اولین و مهمترین دلیل انتخاب من آزاد بودن وردپرس است که بلاگر این خصوصیت رو نداره. خیلی خیلی وقت پیشا یک وبلاگ تو بلاگر داشتم ولی اون زمان اصلا ازش خوشم نیومد. راستی سرویس های آزاد وبلاگ نویسی دیگری هم وحود داره یا نه؟
مگه گوگل برای سرویس بلاگر، از نرمافزار شرکت دیگهای استفاده میکنه؟
گوگل برنامهٔ سرچ صفحات وب (همون الگوریتم page rank) رو نداده بیرون! پس از سرچ گوکل هم نباید استفاده کنیم؟
به نظر من باید بین نرمافزار (آزاد یا غیرآزاد) و سرویس تحت وب تفاوت قائل شد.
من معنی «نرمافزار آزاد» رو میدونم، ولی معنی «سرویس آزاد» رو نمیدونم. اگه ممکنه بهم توضیح بدید.
وردپرس یک web application برای وبلاگ نویسی است و تحت مجوز GPL می باشد ولی blogger یک web application برای وبلاگ نویسی که آزاد نیست.
شما می توانید برنامه ی wordpress رو از سایت خودش دانلود کنید و تغییرات دلخواه بر روش اعمال کنید و براساس قانون کپی لفت بر روی یک هاست دلخواه قرار بدید.
حالا شرکت وردپرس برای درآمد زایی سرویس هایی به مشتریان خود می دهد مثل هاست مجانی ولی خوب طبیعتا همه ی سرویس هایی که می دهد مجانی نیستند برای بعضی از آن ها باید پول داد مثل تغییر css سایت و خیلی چیزهایی دیگه که من هنوز باهاشون برخورد نکردم.
با به وجود آمدن تکنولوژی مثل ajax شما می توانید دقیقا برنامه های تحت وب به خوبی برنامه های دسکتاپ بنویسید که در نتیجه برنامه های وب دارای مجوز هستند.
در ضمن سرویس آزاد وجود ندارد ما برنامه آزاد و غیر آزاد داریم مثلا گوگل سرویس رایگان ای میل در اختیار کاربران قرار می دهد ولی برنامه ی تحت وبی که شما ای میل های خود را با آن مدیریت می کنید web application یی است که آزاد نیست.