اقايون من 3 روزه ميخوام اوبونتو رو نصبكنم كسي نيست جواب مارو بده؟
سلام عزیز :X
نکته اول : اینه که شما دو یا سه پارتیشن برای نصب لینوکس لازم دارید فرض رو بر این میزارم که میخواهید کنار ویندوز یک لینوکس نصب کنید ویندوز شما روی درایو C هست و یکسری پارتیشن دیگری هم دارید قرار نیست شما پارتیشنهای اولی رو پاک کنید
ویندوز بیچاره باید سر جاش باشه توی درایو سی نیازی حتی به نصب دوبارش نیست میریم سراغ درایوهای اخری مثلا درایو اخری شما 30 گیگ هست اطلاعاتشو کپی کنید در جای های دیگه مثلا توی درایو D و یا E و ..
سپس دیسک زنده اوبونتو و یا کوبونتو رو بوت کنید و روند نصب را اغاز کنید ولی موقع پرسیدن پارتیشن نصب به جای گزینه اول که پیشفرض روی ان است Specify partitions manually را انتخاب کن
اینگونه وارد بخش پارتیشن بندی دستی هارد میشی که لیستی از پارتیشنهای هاردتو میبینی با یکسری ابزار و .. حالا در اینجا برو سراغ همون پارتیشن اخری که مد نظر بود و ان را دیلیت کن یک فضای خالص در اختیارت قرار میگیره مثلا 30 گیگ اینو به سه بخش تقسیم کن اول SWAP رو بساز به میزان از نصف و یا برابر و تا دو برابر رم موجود در سیستمت مثلا یک گیگ رم داری خب سواپ رو باث تا دو گیگ بزاری نکته بعدی ساختن پارتیشن ROOT هست که MOUNT POINT را با این شکل / نشان میدهند اینم مثلا بزار 10 گیگ و بقیه رو هم به پارتیشن سومی اختصاص بده یعنی home حالا شما سه پارتیشن ساختی و بزنی لینوکس شروع به نصب میکنه ولی کار جالب اینه که بری سراغ پارتیشنهای ویندوزی مثلا C و D و .. روی اونها هم کلیک کن و براشون مونت پوینت تعیین کن مراقب باش برای اونها تیک فرمت کردن رو نزنی صرفا نوع پارتیشنشون انتخاب کن مثلا NTFS و در مونت پوینتم اینجوری دستی بنویس
/media/C
و دی و ....
و حالا لینوکس همیشه خود بخود پارتیشنهای ویندوزی شما رو هم اتوماتیک لیست میکنه عین خوده ویندوز
میتونی ازشون بهره ببری
یک نکته مهم اینه که شما زمان تعیین نوع فایل سیستم لینوکس گزینه های مختلفی رو در اختیار دارید که برای ما اینجا EXT 3 و EXT 4 مهمه نوع سه پایدار تر و مطمئنتره ولی نوع چهار سریعتره و یکسری مزایای خودش رو داره من الان از EXT 4 استفاده میکنم برای پارتیشن روت لینوکس و نوع ext3 برای home شما به دلخواه یکی ازاین دو نوع رو برگزینید یا مثه من بزارید
موفق باشی