انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: پارتیشنی مناسب برای نصب توزیع اوبونتو گنو/لینوکس  (دفعات بازدید: 209450 بار)

0 کاربر و 6 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین m9999

• Newbie
  • *
  • ارسال: 16
درود
ممنون بخاطر این مطلب مفید. چند سوال داشتم.
من با برنامه Acronis Disk Director Suite راحتم و میخوام قبل از نصب اوبونتو پارتیشنهاش رو با این برنامه بسازم.

1. باید یک پارتیشن با فرمت swap و دوتای دیگه با فرمت Ext3 بسازم؟

2. تقدم تأخر پارتیشنها اهمیت داره؟

3. میتونم درایو home رو نسازم؟

با تشکر
« آخرین ویرایش: 28 خرداد 1391، 08:27 ب‌ظ توسط m9999 »

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4871
  • masoft قدیم
۱) حداقل به دو پارتیشن نیاز دارید، / و SWAP. / رو ext3 یا ext4 بذارید.
۲) عموما نه.
۳) بله، می‌تونید فقط یک / داشته باشید.

آفلاین m9999

• Newbie
  • *
  • ارسال: 16
۱) حداقل به دو پارتیشن نیاز دارید، / و SWAP. / رو ext3 یا ext4 بذارید.
ولی در خود آکرونیس که یک گزینه linux swap داره. در عکسی که گذاشتم می بینید
« آخرین ویرایش: 29 خرداد 1391، 12:13 ق‌ظ توسط m9999 »

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4871
  • masoft قدیم
ولی در خود آکرونیس که یک گزینه linux swap داره. در عکسی که گذاشتم می بینید
خوب دیگه، یک پارتیشن ext3 و یک پارتیشن swap. در هر صورت باید آخر توی خود Ubuntu و در Partition Manager اون بگید که کدوم پارتیشن / باشه.
« آخرین ویرایش: 29 خرداد 1391، 05:14 ق‌ظ توسط nixoeen »

آفلاین Saeed D

• Full Member
  • *
  • ارسال: 170
سلام
یه سوال داشتم.ببخشید اگه بدجا میپرسم.
من ویندوز 8 رو نصب کرده بودم.
الان پاکش کردم میخام اوبونتو نصب کنم.
وقتی میاد برا پارتیشن بندی پارتیشن هام رو نشون نمیده و کل هاردو یه تیکه در نظر میگیره.(در صورتی که وقتی لایو میام بالا کل پارتیشن هامو میشناسه ولی وقتی میخام اینستال کنم کل هاردو یه تیکه میبینه)مشکل از کجاست؟
ضمنا با نسخه های میختلف هم تست کردم.(مینت،پارسیکس،دیپین،اوبونتو)
عشق است دنیای متن باز

آفلاین Saeed D

• Full Member
  • *
شات بذارین!
اگه جواب منو دادید لطف کنید طریقشو بگید یا بیشتر توضیح بدید چون من بشدت تازه کارم
عشق است دنیای متن باز

آفلاین samn

• Full Member
  • *
  • ارسال: 220
شات دیگه! یعنی از دسکتاپ از اون چیزی که مشکل ایجاد کرده با دکمه Print Screen یک عکس بگیر و اپلود کن.
وقتی لایو میای بالا توی نرم افزار gparted هم همین مشکل رو داری؟

اما بهتره به جای چنتا پارتیشن، همه داده هاتو بیاری تو هوم:
شما در لینوکس و حتی ویندوز نباید پارتیشن زیادی بسازید! مثلا درلینوکس این فلسفه که یه پارتیشن رو به موزیک، یکی رو به فیلم، یکی رو به کتاب اختصاص بدیم به شدت غلطه. چون امنیت پایین می‌یاد (نظر شخصی منه).  در عوض ما باید یه پارتیشن خونگی داشته باشیم که در اونجا فولدر به فولدر برای کاری اون رو اختصاص بدیم. اینطوری یه کاربر دیگه نمی‌تونه فیلم و آهنگای شما رو ببینه و به اون دسترسی داشته باشه.  اما مشکل اینه که فضای یه پارتیشن خونگی همیشه ممکنه پر شه! راه حل خرید یه هارده. خوب ما اگر به طریق عادی پارتیشن بندی کنیم راهی نداریم که به فضای موجود پارتیشن خونگیمون اضافی کنیم. lvm برای حل این مشکل به وجود اومده.
« آخرین ویرایش: 10 مهر 1391، 11:59 ب‌ظ توسط saman.kr »

آفلاین Saeed D

• Full Member
  • *
شات دیگه! یعنی از دسکتاپ از اون چیزی که مشکل ایجاد کرده با دکمه Print Screen یک عکس بگیر و اپلود کن.
وقتی لایو میای بالا توی نرم افزار gparted هم همین مشکل رو داری؟

اما بهتره به جای چنتا پارتیشن، همه داده هاتو بیاری تو هوم:
شما در لینوکس و حتی ویندوز نباید پارتیشن زیادی بسازید! مثلا درلینوکس این فلسفه که یه پارتیشن رو به موزیک، یکی رو به فیلم، یکی رو به کتاب اختصاص بدیم به شدت غلطه. چون امنیت پایین می‌یاد (نظر شخصی منه).  در عوض ما باید یه پارتیشن خونگی داشته باشیم که در اونجا فولدر به فولدر برای کاری اون رو اختصاص بدیم. اینطوری یه کاربر دیگه نمی‌تونه فیلم و آهنگای شما رو ببینه و به اون دسترسی داشته باشه.  اما مشکل اینه که فضای یه پارتیشن خونگی همیشه ممکنه پر شه! راه حل خرید یه هارده. خوب ما اگر به طریق عادی پارتیشن بندی کنیم راهی نداریم که به فضای موجود پارتیشن خونگیمون اضافی کنیم. lvm برای حل این مشکل به وجود اومده.

توی جی پارتد نشون میده ولی برا نصب این وضعیتو دارم.

عشق است دنیای متن باز

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
خب با لایو که می یای بالا پارتیشن بندی کن و موقع بوت ببین نشون می ده یا نه.
ممکن هم هست پارتیشن ها تیک هایبرنیت خورده باشن و سیستم فکر میکنه ویندوز قراره بعدا اینا رو دوباره ماونت کنه. به نظرم کمی پارتیشن بندی رو عوض کن با لایو شاید درست بشه.

به هرحال نصب سیستم عامل های آزمایشی مثل ویندوز هشت این دردسرها رو داره (:
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین samn

• Full Member
  • *
هارد چند داری؟
یک قسمت از هاردت رو (همون اندازه  ای که میخوای اوبونتو نصب کنی) با gparted آزاد کن (پارتیشن بندی نشده). بعد ببین موقع نصب میتونه این فضای ازاد رو بشناسه؟
« آخرین ویرایش: 11 مهر 1391، 08:52 ب‌ظ توسط saman.kr »

آفلاین samn

• Full Member
  • *
نقل‌قول
توی جی پارتد نشون میده ولی برا نصب این وضعیتو دارم.
از عکسا فکر کنم هارد 2 ترا داری! یه چیزای محوی یادمه که قبلا میگفتن هارد 2 ترا و بیشتر تو لینوکس تکنیکای دیگه ای داره و باید دنبال GPT بری! براش گوگل کن که مطمئن بشی!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
از عکسا فکر کنم هارد 2 ترا داری! یه چیزای محوی یادمه که قبلا میگفتن هارد 2 ترا و بیشتر تو لینوکس تکنیکای دیگه ای داره و باید دنبال GPT بری! براش گوگل کن که مطمئن بشی!

اون برای خیلی قدیم بود. ext4 مشکلی با اندازه‌های زیر چندین اگزابایت نداره
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین علیرضا غریب

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 329
سلام ب همه.
من خیلی تازه وارد هستم و لطفا ب سوالام کامل و دقیق جواب بدید.(تشکر از لطفتون)
۱- فرقی داره اول پارتیشن ریشه رو بسازی یا سوآپ رو؟منظورم اینه که باید ترتیب خاصی رو برای ساخت ۳ تا پارتیشن ریشه و سوآپ و خانه رعایت کنی؟
۲- من اوبونتو رو در کنار ویندوز دارم و موقع نصب اوبونتو مثلا ویندوزم dv2 هستش و پارتیشن ریشه dv4 . حالا اون قسمت آخر رو میزارم روی کل هارد نه روی dv خاصی و این کار درسته یا غلط؟ (یکم توضیح بدید که اصلا چرا چنین چیزی وجود داره)
۳-یعنی چی home جدا باشه بهتره؟اصلا جدا یعنی چی و چطوری بسازی میشه جدا و چطوری بسازی میشه باهم؟
« آخرین ویرایش: 16 مهر 1391، 11:20 ق‌ظ توسط علیرضا غریب »

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 742
  • Debian 11
سلام ب همه.
من خیلی تازه وارد هستم و لطفا ب سوالام کامل و دقیق جواب بدید.(تشکر از لطفتون)
۱- فرقی داره اول پارتیشن ریشه رو بسازی یا سوآپ رو؟منظورم اینه که باید ترتیب خاصی رو برای ساخت ۳ تا پارتیشن ریشه و سوآپ و خانه رعایت کنی؟
۲- من اوبونتو رو در کنار ویندوز دارم و موقع نصب اوبونتو مثلا ویندوزم dv2 هستش و پارتیشن ریشه dv4 . حالا اون قسمت آخر رو میزارم روی کل هارد نه روی dv خاصی و این کار درسته یا غلط؟ (یکم توضیح بدید که اصلا چرا چنین چیزی وجود داره)
۳-یعنی چی home جدا باشه بهتره؟اصلا جدا یعنی چی و چطوری بسازی میشه جدا و چطوری بسازی میشه باهم؟
۱- نه فرقی نداره کدون پارتیشن رو اول بسازی اما معمولا اول swap بعد روت در آخر هم home
۳- در پارتیشن هوم اطلاعات کاربری قرار مگیره که با نصب مجدد سیستم عامل از بین نمیره و تنظیمات نرم افزاری هم بهم نمیریزه. mount point رو "/" انتخاب کنی میشه پارتیشن ریشه، "home/" انتخاب کنی میشه پارتیشن home به لینک زیر بری با تصویر توضیح داده
http://wiki.ubuntu.ir/Installation/Partitioning
« آخرین ویرایش: 16 مهر 1391، 01:21 ب‌ظ توسط Bijanbnd »