۱− یه نرمافزار بهتر برای رایت سیدی و دیویدی (که با سرعت مناسب کار کنه و همهی کارهای مربوط به سیدی و... رو راه بندازه!)
۲− داشبورد سریعتر (داشبورد کنونی کمی با تاخیر باز میشه و آدم احساس سنگین بودن برنامه بهش دست میده!)
۳− قابلیت ویرایش بیشتر تنظیمات در سیستم ستینگز
۴− درگ اند دراپ سریعتر و پیشرفتهتر (الان خیلی با این قضیه مشکل دارم)
۵− گجتهای ویژهی خود اوبونتو-یونیتی (البته با قابلیت فعالسازی به صورت دلبخواهی)
۶− قابلیت تطبیق بهتر با سختافزارهای خاص (که فکر کنم یه خورده بعیده به این زودیها چنین چیزی صورت بگیره!)
۷− بازگرداندن قابلیت پنهان شدن لانچر در صورت برخورد با پنجره
۸− تعمیر اوضاع نامناسب ساسپند (Suspend) و هایبرنیت (Hibernate). (الان وقتی ساسپند میکنم موقع برگشت زبان سیستم فقط انگلیسیه!)
۹− تصویر بکگراند زیبا (لااقل قابل تحمل! مال ۱۲٫۱۰ رو داده بودن بچهی دوسالهشون با یه سطل رنگ طراحی کرده بود!)
۱۰- قابلیت اتومانت (AutoMount) درایوهای هارددیسک در آغاز به کار بدون باز شدن پنجرهها و بدون نیاز به دستکاری فایلهای سیستم با قابلیت فعال یا غیرفعالسازی و بدون نیاز به نصب نرمافزار اضافی!
۱۱− تماس با شرکتهای ساخت نرمافزارهای «ش ی ل ت ر ف ک ن» و درخواست از اونها برای پورت کردن نرمافزارهایشان به این سیستمعامل
۱۲- قابلیت از بین بردن نیاز به سوپریوزر (Super User) برای هر کاری در سیستم. (آقا من دلم میخواد سیستمم بترکه ولی هی دستور Sudo رو توی این ترمینال لعنتی وارد نکنم!!! لااقل این باید به انتخاب خود کاربر باشه!)
۱۳- تقویم شمسی درونی خود اوبونتو
۱۴− یه انیمیشن بهتر و باکلاستر در هنگام لود شدن سیستمعامل (تازه این چند تا نقطهی زیر علامت اوبونتو هم در نسخهی ۱۲٫۱۰ دیگه نمیاد!)
و چیزهایی که الان یادم نیست