انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: Ubuntu 7.04 آماده دانلود است  (دفعات بازدید: 11391 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
Ubuntu 7.04 آماده دانلود است
« : 30 فروردین 1386، 05:06 ب‌ظ »
 ;D
آهوی چابک Feisty Fawn درست طبق برنامه زمانی اعلام شده، آماده دانلود است. هنوز خبر رسمی منتشر نشده ولی میشه Ubuntu 7.04 رو از صفحه اصلی و برخی آینه‌ها دانلود کرد...
http://releases.ubuntu.com/7.04
http://releases.ubuntu.com/kubuntu/feisty
http://releases.ubuntu.com/edubuntu/feisty
http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/feisty/release
« آخرین ویرایش: 30 فروردین 1386، 05:30 ب‌ظ توسط Mehdi »
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3100
  • لينوكس يعني آزادي ، امنيت
پاسخ به: Ubuntu 7.04 آماده دانلود است
« پاسخ #1 : 30 فروردین 1386، 05:16 ب‌ظ »
ولی میشه Ubuntu 7.04 رو از صفحه اصلی و برخی آینه‌ها دانلود کرد...
http://releases.ubuntu.com/7.04
یه گله ;)
چرا از عبارت های نامفهوم آیینه به جای mirror استفاده می کنین . مقالات و آموزشهای فارسی تو زمینه لینوکس واقعا کمه و تا کاربرا بدونن که از mirror به جای آینه استفاده می کنیم طول میکشه ولی می تونه همون عبارت انگلیسی رو search کنه و راحت پیداش کنه .
اگه همراه همون معادل های فارسی انگلیسی کلمه رو هم لطف کنین ممنون میشم . از خودم بارها و بارها این موراد رو پرسیدن . به نظر من هر جیزی رو باید با زبون خودش یاد گفت ( نظریه کاملا شخصی ) ;)

آفلاین milad

• Full Member
  • *
  • ارسال: 105
« پاسخ #2 : 30 فروردین 1386، 07:27 ب‌ظ »
دنلود کردم. امشب نصب کنیم ببینیم چه جوریاس!!

آفلاین Navid

• Full Member
  • *
  • ارسال: 104
    • گنوایران.ارگ (اخبار و مقالات فارسی گنو/لینوکس)
« پاسخ #3 : 31 فروردین 1386، 03:03 ب‌ظ »
خوب به سلامتی ;-)
من شخصاا به شدت منتظر این  Gusty Gibbon یا میمون دست‌دراز! هستم. اگر واقعا مارک به اون حرفش درباره‌ی کاملا آزاد منتشر کردن عمل کنه واقعا محشر خواهد شد.

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
    • هزاردستان
« پاسخ #4 : 31 فروردین 1386، 05:04 ب‌ظ »
مارک تا به حال به همه وعده‌هاش عمل کرده! :)
در زمان برنامه‌ریزی انتشار Feisty خیلی بهش فشار آوردن که Codec ها و درایورهای غیرآزاد رو هم تو Feisty اضافه کنه ولی بعد از چند وقت بحث به همه نه گفت و به جاش این wizard نصب ساده codec ها و راه‌اندازهای سخت‌افزاری رو درست کرد...
من فکر نمیکنم که Ubuntu 7.10 با وجود این wizard نصب آسان codec ها و درایورهای سخت‌افزاری که تا اون موقع قطعا بهتر و بهینه‌تر هم خواهند شد مشکلی با حذف Restricted Module ها داشته باشه چون بعد از نصب همه خیلی راحت میتونن هرچی که دوست داشتند رو اضافه کنند. نگرانی من فقط در مورد دیسکهای زنده است که بدون اون Restricted Module ها ممکنه کمی کاربران جدید رو ناراحت کنند...
به هرحال Ubuntu 7.10 یک توزیع کاملا آزاد خواهد بود حتی آزادتر از Debian باید عکس العمل ریچارد رو دید ;)

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 31 فروردین 1386، 05:20 ب‌ظ »
منظورتون از کاملا آزاد یعنی چی؟
از دبیان هم آزادتر رو هم توضیح بدید

آفلاین علی داودی‌فر

• Newbie
  • *
  • ارسال: 7
« پاسخ #6 : 31 فروردین 1386، 11:30 ب‌ظ »
به هرحال Ubuntu 7.10 یک توزیع کاملا آزاد خواهد بود حتی آزادتر از Debian باید عکس العمل ریچارد رو دید ;)

البته تا آنجایی که من می دانم نسخه اصلی اوبونتو ۷.۱۰ با گذشته تفاوت چندانی نخواهد کرد (حتی شاید با توجه به احتمال نصب درایور های تصویری غیر آزاد به صورت پیش فرض بتوان گفت که این نسخه حتی غیر آزاد تر هم خواهد شد) ، بلکه قرار بر این است که یک توزیع جدید بر مبنای اوبونتو عرضه شود که ایده آزادی در نرم افزار را به منتهی درجه رعایت کند. هنوز نامی برای این توزیع انتخاب نشده ولی قرار است با توسعه دهندگان توزیع gNewSense (که مورد حمایت بنیاد نرم افزار آزاد است) همکاری شود. لقب موقت این توزیع احتمالا Glossy Gnu خواهد بود.
« آخرین ویرایش: 01 اردیبهشت 1386، 12:11 ق‌ظ توسط Starchild »

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 31 فروردین 1386، 11:51 ب‌ظ »
منظورتون این هستش که بسته نرم افزارهایی که آزاد نیستند نیز همراه اوبونتو عرضه میشه ؟؟ من که مخالفم چون برعکس gnu و یا gpl صدق میکنه کلی بگم به شدت مخالفم . کاربرا می تونین بسته های مورد نظر رو خودشون دانلود و نصب کنن ( اختیاری )

آفلاین علی داودی‌فر

• Newbie
  • *
« پاسخ #8 : 01 اردیبهشت 1386، 12:34 ق‌ظ »
منظورتون این هستش که بسته نرم افزارهایی که آزاد نیستند نیز همراه اوبونتو عرضه میشه ؟؟ من که مخالفم چون برعکس gnu و یا gpl صدق میکنه کلی بگم به شدت مخالفم . کاربرا می تونین بسته های مورد نظر رو خودشون دانلود و نصب کنن ( اختیاری )

البته این وضعیت به هیچ وجه جدید نیست. مخازن توزیع اوبونتو از ابتدا شامل بخش restricted که به درایورهای غیر آزاد اختصاص دارد بوده است. بحث داغی که چند ماه پیش بر سر درایورهای تصویری غیر آزاد در گرفت مربوط به «نصب پیش فرض» این درایورها بود. بله من هم با شما موافق هستم که باید نصب این درایورها بصورت اختیاری باشد نه پیش فرض و به همبن دلیل طومار اعتراضی را امضا کردم:

https://wiki.ubuntu.com/NoBlobsByDefaultPetition

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #9 : 01 اردیبهشت 1386، 12:47 ق‌ظ »
من هم الان امضاش میکنم . همه چیز لینوکس و قوانینش باید طبق اصولی که توروالدز و بنیان گذاران اپن سورس راه کارهای لازم رو اراپه کردن به قوه خودش باقی بمونه . حتی من خودم شدیدا مخالف قانون gpl3 هستم . این طوری اگه پیش بره گنو صدمه می بینه و اون اصالتشو از دست میده

آفلاین علی داودی‌فر

• Newbie
  • *
« پاسخ #10 : 01 اردیبهشت 1386، 01:43 ق‌ظ »
من هم الان امضاش میکنم . همه چیز لینوکس و قوانینش باید طبق اصولی که توروالدز و بنیان گذاران اپن سورس راه کارهای لازم رو اراپه کردن به قوه خودش باقی بمونه . حتی من خودم شدیدا مخالف قانون gpl3 هستم . این طوری اگه پیش بره گنو صدمه می بینه و اون اصالتشو از دست میده

من متوجه علت مخالفت شما با GPLv3 نشدم.

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #11 : 01 اردیبهشت 1386، 08:38 ق‌ظ »
اگه به سخنانی که توروالدز در زمینه gpl3 گفته فکر کنین متوجه میشین که اون آزادی کاربر و رعایت کردن قوانین و حقوق کاربر رو در بسته های نرم افزاری ارايه شده ارجح می دونه .

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
    • هزاردستان
پاسخ به: پاسخ به: Ubuntu 7.04 آماده دانلود است
« پاسخ #12 : 01 اردیبهشت 1386، 09:34 ق‌ظ »
البته تا آنجایی که من می دانم نسخه اصلی اوبونتو ۷.۱۰ با گذشته تفاوت چندانی نخواهد کرد (حتی شاید با توجه به احتمال نصب درایور های تصویری غیر آزاد به صورت پیش فرض بتوان گفت که این نسخه حتی غیر آزاد تر هم خواهد شد) ، بلکه قرار بر این است که یک توزیع جدید بر مبنای اوبونتو عرضه شود که ایده آزادی در نرم افزار را به منتهی درجه رعایت کند. هنوز نامی برای این توزیع انتخاب نشده ولی قرار است با توسعه دهندگان توزیع gNewSense (که مورد حمایت بنیاد نرم افزار آزاد است) همکاری شود. لقب موقت این توزیع احتمالا Glossy Gnu خواهد بود.
ببخشید میتونم بپرسم شما این اطلاعات کاملا غلط رو از کجا به دست آوردید ???
۱. نسخه آینده اوبونتو با نسخه‌های قبلی تفاوت خواهد داشت و به معنای واقعی آزاد خواهد بود.
۲. هیچ راه‌انداز تصویری یا کدک غیرمجاز در نسخه آینده وجود نخواهد داشت.
۳. نام نسخه ۷.۱۰ اوبونتو Gusty Gibbon است. به دلایل حقوقی نمیشد از Glossy Gnu استفاده کرد.

متن کامل خبر آغاز به کار و تولد نسخه جدید اوبونتو http://forum.ubuntu-ir.org/index.php?topic=538.0

لطفا حتما با دقت بیشتری اطلاعیه‌های سایت رو مطالعه کنید.

آفلاین علی داودی‌فر

• Newbie
  • *
پاسخ به: پاسخ به: Ubuntu 7.04 آماده دانلود است
« پاسخ #13 : 01 اردیبهشت 1386، 01:53 ب‌ظ »
ببخشید میتونم بپرسم شما این اطلاعات کاملا غلط رو از کجا به دست آوردید ???
۱. نسخه آینده اوبونتو با نسخه‌های قبلی تفاوت خواهد داشت و به معنای واقعی آزاد خواهد بود.
۲. هیچ راه‌انداز تصویری یا کدک غیرمجاز در نسخه آینده وجود نخواهد داشت.
۳. نام نسخه ۷.۱۰ اوبونتو Gusty Gibbon است. به دلایل حقوقی نمیشد از Glossy Gnu استفاده کرد.

متن کامل خبر آغاز به کار و تولد نسخه جدید اوبونتو http://forum.ubuntu-ir.org/index.php?topic=538.0

لطفا حتما با دقت بیشتری اطلاعیه‌های سایت رو مطالعه کنید.

اطلاعات من بر پایه همین اطلاعیه ای است که شما به آن لینک کردید. در پاراگراف سوم می خوانیم:

نقل‌قول
The Glossy Gnu will nonetheless play a role in this next release,
because Ubuntu 7.10 will feature a new flavour - as yet unnamed - which
takes an ultra-orthodox view of licensing: no firmware, drivers,
imagery, sounds, applications, or other content which do not include
full source materials and come with full rights of modification,
remixing and redistribution. There should be no more conservative home,
for those who demand a super-strict interpretation of the "free" in free
software. This work will be done in collaboration with the folks behind
Gnewsense.

اشاره مارک به یک flavour جدید است (مانند کوبونتو ،‌ زوبونتو و ...) که هنوز اسمی برای آن در نظر گرفته نشده. در انتها اشاره می کند که برای این کار با توسعه دهندگان gNewSense همکاری خواهد شد. اینکه لقب موقت این توزیع احتمالا Glossy Gnu باشد برداشت شخصی من است چون اگر این همکاری با پشتیبانی بنیاد نرم افزار آزاد صورت بگیرد دیگر مشکل حقوقی در این زمینه وجود نخواهد داشت.

از طرف دیگر در جای دیگر مارک اشاره می کند که هنوز کاملا مصمم است که میز کار سه بعدی را بصورت پیش فرض در اوبونتو عرضه کند:

نقل‌قول
On a personal note, the monkey on my back has been composite-by-default,
which I had hoped would happen in Edgy, then Feisty. I'm nervous to
predict it now for Gutsy, for fear of a third strike, but I'm told that
great work is being done in the Compiz/Beryl community and upstream in
X. There's a reasonable chance that Gutsy will deliver where those
others have not. I remain convinced that malleable, transparent and
extra-dimensional GUI's are a real opportunity for the free software
community to take a lead in the field of desktop innovation, and am keen
to see the underlying technologies land in Ubuntu, but we have to
balance that enthusiasm with the Technical Board's judgement of the
stability and maturity of those fundamental layers
.

از آنجایی که هنوز برای همه کارت های گرافیکی موجو در بازار درایور کامل آزاد وجود ندارد برای نصب پیش فرض میز کار سه بعدی احتیاج به نصب پیش فرض درایور های تصویری غیر آزاد برای برخی از این کارت ها خواهد بود. البته طبیعتا این در نهایت موکول به تصمیم شورای فنی است.

آفلاین علی داودی‌فر

• Newbie
  • *
« پاسخ #14 : 01 اردیبهشت 1386، 02:30 ب‌ظ »
اگه به سخنانی که توروالدز در زمینه gpl3 گفته فکر کنین متوجه میشین که اون آزادی کاربر و رعایت کردن قوانین و حقوق کاربر رو در بسته های نرم افزاری ارايه شده ارجح می دونه .

متاسفانه با شما در این زمینه موافق نیستم. برای خارج نشدن از موضوع در این سر فصل پیشنهاد می کنم در صورت تمایل سر فصل دیگری باز کنید تا با دوستان در این زمینه تبادل نظر کنیم.