انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)  (دفعات بازدید: 15479 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین aliboy

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
  • جنسیت : پسر

نقل‌قول
جالب است بدانید، به‌لحاظ حقوقی (حقوق بین‌الملل) هیچ منعی در نقض کپی‌رایت نرم‌افزارهای خارجی در ایران وجود ندارد! ایران کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت) را امضا نکرده‌‌ است.


چهل‌سال پیش، وقتی اولین کِرَک‌ها روی سیستم‌های اَپِل، کومودو و آتاری اعمال شد، شاید کم‌تر کسی رونق کنونی کرک نرم‌افزارها را پیش‌بینی می‌کرد.

امروزه که گروه‌هایی حرفه‌ای، پنهان و آشکار، حاصل زحمات شرکت‌های نرم‌افزاری رو، تبدیل به سی‌دی‌های ارزان قیمتی می‌کنند که خُرجین دست‌فروش‌ها، شاید بهترین جای تهیه‌ی اون‌ها باشه. تنها کافیه پول یک ساندویچ رو کنار بگذارید تا دست‌رنجی چندین‌ماهه‌ و شاید چندساله را به‌دست بیارید!

خیلی‌ها نظیر آن‌چه دربالا خواندید را گفته‌اند. کشور ما هم یکی از آن‌هایی‌ست که از دولت تا مردمش، غالبا با کِرک و کی‌جِن خو گرفته‌اند، یا بهتر بگویم خو گرفته‌ایم! تا حدی که هنوز خیلی‌ها فکر می‌کنند اجرای فایل کرک موجود در سی‌دی‌ها، جزیی از فرآیند نصب نرم‌افزار است! و البته عموما از قیمت نرم‌افزارهایی که سال‌هاست با آن‌ها کار می‌کنیم هم بی اطلاعیم، بیایید نگاهی به قیمت چند محصول داشته‌باشیم:

توجه: تمامی ‌نرم‌افزارهای داخلی به‌صورت تصادفی انتخاب شده و هیچ‌گونه ملاک کیفیتی مدنظر نبوده و به‌هیچ وجه جنبه‌ی تبلیغاتی ندارد.



نرم‌افزار خارجی:

Adobe Photoshop CS5 Extended: حدود ۱میلیون تومان
Microsoft Windows 7 Ultimate: حدود ۳۲۰هزار تومان
Microsoft Office 2010: از ۱۵۰هزار تومان به‌بالا
Kaspersky Internet Security: حدود ۶۰هزار تومان
ESET NOD32 Antivirus: سالیانه ۳۰ هزار تومان
Internet Download Manager: کم‌تر از ۳۰هزار تومان
Cyberlink Power DVD: حدود ۵۰ هزار تومان
Babylon Dictionary: از ۱۰هزار تومان به‌بالا
Winrar: حدود ۲۰هزار تومان

بازی‌ خارجی:

Call of Duty Black Ops: حدود ۳۵هزار تومان
Need For Speed Hot Pursuit: حدود ۵۰هزار تومان
Crysis 2: بیش‌از ۶۰هزار تومان
نرم‌افزار و بازی  ایرانی:


نرم‌افزارهای هلو: ۳۰هزار تومان به‌بالا
نرم‌افزار میرعماد: ۱۵هزار تومان
ضدویروس ایمن نسخه سیمرغ: ۱۰هزار تومان
بازی گرشاسب: سه‌هزار و ۵۰۰تومان





با توجه به گستردگی استفاده از نرم‌افزارهایی چون ویندوز، مایکروسافت آفیس و …، یک حساب سرانگشتی، هزینه‌ای حداقل چند صد هزار تومانی را برآورد می‌کند، چیزی که برای دوست‌داران کرک و کی‌جن اندکی غریب می‌نماید. البته نرم‌افزارهای داخلی تقریبا ارزان‌تر هستند که باید دید کیفیت آن‌ها چگونه است.

حال فارغ از این اوصاف، آیا هزینه‌های بالای نرم‌افزار برای ما ایرانیان، دلیل موجهی برای استفاده از نرم‌افزارهای قفل شکسته است؟

در ادامه از چند دیدگاه این موضوع را بررسی می‌کنیم:

اخلاقی:

به‌لحاظ اخلاقی، تقریبا اتفاق نظر بین همه‌ی فعالان در زمینه‌ی نرم‌افزار وجود دارد که شکستن قفل نرم‌افزارها کاری ناپسند و غیر اخلاقی‌ست. نیاز به توضیح زیادی هم نیست. استفاده از محصولی نرم‌افزاری که توسط شخص دیگری قطعا با صرف زمان و هزینه تولید شده، بدون اجازه‌ و بدون پرداخت هزینه‌ای به تولید کننده، مسلما کاری غیراخلاقی خواهد بود و توسط خیلی از فعالان حوزه‌ی نرم افزار، زیرِ‌عنوان «دزدی» یاد می‌شود.

البته این موضوع درمورد کسانی که امکان دسترسی، خرید و متعاقباً دریافت خدمات پشتیبانی از شرکت نرم‌افزاری موردنظر را دارند، امری بدیهی محسوب می‌شود. اما حال تکلیف مایی که در ایران اجازه‌ی خرید خیلی نرم‌افزارها و بعضاً حتی حق بازدید وب‌سایت و دریافت خدمات شرکت‌ها را نداریم چیست؟ آیا با وجود تمامی این محدودیت‌ها، باید پول سرویس‌هایی که در اختیارمان نیست را هم بدهیم؟ آیا نظیر چنین تحریم‌هایی اخلاقی‌ست؟ آیا این موضوع توجیه مناسبی برای شکستن قفل نرم‌افزارهاست؟

شرعی:

در خصوص نرم‌افزار و سایر محصولاتی که شامل کپی‌رایت می‌شود، همه مراجع می فرمایند:

اگر فروشنده با مشتری شرط کند که حق تکثیر ندارد، مشتری باید این شرط را مراعات کند، مانند بقیه شروط مشروعی که در ضمن معاملات قید می شود. همچنین طبق نظر همه مراجع اگر قانونی در کشور در این زمینه وجود داشته باشد ، باید مراعات شود.(+)

این قانون برای همه‌ی انسان‌ها به‌جز «کفار حربی» صادق است. کفار حربی، به کفاری اطلاق می‌شود که با مسلمانان در حال جنگ بوده یا اعلان جنگ کرده‌اند. در نتیجه، به‌لحاظ شرعی اگر نرم‌افزاری توسط افرادی غیر از کفار حربی تولید شود، رعایت کپی‌رایت درمورد آن‌ها واجب بوده و نقض آن جایز نیست؛ و در مورد کفار حربی، نقض کپی‌رایت اشکالی ندارد.

توجه مهم: آن‌چه دراینجا اشاره شد، صرفا کلیتی از نظر مراجع بود و نگارنده هیچ مسوولیتی در قبال صحت آن ندارد. برای بررسی صحت مطالب و هم‌چنین مصادیق کفار حربی به وب‌سایت مراجع مراجعه کنید.

قانونی:

جالب است بدانید، به‌لحاظ حقوقی (حقوق بین‌الملل) هیچ منعی در نقض کپی‌رایت نرم‌افزارهای خارجی در ایران وجود ندارد! ایران کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت) را امضا نکرده‌‌ است.

به‌ زبان ساده، کنوانسیون‌ها، قراردادهای بین‌المللی هستند که پس‌از آماده‌سازی، کشورها می‌توانند آن را بپذیرند و پای‌بند آن شوند و یا می‌توانند آن را قبول نکنند. «بِرن» هم نامِ کنوانسیون مربوط به رعایت کپی‌رایت است. مثلا اسراییل، تاکنون کنوانسیون منع سلاح هسته‌ای را نپذیرفته و یا ایران کنوانسون کپی‌رایت (بِرن) را امضا نکرده‌ است. به‌همین دلیل ایران مشمول قانون کپی‌رایت نمی‌شود. اما اگر روزی لپ‌تاب به‌دست، به‌کشوری خارجه سفر کردید، پیشنهاد می‌کنیم قید فتوشاپ و ویندوز کرک شده‌تان را بزنید، چون احتمالا آنجا معاهده‌ی بِرن امضا شده‌است!

البته کنوانسیون‌ها، صرفاً قوانین بین‌المللی هستند و قوانین داخلی ایران اجازه‌ی نقض کپی‌رایت را برای محصولات داخلی نداده و طی قانونی زیرِعنوان «حقوق پدیدآورندگان نرم‌افزارهای رایانه‌ای» از آن‌ها حمایت می‌کند. اما علی‌رغم وجود این قانون، متاسفانه نرم‌افزارهای داخلی مثل فارسی‌سازها، دیکشنری‌ها و … در وب‌سایت‌های بزرگ و معروف دانلود در ایران، به‌همراه کرک و بدون هیچ مشکلی قابل دانلود هستند و گویا کاری هم از دست شرکت‌های نرم‌افزاری داخلی ساخته نیست.

در یکی از وب‌سایت‌های بزرگ و شناخته شده‌ی دانلود در ایران، یک نرم‌افزار ایرانیِ خوشنویسی همراه با کرک قرار داده شده بود، کامنتی منسوب به تولید‌کننده‌ی همان نرم‌افزار پست شده‌بود که قابل تامل هست:

«می خواستم از دوستان عزیز تشکر کنم که برنامه ای که سالها روش زحمت کشیدم به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دادید و تشکر کنم از دوستان گرامی که با زحمت فراوان این فونتا رو دانلود می کنن.»



کشورهایی که کنوانسیون بِرن را پذیرفته‌اند (آبی‌رنگ)

آن‌چه در بالا گفته شد، بیان نظریات موجود در سه حوزه‌ی اخلاق، شرع و قانون در مورد کپی‌رایت و کرک نرم‌افزارها بود. به‌هر حال امیدواریم کشور عزیزمان هم به‌زودی صاحب بستر مناسب برای امضای کنوانسیون بِرن شود، که به طبع خود، بستر خوبی برای رقابت و توسعه نرم‌افزارهای داخلی با کیفیت جهانی خواهد بود. البته اخیرا صحبت‌هایی شده که تا عملی شدن آن‌ها، راه زیادی در پیش داریم. آن‌طور که گفته‌شده، راهکار اصلی ایران برای رویارویی با کپی‌رایت و پذیرش آن، بحث استفاده از نرم‌افزارهای متن‌باز است که به طور مشخص در حال توسعه‌ی توزیعی از سیستم عامل لینوکس هستیم. به‌گفته‌ی مسوولینِ این پروژه، تجربه‌ی کشورهای دنیا برای کوچ کامل یک کشور به لینوکس، نیاز به یک بازه‌ی زمانی تقریبا ۱۰ ساله‌ را نشان می‌دهد. حال این‌که چند سال آینده، می‌توان ایران را پای میز کنوانسیون برن دید، باید منتظر ماند و دید. با پس‌انداز سالیانه ۱۰۰هزار تومان، پس‌از اتمام ۱۰سال، بودجه ی لازم برای خرید یک نسخه فتوشاپ را خواهیم داشت، زمان خوبیست، نه؟!

چند کامنت مشابه داشتیم که توضیحی رو عرض می‌کنم:

این مقاله هیچ مخالفت و یا موافقتی با نقض کپی‌رایت در شرایط فعلی ندارد، تنها شرح‌حال است.
امیدواری نگارنده برای پذیرش کپی‌رایت، نه برای پرکردن جیب مایکروسافت و ادوبی‌، که برای ایجاد فضای رقابتی و رشد جهشی در زمینه‌ی نرم‌افزار در ایران است. با رفتار سنجیده سود می‌بریم نه ضرر.
همان‌طور که ذکر شده، این امیدواری مربوط به آینده‌ایست که لازمه‌ی آن، شروع تلاش در زمان حال است و منظور، پذیرش کنوانسیون طی هفته‌ی جاری نیست!


منبع:
http://pariyana.com/id/about-crack-and-copy-right/
و ما میطوانیم

آفلاین !

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 586
  • جنسیت : پسر
  • Don't Panic!
    • مانیتورینگ سایت
I just felt like running

Altern AI Directory --- GitHub

آفلاین doomhammer65ir

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
  • جنسیت : پسر
    • IRAN Backup
1 - نظر مراجع پشیزی برام ارزش نداره
2 - دانستم که دست کم در ایران به کسانی که نرم افزارهای خارجی را قفل شکسته خرید/فروش/استفاده میکنند نمیتوان و نباید لقب دزد داد .
3 - از نگر بنده ما ( کسایی که تو کار نرم افزار و برنامه نویسی و چند رسانه ای ها و فیلم و بازی و .. هستند) با فروختن نرم افزارها ( یعنی گرفتن نمایندگی نرم افزارها و شرکت ها ) و  فروختن نرم افزار اصل  ، کار خودمون رو رونق میدیم و با هر بار نصبیدن کلی نرم افزار با 10-20 هزار تومن برای یک فرد عادی ، در حقیقت راه آینده ی خودمون رو سنگلاخ کرده ایم .
مردم اگر امروز 10-20 تومن بدن برای 50 گیگ نرم افزار ، فردا روز حاضر نیستن 100 تومن بدن برای یک سی دی یا یک کتاب یا یک بازی .
با رعایت کردن حق کپی این مفهوم رو جا میندازیم که ارزش یک فیلم ، کتاب یا سی دی به ماده خامش ( کاغذ - پلاستیک ) نیست بلکه به درون مایه و محتوای اونه . 

آفلاین محمدرضا ح.

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • جنسیت : پسر
  • Your Future is our Past!
ممنون بابت متن معاهده

منظور مراجع عظام از «کفار حربه ای» دقیقا کی هست؟ ;D

(اگر صهیونیست هاست که طبق رسانه ملی فیسبوک ، گوگل ، مایکروسافت، اپل، اوراکل و کلا همه شرکتها جز قاصدک سامانه صهیونیست هستن :| )
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین jackshepherd

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
  • جنسیت : پسر
ممنون بابت متن معاهده

منظور مراجع عظام از «کفار حربه ای» دقیقا کی هست؟ ;D

(اگر صهیونیست هاست که طبق رسانه ملی فیسبوک ، گوگل ، مایکروسافت، اپل، اوراکل و کلا همه شرکتها جز قاصدک سامانه صهیونیست هستن :| )


+1
خیلی بده امریکا و اسراییل رو بد بدونیم ولی محصولاتش رو خوب.
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین aliboy

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
  • جنسیت : پسر

 
مردم اگر امروز 10-20 تومن بدن برای 50 گیگ نرم افزار ، فردا روز حاضر نیستن 100 تومن بدن برای یک سی دی یا یک کتاب یا یک بازی .
 
متاسفانه همین طوریه که شما میگید.یعنی داره به یک عادت تبدیل میشه و فردا همه این توقع رو خواهند داشت.

البته به این نکته باید توجه کنیم که هزینه زیاد نرم افزار ارتباط مستقیمی با درامد مردم داره (در اونجا)،اونجا درامد مردم بالاست و هزینه ها (خرید نرم افزار ،زندگی ...) هم بالاست.
این طور من خوندم تو سایت ها، یه تایپیست در ماه در آمد خوبی داره

(این رو از شخصی شنیدم که اونجا برای کار مسافرت کرده بود)
یه بنا در اسپانیا روزی 100 دلار درامد داره( با ساعت محدود کار- نه اینکه از کله صبح تا شب خر حمالی کنه )و می گفت جاهای دیگه که نیروی انسانی کمتره این دستمزد روزانه به 120 دلار میرسه مثل قبرس و اشاره کرد که کل هزینه های زندگی (برا غیر بومی ها) هم حداکثر 400 دلار خواهد شد.
پس یه بنا در ماه حدود حداقل 3000 دلار رو داره و میتونه برا بچش نرم افزار اورجینال بخره!!!
پس میشه گفت مدیر شبکه-برنامه نویس که درامد خیلی بیشتری داره از عهده این هزینه ها به راحتی بر میاد.؟!
حالا در نظر بگیرد ویندوز اورجینال بخرید و اینترنت پر سرعت هم بروزرسانی کنید تا چند سال نیاز به خرید مجدد ندارید (به عنوان نمونه خودم الان نزدیک به 2 ساله ویندوزم عوض نشده با این وضعیت اینترنت)
به علاوه بسیاری از نرم افزار ها رو شما یک بار میخرید و با تولید نسخه جدید با مبلغ بسیار کمی اون رو بروز رسانی میکنید (باز هم صرفه جویی)

اما درامد اصلی وقتیه که شما با سیستم عامل ها و نرم افزار ها open source ،آزاد ،رایگان  سرو کار دارید، چون با بودن این شرایط هزینه ها بشدت کاهش پیدا میکنه و save شما هم بیشتر میشه در کنارش امنیتتون هم بالا میره.
 این هم جالبه که بدونید در امریکا یک فارغ التحصیل رشته نرم افزار در سال اول ورود به بازار کار متوسط 60 هزار دلار درامد خواهد داشت و یک کارشناسی ارشد حدود 70 هزار دلار و دکترا 80 تا 90 هزار دلار.(بصورت حدودی)
2 نکته میشه برداشت کرد:
1- وضعیت کسی که توی این زمینه اونجا فعالیت میکنه کاملا روشنه نه مثل ما که ارشد نرم افزار تو کارخانه کاشی سازی مشغول به کار میشه
2- تفاوت درامد کارشناس و کارشناس ارشد تفاوت فاحش انچنانی نداره.
(البته درامد نرم افزار رو من از جای دیگه نقل کردم)

اینجا هم میتونید اطلاعاتی کسب کنید:
http://jadi.net/2012/07/daramad-barname-nevis-amrica/

و ما میطوانیم

آفلاین doomhammer65ir

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
  • جنسیت : پسر
    • IRAN Backup
نمونه اینکه یارو 2000 دلار بده بالای سخت افزار ،‌هزار تا هم برای نرم افزار میشه 3 هزار تا . 3 هزار تا یه چیزی تو مایه های دستمزد مصوب تامین اجتماعی هست برای اونا . یعنی به پول ما انگار 400 هزار تومن هزینه ی سخت افزار و نرم افزارش شده . ( دستمزد یک ماه یک کارگر بدون سنوات و عائله و ... )

آفلاین !

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 586
  • جنسیت : پسر
  • Don't Panic!
    • مانیتورینگ سایت

مردم اگر امروز 10-20 تومن بدن برای 50 گیگ نرم افزار ، فردا روز حاضر نیستن 100 تومن بدن برای یک سی دی یا یک کتاب یا یک بازی .

آخه تو کشورهای توسعه یافته و (چندی از دئر حال توسعه ها) قوانین محکمی برای درآمدها وجود داره و هرکی هرکی خوشه نیست.درآمد یک معمار جاوا متوسط سالانه صدهزار دلار تو ایالات متحدست اما تو این ایران امکان پرداخت همچین حقوقی نیست اصلاً. 8)
I just felt like running

Altern AI Directory --- GitHub

آفلاین shahramlp

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 110
  • جنسیت : پسر
خدا پدر هرچی کرکر(cracker) هست رو بیامرزه.من به نوبه‌ی خودم دستشون رو میبوسم که اگه اونا نبودن الان به جای اینکه بیاین اینجا شعار بدین که کرک نرم‌افزار دزدیه داشتیم گوسفند میچروندیم هممون٬ شایدم گوسفندای همو میدزدیدیم؟؟!!!.نخیر عزیزم تنها چیز و کسی که دزده همون قانون کپی رایت و طرفداراشه.لطفاً قبل از اینکه شعار بدین یک لحظه فقط یک لحظه به شعارتون فکر کنید.اگه کپی رایت چیز خوبی بود نوابغی مثل ریچارد استالمن و تانن باوم مخالفش نبودن البته دلیل اینکه میگم مخالفشن کاراییه که انجام دادن و باز هم اگه چیز خوبی بود پوششی نمیشد برای مخفی کردن حماقت احمقهایی مثل استیو جابز و بیل گیتس.و این حرف بیربط رو هم بگم که امسال شرکت ردهت به جمع یک ملیارد دلاریها پیوست.
یه ضرب المثل هست که میگه کسی که از پدر مرده بیشتر گریه کنه خون گریه کنه.
« آخرین ویرایش: 08 دی 1391، 03:07 ق‌ظ توسط shahramlp »

آفلاین vandu

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 741
  • جنسیت : پسر
اگه کپی رایت چیز خوبی بود نوابقی مثل ریچارد استالمن و تانن باوم مخالفش نبودن

بهتره بگیم مخالفت استالمن با شیوه تولید انحصاری نرم افزار هست و نه قانون کپی‌رایت...
Nothing is particularly hard if you divide it into small jobs

Henry Ford

آفلاین shahramlp

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 110
  • جنسیت : پسر
بهتره بگیم مخالفت استالمن با شیوه تولید انحصاری نرم افزار هست و نه قانون کپی‌رایت...
دوست گلم همون شیوه‌ی تولید انحصاری نرم افزار که شما میفرمایید زیر سایه‌ی قانون کپی‌رایت هست که ممکن شده بهتر بگم یه جورایی این خود قانون هست که تولید انحصاری نرم افزار رو دیکته میکنه(ممکنه به طور مستقیم این کارو نکنه ولی پتانسیلش رو ایجاد میکنه) پس من جمله‌ی خودم رو ترجیح میدم هر چند که مهم هم نیست این افراد مذکور چطور فکر میکنن فکر نکنم توی همین انجمن هم به دزد بودن قانون کپی رایت کسی شک داشته باشه.دزدی نبوغ دزدی خلاقیت دزدی سرمایه دزدی اطلاعات دزدی هویت دزدی اعتماد و ایجاد بی عدالتی (مثلاً افرادی مثل بیل و استیو که حقشون نیست در اون جایگاه باشن) ایجاد اختلاف طبقاتی و ممانعت از پیشرفت و ...
« آخرین ویرایش: 08 دی 1391، 03:19 ق‌ظ توسط shahramlp »

آفلاین !

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 586
  • جنسیت : پسر
  • Don't Panic!
    • مانیتورینگ سایت
برای مخفی کردن حماقت احمقهایی مثل استیو جابز و بیل گیتس.و این حرف بیربط رو هم بگم که امسال شرکت ردهت به جمع یک ملیارد دلاریها پیوست.
>:( >:( >:( >:( >:(
دوست من شما مثل اینکه خیلی آتیشت تنده.انسانیت میگه شما اجازه نداری از چیزی رایگان استفاده کنی که قرار بوده پولی باشه و واسش سرمایه گذاری کردن.
چه اشکال داره سیستمهای زیبا و کاربردی ایجاد بشن به ازای دریافت پول.اگه استیو جابز  و ازین دست آدما نبودن من شافلمو موقع ورزش باید جاش یه گردن آویز نیم کیلویی حمل میکردم.اگه جابز نبود هیچوقت رقابت برای سیستم های زیبا اوج نمیگرفت. ضمنا همه هم گیک نیستن که عاشق ترمینال باشن. و در آخر توهین به اشخاص خلاف عرف و شرع و قوانین انجمنه برای شکستشون کار قوی تر لازمه  نه ...... >:(
اگه جابز احمق بود کتاب زندگیش دوسال متوالی پر فروشترین کتاب سال نمیشد و تمام  روزنامه ها تا یهفته بعد از عروجش صفحه اول تصویر و سخنانشو نمینوشتن و از نبوغش نمیگفتن
« آخرین ویرایش: 08 دی 1391، 12:24 ب‌ظ توسط داریوش عباسی »
I just felt like running

Altern AI Directory --- GitHub

آفلاین vandu

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 741
  • جنسیت : پسر
آقا شهرام درسته که کپی‌رایت اهرم اجرایی شیوه تولید انحصاری هست ولی نقض اون کمکی به جامعه نمی‌کنه.

بخشی از مستند «انقلاب اوپن سورس» :

صحبت های اریک ریموند در مورد استالمن :
در اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ استالمن داشت در آزمایشگاه هوش مصنوعی MIT درباره هوش مصنوعی تحقیق می‌کرد و برنامه می‌نوشت. ریچارد در اون دوره چند تجربه بد داشت. که نسبت به کل مفهوم نرم‌افزار تجاری بدبینش کرده بود. مثلا یه برنامه ای که می‌خواست روش کار کنه و تصحیحش کنه قفل شده بود. و اون نمی‌تونست شرکت مالک اون برنامه رو راضی کنه که بهش اجازه بدن اون رو درست کنه. با این که این کار به نفع اونها بود.
و خود استالمن ادامه میده :
و این من رو درگیر یه تناقض اخلاقی کرد. چون برای داشتن یه کامپیوتر مدرن روز، که اوایل دهه ۸۰ بود، آدم مجبور بود یه سیستم عامل خصوصی براش بگیره. سازندگان اون سیستم عامل‌ها کارشون رو به بقیه نمی‌دادند. در عوض سعی می‌کردن کاربران رو کنترل کنند. به اونها مسلط بشن و محدودشون کنند. مثلا برای گرفتن سیستم آدم مجبور بود تعهدنامه‌ای رو امضا کنه که اون رو به هیچ کس دیگه‌ای نده و برای من این تعهد به این معنی بود که آدم بدی باشم، به بقیه دنیا خیانت کنم، از جامعه و اجتماعی که در آن همه با هم همکاری می‌کردند ببرم. و من قبلا تجربه کرده بودم چه اتفاقی می‌افته، موقعی که بقیه این کار رو با ما کردند. موقعی که از شریک شدن با ما امتناع کردند، چون این قراردادها رو امضا کرده بودند. و این به تمام آزمایشگاه لطمه زد. قبلا هم اینکار مانع از این شده بود که ما کار مفید بکنیم. قاعدتا این دفعه هم همین اتفاق می‌افتاد. من فکر کردم «این درست نیست. من نمی‌خوام اینجوری زندگی کنم»
اریک ریموند ادامه میده :
و تجربیاتی از این قبیل باعث شدند اون خصومت عمیقی نسبت به مفهوم اموال معنوی در نرم‌افزار پیدا کنه. اون در نهایت این رو با تاسیس بنیاد نرم‌افزارهای آزاد نشون داد.
و مجددا استالمن ادامه میده :
پس من دنبال جایگزین‌های دیگه گشتم و متوجه شدم که من سیستم عامل نویس هستم. اگر من یه سیستم‌عامل دیگه درست می‌کردم، و بعد به عنوان مولف همه رو تشویق می‌کردم که اون رو به دیگران بدهند می‌گفتم «مردم بیایید از این استفاده کنید و یه اجتماع جدید تشکیل بدهید.» نه تنها می‌تونستم راهی پیدا کنم که بدون خیانت به بقیه مردم از کامپیوتر استفاده کنم، بلکه می‌تونستم این راه رو در اختیار بقیه هم بگذارم. همه راهی برای فرار از اون تناقض اخلاقی پیدا می‌کردند. و این طور شد فهمیدم باید با زندگیم چیکار کنم. در واقع پروژه رو در ژانویه ۸۴ شروع کردم. این وقتیه که از شغلم در MIT استعفا دادم. که کار ساخت سیستم عامل گنو رو شروع کنم.

--------

دوست عزیز اگه مشکل فقط قانون کپی‌رایت باشه نقضش هیچ کاری نداره. اما مشکل مفهوم نرم‌افزار تجاری (انحصاری)ـه. ندادن همه اختیارات به کاربر، نقض آزادی اونها در استفاده از منابع سیستمی که در اختیار دارن، کنترل نامحسوس اونها و حتی سرقت اطلاعاتشون چیزی نیست که با کرک کردن نرم‌افزارها و نقض کپی‌رایت حل بشه...
Nothing is particularly hard if you divide it into small jobs

Henry Ford

آفلاین shahramlp

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 110
  • جنسیت : پسر
دوست گلم آقا داریوش شما که آتیشت تند تره؟؟؟؟ درضمن من توی نوشته هام توهینی نمیبینم برعکس شما.به هرحال شاید شما درست بگید ولی من باز هم روی حرفام هستم در خصوص اون جملتون که فرمودید "اگه استیو جابز  و ازین دست آدما نبودن" همچین آدمای خاصی نبودن اگه نبودن یکی دیگه جاشون بود و در مورد استیو جابز بگم که اگه نابغه‌ای مثل استیو وزنیاک نبود که جابز سرش کلاه بذاره شما حتی اسم جابز و هم نشنیده بودید.حتماً میخواید بگید اگه جاستین بیبر نبود دنیا به آخر میرسید؟؟؟؟.مطمئن باش اگه زندگی نامه‌ی جاستین بیبر رو هم بنویسن پرفروش ترین میشه. این که دلیل نشد.نخیر دوستان مشکل من با پرداخت پول برای نرم افزار یا مالکیت معنوی نیست مشکل من ایناست"دزدی نبوغ دزدی خلاقیت دزدی سرمایه دزدی اطلاعات دزدی هویت دزدی اعتماد و ایجاد بی عدالتی (مثلاً افرادی مثل بیل و استیو که حقشون نیست در اون جایگاه باشن) ایجاد اختلاف طبقاتی و ممانعت از پیشرفت و ..."که گفتم وگر نه خودتون میدونین که هم مالکیت معنوی هم پرداخت پول در کپی لفت هم وجود داره.و بازم میگم کپی رایت واقعاً باعث بی عدالتی میشه.

آفلاین !

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 586
  • جنسیت : پسر
  • Don't Panic!
    • مانیتورینگ سایت
دوست گلم آقا داریوش شما که آتیشت تند تره؟؟؟؟ درضمن من توی نوشته هام توهینی نمیبینم برعکس شما.به هرحال شاید شما درست بگید ولی من باز هم روی حرفام هستم در خصوص اون جملتون که فرمودید "اگه استیو جابز  و ازین دست آدما نبودن" همچین آدمای خاصی نبودن اگه نبودن یکی دیگه جاشون بود و در مورد استیو جابز بگم که اگه نابغه‌ای مثل استیو وزنیاک نبود که جابز سرش کلاه بذاره شما حتی اسم جابز و هم نشنیده بودید.حتماً میخواید بگید اگه جاستین بیبر نبود دنیا به آخر میرسید؟؟؟؟.مطمئن باش اگه زندگی نامه‌ی جاستین بیبر رو هم بنویسن پرفروش ترین میشه. این که دلیل نشد.نخیر دوستان مشکل من با پرداخت پول برای نرم افزار یا مالکیت معنوی نیست مشکل من ایناست"دزدی نبوغ دزدی خلاقیت دزدی سرمایه دزدی اطلاعات دزدی هویت دزدی اعتماد و ایجاد بی عدالتی (مثلاً افرادی مثل بیل و استیو که حقشون نیست در اون جایگاه باشن) ایجاد اختلاف طبقاتی و ممانعت از پیشرفت و ..."که گفتم وگر نه خودتون میدونین که هم مالکیت معنوی هم پرداخت پول در کپی لفت هم وجود داره.و بازم میگم کپی رایت واقعاً باعث بی عدالتی میشه.

بله اما قانون تجارت لزوما بر پایه انسانیت نیست.من خودم ی گنو لینوکسی ام و افتخارم میکنم به این کارم اما اپل و مایکروسافت هستن که برای بازار میجنگن و اگه قولی مثل گوگل پشت اندروید در نمیومد اینقدر دوست داشتنی و زیبا و پر طرفدار نمیشد یه سیستم عامل لینوکسی مثل اندروید.مشکل جامعه آزاد حمایت ضعیف از بالاست و اگه استیو جابز داشتیم تو جامعه آزاد استیو وزنیاک ها زیاد بودن! 8)
I just felt like running

Altern AI Directory --- GitHub