قول
نه عزیزم متاسفانه برای ما ایرانی‌ها این امکان وجود نداره. چون طبق قانون ایالات متحده، نه تنها هیچ کس تو ایران حق خرید تکنولوژی آمریکایی رو نداره بلکه انتقال (transfer) اون تکنولوژی یا دوباره صادر کردن (re-export) اون تکنولوژی به ایران هم ممنوع است. پس شما به هیچ عنوان داخل ایران حق استفاده از ویندوز یا دیگر محصولات آمریکایی رو نداری.
شما یه اکانت paypal یا مسترکارت داشته باشی می‌تونی از هرجا که دلت خواست خرید کنی مگه این‌که به ip ت هم گیر بده که اونم راه حل خودشو داره!

آفلاین r_m1232002

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 143
با سلام به آقای سلمان و تشکر از جواب های جالبی که بیان کردید.

بله حق با شماست. زمانی که من در حال نوشتن پست اول خود در این تاپیک بودم در ذهن داشتنم تا مطلبی کلی در رابطه با رعایت قوانین کپی رایت در جامعه نرم افزارهای آزاد بنویسم و اشتباه من این بود که علاوه بر مطرح کردن وضعیت کلی به شرایط خاصی که تاپیک در رابطه با آن شکل گرفته بود توجه نکرده بودم.

اگر توجه کرده باشید من در اغلب بخش های صحبت هایم دو کلمه اخلاق و قانون را با هم به کار بردم. اما ظاهرا بهتر بود این دو مبحث را جداگانه مورد بررسی قرار دهیم.

از دیدگاه قانونی تفاوت هایی بین قوانین داخلی و  میان کشوری وجود دارد. فکر می کنم در رابطه با قوانین داخلی وضعیت مشخص باشد. نقض حقوق مولفین در داخل کشور جرم محسوب می گردد و به این ترتیب تا جایی که بنده اطلاع دارم نقض کپی رایت نرم افزار های تولید داخل غیر قانونی است. موضوعی که متاسفانه عدم رعایت آن در کشور ایران نیز موجب شده تولید نرم افزار به شکل تجاری در ایران اغلب غیر ممکن گردد و ضررهای بسیاری را به شرکت های تولید کننده داخلی وارد می سازد. به شکل مشابهی در خارج از کشور نیز نقض قوانین کپی رایت جرم محسوب می گردد.

اما موضوعی که در این میان وجود دارد قوانین صادرات نرم افزار از کشوری به کشور دیگر است که در این خصوص صادرات نرم افزار از کشور آمریکا به ایران غیر قانونی می باشد. به این ترتیب استفاده از نرم افزار آمریکایی کرک شده در داخل ایران توسط شخصی ایرانی نه تنها بر اساس گفته های شما بدون ارتکاب جرم صورت نمی پذیرد بلکه در واقع به ارتکاب دو جرم نقض قوانین کپی رایت و صادرات غیر قانونی نرم افزار می انجامد.

موضوعی که اهمیت بسیاری دارد و به عقیده من منشا اغلب سو تعبیر های معمول است در واقع این است که با توجه به روابط کشور آمریکا و ایران جرم های صورت گرفته توسط شما قابل پیگیری در خاک کشور ایران نیست ولی عدم امکان پیگیری جرم به معنای عدم ارتکاب جرم نیست.

اگر بخواهم این موضوع را روشن تر سازم شاید بیان مثالی وضعیت را مشخص تر سازد. فرض کنیم که شما در کشوری زندگی می کنید که سرقت خودرو در آن غیر قانونی نمی باشد! حال اگر شما خودرو شخص دیگری را در کشوری دیگر سرقت کنید و به کشور خود بیاورید به شکل واضحی مرتکب جرمی شده اید حتی اگر دارنده خودرو در کشور دیگر قادر به شکایت از شما نباشد. اگر شما تنها به سرقت خودرو های داخل کشور خود اکتفا می کردید مجرم نبودید اما قوانین کشور دیگری را در مساله ای که به آن کشور مربوط می شده نقض کرده اید.

در خصوص قوانین بهتر است در حد امکان نقض هیچ قانونی صورت نگیرد. اما در حالت فعلی به طور مثال بنده اگرچه نمی توانم متاثر از خواسته های شخصی خودم قانون صادرات نرم افزار را نقض نکنم اما می توانم قانون کپی رایت را رعایت کنم. لازم به ذکر است که من خود را در مقابل نقض قانون صادرات نرم افزار مسوول می دانم و به نادرستی کارم اعتراف می کنم. اما واضح است که تا هنگامی که امکان رعایت فانون کپی رایت برای من وجود دارد انجام این کار درست تر می باشد. بدیهی است که ارتکاب دو جرم بدتر از ارتکاب یک جرم می باشد.

اما در خصوص جنبه اخلاقی قضیه باید توجه داشت عمل دزدی یک جنبه اخلاقی نیز در کنار جنبه قانونی خود دارا می باشد. بنده شخصا جنبه اخلاقی مسایل رو از دیدگاه ارزش های انسانی مقدم بر قوانین مدنی می دونم و فکر می کنم به شکل واضحی جنبش نرم افزار های آزاد و متن باز نیز در آغاز و در شرایطی که هنوز هیچ اقدام قانونی صورت نپدیرفته بود بر اساس اصول اخلاقی شکل گرفت و طرح ریزی شد. استفاده از چیزی بدون رضایت صاحبش غیر اخلاقی می باشد. اخلاق در شرایطی که هیچ قانونی وجود نداشته باشد نیز مستقلا برقرار می باشد. دزدی بر اساس اغلب مکاتب اخلاقی معمول جوامع امروزی امری غیر اخلاقی است و این موضوع ارتیاطی با قانون ندارد. تنها قاضی اخلاق وجدان بشری است و اینکه شما چه احساسی در مقابل وجدان خود دارید امری شخصی. اما شخصی بودن این موضوع باعث نمی شه گزاره های اخلاقی در سطح اجتماعی ارزش های متفاوتی برای عمل دزدی قایل بشن. عمل دزدی غیر اخلاقی است و این موضوع ربطی به فوانین کشوری که در آن زندگی می کنید ندارد.

« آخرین ویرایش: 22 آذر 1391، 12:26 ب‌ظ توسط r_m1232002 »

آفلاین سلمان م.

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • جنسیت : پسر
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
خواهش می‌کنم. ممنون از اینکه اینجا اظهار نظر فرمودید.
به شکل کلی با حرفاتون موافقم ولی
به این ترتیب استفاده از نرم افزار آمریکایی کرک شده در داخل ایران توسط شخصی ایرانی نه تنها بر اساس گفته های شما بدون ارتکاب جرم صورت نمی پذیرد بلکه در واقع به ارتکاب دو جرم نقض قوانین کپی رایت و صادرات غیر قانونی نرم افزار می انجامد.
عزیزم این که کی این وسط جرم انجام داده مهم است. بعضی کنوانسیون‌ها مثل «کنوانسیون برن» برای این بوجود اومدن که یک سری قوانین رو تعیین کنن و با تشویق کشورها به محلق شدن به اون کنوانسیون، اون قوانین توی اون کشورهایی که اون رو امضا کردن «نافذ» بشه. ایران (بنا به هر دلیلی) این قوانین کنوانسیون برن رو امضا نکرده، پس مجموعه قوانین اون در کشور ما نافذ نیست. پس من در ایران اگه از اون نرم‌افزار استفاده کنم، جرمی رو مرتکب نشدم. آخه اصلا قانونی نبوده که من بخوام رعایتش کنم.
فرض کنید من یک شهروند منضبط هستم، میرم پیش یک وکیل تو ایران و میگم که آقای وکیل تمام قوانینی که مربوط به مالکیت معنوی هست رو برای من توضیح بده. اون هم تمام و کمال توضیح می‌ده ولی اسمی از نرم‌افزار خارجی نمی‌یاره. وقتی قانونی تو این زمینه در ایران نیست من چه چیزی رو نقض کرده‌ام که بخوام بخاطرش در سطح جهانی یا داخل ایران یک شهروند غیرمنضبط، خرابکار و مجرم شناخته بشم؟ من این حق رو هم به هیچ‌کس (مخصوصا خارجی‌ها) نمی‌دم که بخوان به شهروندان منضبط کشور من بی‌احترامی کنن و اون‌ها رو غیرمنضبط بخونن.

موضوعی که اهمیت بسیاری دارد و به عقیده من منشا اغلب سو تعبیر های معمول است در واقع این است که با توجه به روابط کشور آمریکا و ایران جرم های صورت گرفته توسط شما قابل پیگیری در خاک کشور ایران نیست ولی عدم امکان پیگیری جرم به معنای عدم ارتکاب جرم نیست.
باز دوباره می‌گم من چه قانون ایران رو نقض کردم که بخوام بخاطرش تحت تعقیب بگیرم؟ قانون ایالات متحده که به من مربوط نیست. کنوانسیون‌های بین‌المللی رو هم که ایران امضا نکرده.

حال اگر شما خودرو شخص دیگری را در کشوری دیگر سرقت کنید و به کشور خود بیاورید به شکل واضحی مرتکب جرمی شده اید.
این یه بحث خیلی مفصل هست ولی تو نرم‌افزار فکر کنم که وابسته به محل قرارگیری سرورها باشه. اگه من از توی یک سرور توی ایران دانلود کنم، هیچ کار خلافی نکردم. (فکر نکنم سایت‌های دانلود سرورهاشون خارج از ایران باشه، چون ممکنه که بلوکه بشه). و اون که اون فایل رو توی فلان کشور اروپایی مثلا برای دانلود گذاشته جرم مرتکب شده، چون اون ملزم به رعایت قوانین کشور خودش هست من که نیستم.

در خصوص قوانین بهتر است در حد امکان نقض هیچ قانونی صورت نگیرد.
صد در صد موافقم. منم می‌گم که بهتره که رعایت بشه.

از نظر اخلاقی هم صد در صد موافقم، کار پسندیده‌ای نیست که مال غیر رو بدون رضایتش صاحب بشیم. ولی کسی که یه فعل اخلاقی رو ترک کرده، بهش نمی‌گن دزد.

موفق باشید.
برای اطلاعات بیشتر هم این خوبه: http://www.copyright.gov/circs/circ38a.pdf

آفلاین r_m1232002

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 143
از اینکه این موضوع به این شکل مورد بحث قرار گرفت خوشحالم و از شما آقای سلمان جهت بیان دیدگاهتون ممنونم.

همان طور که بیان شد در ارتباط با جنبه حقوقی این مساله پیچیدگی هایی مطرح است و متاسفانه با توجه به اینکه من در زمینه حقوق بین الملل تخصصی ندارم توان اظهار نظری بیش از استنباط های شخصی که قبلا مطرح شد را ندارم. با این حال من هم در تایید حرف های شما اثبات دعاوی حقوقی مربوط به نقض قوانین مطرح شده را در دادگاه های بین المللی نامحتمل می دانم.

از نظر اخلاقی هم صد در صد موافقم، کار پسندیده‌ای نیست که مال غیر رو بدون رضایتش صاحب بشیم. ولی کسی که یه فعل اخلاقی رو ترک کرده، بهش نمی‌گن دزد.

من بی تردید بر غیر اخلاقی بودن اعمال ذکر شده پافشاری می کنم و با توجه به اینکه حکم در مورد اخلاقی بودن امور اغلب برای هر شخص به تنهایی ممکن می باشد قضاوت در این مورد را به وجدان اشخاص می سپارم. از دیدگاه من تولید کننده یک محصول از آنکه محصولش بدون پرداخت هزینه آن و یا کسب اجازه مورد استفاده قرار گیرد رضایت نخواهد داشت و این موضوع آنچنان واضح است که من علت نپذیرفتن آن را از جانب شما درک نمی کنم. در اینجا فعل اخلاقی ترک نشده بلکه فعل غیر اخلاقی انجام شده.

امیدوارم چنین بحث هایی در ایجاد دید بهتری در میان اعضای جوامع نرم افزارهای آزاد و متن باز مفید واقع گردند و سایر دوستان نیز با دنبال کردن مباحث مطرح شده و بررسی دیدگاه های طرفین نسبت به اختیار نقطه نظر شخصی خود آزادانه و با عدالت جویی اقدام کنند.
« آخرین ویرایش: 22 آذر 1391، 02:18 ب‌ظ توسط r_m1232002 »

آفلاین علیرضا غریب

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 329
  • جنسیت : پسر
دوستان بحث هاتون عالی بود اما جسارت نباشه جذاب نبود.حیف دونستم این بحث های زیبا بدون نقد ادبی باقی بمونن.برای جذاب شدن و بهتر شدن مطالب فوق العادتون لطف کنید مختصر و مفید توضیح بدید تا همگان وقت کنند بخونن تا سریع تر به جواب برسن و لطفا داستان هم تعریف نکنید.
از همه شما متشکرم و بون چه که خودم برداشت کردم :
۱. نقض قانون کپی رایت محصولات خارجی در ایران بلامانع است.
۲. نقض قانون کپی رایت محصولات ایرانی در ایران جرم محسوب میشود.
۳ نقض قانون کپی رایت در مذهب ناب تشیع نمیدونم چیه.
۴. نقض قانون کپی رایت از لحاظ وجدانی بستگی به وجدان خود شخص دارد.
دوستان اگه بحث شما راجع به کپی رایت هستش لطفا به لینک زیر برید و در اونجا بحث های شیرینتونو ادامه بدید.
http://forum.ubuntu.ir/index.php?topic=50162.0

آفلاین دانیال بهزادی

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • جنسیت : پسر
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
دوست عزیز r_m1232002. من پیشنهاد می‌نم دوباره با ذهنی باز و بدون تأثیرپذیری از هجمه‌های پروپاگانداههای تبلیغاتی دروغین به مسآله‌ی کپی‌رایت فکر کنید. این طور که از نوشته‌های شما برمی‌آد شما کپی‌رایت رو قانونی انسانی و حتا اخلاقی! می‌دونید!
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Yaser-16

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 720
  • جنسیت : پسر
آقا دانیال چرا فکر می کنی کپی رایت غیر اخلاقیه؟
خودت خوشت میاد چند ماه یا چند سال وقتتو رو یه پروژه بذاری و بذاریش واسه فروش و یکی عین آب خوردن بیا کپی شده شو بخره؟
آنان که آزادی را فدای امنیت می‌کنند، نه شایستگی آزادی را دارند و نه لیاقت امنیت را!   بنیامین فرانکلین

آفلاین r_m1232002

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 143
دوست عزیز r_m1232002. من پیشنهاد می‌نم دوباره با ذهنی باز و بدون تأثیرپذیری از هجمه‌های پروپاگانداههای تبلیغاتی دروغین به مسآله‌ی کپی‌رایت فکر کنید. این طور که از نوشته‌های شما برمی‌آد شما کپی‌رایت رو قانونی انسانی و حتا اخلاقی! می‌دونید!

دانیال بهزادی عزیز شاید برایتان جالب باشد که بدانید بنده یکی از طرفداران جدی فرهنگ نرم افزارهای آزاد و متن باز هستم و سالهای زیادی است که در این جوامع فعالیت می کنم. بر خلاف آنچه به ذهن شما خطور کرده در نظر من به هیچ عنوان سیاست های انحصاری و قوانینی چون کپی رایت متناسب با ارزش های والای بشری نیستند و به طور قطع آزادی و در دسترس قرار داشتن علم بسیار ارزشمند تر از چنین دیدگاه هایی هستند.

اما همانگونه که آزادی ارزشی قابل توجه برای بنده به شمار می آید عدالت و رعایت حقوق دیگران نیز ارزش های اخلاقی مهمی قلمداد می شوند. اگرچه بنده نیز عدم اعمال قانون کپی رایت را شایسته تر می دانم اما نمی توانم به خود اجازه دهم به حقوق دیگران تجاوز کنم.

دیدگاه من در این باره این چنین است که اگرچه فرهنگ نرم افزارهای آزاد و متن باز بسیار پسندیده تر و مناسب تر از سیاست های انحصاری می باشد و ما بهتر است در جهت تبلیغ و گسترش این فرهنگ فعالیت کنیم اما این موضوع این حق را به ما نمی دهد که حقوق دیگران را در سر راه خود زیر پا بگذاریم. صاحب یک اثر حق دارد آن را برای خود حفظ کند و یا اجازه استفاده از آن را تحت شرایطی که خود مناسب می داند به اشخاصی که مناسب می داند بدهد. اگر ما طرفدار آزادی هستیم باید بدانیم که آزادی بر اساس احترام به حقوق دیگران بنا می گردد و آزادی را نمی توان به زور و یا با نقض حقوق دیگران بر پا داشت.

با دزدی محصولات یک شرکت نمی توان آن را وادار به پیوستن به جنبش نرم افزار های آزاد و متن باز کرد بلکه راه صحیح آن است که آن چنان در تبلیغ و ایجاد جایگزین های آزاد محصولات آن شرکت تلاش کنیم که دیگر مصرف کننده ای مجبور به استفاده از محصولات آن شرکت نباشد و خود آن شرکت به نادرست بودن سیاست های خود پی ببرد و با تغییر عقیده به عضوی از این جامعه تبدیل گردد.

چندین دهه کرک نرم افزار ها تا کنون تنها موجب پیچیده تر شدن و موثر تر شدن روش های محافظتی و به تبع آن کاهش آزادی مصرف کننده شده است و فقط تولید کنندگان محصولات انحصاری را بر اعمال خود مصمم تر ساخته. اما ببینید که در مقابل تبلیغ و توسعه نرم افزارهای آزاد و متن باز منجر به شکل گیری چه پروژه های زیبا و ارزشمندی شده تا حدی که حتی برخی از این محصولات آزاد بازار رقیبان انحصاری خود را از آن خود ساخته اند و به شکلی موثر با انحصاری که آنها به مصرف کننده تحمیل می کرده اند مقابله کرده اند.

به این ترتیب من فکر می کنم راه درست نه تنها در نقض قوانین کپی رایت نیست بلکه در رعایت حقوق دیگران و فعالیت در زمینه گسترش نرم افزارهای آزاد و متن باز است. 

آفلاین MADMAN

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 804
  • جنسیت : پسر
  • We are not users we are friends.
سلام دوستان ببخشید هیچکدوم پست ها رو نخوندم و دارم نظر می دم آخر شبه می خواهم بخوابم و کم حوصله ام تو این موقع ولی جوابم اینه:
آخه کدوم آدمی دوست داره بابت آشغال پول بده؟
ناگفته نماند من هم سعی دارم از اوبونتو جدا بشم اینجوریا که پیداست Slitaz و Fedora خیلی دارن منو صدا می کنند (خیلی خیلی ازشون خوشم میاد.)
سلامتی پنگوئن که یه ذره قد داره، اما بازم لاتی راه میره ....

آفلاین vandu

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 741
  • جنسیت : پسر
اما همانگونه که آزادی ارزشی قابل توجه برای بنده به شمار می آید عدالت و رعایت حقوق دیگران نیز ارزش های اخلاقی مهمی قلمداد می شوند. اگرچه بنده نیز عدم اعمال قانون کپی رایت را شایسته تر می دانم اما نمی توانم به خود اجازه دهم به حقوق دیگران تجاوز کنم.

عالی گفتید...
جناب r_m1232002 دیدگاه شما قابل تحسینه. وقتی نوشته‌هاتون رو می‌خونم فکر می‌کنم خودم اونها رو نوشتم چون به‌نظرم در این زمینه بسیار شبیه شما فکر می کنم. به نظر من قانونی بالاتر از همه قوانین وضع شده وجود داره که اون هم قانون انسانیت و احترام به حقوق دیگرانه. همون قانون طلایی که به ما گوشزد می‌کنه همیشه خودمون رو جای طرف مقابل بذاریم و بر همین اساس حقی رو از کسی ضایع نکنیم. مجری این قانون هم فقط و فقط خود شخصه. فقط خود شخص باید اعتقاد داشته باشه. همون چیزی که ما رو اینجا دور هم جمع کرده بخشی از همین قانونه...
Nothing is particularly hard if you divide it into small jobs

Henry Ford