سلام به همهی دوستان.امیدوارم که حال همگی خوب باشه.بالاخره تونستم بعد از ۱ هفته کلنجار با اوبونتو تونستم کرنلم رو آپدیت کنم.کار خیلی سادهای هست.فکر نمیکردم به این سادهگی باشه...اگر میخواید بدونید من چه جوری این کارو کردم پس سرتون رو درد نمیارم و کارم رو شروع میکنم...
در ۶ قدم شما یک کرنل جدید خواهید داشت.اما کمی وقتگیر هستش...پس زیاد نگران نباشید...
قدم اول: کارهای اولیه...
اولین کار این هست که شما بعضی از پکیجهای مورد نظرتون رو دانلود کنید.با دستورات زیر میتونید این کار رو انجام بدید:
sudo apt-get update
sudo apt-get install kernel-package libncurses5-dev fakeroot wget bzip2
بستههای bzip2 و wget به طور پیشفرض در اوبونتو نصب هستن...
قدم دوم: دانلود کرنل
برای آپدیت کرنل میتونید از کرنل خود اوبونتو استفاده کنید یا نه کرنل اصلی رو دانلود کنید.اما کرنل اوبونتو کمی قدیمی هستش.برای دانلود کرنل اصلی باید از
www.kernel.org کمک بگیرید.اما میتونید از دستور زیر کرنل خودتون رو دانلود کنید:
cd /usr/src
wget http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v2.6/linux-x.y.z.tar.bz2
ما در این دستور خواستیم که یکی از کرنلهای ردهی ۲.۶ رو دانلود کنیم...(x , y , z اعدادی هستن که به ورژن کرنل مربوط میشن)
سپس با دستور زیر از حالت فشرده درش میاریم و وارد فولد مربوطه میشیم:
sudo tar -xjvf linux-x.y.z.tar.bz2
cd /usr/src/linux-x.y.z
قدم سوم: کانفیگ کرنل
این قسمت به نظر سختترین قسمت برای کسانی هست که برای اولین بار هست که میخوان کرنل خودشون رو کامپایل کنن.اما یه راهحل سادهتری هم هستش.شما میتونید از کانفیگی که الان برای کرنل فعلیتون هست برای کرنل جدید که میخوان کامپایل کنید استفاده کنید با دستور زیر می تونید کانفیگ کرنل فعلیتون برای کرنل جدیدتون استفاده کنید:
sudo cp /boot/config-$(uname -r) ./.config
اگر خواستین دوباره تغییراتی بیدین میتونین با دستور زیر تغییرات لازمه رو اعمال کنید و بعد خارج بشید:
اگر در حالت Text-Based هستین از دستور زیر استفاده کنید:
sudo make menuconfig
بعد از این دستور شما وارد محیطی مثل محیط زیر خواهید شد:
برای این که کانفیگ خودتون رو اجرا کنید مانند شکل بالا به Load an Alternate Configuration File بردی و config. رو انتخاب کنید.
اگر در میزکار Gnome قرار دارین میتونین از دستور زیر استفاده کنین:
sudo make gconfig
اگر در میزکار KDE (
)هستین میتونین از دستور:
sudo make xconfig
استفاده کنین.
قدم چهارم: کامپایل و نصب کرنل
این قسمت حساسترین بخش هستش.پس دقت کنید.با استفاده از دستور زیر میتونید کرنل جدیدتون رو پیکربندی بکنید:
make-kpkg clean
fakeroot make-kpkg --initrd --append-to-version=-custom kernel_image kernel_headers
بعد از عبارت:
--append-to-version=-
میتونید به جای کلمهی custom اسم مورد علاقهی خودتون رو قرار بدین.مثلا میتونید اسم توزیع جدیدی رو کی میخواین بزارین قرار بدین یا نه اسم خودتون باشه.اما به یاد داشته باشید "-" حتما باید باشه.
اگر دستور بالا رو اجرا کنید کرنل شروع به کامپایل شدن میکنه.این بخش زمان زیادی میخواد و کمی حوصله.پس بزارید کارش رو انجام بده و بعد از این که کارش رو انجام داد فولدر linux-x.y.z حجم بالایی رو اشغال میکنه.بعد از این که کارش تموم شد میتونید فولدر کرنلتون رو پاک کنید از همون مسیر:
/usr/src
پس از اتمام کار تو فایل deb. به شما میده.تنها کار شما این هست که این دو تا فایل رو نصب کنید.این دو تا فایل در مسیر:
/usr/src
به وجود میان.
پس این دو تا فایل رو میتونید با دستورات زیر نصب کنید.
sudo dpkg -i *.deb
این دو تا فایل در حقیقت کرنل کامپایل شدهی شما هستن.یعنی شما میتونید با استفاده از این ۲ تا فایل کرنل جدیدتون رو نصب کنید بدون نیاز به کامپایل دوباره.حتی میتونید بر روی سیستمهای اوبونتویی دیگه هم استفاده کنید.پس بهتر هست ازش یه پشتیبان تهیه کنید.
منتظر بشید تا عملیات نصب به پایان برسه.سپس شما کرنل جدید نصب شده رو دارید ، در ضمن خودش تنظیمات گراب رو انجام میده پس بهتره که نگران نباشید.
قدم پنجم: اطمینان بیشتر
برای اطمینان بیشتر از این که تنظیمات گراب صورت گرفته یا نه میتونید با دستور زیر:
sudo nano /boot/grub/menu.lst
بینید که خطوطی مانند زیر وجود دارد یا خیر:
title Ubuntu, kernel 2.6.18.1-custom
root (hd0,0)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.18.1-custom root=/dev/sda1 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.18.1-custom
savedefault
boot
title Ubuntu, kernel 2.6.18.1-custom (recovery mode)
root (hd0,0)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.18.1-custom root=/dev/sda1 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.18.1-custom
boot
به احتمال خیلی زیاد تنظیمات گراب صورت میگیرد.مگر در موارد استثنایی!!!
قدم ششم: ورود به اوبونتویی جدید
خب بهتون تبریک میگم میتونید با دستور زیر ریبوت کنید:
sudo shutdown -r now
وارد اوبونتویی با کرنل جدید بشید.برای اطمینان بیشتر میتونید با دستور زیر ورژن کرنل خودتون رو ببینید:
uname -r
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
میدونستم که یک ویکی در همین رابطه هستش.
گفتم بنویسم دست به کیبردم خوب شه.
از platoali هم تشکر میکنم که بهم کمک کرد و بسیاری از دوستان دیگر...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
منابع:
http://www.howtoforge.com/kernel_compilation_ubuntuhttp://www.howtoforge.com/kernel_compilation_ubuntu_p2ممنون.