انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: مشکل در نصب OpenCV در ابونتو  (دفعات بازدید: 5993 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین hor_313

• Newbie
  • *
  • ارسال: 21
مشکل در نصب OpenCV در ابونتو
« : 24 بهمن 1391، 12:40 ب‌ظ »
سلام به دوستای خوبم

من تازه وارد در اوبونتو هستم و دارم از ویندوز به لینوکس مهاجرت میکنم. کارم برنامه نویسی پردازش تصویر هست . الان توی نصب opencv به مشکل اساسی خوردم و تو فروم های خارجی هم کسی جواب نمیده! گفتم بلکه بچه های هموطن یه کمکی به ما کنند بلکه بتونم اینو راش بندازم .

بعد از امتحان کردن روش های مختلف و نتیجه نگرفتن یک نفر گفت از روی این آموزش نصب کن :
http://docs.opencv.org/doc/tutorials/introduction/linux_install/linux_install.html#linux-installation

اما من نمیدونم در مرحله اول آموزش که اونهمه فایل \یش نیاز برای نصب گفته رو چطور باید نصب کنم؟!

همچنین من هنوز منظور آموزش رو از این حمله ها نمیفهمم . مثلا :

Create a temporary directory, which we denote as <cmake_binary_dir>, where you want to put the generated Makefiles, project files as well the object files and output binaries.

Enter the <cmake_binary_dir> and type

cmake [<some optional parameters>] <path to the OpenCV source directory>

For example
    cd ~/opencv
    mkdir release
    cd release
    cmake -D CMAKE_BUILD_TYPE=RELEASE -D CMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr/local ..

Enter the created temporary directory (<cmake_binary_dir>) and proceed with:
    make
    sudo make install

من دقیقا چه کدی باید در خط فرمان وارد کنم؟ فولدر opencv من در این آدرسه : home/mohammad/OpenCV-2.4.3
« آخرین ویرایش: 24 بهمن 1391، 12:43 ب‌ظ توسط hor_313 »

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
پاسخ : مشکل در نصب OpenCV در ابونتو
« پاسخ #1 : 24 بهمن 1391، 01:13 ب‌ظ »
سلام خیلی خوش اومدی به دنیای نرم‌افزار آزاد :)
شما از چه نسخه‌ای از اوبونتو استفاده می‌کنید؟ دستورهای زیر روی اوبونتو ۱۲٫۱۰ امتحان کردم.
شما اوپن‌سی‌وی رو می‌تونید که از طریق مخازن اوبونتو نصب کنید، فقط کافیه که به اینترنت وصل باشید و دستور زیر رو توی ترمینال بزنید.
sudo apt-get install libopencv-dev
در هر صورت اگه می‌خواید که از سورس کامپایل کنید، طبق چیزی که توی اون لینکی که دادید گفته:
۱. بایستی که یک سری بسته‌ها رو که پیش‌نیاز هستند نصب کنید. با وارد کردن دستور زیر توی ترمینال می‌تونید که نصبشون کنید. (باید به اینترنت متصل باشید). اگه بسته‌های زیر از قبل روی سیستمتون باشن، با دستور زیر بروزرسانی می‌شن و اکه نصب نبوده باشن، نصب می‌شن. (پنج بسته‌ی آخر تو دستور زیر رو گفته که اختیاری هستند ولی نصبش ضرر نداره :) )
sudo apt-get install gcc git libgtk2.0-dev python-dev python-numpy libavcodec-dev libavformat-dev libswscale-dev libdc1394-22 libjpeg-dev libpng-dev libtiff-dev libjasper-dev
۲. دستور زیر مثل نمونه‌ای هست که خودتون گذاشتید فقط خط اولش عوض شده:
cd ~/OpenCV-2.4.3
    mkdir release
    cd release
    cmake -D CMAKE_BUILD_TYPE=RELEASE -D CMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr/local ..

۳. بعدش دستور زیر رو توی ترمینال بزن.
cd ..
۴. حالا هم این دستور که خودت نوشتی رو بزن،
make
    sudo make install

اگه سوالی داشتی بازم بپرس.

cd = change directory = تغییر دیرکتوری
cd .. = تغییر دیرکتوری به دیرکتوری یک پله قبل‌تر (بازگشت به فولدر قبل)
mkdir = make directory = دیرکتوری (فولدر) ساختن
« آخرین ویرایش: 24 بهمن 1391، 01:18 ب‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین hor_313

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 24 بهمن 1391، 01:45 ب‌ظ »
سلام دوست عزیز . ممنون از خوش آمدگویی و پاسخ شما

من نسخه ۱۲.۰۴ استفاده میکنم و در حین این فاصله که دارم پست میزنم خودم اولا یک نکته ای فهمیدم اونم اینکه باید دستورات رو خط به خط وارد کرد و اینتر زد (قبلا کلش رو کپی پیست میکردم ) . بعدشم مرحله ۲ و ۴ رو که گفتید عینا انجام دادم اما مرحله ۳ رو نه! الان چه مشکلی ایجاد میشه؟ (فکر کنم برنامه داخل فایل اولیه نصب میشه درسته؟)

الان هم کد ۱ رو که دادید زدم و داره دانلود میکنه یکسری چیزارو و البته من نمیدونم شما این کد رو از کجا آوردید و چطور نوشتید . و همین رو میخوام بفهمم!

و اینکه اون دستور اول اول که دادید خودش کار همه دستورات زیری رو میکرد؟!! کدوم نسحه رو دانلود و نصب میکرد؟

سوال آخر اینکه بعد اینکه نصب شد حالا چطور میشه ازش استفاده کرد؟ با چه IDE ؟ آیا باید یه کانفیگ هم روی آی-دی-ای انجام داد؟

من تو ویندوز از ویژوال استودیو استفاده میکردم و اونجا فقط باید کتابخونه هارو به پچ سیستم معرفی و بعد در ویژوال کانفیگ میکردم . اینجا اصلا نمیدونم چی به چیه!

آفلاین hor_313

• Newbie
  • *
« پاسخ #3 : 24 بهمن 1391، 01:49 ب‌ظ »
من طبق تحقیقاتی که کردم بهترین محیط برنامه نویسی برای سی++ در لینوکس رو Qt یافتم . البته خودم تجربه ای باهاش ندارم اما یک فریم ورک کراس-پلتفرم هست که توی آموزشای همین اپن-سی وی هم دیدم که بهش اشاره شده .

توی سافتور سنتر اوبونتو نسخه ۴.۶ هست اما روی سایت خودش نسخه ۵ هم داره . چطور میتونم نسخه ۵ رو (چه کتابخانه و جه محیط برنامه نویسی ۶۴ بیتی) دانلود و نصب کنم؟

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
« پاسخ #4 : 24 بهمن 1391، 03:40 ب‌ظ »
۱. همون‌جور که گفتم این‌ها بهش میگن پیش‌نیاز، و توی اون صفحه‌ای که معرفی کردین نوشته، (Required Packages) من فقط همشون پشت سر هم قطار کردم تا راحت باشین و با یک دستور نصبش کنین. البته دو تاش رو جا انداخته بودم :)
sudo apt-get install cmake pkg-config۲. تا اونجا که می‌دونم آره، تو اوبونتو ۱۲٫۱۰ نسخه‌ی ۲٫۳٫۱ رو نصب می‌کنه. تو ۱۲٫۰۴ نمی‌دونم. فقط چون می‌خواید بسته‌ها رو خودتون کامپایل کنید نیاز به دانلود یک سری خرت و پرت هست که اگه برنامه‌ی کامپایل شده رو دانلود می‌کردید نبود. (اون خرت و پرت‌ها بعلاوه‌ی یک سری چیزهای دیگه توی قسمت ۱ پست قبل هستن)
۳. نمی‌دونم من تا به حال با OpenCV کار نکردم. فقط من چیزی که توی راهنما بود رو بازگو کردم. من کدهامو به صورت خودکفا با ویرایشگر متن می‌نویسم و بعد مستقیم با کامپایلر، کامپایل می‌کنم. از IDE استفاده نمی‌کنم.

۴. نسخه‌ی ۵ کیوت (qt) هنوز وارد مخازن اوبونتو نشده. باید دستورهای زیر رو توی ترمینال بزنید.
sudo add-apt-repository ppa:canonical-qt5-edgers/qt5-proper
و بعدش فهرست برنامه‌های موجود در مخازن رو با دستور زیر به روز رسانی کنید:
sudo apt-get update
حالا از طریق Ubuntu Software Center می‌تونید که qt5 رو نصب کنید.

۵. شما نسخه‌ی ۶۴ بیتی که خوبه، حتی می‌تونید برای ویندوز هم روی گنو/لینوکس کامپایل کنید و .exe تحویل بگیرید ;) (با استفاده از بسته‌ی mingw که بر پایه‌ی GCC کار می‌کنه.
« آخرین ویرایش: 24 بهمن 1391، 03:44 ب‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین hor_313

• Newbie
  • *
« پاسخ #5 : 24 بهمن 1391، 07:26 ب‌ظ »
ممنون

کم کم داره از این خط فرمان خوشم میاد.محصوصا اینکه من اون خط کد رو با دقت خوندم و فهمیدم اوضاع از چه قراره اما مثلا هنوز واسم سواله که شما چطور این خط رو نوشتین :

sudo apt-get install cmake pkg-config
یعنی در اصل pkg-config رو از کحا فهمیدید باید آخرش اضافه کنید؟ (چون توی سایت همچین چیزی نیست)

و یا دستور :
unable to locate pakage ....که میده ُ از اینجا فهمیدید باید اونو آخرش اضافه کنید؟!

همچنین دستوری که برای اضافه شدن نسخه ۵ دادید اولی چی بود دومی چی؟ و اینکه اینارو از روی جایی نوشتین؟ اگر نه حساب و کتاب نوشتنش به چه صورته و از کجا باید یاد گرفت؟

آفلاین hor_313

• Newbie
  • *
« پاسخ #6 : 24 بهمن 1391، 07:36 ب‌ظ »
راستی دستورات در مورد آ\دیت رو هم اجرا کردم اما کیوت۵ به سنتر اضافه نشد

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
« پاسخ #7 : 24 بهمن 1391، 08:33 ب‌ظ »
خواهش می‌کنم.

۱. تو همین لینکی که دادید، خط ششم نوشته pkgconfig، منم
sudo apt-get install pkgconfig
رو زدم دیدم بهم میگه که همچین بسته‌ای وجود نداره. پس با خودم فکر کردم که شاید pkg-config باشه. امتحان کردم دیدم درسته.
برای دیدن همه‌ی بسته‌های موجود در مخازن اوبونتو می‌تونید که برنامه‌ی قدرتمند synaptic رو نصب کنید. اوبونتو خیلی چیزهاشو از دبیان به ارث برده یکیش همین دستور apt-get و دیگری برنامه‌ی سینپ‌تیک هست. با دستور زیر می‌تونی که نصبش کنی.
sudo apt-get install synaptic
۲. اون پیغام خطا یعنی اینکه فلان برنامه که پیش‌نیاز هست، نصب نیست و باید نصبش کنی.

۳.من اون کدها رو از اینجا گیر آوردم
http://developer.ubuntu.com/get-started/gomobile
دستور خط اول یکی از مخازن موجود در وب‌گاه لانچ‌پد رو به سیستم‌شما اضافه می‌کنه یعنی اینکه فایل‌های اون رو هم جزو برنامه‌هایی که توی Ubuntu Software Center یا synaptic هستن، میاره و شما می‌تونید که اون برنامه‌ها رو از طریق مثلا «Ubuntu Software Center» نصب کنید.

خط دومش که update داخلش بود. اسم و مشخصات برنامه‌ها رو که یه فایل متنی هست، بروز می‌کنه. یعنی اینکه برای سیستم شما اسم و مشخصات برنامه‌هایی که تو مخزن جدید هستن رو دانلود می‌کنه تا برنامه‌هایی مثل Ubuntu Software Center برن اون رو بخونن و بفهمن که برنامه‌ی x هم وجود داره. یا اگه نسخه‌ی جدید برنامه‌ای اومده باشه، بفمه که نسخه‌ی جدید رو دانلود و نصب کنه و نه نسخه‌ی قدیمی‌تر رو.

برای یادگیریش هم توی این فورم بگردید دوستان زیادی، خیلی از دستورها رو توضیح دادن. شما کلمه‌ی ترمینال رو توی این فورم جستجو کنید.

۵. باید اضافه می‌شده دستور رو درست وارد کردید؟

آفلاین hor_313

• Newbie
  • *
« پاسخ #8 : 25 بهمن 1391، 01:22 ب‌ظ »
بازم تشکر از پاسخ کامل شما

بله من دستورات رو عینا و چند بار اجرا کردم اما چیزی که میخواستم اضافه نشد .
البته در update manager حدود ۵۷۹ آپدیت پیدا کرد که الان زدم آپدیت بشه و داره دانلود میکنه . شاید بد از دانلود اینها باید اضافه ش؟

و یک سوال دیگه پیش اومد برام . الان اینهمه برنامه که نزدیک ۵۰۰ مگابایت حجمشه و داره آپدیت میکنه ، قاءدتا نصبم میکنه . اصلا اینها چی هستند و به چه درد میخورند؟ برنامه کاربردی هستند یا فایل های مربوط به سیستم عامل میشند؟

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
« پاسخ #9 : 25 بهمن 1391، 02:58 ب‌ظ »
خواهش.
۱. نه فکر نکنم که ربطی به اون داشته باشه.
۲. کل سیستم‌عامل (تمام دل و روده‌ و قلب و کبدش  ;D به همراه تمام برنامه‌های نصب شده، مثلا فایرفاکس و ... )
برای اینکه ببینی چی هستن برو توی سینپتیک و پایین سمت چپش بزن روی Status و بعد روی Installed (Upgradeable کلیک کن. حالا اسم بسته‌هایی که نسخه‌ی جدیدشون اومده رو نوشته، روی اسم هر بسته که کلیک کنی، توضیحاتش رو زیرش می‌نویسه که چی هست.